Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Bika

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi  0  lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je.

Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, afirmacije, zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, šema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

MESEC U ZNAKU BIKA

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja vladaju. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Idite na masažu, izmasirajte nekoga, grlite se dosta, pripremajte odlične obroke sa specijalnim začinima. Podržani ste od vremena, sve se odgovornosti ispunjavaju. Dobri su dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite nepotrebne kroz zemlju.

Provedimo ovaj Mesečev ciklus u energiji i maniru koji smo oslobodili, podigli i pokrenuli na dan Mladog Meseca u znaku Bika, živeći radost Venere.

Uživajmo u senzualnom proširenju koje donosi uživanja željan znak Bika. Uživajmo u prirodi, jer sad smo najbliži i najviše povezani. Izvalimo se udobno u našim foteljama za posmatranje divote, buđenja prirode, rađanja novih prilika. Neka nam bašta bude utočište i inspiracija. Prepustimo se čulnom dodiru, mirisu cveća, cvrkutu ptica, miru prolećnog povetarca,  procvalom drveću, maslačcima i belim radama, sjajnom snopu koji nam Sunce daruje. Osetimo zadovoljstvo malih stvari u životu, ukrasimo svoj prostor najlepšom slikom, filmom u kom ima nas i samo budimo, uživajmo u prisustvu. Dodajmo dodir, mirišljava esencijalna ulja, ulja za masažu, bogate hranljive kreme, arome, ukuse, dodirnite prirodu, majku, Planetu, zemlju bosih stopala.

Posvećeni rituali za ovaj period:

Neka ovaj Mlad Mesec u Biku stimuliše naša čula i privuče magiju u našu svakodnevicu.

Da li već osećate ubrzanje u telu? Želju da iskusimo još više zemaljskih užitaka?

Ritual je posveta, poseban način privlačenja nevidljive podrške i pomoći u ispunjavanju naših želja. To je divan način da produbimo igru sa kreativnom energijom elementa Zemlje kroz znak Bika.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati Auralno polje, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva Intuicijom, prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba)

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

POSVETITE SE SEBI, postavite jasan, čist i čvrst temelj za novi plan ishrane, života, načina rada, načina ljubavi prema sebi. Dozvoliti svom biću da bude negovano, odlučite se za nešto novo ili na novi način pristupite starom. 

YOGA ASANAGomukhasana - Kravlja glava

Smešteni udobno sa obe sedalne površine, sigurno na zemlji automatski se budi u nama osećaj i potreba za centriranjem. Istovremeno, položaj  ruku nas otvara ka gore. Bik ima tendenciju da se zaglavi, uspori, ulenji ponekad u životu. Ova asana oslobađa od stagnacije, pokreće i propušta slobodne energetske slapove. Dovodi svesnu pažnju na ritual isceljujućeg dubokog disanja. Ova asana olakšava suptilne pokrete u ramenima, rukama, bokovima i nogama. Podstiče podešavanje, osvešćivanje i poravnanje linijom od nepca do karličnog dna. Podstiče unutrašnju refleksiju, isteže zglobove , bokove i bedra, ramena, pazuhe, tricepse i grudi.

PISANJE DNEVNIKA jedan je od savršenih oblika psihološke podrške.

IZAĆI U PRIRODU je izuzetno korisno, u šetnju u park, sesti na klupu, ili sedenje na travi sa dugim, uživanjem u mirisima, bojama, zvukovima, u svim čulima. Probajte ovo je vrlo isceljujuće.

MUZIKA - slušati muziku, ali je važno da to bude ona što neguje i mazi, ljubavna, udobna za vaše nervne završetke, što vas podseća na telo, na ritam, na ples, na radost. Ukoliko svirate neki instrument to je savršen način za podešavanje energije da budete u sadašnjem trenutku, način da propustite kroz sebe mudrost znaka Bika.

PEVANJE je još jedan veoma efikasan vid korišćenja enrgije iz Bika.

MASAŽA je izuzetan kanal za podsticaj protoka energije tokom ovog isceljujućeg Mladog Meseca. Stvar je u dodiru, ali i u našim čulima koja traže baš taj vid isceljenja, budi se sinhronicitet isceljenja. Telo je naš jedini stvarni posed i imetak. Telo je dom sve naše energije i zato negujmo ga zdravljem i zdravim navikama.

HODANJE BOSIM STOPALIMA PO ZEMLJI, čak i dodirnuti travu, može biti izuzetno benefično.

RAD SA ZEMLJOM, sadnja cveća, presađivanje jako lepo uzemljuje.

MOLITVA - prošetajte do nekog svetog mesta, makar to značilo ne dalje od vaših grudi.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u telu, među organima, između ćelija, duboko gde je sve jedno, a tako i u odnosima sa bliskim osobama ili sa bilo čim ili kim.

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama, posebno osluškujte telo, svoju kičmu! Možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi  postigli harmoniju, taj Mir u Jednom.

Potrebno je gajiti sopstvene vrednosti kao i sopstvenu viziju na svakodnevnom nivou!

Osim što ćemo se setiti svojih darova potrebno ih je svakodnevno uvećavati, dodavati im potrebne gradivne elemente, pomalo im uzdizati tlo pod nogama kojim se kreću i na taj način obezbediti obilje u manifestaciji i veće od zamišljenog ili od prvobitne želje!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD