Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Raka - Lunarna Eklipsa

Veoma je moćan period kroz koji upravo koračamo, kome svedočimo, jednako punjeni ovom nuklearnom energijom baš kao nebo i zemlja, snažno. Potrebno je poravnati sile Univerzuma i sile Zemlje baš tu, na najsuptilnijem nivou, u nama, u duši, u semenoj formi, na ćelijskom, na atomskom nivou. Lunarna Eklipsa u znaku Rak događa se neposredno ispred velike konjunkcije Saturna i Plutona u Jarcu 12. januara 2020 godine. Izuzetno važan period za istoriju čovečanstva. Dve eklipse se dešavaju za redom u znaku Jarca gde se izuzetno moćna energija sakuplja već duže vreme, pripremajući nas za sebe, za svoju istinsku suštinu. 

Mesec na 20° znaka Raka u 11. kući, u znaku svog sedišta gradi opozitni aspekt sa stelijumom četiri planete iz znaka Jarca u 5. kući i značajno doprinosi finalnim pripremama za veliku konjunkciju. Ovo nije klik u vremenu, ovo je proces koji dolazi da nam izmeni sećanje, da nas podseti i podesi na nas same, na izbor sebe i svog bića, svoje jedinstvene svrhe na planeti, sopstvene moći. Četvorostruka opozicija upire prstom u snagu i moć nežnosti našeg bića, energiju pročišćene emocije na kojoj je postavljena intuicija, naš najmoćniji prijemnik za snove, odašiljalac otvorenosti za materijalizaciju. Treba obratiti pažnju na podsvesne poruke koje primamo, najpre intuitivno iz osećaja u telu, a zatim i iz prirode i najbliskijeg okruženja. Sa novom dekadom, novom godinom, novom mesečevom menom otvara se potpuno novo polje perfektne vizije.

Svako od nas ima znak Rak postavljen u nekoj kući horoskopa, koji značajno opisuje tu oblast života. Ova Lunarna Eklipsa naglasiće oblasti koje su pod uplivom znaka Rak i Jarca.

Znak Rak predstavlja unutrašnjost, privatnost, intimu, ženski deo ličnosti, nežnost, materinski instinkt, ranjivost, osetljivost, ljubaznost, bliskost, brižnost, bezuslovnu ljubav. Povezuje se sa domom, sa osećanjem unutar ognjišta, porodice, sa toplinom našeg srca, duše, ali i sa zaštićenošću od uticaja spoljašnjih faktora. Okrenut je tako ka uplivu sudbine. Ova energija često ume da se pokrene protiv sebe, može doneti izbegavanje emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i potrebe za zaštitom. Potrebno je zato biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Obratiti pažnju i ne povlačiti se iz sopstvenog života. Treba iskoristiti ovu fenomenalnu priliku i doći kući, doći sebi, večnoj i bezuslovnoj ljubavi, a ne nekoj potrebi za posedovanjem, pripadanjem ili obešenosti o nečijem vratu, leđima ili obrnuto. Treba se setiti, prihvatiti i negovati unutrašnju snagu.

Znak Jarac, sa druge strane okrenut je drugim interesovanjima kao što su brojevi, matematika, planiranje, biznis, karijera, napredak, stvaranje, gradnja, izgradnja, količina, položaj u društvu. Može biti zabrinutiji zbog berze nego zbog porodičnog godišnjeg odmora. 

Akcenat je na suprotnostima, ovde se odmeravaju snage Jarca i Raka. Ovi znakovi predstavljaju sile "oca" i "majke", štite, čine nas sigurnim, daju podršku i stabilizuju, svaki na svoj način. Kada su ove sile izvan ravnoteže, oni podižu senke, osećaj autoritarnosti kao i bespomoćnosti. Kada se i sami suočimo sa licima ovih senki osećamo se usamljeno i nesigurno, osećamo se kao "bez majke"  i "bez oca".

Putem eklipse otvara se mogućnost da ojačamo najpozitivnije vibracije ovih znakova, da se osećamo usidreni i voljeni. Osećamo pripadnost, da smo deo nečeg većeg od nas samih. 

Sunce na 20° Jarca u 5. kući u egzaktnoj kazimi konjunkciji sa Merkurom (um, komunikacija) obrazuje aplikacionu konjunkciju sa Saturnom (tradicija, vreme) u svom sedištu i Plutonom (moć, transformacija). Sunce jasno reflektuje opozitnim aspektom sa Mesecom šta sve valja prihvatiti, a zatim zadovoljno odabrati ono što je baš za nas odgovarajuće i manifestovati na taj način i u budućem vremenu. Naznačena je dualnost, opozicija unutar nas, unutar porodičnog koda, opozicija onog bezvremenog u nama i tradicije, vremena. Vreme je za harmonizaciju i balansiranje na svim nivoima. Valja se podesiti na stvarne sebe, poravnati sve prošlo i buduće sa sada i ovde. Propustiti svetlosnu nit da teče kroz našu osu, kroz kičmu, vraćajući u liniju i Dušu, Telo i Svest baš kao što Mesec, Zemlja i Sunce to rade prirodno, tokom svake eklipse. Ključni događaji i promene dešavaće se najčešće na dubokom, unutrašnjem, energetskom nivou. Osvestićemo darove i talente koji su nam rođenjem dati, ali i način na koji je potrebno materijalizovati ih, manifestovati sebe. Tek osećaj iskrene radosti u životu omogućava zdrav protok energije.

Broj 20. Osim što nosi početnu oznaku milenijuma, takođe predstavlja početak nove decenije. Kod 20 – 20 odjekivaće ciklično tokom čitave godine, a naš energetski odgovor i podešavanje odjeknuće i značajno duže. Mesec, Sunce i Merkur nalaze se na 20° i to u opoziciji. Može se povezati sa transformacijom i preobražajem, vremenom u kojem nešto odlazi, nestaje kako bi novo imalo mesta da se začne, manifestuje i integriše. Vreme ponovnog rođenja, preporoda! Vreme izuzetne osetljivosti, vreme koje traži da se posvetimo sami sebi, koje nas vraća nama i obnavlja našu vezu sa srcem.  Ovo  nas vreme podseća na diplomatiju, na mogućnost osluškivanja iznutra, intuitivnog povezivanja na sopstvene resurse, sa poverenjem. Možemo slušati intuiciju i na taj način izbeći uobičajenu reakciju. Mi posedujemo mogućnost unutrašnje nege i ljubavi svakog dela nas, kako nežnog tako i snažnog dela ličnosti, a sada je vreme za manifestaciju. Vreme je da podesimo svoj navigacioni sistem, da se podesimo na svoju inspiraciju, na ono što nas nadahnjuje, da intuicija bude naš kursor, a radost magnet, i da sarađuju, da rade kao jedan u harmoniji. 20 je broj spajanja, pripajanja, partnerstava, ljubavi i radosti. Ovaj broj spaja sve nespojivosti i različitosti, zajedno sa Eklipsom ruši sve prepreke jedinstva i celovitosti najpre unutar nas. Pravo i mogućnost na različita stanovišta i mišljenja i dalje postoje, možemo se slagati, ali i ne moramo, ali važno je da nas ne ometaju više stare dogme i uverenja. Takođe sada možemo prestati i sa idealizacijom, sa lažnim idolima, pripadnostima određenim sistemima verovanja, bilo da su nametnuta običajima ili suštom potrebom za pripadnošću. Mogućnost za prihvatanje je aktuelna, osuđivanje i traženje krivca je zastarelo i možemo se ove nezdrave navike konačno rešiti. Jednostavno, u stanju smo da pustimo, da dopustimo sebi slobodu od naučenih obrazaca, porodične tradicije i slično. U stanju smo da pronađemo u svakom odnosu najmanji zajednički sadržalac, da u svakom izazovu vidimo priliku za razvoj, za učenje, za prevazilazak, a ne polje za razvoj strahova i sticanje trauma.

Veoma je važno u ovom periodu obratiti pažnju na način na koji pristupamo svakom razgovoru, konverzaciji. Ukoliko pristupamo srdačno, otvoreno i radosno mi možemo dobiti odgovor koji umnožava ono što smo investirali. Otvara se mogućnost da ponavljanjem ovog obrasca steknemo novu voljnu naviku koja radošću uvećava naš energetski kapital. Takođe moguće je dobiti i potpuno drugačije sadržaje, upravo zavisno od onoga što je naš početni kapital, zavisno od toga šta smo investirali. Jasno ćemo dobiti mogućnost da se oglednemo, jer situacije su kreirane od našeg stvarnog sadržaja kojim privlačimo. Ovo je jedinstveno vreme koje traži svest i prisutnost, kako bi bili u stanju da biramo kakve misli, osećanja, energije teku našim bićem. Intuicija je važan faktor za navigaciju u ovom vremenu i prostoru.

Opozicija predstavlja težnju ka spajanju, balansu i harmonizaciji, svi smo ovom eklipsom pozvani na ujedinjenje kroz određene izazove. Ujedinjenje počinje iznutra, a za to je potreban apsolutni mir. Kako bi uspeli da postignemo mir sa sobom, okolnosti, drugi ljudi, sve drugo postaje drugo, dobija sekundarnu ulogu, jer mi smo unutra i bavimo se negom sopstva, svoje svetlosti i udobnosti.

Eklipse donose energiju (temu) koja se ponavlja na približno svakih 18 godina i 11 dana, gde nisu sve iste, već pripadaju različitim Saros ciklusima i dodatno pojačavaju dejstvo aktuelne Mesečeve mene i na taj način dodatno otvaraju prostor za promenu, za evolutivni skok, za korak na putu ka prosvetljenju. Lunarna eklipsa sa epitetom Pun Mesec na steroidimakaže da nešto više ne može da raste, preplavilo nas je i treba da se opusti, oslobodi. Kaže - oslobodi se nečega, oprosti, promeni svoj život! Ovde je veoma važno koliko su naše vode NAŠE, koliko su čiste, koliko znamo svoje potrebe, koliko imamo razvijen osećaj za sebe, koliko smo u stanju da praštamo jer sve što se sada podigne dolazi da bude osvešćeno, prihvaćeno i oprošteno. Tek tada sve postaje mirno i zagrljeno, a mi možemo tako olakšano u miru nastaviti putem svoje svrhe ka ciljevima. Tkati najkvalitetniju potku na Severnom Mesečevom Čvoru. 

Dobro je proveravati sebe u odnosu na granice, limite koje smo sami postavili, zapitajmo se, što češće u ovom periodu da li smo došli do limita, da li možemo još malo da se proširimo, da li možemo još malo da se popnemo, samo još malo, probajte, svaki put bar još po malo. Život donosi svima mnoštvo, ali ponekad zbog sopstvenih granica mi ne primimo više, jer se nismo otvorili. Zato vežbajte ovo rastezanje ograničenja i pomeranje granica u ovom periodu. Zapitajte se da li ste sve opcije prihvatili, da li ste se negde zaustavili zbog sumnje, računice ili nedovoljnosti što su u suštini proizvodi i maske strahova. Da li ste se stvarno otvorili da primite darove i one neznane, i one neupakovane?? Da li se možda plašite uspeha i pod tim uslovima se slamate i bežite u strahu od pucanja, a nikada i niste dopustili sebi dokaz da ste vredni, i još vredniji.

Neophodan je mir kao i stabilnost u sopstvu, snažno uzemljenje, koje vama prija, svest o lepoti koja dolazi, o darovima koji dolaze, o vrednosti sopstvene duše kako bi osetili iskrenost, oprostili i prepustili se otpuštanju onoga što nas čini teškim i punim, zauzetim, bez prostora da primimo te nadolazeće darove. Snažnu podršku daje poverenje u život, u najviše dobro, kao i inspiracija. Inspirisani Novim Nama lakše ćemo se pustiti u ovaj kovitlac. Važno je znati da će osećaj biti (ili već jeste neko vreme) da uzima sve, baš sve, odvaja i odnosi (čupa i kida ukoliko nismo oprostili, razvezali taj lažni pupčanik misleći da nam treba, da je naše, da mora, da se podrazumeva) A Mi? Potrebno je samo da pušteni, prepušteni otvorenih šaka, raširenih ruku, otpuštene vilice bez grča, stegnutosti i bez zadrške, kao da idemo NIGDE, a opet vođeni,  ohrabreni insiracijom ko jesmo i koliko ta čarolija, ta lepota još može da naraste..

Vreme je prepoznati iluziju i ući u suštinu! Prepoznati naše snove, našu moć, inspiraciju i ući u sebe, u svoj život, očistiti otpad, prašinu, okupani, uglancani, čisti mirišljavi, nadahnuti, krenuti putem potreba sopstvenog bića!

Fokus je okrenut na iskustvo učenja i lekcije. Ljubav i mudrost se susreću, stvara se jedinstvena prilika za opraštanje koje je sastavni deo putovanja zvanog ljubav. Oprostimo kako bi se oslobodili i postali mirni, jer odatle može nesmetano da teče naša ljubav, svetla, okupana, čista i blistava. Saturn i Pluton ukazuju na aktivaciju veoma intenzivne energije, moć menja svoj oblik! Transformacija - napuštanje oblika, baze, tvrđave, limitirajućih stanja ili prostora određene vrste zatvora, osećaj kao da nešto umire, odlazi, otpušta se neki deo, nešto što više nema svrhu. Pluton vrši duboki piling slojeva naše duše, fino nas obrađuje kao što se kleše svaki dijamant!  Ovo su isceljujuće krize, vreme za otpuštanje! (Lek je otrov i otrov je lek).

Neptun je rešenje, on stvara most, sekstil/trigon aspektom, rešava ovu napetost opozicije. Neptun priča o beskonačnoj, bezuslovnoj ljubavi, saosećanju, empatiji, snovima, ali i o ujedinjenju, spajanju, o tome da smo svi jedno. Da smo povezani sa svim ljudima, bićima, životinjama, biljkama, Zemljom, Galaksijom, Univerzumom, da sve što radimo za sebe radimo i za druge. To je okean svih mogućnosti gde se naša intuicija napaja i hrani. Gde se lepota prevazilazi, gde se stvaraju filmovi, gde se povezujemo za astrološke slike, za inspiraciju. Šapuće Neptun tiho da ga ceo Univerzum čuje, svira, peva, zvižduće, javlja se kroz umetnička dela, kroz tišinu, putem okeanskih talasa, čuje se sve do najdubljeg mraka, stvara atmosferu mogućnosti opraštanja na svim nivoima, saosećajnosti na nivou nesvesnog, mašte, života iz snova. Oprostiti sebi i drugima, osetiti to uzvišeno stanje ljubavi, to je rešenje ovog perioda!

Mi smo tu da bi videli i osetili sreću i radost, to je razlog svih inkarnacija. Tu smo takođe i kako bi podržali druge na tom putu, jer na taj način podržavamo planetu Zemlju i čitav Univerzum.

Mars trigon Kiron je snažan aspekt koji igra značajnu ulogu tokom eklipse što najavljuje isceljujuću energiju, kao i snagu za samoisceljenje putem isceljivanja drugih. Moguće je isceljivanje kroz ljubav, inicijacija je dobra i kreće od Marsa odakle Kiron preuzima i nežnošću isceljuje čak i one rane iz ranog detinjstva, one što smo možda i zaboravili da je bolelo ili potisli “jer se za to ne plače”. Ratnik Mars doprinosi, otvara inicijativu, a Kiron omekšava, ublažava ivice, amortizuje i uceljuje. Ovaj period je dar Univerzuma kroz koji dobijamo sebe na dar, čistije, slobodnije i lakše nego ikad pre, tako i Mars/Kiron trigon doprinosi slici na najlepši način.  

Uran, planeta buđenja, slobode, nezavisnosti, revolucije, unikatnosti, genijalnosti, naglosti, novih početaka, novih mogućnosti i iznenađenja kreće takođe direktno što dodatno ističe poruku Univerzuma da ćemo svi biti oslobođeni kroz ovu transformaciju, tokom ovog perioda.

Jupiter trigon Uran – je treći važan trigon koji se obrazuje na nebu i deluje u trenutku Lunarne eklipse. Na ovaj način može se otvoriti značajan portal za manifestaciju našeg unutrašnjeg bića, našeg višeg Ja za koji se već jedno vreme (od ulaska Urana u znak Bik u maju 2018. godine) pripremamo na svim nivoima. Pripremljeni smo za ovaj dodir Univerzuma, za proveru lakoće i istinske lepote, za oslobađanje prostora, za manifestaciju i implementaciju novog, baš onoga što smo istinski želeli. Otvara nas i oslobađa da vidimo iznad, da vidimo preko horizonta. Spremni smo za materijalizaciju naših snova. Za proširenja, visoka učenja, daleka putovanja, ali sve to odjednom, iznenada, svaki put više i dalje iznad horizonta, šire i dalje i više potpuno fokusirani. Možemo snažno osećati sopstveni sadržaj, zato obratite pažnju na svoje misli i reči, svaki sadržaj je na meti Jupitera da ga uveća, zato, okupajte se radošću, zagrlite svoje biće ljubavlju i udobnošću. Ali se prvo ratosiljajte nepotrebnog, jer Uran prepoznaje istinu i vrednuje samo stvarnu lakoću a daruje iznenadnim poklonima. Otvorite se za avanture, smeh i slobodu! Ne tražite dozvolu, sve je OK, vi smete sve ako se samo pustite!!! Odlučite da stimulišete osećanje sreće u sebi, to je deo lične odgovornosti, potrebe, istine i lakoće prema sebi. 

Uspeh na svakom polju dolazi ako možemo da se prepustimo svojoj intuiciji, a da istovremeno ostanemo uzemljeni i u balansu. Da bukvalno promislimo, odnosno da vidimo kroz događaj kako smo uspeli, da pomislimo kroz događaj i da na taj način proširujemo svoje mogućnosti svaki sledeći put do maksimalnog limita. Potrebno je svoju energiju usmeravati na ove konstruktivne misli, na proširenje svog obilja, i svega što možemo da prihvatimo, da svaki put probamo da se pustimo više. Akciju usmeravati samo na glavne prioritete, i nikako nerasipati energiju gledajući druge, pričom ili mislima o njima jer na taj način sužavate sebi limit. Zato je važan fokus na produktivnost. Ako nešto hoćete da postignete posmatrajte vrednost dobitka, A NE CENU, posmatrajte vaše zadovoljstvo, radost i osmehe i već će stvari da krenu da teku. Napustiti stare načine, ako ste bili milioner, postanite bilioner tako što ćete da se proširite na njegov nivo i to po svakom segmentu. Ova eklipsa nam daje svojevrsnu mogućnost, prenosi nam kao kroz levak ufinjenu poruku, svesrdnu podršku Univerzuma, zato hajde da se raširimo, da prihvatimo, da zagrlimo, da se stvarno zavolimo, istinski! Mi smo se inkarnirali kako bi dobijali, to je zakon lakoće i istine koji idu uvek zajedno. Svaki zastoj je naš pokušaj da se napravimo pametni, pametniji od tvorca. Vazno je korstiti svoju radost, svoje potencijale i proširivati ih. Nemojte se baviti gušenjem i lečenjem svog nezadovoljstva, bavite se aktivno pokretanjem svog zadovoljstva i radosti. Sve je na vama, vi odlučujete koja energija će strujati vašim bićem. Vi odličujete o tome šta će vas oblikovati, osmeh i čarolija ili ljutnja.

Veoma je važno odmarati, zdravo se hraniti kako bi naš dom dobio oblik koji želimo, a time celim svojim bićem privlačili obilje ljubavi, smeha i radosti čak i bez razloga, eto, samo da bi se smejali!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD