Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Izbori u Francuskoj 2012

Ova 2012. је zaista godina promena jer će se u većini zemalja sveta dešavati predsednički izbori koji su zapravo šansa kolektivu ljudi da krene putem promena u vremenima koja nikoga i ništa, u Univerzumu ne zaobilaze. Istina je da postoje i rizici da stare strukture vlasti (Pluton u Jarcu) obuku novo ruho i da još jače uspostave svoju vlast, drastično se oduprevši novoprobuđenom talasu svesti (Uran u Ovnu). Sa druge strane postoje i šanse da ono što ne valja i šta koči dalji napredak čovečanstva, usled sve jače kontrole moćnih plutonovskih konglomerata, zaista bude „oboreno s nogu“. Tada se lako može pojaviti novi rizik ili „kriza probuđene svesti“ koja bez Saturna lako može odvesti u svet haotičnosti Urana.

Pošto je Uran u znaku Ovna gde je Saturn u padu velike su verovatnoće da će neki delovi sveta iskušavati izvesne oblike bezvlašća i nereda. To se može dešavati onim zemljama i nacijama koje posebno reaguje na cikluse Urana i Plutona. Na primer – to može biti u Francuskoj jer je Prva Francuska Republika, osnovana 1792. godine upravo i nastala pod opozicijom Urana u Lavu na MC-u i Plutona u Vodoliji na IC-u, što sada bitno pokreće preispitivanje kolektivnog nesvesnog ove nacije oko daljeg usmerenja i njenih resursa (potencijala).

Pritisak prvog mundanog kvadrata Urana i Plutona može osetiti i Rusija jer se u karti nove Rusije, osnovane 1990, Mars nalazi u Ovnu na 8º, u 7. kući dok je Uran u Jarcu takođe na 8º, u 4.kući.

Osim toga i prva Rusija kao država i zaseban entitet, osnovana je 862. godine kada su Uran i Pluton takođe bili u kvadratu (Uran na 14º Raka u 8. kući a Pluton je bio na 18º - sudbinskom stepenu Ovna u 5. kući). Kvadrat Urana i Plutona može osetiti i naša zemlja jer horoskop Berlinske Srbije (13.07.1878, 14:58, Beograd) sadrži ovu planetarnu kombinaciju gde je Uran na 27º Lava u 9, blizu MC-a, a Pluton je na 26º Bika u 7. kući.

Francuski predsednik

Politika Francuske i njen predsednik zauzimaju značajno i važno mesto ne samo u Evropi nego i u celom svetu. Proglašenjem Pete Republike Francuske 1958. godine, predsednik dobija veoma snažnu izvršnu vlast, tj ima prilično velika ovlašćenja, pri čemu može samostalno da odlučuje o brojnim pitanjima. Praktično, ima jaču vlast od parlamenta u izvesnim situacijama. Tako od predsednika Francuske i njegovog politike (ili „temperamenta“) u značajnoj meri zavisi i opšta klima u Evropi i svetu. Ove godine, početkom maja mececa znaće se novi predsednik Francuske. Francuski mediji su nedavno objavili da postoji 43,2 miliona glasača u ovoj zemlji što je zaista veliko glasačko telo moćnog uticaja na opšte kolektivno Biće. Na predsedniče izbore prijavilo se 10 predsedničkih kanditata, pri čemu trenutni predsednik Nicolas Sarkozy nema dobre pregovaračke pozicije sa drugih devet kandidata, što mu umanjuje mogućnost da u drugom krugu glasanja odnese neophodnu pobedu od 50% važećih glasova.

Drugi krug glasanja će se odigrati 6. maja ove godine između François Hollande i trenutnog predsednika Nicolas Sarkozy-a.

„U Vazduhu“ se već duže vreme oseća da je poljuljano poverenje građana i glasača u politiku Sarkozija.

Po drevnim autoritetima astrologije svaki ozbiljni praktikant ove svete nauke treba da savlada sledećim redom astrološku veštinu:

  1. Horarnu astrologiju,
  2. Elekcionu astrologiju,
  3. Natalnu astrologiju pojedinaca,
  4. Da istražuje horoskope Predsednika (Kraljeva i potentanata) ,
  5. Da istražuje horoskope značajih porodica i Dinastija. Modernim jezikom rečeno istraživanje horoskopa slavnih porodica i ličnosti,
  6. Da istražuje horoskope država i velikih nacija, kao i velika kolektivna dešavanja, prirodne katastrofe i nepogode, što sve podrazumeva mundana astrologija.

 

Horarno pitanje

Meni se učinilo praktičnim da uz pomoć horarne astrologije postavim pitanje Univerzumu u vezi trenutnih mundanih događanja u Francuskoj povodom predsedničkih izbora.

Pitanje glasi:

Da li će François Hollande, predsednički kandidat biti novi predsednik Francuske 2012. – 2017. godine?

Holland je predstavljen 7. kućom dok sam ja, pitač- astrolog predstavljena 1.

Pošto pitanje nije direktno vezano za mene, ne moramo naći vezu 1 -7 već tragamo za kućom koja ukazuje na poziciju predsednika određene osobe. Sve osobe za koje postavljamo pitanje većinom su predstavljene našom 7. kućom, a u slučaju Hollanda koji je javna ličnost pre će biti opisan 7. nego 10. jer još uvek ne predstavlja javni priznati autoritet.

Dakle, Hollande je predstavljen 7. kućom koja se nalazi u znaku Vodolije (opozicija vladajućoj desnicarskoj stranci Sarkozija) koji sam po sebi donosi promene koje Hollande inače velikodušno i obećava. Vodolija je znak koji govori i o socijalnim pitanjima, a Hollande je predsednički kandidat Socijalističke stranke. Vladar je retro Saturn u Vagi, egzaltiran na 25º Vage u 4. kući. Ovo je veoma dobra pozicija Hollanda samim tim što je njegov vladar 1. kuće (horarne 7.) otišao u njegovu 10. (horarnu 4.). Deseta kuća inače u mundanoj astrologiji predstavlja predsednika i vlast a ovo zaista obećava jer Saturn kao planeta sama po sebi daje autoritet i status. Ovde je nezgodna retrogradnost Saturna ali zbog dobrog položaja u znaku svoje egzaltacije i u ugaonoj kući koja govori i o krajnjem ishodu, ukazuje da pozicija predsednika može biti osvojena iz drugog puta, iz ponavljanja glasanja. Mesec se, kao ko-signifikator pitanja nalazi u aplikacionoj opoziciji ka Saturnu, što je samo potvrda da neće biti dovoljnog broja glasova za pobedu u prvom krugu glasanja. Ali postoji i prenos svetla jer ovaj isti Mesec najpre pravi sekstil sa vladarem njegove 10. kuće (horarne 4.), Venerom u Blizancima. Ona aplicira u trigon sa Saturnom (Hollandom).

Ukoliko pogledamo u efemeridama, Venera će 16. maja krenuti retrogradno pre nego što se spoji u egzaktni trigon sa Saturnom pa bi se na prvi, grubi pogled reklo da rezulat neće biti pobeda usled refranacije (predomišljanja) Venere. Ipak događaj vezan za konačne izbore (drugi krug) nastaje 10 dana pre promene smera kretanja Venere.

Ukoliko pogledamo drugog vladara njegove kuće, Urana u Ovnu, nalazi se u 9. kući što je njegova 3. Ovaj Uran je u apliakcionom kvadratu ka Plutonu u Jarcu te ovo ukazuje na problem sa kojim će se Hollande suočiti u budućnosti ukoliko bude izabran za predsednika (reforma povezana sa tajnim službama i tajnim institucijama moći jer je Pluton smešten u 12 kuću Hollanda). Njegova glavna tema kampanje je reforma školstva i zapošljavanje velikog broja stručnog osoblja u sistemima obrazovanja što potvrđuje aplikaciona konjunkcija Merkura u Ovnu u kome živi Venera, vladarka 4. kuće ishoda događaja i Hollandove 10. u poziciji predsednika. Ukoliko pogledamo kuću u kojoj se nalazi Uran zajedno sa Merkurom od Hollandove 1. (horarne 7.) nalaze se u 3. Hollandovoj kući. Drugačije rečeno, ukoliko posmatramo tu 3. kuću kao mundanu kuću (ako Hollande bude bio izabran za predsednika) desiće mu se zaista okupacija sa ovim pitanjem uz neku problematikiu. Takođe može se naći i u situaciji da vrši reforme i u saobraćaju, proizvodnji automobila, konstrukciji novih puteva a posebno sa problematikom u domenu avionske industriji po kojoj je Francuska poznata u svetu (AirBus) jer kao što je navedeno, postoji aplikacija u kvadrat sa Plutonom.

Ukoliko uporedimo natalni horoskop Hollanda sa horarnim horoskopom uočava se radikalnkost. Vrh njegove 10.kuće je u jakoj konjunkciji sa njegovom kućom u horarnom horoskopu (7. kućom). Neptun, kao planeta signifikator za politiku je u konjunkciji sa njegovim horarnim vladarem. Vladar njegovog horoskopa je Merkur u konjunkciji sa Suncem u orbisu gde nije „spaljen“ od istog (ugrožen od nekog autoriteta). Pozicija vladara horoskopa na vrhu njegove 4. kuće ukazuje da je patriota i da je okrenut domaćim pitanjima. Sunce u Lavu u 4 obećava uspeh u zemlji gde je osoba rođena. Ka Veneri u horarnom horoskopu (vladar njegove 10. kuće i njegov dispozitor u horaru) aplicira Merkur (vladar njegovog natala) u sekstil. Pored toga i horarana Venera aplicira u sekstil sa njegovim Suncem u Lavu u kome živi Merkur.

Ako pogledamo pitačevu kuću (moju, što je prva kuća horarnog horoskopa), ona se nalazi u znaku Lava, te su moja razmišljanja nesumnjivo vezana za predsednički (Sunčev) znak. Vladar je otišao u 10. predsedničku kuću na nulti stepen Bika te je ovo potvrda o mom usmerenju na neki novi autoritet. Horarni Mesec je u znaku Ovna na 21º u jakoj konjunkciji sa mojim vladarem horoskopa (Saturnom na 19º Ovna) dok je horarni Saturn (Hollande) u trigonu sa mojim Ascendentom u Vodoliji na 22º. Stepen horaranog Ascendenta je u skoro egzaktnom sekstilu prema mom drugom vladaru horoskopa Uranu na 02°58’ Vage, te eto i mog astrološkog osećaja momenta.

Kvalitet horarnog horoskopa

Radikalnost u horarnim pitanjima je jako značajna jer potvrđuje da se trenutak kada se postavlja pitanje Univerzumu dobro kanališe osećaj, a sve ostalo zavisi od veštine samog astrologa da jezik Univerzuma što verododstojnije „prevede“. Jako je dobro ukoliko se radikalnost potvrđuje iz više uglova što samo još više potvrđuje da će do događaja doći jer isti mora da se prepozna u ogledalu materijalizacije.

Po mojoj astrološkoj proceni Hollande će postati novi predsednik Francuske.

Univerzum nam je dao jedan od odgovora koji sam u datom momentu inspiracije pokušala da vam „prevedem“. Videćemo kako će se stvari zaista odvijati ali nikako ne treba smetnuti s uma da je ovo samo jedna od mogućih prognoza događaja.

Ukoliko prognoza bude bila tačna to će biti još jedna zlatna kap u plavetnilu Okeana Smisla i nemerljive vrednosti informacija koju astrologija nudi čovečanstvu i njegovoj evoluciji.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD