Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Raka i Lunarnu Eklipsu

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RAK

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost vladaju u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su izbledele, vi ste oni, oni su vi. Kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto u simbolici zemlje kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti u dubokim meditacijama. Dugo banjanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu. 

Mesec takođe otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo....

PUN MESEC I LUNARNA EKLIPSA U ZNAKU RAK

Eklipsa - pomračenje Meseca u ovom slučaju, dodatno pojačava uticaj Lunacije, otvara mogućnost za značajnije promene u ličnom,  ali i kolektivnom životu. One nas podešavaju. Tokom eklipsi vrši se jedinstveno poravnanje mašeg Uma, Duše i Tela baš kao što to Univerzum radi kroz Sunce, Zemlju i Mesec, podešava ih u istu osu kako bi bili najbolji za sebe, a time najbolji i za sve drugo! Eklipse osim što produbljuju i pojačavaju mogućnost dejstva Mesečeve Mene, one ga i produžavaju, tako da će efekat ove vibrirati do sledeće eklipse. Uticaj ove eklipse se može osećati narednih šest meseci. Eklipsa može imati snagu da oboji čitavu budućnost na planu emocija, bliskosti, doma, porodice, još jednom nijansom, da je izmeni!

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni

Ovu fazu je dobro iskoristiti u ritualima za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.  

PREPORUKA ZA RASTUĆU FAZU MESECA U ZNAKU RAK

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

- Vodeni dan - dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu

- Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 

- Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti auru 

ODMOR je neprikosnoveni lek, telo je veoma senzitivno i ranjivo. Usporimo sad! Uradimo baš ono što i sunce, ostanimo mirni i zastanimo. Otvoriće se portal mogućnosti da uronimo unutra i da se odnegujemo, iscelimo specijalnim melemom istinom i stvarnošću!

ZAKAŽIMO SASTANAK SA SVOJIM BIĆEM - Ukoliko se čini da nema vremena za mir sa sobom, jednostavno ga zakažimo u planeru za naredni period! Baš kao što zakazujemo važan poslovni sastanak, frizera, večeru u restoranu, zakažimo termin za svoj mir! I zapišimo to mesto! Neko udobno mesto koje nas čini sigurnim i udobnim, gde volimo da budemo! I kada dođe taj čas, odgovorno pristupimo zadatku , bez odlaganja! Prvo ćemo biti sebi čudni, smešni, buljićemo.. Misli će nas izluđivati, leteće slike i ideje.. 

Mi samo treba da dišemo, da ih sve pustimo da se smeste i primire, da dišemo i da budemo! Već nakon nekoliko minuta stvoriće se taj prostor među njima, prostor ispunjen blagošću, sve će biti mirno! Mi ćemo dotaći taj svesni mir, taj što odmara kvalitetnije i od sna! Poslušajmo kako zvuči naša tišina! 

Kontaktirajmo naš najveći potencijal, sveznajući deo, kosmičko biće. Jednom kada se ovde vratimo i prisetimo se osnovnog odnosa sa samim sobom mi postajemo svesniji, celovitiji, svoji, "a tu će tvrđavicu malo teže srušiti”. Odatle smo spremni da gradimo novo, nove kuće, bliskosti, nove prve ljubavi, nova partnerstva, ali sad stvarno.

IMAMO PRAVO NA IZBOR - Strpljenje ili uzrujanost?! Velikodušnost ili pohlepa?! Prihvatanje sebe ili poricanje sebe?!

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavanda ili jojoba) 

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE - sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE - Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada joj se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod zvezdanog neba uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira

YOGA POLOŽAJ - Vriksasana - Položaj drvceta

DUBOKA RELAKSACIJA - spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD