Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u nedelju, 27. septrembra od 12h do 18h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u subotu 26. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U subotu, 26. septembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će održati ONLINE WEBINAR iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Ribe

PUN MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RIBE

Potrebno je imati na umu da će emocije rasti, sa tendencijom da nas preplave. Naše radnje i potezi možda nisu dobro promišljeni ili realni, zato pokušajmo da ne dajemo obećanja koja ne možemo ili možda ne želimo da ispunimo. 

Važne odluke moraju se temeljno proveriti, analizirati i istražiti pre nego što krenemo dalje, napred. Ukoliko postoji osećaj nedostatka lakoće, prisutnost neprijatnosti, ako se zbog nečega osećamo nelagodno, verujmo sad potpuno svojim instinktima. 

U ovakvim situacijama, danima, od istinske pomoći je provesti neko vreme pored okeana, mora ili bilo koje vodene površine, makar to bila kada prepuna vode, čime smo u mogućnosti da još bolje pročistimo svoje emocionalno telo, svoj duh i tako potražimo jasnoću.

Već sam nekom prilikom pisala o ovome, naime, čak i ako se ukaže neminovnost preplavljenja emocijama, ne treba brinuti jer prema istraživanjima iznetim u magazinu "Science of Mind", nije preplavljen naš mozak, već je to samo sićušno područje svesti koje se zove "UM", onaj delić koji aktivno koristimo misleći da smo sveukupni, potpuni, celoviti. Samo taj deo, kako objašnjavaju, može biti preopterećen, preplavljen, kada imamo previše nesvesnih pozitivnih i negativnih misli naš prefrontalni korteks se isključuje. Tada nas mreža imaginacije, mašte, u našem mozgu naprosto preplavi brigom, izgubimo se i preopteretimo, tada najčešće neadekvatno reagujemo. U suštini, cilj je da prestanemo da sudimo i reagujemo na ove stvari, da shvatimo da je to samo gomila prefrontalne buke i gužve! Prefrontalni korteks je, po većini istraživanja, ona lokacija u kojoj se vrši najsloženija obrada svih pristiglih informacija, što uključuje prepoznavanje naših osećaja i emocija, ali i inputa koji dolaze od spolja. Kroz obradu svega toga, u ovom delu moždane strukture se formiraju najsloženiji obrasci adaptivnog ponašanja, odnosno forme činjenja i nečinjenja. Dakle otvara se polje za “kontrolu emocija na adekvatan - odgovarajući način”, prilagođeno našem životu, a opet sa ciljem postizanja mira i lakoće življenja. Otvara se mogućnost izbora, da reakciju zamenimo kreativnom akcijom!

Kako??

Jedan od načina je DISCIPLINOVANA VEŽBA ODGOVARAJUĆE KONTROLE EMOCIJA

Ukoliko nam je svima, bar teoretski poznata sposobnost jogina da postigne kompletnu psihičku i telesnu relaksaciju u minuti, da postigne stanje poznato od nazivom “levitacija” ili da virtuoz na instumentu odmah može da odsvira nešto što po prvi put čuje, a za šta su mu ranije trebale godine vežbanja, onda nam je poznato da je baš u tome stvar, u vežbanju. Jogin koji se potpuno relaksira samo time što se koncentriše na disanje. Jeste da deluje kao jedna vrsta aktivnosti, ali da bi uspeo u toj relaksaciji, automatizam fokusa na disanje mora nužno uključivati sve ranije uvežbane korake relaksacije svih mišićnih grupa i dodatnu mentalnu relaksaciju. Ista je stvar i sa našom adekvatnom kontrolom emocija. Svaki korak mora postojati, bez obzira da li smo ih spojili ili razdvojili, ali je svaki od njih uvek tu. 

Koraci:

1. OSVEŠĆENOST EMOCIJE - njeno određivanje i imenovanje kao i razumevanje sa zahvalnošću

2. REALNA  procena situacije u kojoj se nalazimo, odakle je to sećanje, zahvalno proceniti da li nam još uvek služi

3. Uskladjivanje emocije i situacije - zahvalno dovođenje u sada i ovde - MOGUĆNOST IZBORA KO SAM JA

4. Primereno pokazivanje emocije i skladna KREATIVNA AKCIJA U TOM SMERU

Vežbanje uvek počinje odvojenim koracima, koji se savladavaju jedan po jedan, i vremenom postaju celina u formi automatizma. Baš tako je i kada je za nas najadekvatnija kontrola emocija u pitanju. Onaj ko želi da postigne takvu kontrolu mora biti spreman da disciplinovano radi na tome, da se uči emocionalnoj pismenosti, sve dok ti koraci ne budu sliveni u jedan trenutak.

Kako još prevazići preopterećenje i preplavljenje? 

Još jedan od načina je:

Najpre se treba smiriti i smisliti jedno pitanje, izazov zbog kojeg se osećamo preplavljeno. Napisati to na papir. Tada se ispružimo, rastegnimo se potpuno, zevajmo i duboko se opustimo dok bez procene i osude gledamo u svoje napisane reči. Sada, zatvorimo oči i dozvolimo da haotične misli i osećaji teku kroz naš um. Kada osetimo da smo se odvojili od osećaja preplavljenosti, zamolimo svoju intuiciju za rešenje ili uvid u svoju konfuziju. Zapišimo sve što nam padne na pamet. Ovo ćemo možda morati da uradimo nekoliko puta da bismo u potpunosti iskusili intuitivnu jasnoću koja nam omogućava da mapiramo naš akcioni plan. 

Ovo je pravi spas, sjajan način da uravnotežimo racionalnu Devicu i intuitivne Ribe na osi leva i desna hemisfera u našem mozgu. 

MEDITACIJA JE KLJUČ i rešenje koje nas može uvesti u potrebnu dozu mira, obezbediti nam siguran i nepovređen prolaz, neulepljenost, nepotopljenost svojim niti tuđim bolom i patnjom.

Meditacijom možemo prevazići konfuziju i zbunjenost, bezbedno se pomešati, ali i jasno znati svoje najšire granice!

Možemo sa druge strane podići neverovatnu kreativnost jer nas ovaj pun Mesec otvara za konverzaciju sa samim sobom. Na dubokom nivou možemo čuti poruke naše duše, zvonki, najsuptilniji glas našeg višeg ja!

Meditacija donosi nebrojene benefite naročito jer u ovom periodu Jupiter i Neptun stvaraju dinamični most i omogućavaju nam da sanjamo budni, da spustimo svoje snove i čaroliju svog bića! Ogromna ekspanzija mogućnosti dolazi iz našeg nesvesnog.

Otvoriće se polje teta talasa u nama, ego, budni čuvar kontakta sa podsvesnim se povlači, omogućavajući tako duboke kontakte sa nepoznatim, sa emocionalnim povredama, ranama, ali i transformaciju ovog bola, ovog crnog, ove smrti u nama u radost, u sjaj u svetlo i vitalnost!

Moguć je osećaj pospanosti i umora, ali to je taj poziv na mir koji je preduslov da proces isceljenja počne! 

Možemo koristiti svoju maštu, vizuelizaciju, čaroliju i magiju u nameri da se povežemo sa svojim dubokim nesvesnim.

Ovo je vreme da prestanemo sa polaritetima, da započnemo premošćavanje, povezivanje, fokusirani na sebe, na svoj dah, pre svega na svoju unutrašnjost. Da proveravamo kako smo, da li uživamo što smo to mi, da li osećamo privlačnost prema sebi, prema tome ko smo, prema tome kako reagujemo na život uopšte??

Vreme je da se fokusiramo na unutrašnje biće, na konekciju, na unutrašnji mir!

Možemo pregovarati, komunicirati, imati unutrašnji dijalog. Akcenat je na lepoti izražavanja, pisanja jednako kao i na tonu, zvuku koji naš glas proizvodi, ali i zvukovima koji nas okružuju, na našoj osetljivosti na zvuke. Ribe je najmuzikalniji znak Zodijaka, tu je Neptun inspiracija, muze, voda koja teče i protiče praveći zvuk, muziku, obratite pažnju na ovo!

ZVUK je ogroman deo naših života. Zvuk je nevidljivi deo stvarnosti u koji smo upleteni hteli ili ne, samo ako postoji...

Uprkos zavodljivom osećaju privlačnosti da se izgubimo u privremenom prelasku, u tom zaljubljivanju u sebe, cele, nesagledive, zaljubljivanju u druge kao odraz, sjaj, zrak sopstvene zaljubljenosti neophodno je da čvrsto držimo jednu stopu na zemlji, a drugu u ovoj duhovnoj sferi. Važno je redovno proveravati i BALANSIRATI, PORAVNATI ENERGIJU, jer pun Mesec otvara portale koji nam pomažu da ispoljavamo svoje snove i pretvorimo ih u stvarnost.

Za to nam je potrebna SVEST O OBA STOPALA i iskrena puštenost, poverenje, stabilnost i zahvalnost. (Da li ste ikada razmišljali o svojim stopalima, kolika uloga, baš poput disanja, smenjuju se desna, leva, savršeni sklad, crveni tepih, blatnjavi puteljak, plesna dvorana... nose nas gde god zamislimo... što je raskošnija mašta i mi još dalje stopalima stižemo..)

Prepustimo se divoti i uzvišenom vođstvu najviših kvaliteta unutar nas!

Pospimo se zlatnim prahom, taknimo se čarobnim štapićem, stvorimo, zamislimo i zamaštajmo najbolje i najdivnije za sebe prelamajmo se kako nama odgovara kroz ovu iluminaciju koja radi za nas u ovom periodu!

Osvestimo ovaj dragoceni kontakt sa svojim podsvesnim. Iskoristimo jedinstvenu mogućnost projekcije svojih snova i želja!

Znam da je čudno nazivati pun Mesec u znaku Ribe "praktičnim", jer Ribe su valjda najnepraktičniji znak. Ovaj Mesec je vlažan, emotivan, sklon da preplavi, sanjarski, sveta tišina. Ipak, Sunce u Devici želi da se uštinemo i prepoznamo priliku koja nam se ukazala. U svakodnevnom životu nijedan Mesec nije korisniji od punog Meseca u vodi!

Evo benefita koje svaka praktična Devica traži:

- Za baštovanstvo, idealno vreme za negovanje biljaka dubokim zalivanjem i/ili organskim đubrivom. 

- Idealno vreme za tretmane lepote poput čišćenja lica i tretmane sa mineralnim blatom za telo. Udvostručuje benefite.

- Za dubinsko čišćenje - nameštaj, tepisi, podovi i tkanine. Teške mrlje u ovom trenutku mogu lakše da se  uklone.

- Za nanošenje boje na kosu ili tekstil. Boje su živopisnije i duže traju.

- Tretmani za lečenje su efikasniji. Ćelije u telu lakše apsorbuju lekovite supstance i napitke.

- Isprobajte neku od ovih aktivnosti i uverite se! Praktičnost voli da se testira i uveri.

POSVEĆENI RITUALI

Tokom punog Meseca u Ribama alkohol, opijati, droge i lekovi lakše se apsorbuju, zato je potreban poseban oprez! Čak izuzetno male količine daju izrazito velike, snažne i brze rezultate.

Takođe se može dogoditi da se osećate umorno i pomalo izvan ravnoteže. Vodeni pun Mesec može povećati emocionalnu i energetsku zbrku. Tela mogu oticati, reagovati  zadržavanjem tečnosti. Zadržana voda ili energija mogu dalje učiniti da se osećamo pretrpano, teško i letargično. Ako se nađete u ovom stanju, najbolji lek može biti još više vode - u ovom slučaju dar vode pomešane sa Epsom solju je neprocenjiv. 

PRIRODNA, PROTIVUPALNA, EPSOM SO KUPKA ima naizgled čarobnu sposobnost izvlačenja toksina, ćelijskog otpada i viška vode iz tela. Ovo zapravo može smanjiti naša bedra, ruke i struk!

I za ovu vrstu praktičnog rada ima dokaza, merenja su vršena pre i posle kupanja. Gube se centimetri! Voda u kadi bi trebalo da bude ispod telesne temperature - između 33°C i 35°C. Koristiti dve šolje soli a 10-20 minuta u kadi je sve što je potrebno. Savršena količina vremena za zatvaranje očiju i povezivanje sa unutrašnjim punim Mesecom.

VODENI DAN - investirajmo u lakoću i lepotu

OBEZBEDITI VREMENA ZA SEBE I MAŠTAJTE, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu ili tkaninu - bolje i dublje se prima farba 

PROVODITI VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, ako je moguće. Preporučuje se obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA DUŽ PLAŽE ILI LEŠKARENJE ISPOD PONOĆNIH ZVEZDA uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

U spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, lagano, sporo izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD