Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket 90 dana Za razliku od prvog dela godine, u kojem smo imali za cilj razvoj kvaliteta uspeha, u naredna tri puna Meseca - tokom jula, avgusta i septembra, glavni cilj će biti da razvijemo komunikaciju sa svojim Višim Ja. Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice u okviru kojih ćemo razvijati tri posebna kvaliteta koja su važna da funkcionišu zajedno: jul - razumevanje, avgust - pouzdanost i septembar - inspiracija.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna Eklipsa u znaku Rak

Pred nama je veoma snažna i moćna Solarna Eklipsa na 0° kardinalnog znaka Rak. To je pomračenje Sunca na samom početku novog godišnjeg doba, leta ili zime zavisno na kojoj tački planete živimo. Mesec je u svom sedištu, moćniji nego ikad, snaga ljubavi, nege i zagrljaja je najmoćniji alat u ovom vremenu. Sunce svojim svetlom pruža potpunu podršku Mesecu da se ispolji. Ogledalo nas je jače i iskrenije nego ikad, stapamo se, to i jesmo mi. To su naše stvarne potrebe. Sam stepen ukazuje na moć punine ili praznine. Početak početka, suština, srž, čistoća, jasnoća, sve je tu i ništa nije tu i odatle se kreće. Otvara se mogućnost da započnemo potpuno novo umetničko delo, kreaciju iz početka, mogućnost stvaranja, slikanje na praznom platnu. Potpuno nov, svež i mlad početak baš u onim oblastima života gde se kod nas u natalnom horoskopu nalazi znak Rak i u simbolici kuća kojima vlada Mesec. Takođe valja obratiti pažnju na čitavu seriju 4 u natalnoj karti.

Solarna Eklipsa je pomračenje Sunca, središnja je eklipsa u ovoj sezoni i nalazi se između dve lunarne eklipse što joj dodatno uvećava značaj i moć. Solarna eklipsa i mlad Mesec predstavljaju završetak jednog i početak drugog, potpuno novog ciklusa. Obzirom da eklipse dolaze u ciklusima, grupisano na svakih 6 meseci, omogućavaju nam da njihov uticaj upijamo i živimo, prihvatamo i podržavamo sve do sledeće grupe eklipsi. Ova eklipsa je povezana sa ciklusom eklipsi sa samog kraja prethodne decenije, iz decembra 2019. i sa prvom Lunacijom u novoj deceniji, od 10. januara 2020., moćnom Lunarnom eklipsom u znaku Rak, baš pred samu veliku konjunkciju u znaku Jarac koja će obeležiti i čitavu epohu, jedan duži vremenski period. Najavljivali smo svi promene. Evo sad prilike da se i sami osvrnemo, ni sanjali nismo da je ovo sve moguće, a prošlo je tek tren ili dva, dok pucnete prstima, ogromne promene su se dogodile, a ovo je samo početak. Ove eklipse na osi Rak - Jarac traju već dve godine i sigurno je da svi osećamo koliko je podešavanje svakog od nas na svoju stvarnu osu, istinu, boli i prija.

Za prostor Beograda i čitav region eklipsa se odvija u XI kući pa samim tim osim što nam budi potrebu da se povežemo, socijalizujemo, zagrlimo, najpre nam daje šansu da se oslobodimo, da dišemo, da osetimo svoje šanse i da odabiramo slobodnim izborom.

Individualno uticaj Solarne eklipse u znaku Rak će biti izuzetno jak, takođe će se odraziti i na čitavu budućnost na kolektivnom nivou, jer se eklipsa odvija u bliskoj konjunkciji (orbis 1°) sa Severnim čvorom na 29° znaka Blizanci.

Znak Rak predstavlja unutrašnjost, privatnost, intimu, ženski deo ličnosti, nežnost, materinski instinkt, ranjivost, osetljivost, ljubaznost, bliskost, brižnost, bezuslovnu ljubav. Ukazuje na ženske grudi, na dojilju i prvi nektar, kolostrum, na hranu, stomak, na varenje, na negu i dodir majke ili takvu negujuću energiju. Povezuje se sa domom, sa osećanjem u blizini ognjišta, porodice, sa toplinom našeg srca, duše, ali i sa zaštićenošću od uticaja spoljašnjih faktora. Stoga je naklonjen uplivu sudbine. Ova energija često ume da se pokrene protiv sebe, može doneti izbegavanje emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i potrebe za zaštitom. Potrebno je biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Obratiti pažnju i ne povlačiti se iz sopstvenog života. Treba iskoristiti ovu retku priliku i doći kući, doći sebi, večnoj i bezuslovnoj ljubavi, a ne nekoj potrebi za posedovanjem, pripadanjem ili vezanosti za nečiji vrat, leđa ali i obratno. Treba se setiti, prihvatiti i negovati unutrašnju snagu. 

Većina ličnih planeta je retrogradna u trenutku potpunog pomračenja Sunca. Venera je u Blizancima do 25. juna, Merkur u Raku do 12. jula, Jupiter u Jarcu, sa Plutonom koji je takođe retrogradan a Saturn je na 0° Vodolije gde je i bila konjunkcija Marsa i Saturna na samom početku aprila kao najava moćnoj konjunkciji Jupitera i Plutona. Već  23. juna Neptun im se pridružuje i postaje retrogradan. Ova slika i energija ponavljanja krajem juna i početkom jula, upravo ima za cilj da nas vrati unutra, da nas podseti, proveri da li smo spremni, spremniji, odlučni da promenimo, da pustimo to što držimo ili to što drži nas u „ljubavi“ u „odnosu“ u „zagrljaju“ u „mestu“ koji je sve osim udobnosti, uživanja, iskrenosti ili bliskosti. Da napravimo veliki kvantni skok ili da uvidimo gde je to za nas, iz čega hoćemo da iskočimo ili/i u kom smeru hoćemo da skočimo. Sa svim ovim retrogradnostima, sa snažnom energijom restruktuiranja, pročišćenja i preslaganja dobijamo mogućnost da se osvrnemo i zavirimo u sebe na raznim nivoima. Možemo da se povučemo, da porazmislimo opet o svojim odlukama i namerama, o misaonim obrascima i skučenostima, preispitamo  se oko iskrenog odnosa sa sobom, jer to je preduslov za veći uvid, za sagledavanje u okruženju, u kolektivu, na planeti. Da li i kako živimo svoju svrhu i misiju, kakve odnose gajimo sa planetarnim sustanarima, sa zemljacima, sa ljudskim bićima. Da li su naše osobine u odnosima ono što iskreno želimo za sebe, da li se ophodimo sa pažnjom, ljubavlju, poštovanjem, poverenjem, vrednovanjem i zahvalnošću. Ovo je energija koja nas prikuplja, koja nas poziva da se okupimo oko ognjišta sopstva, i u bliskosti sa sobom da se udružimo i osetimo tu podršku i  ljubav  iz centra našeg bića. Energija koja nas zaokružuje na celo, na sve, koja nas grli sa obe ruke u celosti ljubavi, ako želimo i ako (do)pustimo. Ovo je energija koja naš hram, topli dom, spaja našu dušu bezuslovnom ljubavlju sa svima, sve do najudaljenije čestice u multiverzumu. Otvara se polje u kom zaista možemo da uvidimo dublju i celovitiju sliku naših stvarnih potreba, ali i da primetimo da su to u stvari kolektivne potrebe, potrebe čitave planete prenešene na nas, kroz nas i naše živote na Zemlji.

Sve retrogradnosti su tu da nas podsete na određene osobine ili osobe, da nas sete na terete i zabašurenosti, ono što smo sakrili i potisnuli, a žulja nas i boli. Sve nam se sada otvara i tu je da se ne vraćamo iznova u strah, u bes i ljutnju, u osećaj bez podrške ili zaštite ili bez prihvaćenosti, u osećaj  podvojenosti već da nam podsećanje nakon što ga prihvatimo u sebi posluži kao odskočna daska, mesto odakle odlučujemo sledeći korak, osobina zahvaljujući kojoj biramo „A OD DANAS“, naš dragoceni checkpoint

Retrogradni Saturn na 0° Vodolije obrazuje egzaktan kvinkunks sa Luminarima. Sve dosadašnje strukture traže prilagođavanje bilo kroz rušenje i razgrađivanje svega što sadrži tamnu ili tešku energiju prošlosti sa ciljem novog struktuisanja ili stvaranja potpuno novog idejnog projekta i izgradnje u skladu sa našim potrebama, osećanjima, našim telom, intuicijom, inspirisani budućim vremenom, najboljim za nas. Fokus je na ličnoj odgovornosti koja se oslikava na kolektiv. Ovo je tenzioni aspekt. Način na koji koristimo intuiciju i našu inspiraciju je ključno važan u ovom momentu. Naša moć boljeg i pažljivijeg slušanja i prihvatanja može rešiti mnoge konflikte. Možemo prilagoditi naš način razmišljanja o odgovornosti prema sebi, svom hramu, domu, porodici, bliskim ljudima, familiji. Možemo slobodno izraziti naš nov način, naše nove odluke po pitanju ličnih, bliskih, porodičnih odnosa, novih rešenja. Bez frustracije, postizanjem najpre umutrašnjeg mira, a na osnovu ovoga proširiti sliku na bliske ljude i odnose.

Retrogradni Jupiter je još uvek u znaku Jarac i ukazuje da bude ispravljeno, dovedeno pred lice pravde sve ono što nije pravedno i pošteno.

Merkur je stacionarno retrogradan u znaku Rak i upravo otvara mogućnost da progovorimo konačno ono o čemu smo oduvek ćutali, krili, stideli se, bojali se da kažemo, jer ko smo mi da kažemo i odakle nam pravo u svetu velikih, odraslih da se čujemo mi mali, sićušni, ćušnuti, ućutkani. Imamo priliku i trebalo bi je iskoristiti da konačno kažemo svu tu nepravdu kojoj svedočimo dugo vremena, možda od melena, iz detinjstva, da podignemo svoj glas, da izgovorimo, da pokrenemo promenu tih indoktriniranih sistema, obrazaca vezujućih strahova od promena, od slobode, od života, od disanja punim plućima, od celovitosti.

Mars sa 25° znaka Ribe kvadrira svetla i ukazuje na važnost fokusiranja energije, na moć kreativnosti i stvaralaštva u odnosu na agresiju, bes i ljutnju koji su takođe veoma moćni, ali kontra usmereni, ka uništenju. Mi jesmo suvereni vladari našeg bića, a najlakše i najlepše se vlada iz stanja ljubavi, uzemljenosti u bliskosti sa sobom i svojim dubinama, svojim mirom.

Tokom Solarne eklipse u znaku Rak, čak 5 planeta će se naći u vodenim znacima. Tri planete su u zemljanim znacima, 8 od mogućih 10 planeta se nalazi u ženskim znacima, vodenim i zemljanim. Vreme je da osetimo, da se uzemljimo i prihvatimo, da uvidimo da smo svi u ovome zajedno i da jedino na taj način možemo da prosperiramo, zajedno! Sve nas opet vraća i podseća na Yin, ženski princip, našu pažnju traži majka planeta Zemlja. Traži da je negujemo jer od nje smo nastali, ona je naša glavna i jedina sigurna podrška, ona nas održava da kada ustanemo stojimo uspravno, a i mi smo njeni veoma vredni delovi. Traži od nas da je zagrlimo i konačno prestanemo sa dosadašnjim razaranjem, sa zagađenjima reka i okeana, uništavanjem prirode, ubijanjem do istrebljenja životinja i insekata i sečom šuma. Interesantno je iz ove perspektive posmatrati moć malenog virusa CORONA (Covid-19), kada se za samo nekoliko meseci promenilo toliko toga, pročistio se vazduh, vode, a populacija pojedinih životinjskih vrsta je počela da se obnavlja. Da smo voljno i planski ulagali napore da sami ovo obavimo, ne bismo uspeli tako brzo, bunili bi se i negodovali samo da bi oportunista, opozicionar u nama imao šta da radi. Svakako bi pričali o tome, debate bi se vodile, političke kampanje, razne organizacije i sindikati, ali to bi bilo to, tu smo mnogo dobri, da pričamo i mislimo i to je to, od posla ništa, a rezultata još manje, ali pare su razmenile vlasnike i deluje da se ipak okreće. Baš zbog toga, moglo bi se reći u pravi čas, Majka Priroda je sve udesila da se spontano sprovede u delo ono što je bilo potrebno i rezultati nisu izostali. 

Energija eklipsi upravo pojačava snagu ženskog principa u svima nama i oko nas. Poziva nas, gura, vuče, bodri i delovaće u ovom maniru narednih 6 meseci, do sledeće eklipse. Energija Planete, finog, suptilnog, dubokog, intimnog, ličnog, samo našeg se budi. Uvlači nas unutra, istini na volju. Ovo je korak dalje, za nekoga odskočna daska, za nekoga lift od dosadašnjeg ponašanja i menadžerisanja sopstvenog života u okvirima naučenog, poznatog, komfornog. Jednostavno, hteli to ili ne, promenićemo svoje ponašanje, postaćemo uviđajniji. Upravo Corona virus nam je omogućio da budemo na potrebnoj distanci, da cenimo, vrednujemo i poštujemo svoje polje, jednako kao i tuđe, uzajamno, istovremeno, da na taj način postanemo čak i finiji, druželjubiviji u svojim odnosima, upravo zato jer je naše polje sigurnije održavanjem potrebne razdaljine. Na svakodnevnom primeru u saobraćaju, u vožnji kada se neko ispred nas kreće sporije ili ne krene „na vreme“ da li smo u stanju da budemo strpljivi, da kažemo sebi da je sve ok i da pomislimo da mu možda treba koji trenutak da se snađe jer se možda izgubio ili čak može biti da ima neki bol, tugu koju oseća. Da li smo stvarno u stanju da prihvatimo osobu, situaciju, osobinu?

Solarna eklipsa ima energiju zbližavanja, odomaćivanja ali sa znanjem i poštovanjem primarne distanciranosti. Moguće je odbaciti te stalne čvrste obrasce, posture naše ličnosti, snažno utemeljene iako im se osnova i ne zna, ili je odavno prevaziđena. Svi imamo tu nežnu, fragilnu stranu, ranjivu, koju zahvaljujući distanci još lepše i lakše živimo i sprovodimo. Svi krijemo male sebe koji traže da budu prihvaćeni, voljeni, podržani i zagrljeni. Svi smo od istog osnovnog sadržaja i to nam je potrebno. Svi isto krvarimo. Svi vapimo za bliskim zagrljajem. Vreme Solarne eklipse nas podseća na sve naše, na naše potrebe i osećanja.

Ukoliko posmatramo značenje znaka Rak uvidećemo da upućuje na bliskost, negovanje, osećaj sigurnosti, ušuškanosti, voljenosti. Spoljna ljuska je jaka i oštra, baš kao i klješta da bi sačuvali meku unutrašnjost. U strahu, lako može da povredi nekoga u blizini dok brani svoj osetljivi, mekani unutrašnji deo, čak i ako nije napadnut. Rak predstavlja našu dušu i naše srce, mesto gde smo najranjiviji. U vreme vladavine znaka Rak sva bića na planeti se osećaju pomalo ranjiva. Osetljivija nego ikada. Bilo da gledamo iz ugla zdravlja, a koronavirus preti da ugrozi zdravlje. Takođe, tu je i situacija sa rasizmom koja se rasplamsava i traži da bude primećena. Naravno tu je i finansijska pretnja i strah od gubitka sigurnosti kroz gubitak posla, izvora prihoda, a sigurno i strah od depresije koja preti kao posledica svega pomenutog u budućem vremenu.

U slučaju da nam je veoma čudno, čini se nerešivo, zapetljano ili previše lično možemo se u ovom vremenu velikog energetskog naboja okrenuti muzici, to je univerzalni jezik ljubavi. Ona nas može umiriti, obaviti, a onda i inspirisati na potpuno nove kreacije. Rak je ipak kardinalni znak, trenutak u kom se događa promena, početak leta, sa snažnom energijom novog početka sa Mladim Mesecom. Ne trudite se da odmah shvatite, racionalizujete, osvestite. Ovde radi telo i naše više biće u saradnji sa Ocem Univerzumom i Majkom Zemljom. Prepustimo se zato sa lakoćom ovom višem vođstvu, a svest će doći odmah čim bude energetski podešena na nove nas. 

Vreme je da počnemo da koristimo svoje darove, isceljujuće moći, da moć molitve ili meditacije konačno prihvatimo kao deo nas, naš moćni alat za dolazak sebi. Da na svom primeru, onom unutrašnjem, dubljem, celovitijem pokažemo svetu i svakom pojedincu kao ogledalu šta znači ljubav i podrška.

Solarna eklipsa odmah nakon letnjeg ili zimskog solsticija, u zavisnosti na kojoj hemisferi živimo, otvara mogućnost da se uzdignemo, da prevaziđemo, prerastemo sve one polaritete u nama, dvojnosti i natezanja, povuci-potegni odnose, rekla-kazala, žrtva i predator. Svetlost predajemo tami, prihvatamo i na taj način dozvoljavamo da bude deo nas jer mi na taj način postajemo veći, imamo priliku da promenimo jer je sada to deo nas! Dobijamo mogućnost da se spojimo, da prihvatimo viši cilj objedinjenja i postizanja ravoteže među zvezdama, na našem ličnom unutrašnjem zvezdanom nebu. 

Mi jesmo jedno i takvi ćemo se uvek sećati sebe i svega zajedno. Mi možemo da obnovimo svest o jedinstvu i zajedništvu. Možemo da uradimo ono za šta nas je Majka Zemlja, energija bezuslovne ljubavi i prihvatanja, energija prirode pripremala i opremila, možemo da uradimo to bez opiranja, putem prihvatanja, zagrljaja - u celosti.

Rituali za ovaj period.

 
 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD