Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Bika

Ono što najviše vrednujemo doći će upravo kroz situacije kada odabiramo kako ćemo reagovati, kako ćemo odgovoriti na priliku (izazov) koja nam se ukazala.

Čuda su moguća!

Vreme je da se oslobodi u nama iskonsko pravo na radost, da se oslobodi i preuzme potpuna odgovornost za sopstveni sistem vrednosti i sopstveno uživanje u onome što nas čini srećnim i zadovoljnim!

Mlad Mesec u Biku je idealno vreme da se oslobodimo na novom nivou i da osećaj slobode prožme naše bićem, celo telo, da oboji ovaj period najlepšim bojama, da sreća i radost budu pokretači i smernice za kurs naših navigacionih sistema koji nas vode ka energiji ljubavi, zadovoljstva, lepote, udobnosti, lakoće za sebe u celosti, kao i za sve druge u našem Univerzumu.

Ascendent trenutka Mladog Meseca u Biku je na 27° znaka Ribe što može projektovati pravu filmsku scenu, okeanski, prostrani plesni podijum za okretne plesove koji na samom izvoru, početku, donosi blagodeti iz energije egzaltacije Venere. Podiže se visoko i duboko, preko čitavog horizonta, sve dokle pogled doseže energija  zanosa, inspiracije, snova i čarolije. Na raspolaganju je čista energija uzvišenja. Nudi ova nežna sila podršku iz nesvesnog dela, iz dalekog, nepoznatog, Neptun u 12. kući, ali samo ako to bude naša odluka, naša želja, ako prepoznamo pravu vrednost, onu primarnu Veneru u 3. kući u Bizancima i poverujemo, prepustimo se potpuno. Čuda su moguća.

Mesec u Biku tradicionalno bi doneo ideje o stvaranju i sticanju, o zaradi, o gradnji, o sadnji, o zemljoradnji i setvi u miru, udobnosti i stabilnosti zemljanog i prilično lenjog fiksnog znaka. Znak Bik se odnosi na 2. kuću, na vrednosti, novac, imetak, telo. Visoke vrednosti uvek dolaze sa jakim granicama, tako da vrednost ne može da se raspe. (zdravlje, imuni sistem) Bik je takođe usko povezan sa samovrednovanjem, sa samosvešću, povezan je sa čulnim uživanjima i obogaćuje čula, povezan je sa posvećenošću  i predanošću, sa strpljenjem, mirom, uzemljenjem, sa ljubavlju, sa udobnošću i boravkom na mestima koja odišu lepotom, sa malim zadovoljstvima koja život znače. Bik se vezuje sa sigurnošću i istrajnošću u projektima, ako se zauzme, ostaće dok se sve ne završi. 

Mlad Mesec je uvek okrenut nečemu novom, novim idejama, stvaranju novih poznanstava, održavanju otvorenosti uma, novim željama, novim setvama...

Stepen same egzaltacije Meseca 3° Bika na kom se zagrljaj Meseca i Sunca događa može dodati akcenat intenziteta emocija u spoju, ali i nestabilnosti koju energija egzaltacije donosi, uz moguće povremene ekspanzije emocija, potreba, brižnosti, dragocenog sagledavanja prirode, prirodnih zakona i osvešćenje jedinstva sa životnom sredinom. 

Već čitavih godinu dana znak Bika konstantno ugošćava zujalicu Univerzuma - Urana, koji predstavlja novo doba Vodolije koje dolazi, budućnost, sve što je moderno, inovacije. Uran nas gura i podstiče na ubrzanje, na promene, prekide, na oslobađanje od destruktivnih energija koje još koristimo jer nismo sagledali koliko su štetne. Oslobađa nas od vezanosti, od onoga što “imamo”, a bespotrebno je ili već iskorišćeno, staro, a zauzima nam i dalje misaonu pažnju svojim postojanjem, čime nas ostavlja “site”, ali nezadovoljne ispred spektra novih univerzalnih darova. Uran u Biku ima za ideju da nas oslobodi vezanosti za zemlju i prizemljenost, za materiju, stvari, ali takođe da nas otvori za istinsku vrednost. Da nas vrati nama, unutra, u stvarnu stabilnost, udobnost, koja nas izvodi iz svedenosti, iz zone ”komfora” koju smo tražili izvan nas, koju smo toliko veličali prilagođavali se i pronalazili kako smo znali i umeli ili mislili. Da nas oslobodi dosadašnjih postulata vrednovanja bez obzira na sadržaj, forme koja je ispunjavala kriterijume kolektivnog dobra, zacrtanih materijalnih vrednosti i propisanih potreba za zadovoljstvo. Da se tako oslobođeni materijalizujemo na potpuno novi način, a kao rezultat, ako ništa drugo, stvoriće se nova vrednost, nov sistem vrednosti, autentični, posebni i originalni MI! Uran je tu da podstakne našu višu svest.
Uplesaćemo u ovaj Vaseljenski dogaađaj ni manje ni više nego kao direktni provodnici, nebo će imati aktiviran direktan kontakt sa našim bićem, sa našim telom, preko Urana, Meseca i Sunca.

Mesec obrazuje konjunkciju sa Uranom, naše emocije mogu biti oslobođene, iznešene instiktivno, baš kao i svi naši postupci. Akcenat je na potrebama koja nas zadovoljavaju, koje su lepe i lagane, ali sa Uranom važno je da budu i krajnje uzbudljive, nesvakidašnje, iznenadne što će uzdići energiju, ali uz pomoć energije Bika bićemo u stanju da asimilujemo i uzmemo stvarnu esenciju, pravu vrednost. 

Sunce konjunkcija Uran je aspekt koji privlači neočekivano, stvara nove ideje od kojih iskre lete, ipak tu je smisao za smirenost znaka Bik, pa sva urgentnost, dobija smiraj i u najboljem slučaju odlično uzemljenje za laganu, voljnu kreaciju, sigurnu investiciju u ono što stvarno vredi.

Mesec i Sunce u konjunkciji sa Uranom doneće nove nekonvencionalne pravce, oslobađanje od navika, ne pridržavanje običaja. Veoma uzbudljive životne prilike se otvaraju sada, snaga turbulencije može biti vrlo jaka, kao dodir struje, groma, svetlosti, elektriciteta, snažne intuicije. Ukoliko osećamo nestabilnost u životu u proteklom periodu, sada je važno posvetiti posebnu pažnju miru, sopstvenom telu, uzemljenju, odmoru, spavanju, redovnim meditacijama svemu onome što će doprineti osećaju smirenosti, harmonije i postizanju neophodnog balansa.

Ljudsko telo, Mi smo zapravo zamišljeni oduvek za ovu misiju, ali smo se bavili otuđivanjem, boravkom izvan sebe, tražeći vrednosti napolju, u materijalnom imetku dugo, dugo. Zanemarivali smo stvarni i jedini posed, svoje telo. Telo kreirano po zamisli Univerzuma, adaptirano za nežni dodir, zagrljaj Majke Zemlje, stvoreno sa svrhom i vrednošću nad vrednostima dobijenom nakon postizanja cilja, isceljenja razdvojenosti Neba od Zemlje! 

Samo retki su se usuđivali da budu posebni, svoji, da prihvate sve delove kao sebe i sve ono što dolazi, da se ucele, postanu celoviti i da propuste svetlost kroz sebe. 

Sada je vreme da retki postanu češći! 

Mesec i Sunce obrazuju kvadrat sa Saturnom što ukazuje na promene starih, dotrajalih sistema i obrazaca od dosadašnjih vrhovnih vođstava preko korporativnih, patriotskih struktura, sve je podložno promeni, uklanjanju. Dinamika Mladog Meseca je upravo ovde, energija jeste najgušća, ali je brzina kretanja u Vodoliji najveća. Saturn donosi red u procesu oslobađanja kako bi mogli da planiramo, a ne da se pogubimo kao pušteni sa lanca, bez kontrole, ali i bez smera i smisla. Kvadrat gura i tera u akciju, sa Saturnom ovde se javlja osećaj obaveze, nešto treba završiti, nešto zaokrušiti, nešto prekinuti, sagledati, uvideti kolika je stvarna potreba, emocija prema projektu, poslu, dogovoru, poslovnoj saradnji, vezi, odnosu, braku… Preuzeti odgovornost za sebe, za svoj osmeh, radost, odmor, iskrenost, za svoja osećanja. Možda bude potrebe da se napravi odstupnica, distanca, u stvari ovo je jednostavna potreba za sopstvenim prostorom i mirom u kom možemo da varimo, asimilujemo i eliminišemo baš na način i u skladu sa našim novim vrednosnim sistemom, gde biramo samo najbolje za nas.

Naše samopouzdanje se meri našom voljom da uradimo što je potrebno da se uradi, da sve postavimo u red. Samopouzdanje je direktno povezano sa voljom za preuzimanje odgovornosti u životu.  

Naravno i ovo ide u prilog i odlično se uklapa sa velikim prolećnim čišćenjem. Uz to, treba se podsetiti da je ovo vreme setve, postavljanja našeg semena, naše suštine iz koga ćemo kasnije dobiti bogate useve baš toga što smo posejali.

Venera na 15° kraljevskom stepenu znaka Blizanaca ukazaće na izuzetnu spiritualnu alhemiju ljubavi. Broj 15 nas podseća da su čuda moguća. Broj 15 je povezan sa alhemijom, sa magijom, sa isceljenjem kroz radost, sa isceljenjem putem ljubavi, uzdizanjem drugih putem sreće, širenjem osmeha. Magija alhemije je pretvaranje dosadašnje, postojeće harmonije u novi željeni rezultat, uz primenu čiste ljubavi. Kreacija čarolije. Čarolija koja titra, koja golica naše biće iznutra, treperi tu u stomaku, zasmejava, raduje nas istovremeno budi duboki osećaj zadovoljstva, sa njim isceljenje, transformaciju, alhemiju ljubavi na delu. Broj 15 je takođe povezan sa obiljem, bogatstvom, sa  finansijskim prilivima, novcem, baš kao i Venera prirodna vladarka 2 polja i vladarka aktuelnog Mladog Meseca u znaku Bika. Venera ima zadatak da ovom prilikom pleše dostojanstveno, nasmejano, odlučno, radosno, slobodno i okretno, glasno, veselo i razdragano svesna sebe i svojih vrednosti, kroz sjajni dan i kroz najcrnju noć, transformišući  se dalje kroz 40 svetih dana, osvešćujući iz trena u tren svoje NOVE MOGUĆNOSTI, performans koji sledi!!! Zapamtite ove sadašnje odluke, poruke, ove vrednosti i lakoću koju sada osećate, jer ovuda će se plesati još neko vreme. Tri puta će se otvoriti šansa da odlučimo, dovršimo, da kažemo poruku, napišemo što je značajno, izrazimo svoju lepotu, suštinsku vrednost i svaki put još više, lakše, jednostavnije. Vreme je za potpuno novi sistem vrednosti!!! Odavde mnogi mogu biti okarakterisani kao Stvaraoci Čuda ili čudotvorci. Venera sa jedinstvenom glavnom ulogom u ovom spektaklu, osim što je dispozitorka Mladog Meseca, Sunca i Urana, paradira nebom u znaku vazdušnog znaka Blizanci u 3. kući, odakle, aplicira trigonom ka tajnovitom Marsu u Vodoliji na vrhu 12. kuće i sekstilom ka Merkuru u Ovnu u 1. kući, takođe i kvadratom ka Neptunu u 12. kući. 

Venera trigon Mars - Venera princeza, boginja, čarobnica, sigurnim plesnim korakom, na  visokim potpeticama, i još višim standardima, slobodarski aplicira trigonom ka Marsu u Vodoliji odakle dobija posebnu, unikatnu i nadasve nesvakidašnju pažnju i ljubav! Ukazivaće na ljubav, zanos, zaljubljivanje, strast, kreativnost, učešće u određenim druženjima i udruživanjima. Ovde se radi o uživanju, tako da se pruža prilika da se reše nesporazumi, da oprostimo, da pustimo, zaboravimo. 

Venera sekstil Merkur predstavlja dobar, radni aspekt gde finom komunikacijom i dogovorom mogu mnoge stvari da se postignu.. dogovori, ugovori… takođe ovo može značiti i posebne poruke koje možemo dobijati na raznim nivoima. Ukoliko smo dovoljno odmorni i energija je na visokom nivou mi možemo jasno uvideti komunikaciju i svedočiti višem vođstvu! Osim što reči i misli sa Venerom dobijaju finu konotaciju, dodatno treba poraditi na podizanju mentalne vibracije što podrazumeva kvalitetan vokabular i misaoni aparat. Potrebna je visoka vibratorna energija istinitih i lepih reči vrednih privlačenja, pa makar bile izgovorene šapatom ili ne izgovorene, a ne ulaganje energije u podizanje glasa, što je loša investicija, promašaj i gubitak energije.

Ovo je vreme u kom treba potpuno da se fokusiramo da budemo iskreni sa sobom, da ne guramo, ne požurujemo stvari da se dese što pre. Ipak je na sceni zemljani, fiksni znak Bika, što upućuje na “korak po korak”, lagani, sigurni pristup. Ovde nema mesta instinktivnom odrađivanju i potvrđivanju, a tako i nastavljanju po starom. Šta god da radimo, valja biti marljiv i posvećen. Fokusirajmo se na dubinu sopstvene posvećenosti, da u svemu damo sve od sebe, da svaki naš projekat sadrži našu esenciju, 100% najbolje od nas. Fokusirajmo se na to da šta god radili to utiče na naš život, oplemenjuje ga, obogaćuje, otvara perspektive, a ne ograničava i ne umanjuje. Podržani smo od vremena da budemo produktivni, kao i da ostanemo u pozitivnim misaonim okvirima čime god se bavili. O čemu god mislili, radili, sada je vreme da završavamo započeto. Ono što smo već pokrenuli do narednog Mladog Meseca u maju možemo zaokružiti, završiti. Uran će ovde dodati uzbuđenje, održavati nas informisanim, modernim i u skladu sa trendovima, pružaće nam lakše sagledavanje perspektive, kao i razumevanje budućeg razvoja projekta i to na dubljim nivoima. Dodaće slobodu za ulazak, za prihvatanje, jer smo u stanju da vidimo kroz budućnost, sve do uspeha projekta, i dalje. Moć Urana u Biku je buđenje. Veoma je dragoceno znati i svesno ponavljati ovo sebi narednih 5-6 godina, da se budimo da bi učili nove stvari, nove lekcije, da probudimo otvorenost, jer upravo prolazimo kroz potpuno nova vrata, nova iskustva ili bar sve ono što smo i do sada znali, ali na potpuno novi način. Buđenje, istina i stvarnost kada su u pitanju naši sistemi vrednosti i vrednovanja kao i njihovo podešavanje je veoma važan uticaj Urana u znaku Bika. Prihvatimo sada, budimo ovde. Zemljana energija Bika podržana Jarca utiče na planetu, baš kao i na njene stanovnike, poziva da se svi regenerišu i podmlađuju u ovom vremenu. Znak Jarac daje energiju vođstva željnu da preuzme vlasništvo nad našim sopstvenim životom, uz pojačan osećaj odgovornosti da od svakog trena napravimo najbolje od nas. Šta god da nam se događa ili da prolazimo, najvažnije je kako mi na to odgovaramo, reagujemo. Egzaktan aspekt svetala u astrološkom tumačenju dodaje snagu i veliku energiju, dodaje svest o osećanjima, o emocionalnom uplivu trenutka. Uvek će imati potku uronjenu doboko u odnose, od najbanalnijih crno- belo, dan-noć, do onih bliskijih partnerskih, sve do dubokih ličnih osvešćivanja emocija, najveće slabosti, ali i najveće moći našeg bića, a sve sa idejom prihvatanja i objedinjenja u jedinstvu. Konjunkcija stvara novo seme iz tog odnosa i pruža priliku sada da odaberemo prihvatanje i jedinstvo i iz objedinjene, celovite energije, da zasejemo bolje i kvalitetnije nego ikada do sada. Tako i ovaj Mlad Mesec podiže u prvi plan odnose, a na nama je izbor da odnos prihvatimo, objedinimo ili ne, da tako započnemo novi ciklus uvećani, vredniji za to što smo odabrali.

Fokusirajmo se jasno na to kakve odnose kreiramo, kako odgovaramo, kako reagujemo na ono što otkrivamo, saznajemo, na ono što dolazi u naš život, jer to je ono što nam može povratiti snagu, ojačati nas, uvećati moć..  

Dakle, zamislimo ovako, postoji određena energija koja dolazi u našem pravcu, na nama je izbor: 

- da je prihvatimo jer je energija, jer je došla do nas i naša je, jer ćemo tako uvećati svoje energetsko polje, a time što je u sebi uvrnemo u osmici, recikliramo, transformišemo i obojimo u svoje boje povećaćemo svoju moć ili 

- možemo odabrati da se borimo protiv ili da je negiramo, odbijamo, gledamo preko nišana ili ignorišemo što kao rezultat može dati samo trošenje i umanjenje dosadašnjih energetskih resursa. 

Izbor je naš, kako ćemo reagovati na energiju. Taj naš odgovor je najvažniji faktor, bilo da se kroz događaj osećamo krajnje radosno i zadovoljno ili ne, bilo da osećamo podršku izobilja ili ne, bilo da privlačimo super stvari u život ili ne. Sve je u reakciji, u odgovoru, u našem izboru, u toj našoj dubokoj vezi (povezanosti), u tom odnosu koji za sebe ostvarujemo sa sobom kroz date energije, događaje, kroz okolinu ili kroz odnose sa drugim ljudima.

 

Izuzetno važna i vredna poruka se očitava. 

Venera javlja kroz 3. kuću, sa 15° Blizanaca:

ONO ŠTO MI NAJVIŠE VREDNUJEMO DOĆI ĆE UPRAVO KROZ SITUACIJE KADA ODABIRAMO KAKO ĆEMO REAGOVATI, KAKO ĆEMO ODGOVORITI NA PRILIKU (IZAZOV) KOJA NAM SE UKAZALA.

Važno je da se pobrinemo da naši vrednosni sistemi budu NAŠI, jasni, pročišćeni i oslobođeni pređačkih uslova, dimenzija i okvira. Da se uz energiju Bika fokusiramo na to što mi smatramo stvarnom vrednošću, jer vrednost, ono što volimo, što nam je lako i udobno, to je glavna baterija, izvorište umne energije koja šalje gorivo za naše nesvesne postupke, napaja naše nesvesno polje svih naših odluka i odgovora, reakcija, povezuje ga sa nama da bude tu, prisutno, da se materijalizuje. Da se ostvari baš onako kako nama vredi više, u ukupnom skoru. Pobrinuti  se takođe da budemo podešeni i u jasnom poravnanju sa onim ko smo, sa čim smo rođeni, sa našim darovima, sa svrhom i misijom našeg bića.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD