Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec i Solarnu Eklipsu u znaku Rak

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RAK

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emotivne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz simbolike zemlje kako biste stvorili stabilne granice. Ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti u dubokim meditacijama. Dugo banjanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu. 

Mesec takođe otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo....

MLAD MESEC  I SOLARNA EKLIPSA U ZNAKU RAK

Solarna Eklipsa – pomračenje Sunca u ovom slučaju, dodatno pojačava uticaj Lunacije, otvara mogućnost za značajnije promene u ličnom,  ali i kolektivnom životu. One nas podešavaju. Tokom eklipsi vrši se jedinstveno poravnanje mašeg Uma, Duše i Tela baš kao što to Univerzum radi kroz Sunce, Zemlju i Mesec, podešava ih u istu osu kako bi bili najbolji za sebe, a time najbolji i za sve drugo! Eklipse osim što produbljuju i pojačavaju mogućnost dejstva Mesečevih mena, one i produžavaju taj efekat, tako da će ove vibrirati do sledeće eklipse. Uticaj se može osećati narednih šest meseci. Eklipsa u znaku Rak može imati snagu da oboji čitavu budućnost na planu emocija, bliskosti, doma, porodice, još jednom nijansom ili da je izmeni! 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, afirmacije, zakon privlačenja, meditacije kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Veoma je važna ova stvaralačka energija. Sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i da već postoji. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, šema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, rešenje je uviđajnost i ne primanje k srcu, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, opraštajte, oslobađajte se štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Ovo je vreme ko-kreacije i zato je veoma važno da tek u stanju opuštenosti, lagano raspoloženi ulazimo u taj ples sa svojim snovima. Vreme je za stvarnu setvu onoga što je naša jedina lepota, dar, Istina nad istinama. Svi snovi o budućnosti su angažovani i zato je važno pročistiti misli, naše reči, pisane ili usmeno izgovorene, rasteretiti sistem blokada, prepreka i nemogućnosti, zameniti ga čistim poljem koje je baš sada spremno za novu setvu za potpuno nove nas u budućnosti.

POSVEĆENI RITUALI

Veoma je važno u ovom vremenu koliko su naše vode NAŠE, koliko su čiste, koliko znamo svoje potrebe, koliko imamo razvijen osećaj za sebe, koliko smo u stanju da praštamo, jer sve što se sada podigne dolazi da bude osvešćeno, prihvaćeno i oprošteno!  Tek kao takvo biće mirno i zagrljeno, a mi možemo olakšano u miru nastaviti putem svoje svrhe ka ciljevima.

Molim te, Hvala, Izvini i Oprosti su magične reči u ovom periodu te ih ponavljajte u sebi bezbroj puta. Osvestite potrebu da kroz naše telo i dušu teku čiste vode i zato se treba izviniti i oprostiti sebi čak i za ono što nam pada na pamet a moglo bi nas isprljati ili zamutiti. Zatim okupajmo najpre sebe sa bezbroj reči Volim te i Grlim te ljubavlju!

Učinite jedan mali detalj savršenstva, okupajte toplinom i zagrlite nežnošću čitavo vaše biće, posejte to seme darivanja i zagrljaja. Da vaš svaki najmanji gest bude vaš potpis, kap vode u moru, nota u ariji. Neka to bude nijansa iz duginog spektra, ali ona naša, lekovita, fontana mladosti, nešto što će vam nahraniti dušu bez mrve hleba i kapi vode. 

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja prečišćene ili izvorske vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća. Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ritualno kupanje sa određenim biljkama i mazanje uljem lavande ili jojoba uljem

ODMOR je neprikosnoveni lek, telo je veoma senzitivno i ranjivo. Usporimo sad! Uradimo baš ono što i Sunce, ostanimo mirni i zastanimo. Otvoriće se portal mogućnosti da uronimo unutra i da se odnegujemo, iscelimo specijalnim melemom - istinom i stvarnošću.

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE - Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

YOGA POLOŽAJ - Vriksasana - Položaj drvceta

DUBOKA RELAKSACIJA u spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi .

MEDITIRAJTE - dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između želje i materijalizacije,  kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD