Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u nedelju, 27. septrembra od 12h do 18h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u subotu 26. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U subotu, 26. septembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će održati ONLINE WEBINAR iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Ribe

OTKRIĆU TI TAJNU

Ascendent trenutka ovog punog Meseca je u Devici kao i čitava postava za holistički Healing. Ascendent na 24° znaka Devica je stepen u simbolici znaka Ribe, svega skrivenog, mističnog, tajnog, i dodatno naglašava energiju naših osećanja i potrebe za duhovnošću, za mirom, za meditacijom i spokojom, za dubinama i daljinama u ovom vremenu. Ovaj stepen obećava lagano, lelujavo kretanje sopstvenim dubinama, svojom psihom, ali i mogućnost dosezanja do dubokog iscelitelja u nama, ili čak nekog pretka koji je vešto koristio ova znanja i isceljivao sebe i druge i bio veoma poznat po tome.  

Ovo je slika pronalaženja leka u svakom smislu, analize i sublimacije, razotkrivanja.

Otvara se mogućnost sagledavanja u nevidljivom, u mraku i donošenje naglih ali ispravnih, istinski potrebnih odluka o oslobođenju od mnogih starih navika i rutine, svega što nas ugrožava, a uporno ponavljamo, svega što nam narušava zdravlje bilo fizičko ili mentalno. Sopstvenom voljom, sopstvenom proaktivnošću možemo doneti ovu odluku.

Sunce je u Devici u 12. polju u egzaktnom trigonu sa Uranom u Biku, dok Mesec otkucava ritam duše i kao sonar iz znaka Ribe očitava i korespondira finim talasima, putem sekstila sa Uranom povezujući sve delove nas u celinu.

Vođstvo dolazi do nas u mnogim oblicima. Ponekad stiže na najmanje očekivan način, tako da može malo potrajati dok se shvati značenje, a ponekad, kao sada, sve vrišti brojem 2, da preuzmemo darove na dlanu. Numerološko pismo u obliku kodova ili brojeva jednako je čitljivo kao i svako drugo, nekada čak i lakše od svega.

Broj 2 - je broj u simbolici Venere, planete Zemlje, tela, materije, dualnosti, odnosa. Ovaj broj naglašava predaju uz razumevanje svetla i tame, pa čak i mnogih psiholoških obrnutosti u nama samima koji postaju sve jasniji. Broj 2 je najženstveniji od svih brojeva, a njegova vibracija odjekuje vibracijom radosti, ravnoteže i mira. Mir je ono gde treba da budemo pre donošenja bilo kakve odluke, pre i jedne izgovorene reči ili nekog izbora. Omogućeno nam je da sagledamo sa obe strane, dobro i loše, svetlo i tamu, lepo i ružno, muško i žensko, plimu i oseku. Blizanci sami po sebi ukazuju na dualističku prirodu. Opozitnost je lako vidljiva i samim tim imamo priliku da ove suprotnosti dovedemo u balans. Najpre uvidimo, zatim prihvatimo njihovo postojanje, a tada pravimo naš izbor i dovodimo se u harmoniju. Potreba za kontrastom i postoji jer nas motiviše iznad svega. Dualnost i postoji kako bi se razvila i unapredila svaka saradnja. Da bi osvestili jedno potrebno je postojanje ovog drugog i tu je satkana sva čarolija Univerzuma kao i nas samih. To je naša zajednička magija.

Energizovan Merkur paradira na samom Ascendentu u znaku Devica i kao da vadi sve što se ikada znalo i naučilo na videlo. Kako je i Merkur na 24° najvažnija preporuka bi bila da se meditira, ili bar obećajte sebi makar dva puta dnevno da odmorite, protegnete noge, ruke, izvijete se, uvijete, uvrtite, i napišete neki red u svoj dnevnik ili na običnom parčetu papira. Uhvatite sopstvene misli, zahvalite se za inspiraciju, ili bar zapišite dve stvari koje želite da obavite do kraja dana.  

Merkur željan fokusa i pravog usmerenja pronalazi kanal za svoj nastup, za primenu svojih magičnih veština kroz trigon/sekstil koji gradi ka opoziciji Venere i Saturna - Krilati glasnik pruža nesvakidašnju podršku, egzaktnoj opoziciji Saturna iz Jarca ka Veneri u znaku Rak koji traže pravu, tačno određenu meru uživanja, odgovornost za sopstvenu udobnost i osećaj odmora u telu, DOZVOLU ZA PRAVU, VELIKU LJUBAV. Možda je njegova uloga da svakako svojim znanjem i realističnim sagledavanjem, uvođenjem u ovde i sada, što je najveći zadatak Device, posreduje u vidu pregovarača ili medijatora. Merkur je na zadatku da razreši, da isceli stare duboke strahove, sećanja, bolne slike, rastanke, nedostatak i zabranu ljubavi, trpljenje i moranje zarad porodice, tradicije, vaspitanja, a po cenu sebe, svog tela, svoje lepote i vrednosti. Možda pričom, možda ćutanjem, možda samo prisustvom u ovde i sada, rešenje emocionalne slagalice, ljubavne tužbalice, svega o šta smo se spoticali, u šta smo udarali ili od straha nismo ni probali, slučajno i namerno - samo da ne iskočimo iz šina, iz klišea, da se ne prepustimo stihiji emocija, naletu ljubavi, inspiraciji, onom velikom u nama, rešenje ove ljubavne zbrke je tu. Otvoreno je polje transformativnih promena! Popričajte sa sobom, sa nekim ili otpevajte, iskomponujte, odsvirajte, naslikajte, zagrlite jako, udahnite, upijte... Neka vas prisustvo kolektivnog sećanja ne uplaši već ohrabri da kreirate, da ostavite bol bolu, zemlju zemlji, a vas vama u ljubavi, jer to je jedina ISTINA!

Merkur obrazuje trigon sa zemljanim stelijumom Jupitera, Plutona i Saturna što naglašava energiju jasnoće, pruža razrešavanje, sagledavanje, ovde nema duple slike, nejasnoće i zamagljenosti, ovo daje strukturu u zavodljivoj atmosferi nedefinisanosti - možda jeste, možda nije; čas ga vidiš, čas ga ne vidiš - koju nam znak Ribe i Neptun nesebično emituju u ovom periodu. 

Potrebno je iskoristiti to što nam je Univerzum namenio, zapravo razne, dijametralno različite energije će se smenjivati, dolaziti istovremeno, a na nama je da budemo umetnici, kreativni stvaraoci, da od svake boje dodatkom sledeće i posvećenim mešanjem stvaramo još lepše nijanse, nove boje, originalne, neponovljive. Ovaj aspekt takođe donosi energiju novih fantastičnih vesti, one tajne iz naslova koja će biti otkrivena, tajnog koda za ulazak na sledeći nivo našeg postojanja. Naučni dokazi, razrešenje krize na kolektivnom nivou biće izgovoreno u ovom periodu. Preporuka je da se orijentišete, posvetite pažnju traženju i praćenju dobrih vesti i videćete kako život ume da se preokrene, da nas iznenadi otkrićem čarolije u nama. Ovaj Merkur je u znaku svog sedišta i egzaltacije i zato iskoristimo ovaj naboj pameti, genijalnosti, usmerimo svoje misli, fokusirajmo, precizno i kristalno jasno potražimo najbolje u sebi u drugima, u situacijama, podesimo svoje kursore na dobre vibracije, na dobre vesti, umesto na greške, nesavršenosti i kritiku. Zakon privlačenja radi za nas uvek, a sada naročito, još snažnije i moćnije. Posvetimo li svesnu pažnju ovoj sili, manifestacija je neminovna. Važno je najpre sagledati i prihvatiti mogućnost odluke u koju stranu želimo da gledamo. Sve što tražimo sada ima veliku mogućnost da bude pronađeno. Zato sa pažnjom tražite to što vam je potrebno. Fenomenalne ideje su svuda oko nas kao i mogućnost da ih upotrebimo, da im damo svrhu i smisao postojanja u našem Univerzumu.

Mars u Ovnu obrazuje T-kvadrat ka opoziciji Venere i Saturna (čime su ujedno uključeni Pluton i Jupiter) Mars je jedina planeta u vatrenom elementu u trenutku punog Meseca u znaku Ribe, uz potpuni nedostatak vazduha. Ovo je energija natezanja, trpnje, težine, izdržljivosti, suprotnosti sa mnogo emocija, mnogo jarkih boja. Nesloga je reč koja bi opisala stanje ali, ovo su kardinalni znaci, energija je jaka, mlada, eksplicitna. Može nagovestiti svađu, opoziciju, zauzimanje strana, ružne reči, upiranje prstom sa obe strane u potrazi za krivcem. Ova energija može da nas izvuče napolje iz sebe i da osuđivanjem drugih dobijemo privid svoje bezgrešnosti ili još gore da zanemarimo sebe dok gledamo da osudimo druge. 

Mnoštvo izuzetno intenzivnih, različitih energija se nadvilo nad nama. Tu su na dohvat ruke, svuda oko nas. Na nama je da se razvijamo, da od njih stvaramo, da kreiramo najlepše ne samo iz jedne nego iz više njih, istovremeno. 

U promenljivim znacima su četiri planete - otvara se polje za promene, za tranziciju, za fleksibilnost, otvorenost uma. Promena je naglašena i neminovna u ovom periodu. Kako ova energija iz promenljivih znakova poseduje nesigurnost i nestalnost napretek, tako se možda i uplašimo da nam neće doneti realne, postojane stvari... možda se osetimo nesigurno i nestabilno ali sve je to odraz stanja kroz koje prolazimo za vreme promena i ne treba da brinemo, jer samo tako prepušteni i pomalo nestabilni i lelujavi mi smo fleksibilniji, a tada i otvoreniji ka promenama.

U suštini ovo je energija adaptibilnosti. Otvara se mogućnost da sagledamo šta se dešava, naše mogućnosti i opcije, šta bismo zaista mogli da uradimo kako bi eventualno promenili scenario.

U zemljanim znacima je šest planeta – koje svakako ukazuju na sigurnu materijalizaciju, na čvrste korene, stabilnost bez obzira na energiju fluidnosti ovog punog Meseca ili nestabilnost iz promenljivih znakova.

Ovaj pun Mesec pre svega naglašava emocije i empatiju kao i njihovo stalno komešanje. Neptun je bog mora, a more je nepredvidivo, tu su talasi i jedan uvek može biti značajno veći od drugog zavisno od mnogih faktora, naših emocija - voda, ali i naših misli - vetrova, prisutna je stalna promena i stalna spremnost na istu.

Tri planete manifestacije snova Neptun, Mesec i Venera se nalaze u vodenim znacima i ova ukupna slika nas zapravo provocira, testira, proverava da li smo u stanju i na koji način zadržavamo tlo pod nogama dok sve oko nas postaje i izgleda haotično, uzdrmano, nestabilno.

Neptun je u konjunkciji sa Mesecom i to mu daje posebno naglašenu ulogu. Ovo je nadasve veoma kreativan aspekt, podseća na udobnost, na perjani jorgan u beloj uštirkanoj posteljini koji zove da malo prilegnemo, da sanjamo. Ovaj aspekt ukazuje na emocionalnu magnetičnost ličnosti, na onaj Je ne sais quoiNe znam šta momenat koji se dešava ili koji posedujemo kao osobinu, a koji ostavlja zadivljene sve prisutne, kada nešto ili neko poseduje privlačnost, pleni na neki sasvim poseban neobjašnjiv, zavodljiv način. Ovo je energija spajanja i pripajanja, ovo je šuštanje pene na talasima koji sve zaokružuju, pripajaju. Energija mašte, ali i postojanost vere da sve ono što osećamo istinski, ono što su naše stvarne potrebe se ostvaruje, ispunjava i dolazi nam, a na čelu kao vodilja je naša ljubav.

Neptun opozicija Merkur - Merkur donosi vrlinu komunikacije, interpretacije, analize, racionalizacije, saznanja i sa druge strane ova količina emocija jednostavno će razotkriti tajni kod u nama i to baš na tom najsuptilnijem nivou, na nivou našeg emocionalnog tela, naših voda, naših sećanja, da možemo bar na tren sagledati stvarni potencijal našeg bića... Možda nećemo imati realne, opipljive, čujne, konkretne konverzacije... Zapravo, ove konverzacije će biti značajno dublje, tiše, a prepune bure i uzburkanosti, čak možda i sa osećajem nemira usled nestrpljivosti, radoznalosti! Ovde valja biti još tiši. Ovo su posebni pregovori i održaće se na vrlo suptilnom nivou, sa jasnom mogućnošću da dosegnu čak do karmičkih nivoa sećanja koje nosimo ko zna od kada i ko zna u kom pravcu, jednostavno ih nosimo kako bi nas sputavala, ograničavala ili da bi nas svojim prisustvom zanosila u krivini, pri svakoj težnji ka promeni, ka sebi, ka istini i na taj način stvorila strah od promenljivog i nesigurnog, od klizavog, mokrog, mračnog ili maglovitog! Upravo sada mnoge frustracije, strahovi i traume duboko spakovane u nesvesno, u mrak, ispod kreveta, u ćošak, na dno ormara, na dno našeg okeana mogu biti sagledane iz drugog ugla, praktično raskrinkane, obelodanjene, otkrivene, spremne za prihvatanje i otpuštanje. Baš na tom nivou sada je moguća promena, ako joj se sa poverenjem prepustimo, ako se prepustimo unutrašnjem GPS-u, kompasu nad kompasima, istini jedinoj i najboljoj za nas, NAŠOJ INTUICIJI! Naglašena je empatija i saosećajnost, energija nestabilnih promena koja može da uvede u iluzije, zato oprezno sa tim, pitanje treba da bude jasno i da zvoni celim periodom: Šta mi to hoćemo? Čemu se nadamo? Šta osećamo? Šta zapravo vidimo, a šta bi želeli? Koja su to ograničenja koja nas vode u osećaj limitiranosti? Koja ograničenja rade za nas (npr. ograda na terasi na 5. spratu je potrebna i ima smisla kako se ne bi povredili prelaskom preko granice i padom), a koja to više ne moramo da nosamo okolo kao svoj “važni” znak raspoznavanja?

Ljudi se vezuju i navikavaju sami sebe na svoje nemogućnosti i ograničenja, prihvataju da su takvi, da ne može bolje i to je ok, ako je u pitanju faza u procesu, ako je cilj prevazilaženje. Problem je u tome što se vrlo često ostaje u tome. Zaglavljenost u uverenjima i lenjosti je glavni izgovor čovečanstva zašto ne evoluira zajedno sa svim tehnološkim, biološkim i sličnim otkrićima. Ovo je vreme za posvećeno puštanje i odabir svojih boja, svojih misli, svojih vesti… okrenimo se sebi i svojim potrebama i budimo tako aktivni deo kreativne promene kojoj čovečanstvo korača, budimo aktivni deo kolektivnog buđenja.

U ovom vremenu promena, snažnu dozu duboke sigurnosti i poverenja naša svest, Sunce, dobija upravo od gospodara promene i oslobađanja Urana, gospodara šansi i iznenađenja, predstavnika Univerzuma, od samog neba i uzvišenih nas. Poverenje jača dokazanim prisustvom svrsishodnosti, jasnim osećajem ili čak evidentiranim, realizovanim koracima, kretanjem na putu svoje misije.  

Podrška opoziciji svetala dolazi kroz trigon – sekstil sa Uranom iz Bika i Jupiterom iz Jarca koji pripaja i moćnu prirodu Plutona i Saturna iz stelijuma. Pun Mesec u harmoničnom aspektu sa Jupiterom, a zatim i Plutonom i Saturnom doneće ogromnu mogućnost sagledavanja iz više perspetktive, energiju percepcije, dubokog preuzimanja, energiju sušte istine, volju da razumemo  kao i svest o tome gde jeste naša moć i šta to treba da uradimo kako bi ovu energiju mogli da koristimo. Neobjašnjiv osećaj poverenja u crnu rupu, u ništa i sve, u apsolutnu nulu, u prelazak, u preplivavanje reke ali ovog puta sa mogućnošću sagledavanja svrhe, svesnim dodirom sa sobom i svojom misijom, sigurni, podržani sopstvenim poverenjem u sebe, samopuzdanjem koje raste. Otvara se jasna i realna mogućnost da upravo kroz imaginaciju, lelujavost i nestabilnost samo vezani poverenjem, poverenjem u čistotu emocije, bistrinu naše vode, naša duša povuče povrede i bolove još iz detinjstva, dovuče ih na površinu iz ko zna kog još vremena, života, inkarnacije kako bi mogli da se transformacijom emocionalno ucelimo. Otvara se mogućnost sprovođenja procesa isceljenja rana - transformisanje bola i tame u svetlost. Prepušteni savršenstvu naše fiziologije iskoristimo ovaj ne angažovani potencijal, zaplovimo sopstvenim dubinama i otkrijmo zašto smo tu, koja je naša misija?! Prepustimo se potencijalu isceljenja koje ovaj pun Mesec donosi. Dozvolimo da se naš rep zmaja, naša senka uceli! Zagrlimo se apsolutno u celosti i pokrenimo sopstveni potencijal mogućnosti isceljenja na karmičkom nivou putem prihvatanja sopstva koje poseduje moć izbora prave, istinske, jedine potrebne i željene akcije za sebe, akcije koje NAS prvenstveno zadovoljava i raduje, ispunjava i zaokružuje nežno i suptilno na svim nivoima.

Merkur i Sunce u opoziciji sa Neptunom ukazuju na lične emocije iz detinjstva, lična nadanja od malena, lične potrebe koje naše vode talasaju ko zna od kada, ali harmonični aspekt sa Saturnom ovde pruža zrelost, stabilnost, da bismo razumeli naše želje šta je sve moguće, ali i korake koji nas vode ka razumnom polju potreba za samopoštovanjem, samovrednovanjem.

Osim ograničenja i obligacija, Saturn donosi i izuzetnu mogućnost uspeha kod preuzimanja odgovornosti, sagledavanje procesa sprovođenja svake akcije. Dakle nije uvek pitanje Saturna šta smo postigli, šta smo dobili, već je Saturn često tu da nam ukaže na vreme u procesu, na period tokom puta ka cilju, dok traje put transformacije, jer na taj način gradimo zdravo svesno biće koje ima razvijen osećaj samopoštovanja na najdubljem nivou. 

Opozicija Saturna i Venere naglasiće potpuno novi vid vrednovanja sebe i svih bliskih, samopoštovanja i potrebne harmonije u odnosima počev od sebe kroz sve krugove bliskosti, i to iskreirano na temeljima pređašnjih učenja i lekcija. Sva pažnja je okrenuta ovoj moćnoj promeni, svesti o mogućnosti transformacije sopstvenih sećanja.

Kako ima mnogo Neptunovog uticaja treba paziti da se ne okliznemo, jer nije baš sve kao što izgleda lako i za čas, bolje je prepustiti se osećaju, intuitivnom vođstvu nego forsirati akciju ovih dana naročito jer je i Mars veoma usporio pripremajući se za retrogradni hod. Pustimo slobodno, sve pustimo. Za prolazak kroz ovaj uzani portal transformacije neophodno je da sve pustimo sa poverenjem i da sami sebe pustimo, prepustimo se. Otpustimo bolne terete prošlosti bilo da su ljubavni ili poslovni, sva porodična sećanja i sve posede, karmičke vezanosti za tradiciju jednostavno pustimo.. Sve što je naše, što nam još služi i vredi vratiće nam se još bolje, adaptirano, transformisano ovom čudesnom magijom, baš po našoj meri, meri naših potreba i želja naše duše!

Proces, put kojim se krećemo je nešto na šta valja obratiti pažnju, jer tu stičemo neformalno blago - ISKUSTVO! kao neprocenjivi kapital, dokaz da smo tu za sebe, da smo uspeli, da smo se izrazili, pokazali, demonstrirali naše kvalitete, ljubav, zahvalnost! Valja osvestiti neprocenjivost prostora koji se pročistio, oslobodio nakon prepuštanja, otpuštanja, opraštanja na svesnom i nesvesnom nivou. Ovo je vreme da postanemo duhovni ratnici koji znaju tačnu meru i dozu svesni da su mir i meditacija najadekvatnije oružje za postizanje najvećih potencijala!

Većina nas ne suočava se sa baš totalnim razaranjem, ali jedno je sigurno, u tranziciji smo čitav ovaj period ili bar shvatamo neminovnost promena na ličnom kao i kolektivnom nivou. Kriza ima i miris i ukus katalizovanih potreba za promenama. Lakše je osećati preplavljenost kada ne znamo tačno šta sledi, ili kako to može uticati na nas?

Pun Mesec u znaku Ribe tu dolazi kao savršeni  podsetnik da ponekad jedino što možemo da učinimo je da se predamo toku i sačekamo nalet inspiracije. Znak Ribe upravlja okeanom, nekontrolisanim  talasima, olujama i maglom. Sunce u Devici suprotstavlja se Neptunu u Ribama tokom punog  Meseca, dodajući akcenat vodenoj, emotivnoj temi Venere iz Raka. Verovatno ćemo osećati nedostatak kontrole ovih dana, mada to nužno nije ni tako loše. Znak Ribe korespondira sa intuitivnim delom našeg bića, sistem navođenja dobija iz desne hemisfere mozga, koji se najčešće pokreće snažnim osećajima, donoseći otkrovenja, manifestaciju čarolije. Opet, ponekad je potrebno da ispraznimo nagomilane emocije da bismo bili u stanju da osetimo svoj sledeći korak, put ispred nas.

Kada osetimo napetost, i baš pre nego što pristanete na napad anksioznosti, gušenja ili panike uradite nekoliko puta sledeću vežbu. Osetimo tu tenziju, prikupimo je svesno, podignimo ramena ka ušima jednim dubokim udahom, a zatim duplo dužim izdahom spustimo ramena, osetimo tu duboku relaksaciju koja navire. Vreme je da prikupimo svoju mudrost, poverenje, da najbolje za nas tek dolazi! Otvara se mogućnost postizanja viših ciljeva sa manje napora! Mogućnost da iz Device naučimo prepuštanje, opraštanje, da naučimo da budemo sada i ovde u momentu jer tu je sva Moć, tu su sve tajne satkane, tu se nalazi potreban mir. Znak Ribe sa druge strane otvara mogućnost idealizovanja dodira dubokog nesvesnog, psihe, sanjanja kako u snu tako i na javi sa verom, sa inspiracijom. Što smo prisutniji u sadašnjem trenutku to je manje potencijalne hrane za strahove iz prošlosti ali i brige vezane za buduće vreme. U sadašnjem trenutku možemo pronaći smisao, mir, svrhu, ali i svest o svojoj moći, to je NAŠ TAJNI KOD!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD