Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Jarca

Mlad Mesec i Solarna eklipsa (pomračenje Sunca) koje se odvija 26. decembra 2019. godine u 06h 13minuta u Beogradu i okolini, baš neposredno nakon zimskog solsticija (21. decembar 2019), kada je obdanica najkraća, označiće vreme mira i hibernacije, vreme snova, osećaja i podsvesnog. Svest je tu tek toliko da bi bila prisutna i održavala nas u mogućnosti da spoznamo snagu svoje unutrašnjosti, moć svog suptilnog bića koje ume da se prepusti, koje ume da iz svega odabere najbolje za sebe.

Ovo je vreme kokreacije i zato je veoma važno da tek u stanju opuštenosti, lagano raspoloženi ulazimo u taj ples sa svojim snovima. Vreme je za stvarnu setvu onoga što je naša jedina lepota, dar, Istina nad istinama. Svi snovi o budućnosti su angažovani i zato je važno pročistiti misli, naše reči, pisane ili usmeno izgovorene, rasteretiti sistem blokada, prepreka i nemogućnosti, zameniti ga čistim poljem koje je baš sada spremno za novu setvu za potpuno nove nas u budućnosti.

Moćna Solarna Eksipsa i Mlad Mesec u znaku Jarca zaokružiće ovu godinu, ali takođe i čitavu prethonu deceniju, ujedno najaviće Novu Godinu, novu deceniju i potpuno novu transformisanu energiju na svim nivoima, a naročito na ličnom nivou. Sedam eklipsi, uzimajući u obzir i ovu, obeležiće iduću godinu. To dodatno naglašava energetsko podešavanje, balansiranje polariteta u nama, poravnanje sa našom svrhom i misijom na planeti. Znak Jarca je pod reflektorima čitave iduće godine. Dobro je obratiti pažnju koje će polje našeg života biti aktivirano na ovaj način. Čitav stelijum ulazi u znak Jarca u januaru i već na samom početku godine daće osnovne, vrlo jasne i prilično konkretne smernice za budući period. Znak Jarca je opozitan znaku Raka tako da će čitavo rešenje biti iz polja bliskosti, porodice, doma. Praktični zadatak vremena je da unutar stelijuma, sagradimo kvalitetan odnos sa Plutonom i Saturnom koji je i vladar čitave slike. Važno je pažljivo sagledati snažan uticaj eklipsi koje dolaze u paru. Sledeća je Lunarna Eklipsa 10. januara 2020. godine. Potrebno je vrlo duboko zaroniti i prihvatiti sve što nam donosi vreme između njih, jer sve su ovo delovi slagalice neophodni za integraciju koja sledi.

Broj 4 je takođe naznačen samim stepenom na kom se svetla nalaze i odatle dodatno ukazuju na simboliku Saturna i znak Jarca. Broj 4 ukazuje na odgovornost, rad, strukturu, disciplinu,intergritet, iskrenost, praktičnost u rešavanju problema i situacija, planiranje, bezbednost, sigurne granice. Ovo je broj manifestacije, ali takođe i broj sudbine i vere, pripadnosti.

Mlad Mesec predstavlja nov početak, baš uoči Nove Godine i Nove Decenije! Specifičnost ovog vremena jeste opisana Solarnom eklipsom, koja će naglasiti dubinu, okretanje ka unutra, onom našem beskonačno dubokom i velikom. Okretanje ka sebi, ka bliskosti i nežnosti sa samim sobom. 

Ascendent trenutka nalazi se u znaku Strelca, a vladar Asc ide u konjunkciju sa svetlima u znak svoje debilitacije. Ova eklipsa naglasiće priču o rađanju novog načina, smera naše posvećenosti. Glavno pitanje koje se nameće je: GDE, KOME ILI ČEMU posvećujemo svoj jedini posed, svoj svetlosni zrak, svoju energiju? Gde upućujemo svoj najvredniji imetak, svoj život, svoj izvor? Akcenat je na energiji, sili akcije koja sa lakoćom, radošću i kroz smeh precizno treba da iskreira, da preuzme odgovornost za zrak, svetlo koje je samo nama darovano, sili akcije koja prepoznaje tu energiju, ume precizno da odabere najbolje i gradi dalje pomoću najkvalitetnijeg materijala, od dragulja. Da napravimo taj korak, taj rez promene, transformaciju. Mlad Mesec i Solarna eklipsa u Jarcu u konjunkciji sa Jupiterom vladarem Asc u 1. kući kao i super moćni nastavak koji govori o nama, našoj ličnosti, energiji. Pluton, Saturn i Južni čvor u znaku Jarca će ukazati šta to i odakle imamo potrebu da pustimo, da pročistimo, da se olakšamo, koju to energiju imamo, posedujemo oduvek i želimo da zadržimo.

Karmički posmatrano ovo je vrlo intenzivna energija, takođe veoma oslobađajuća jer završavamo određene stvari, prestajemo da budemo vezani ili u vezi, nešto privodimo kraju. Strahovi, paranoja, traume, još iz ko zna kog života, davno zaboravljeni kompleksi, duboka problematika za koju smo mislili da smo je otresli odavno, izlaze na površinu. Izvlači se blato i mulj se podiže, kao iz rudnika, vadi se ruda u svom dosadašnjem obliku, sve sa dna, iz memorije naših kostiju, a naša čista voda (Mesec) dolazi da to pročisti, da konačno odaberemo od čega smo, da odaberemo nivo svoje čistoće, nivo svoje bistrine, da odaberemo kvalitet koji osećamo da vredimo i da to budemo! Svesni na svim nivoima, istinski, duboko do korena! Jasno, moćno osnaženi promenom centra moći promenom oblika moći! Promenom i prihvatanjem podiže se ljubav najveća iskonska moć, a sledi novi poredak.

Neophodan je mir kao i stabilnost u sopstvu, svest o lepoti koja dolazi, o darovima koji dolaze, o vrednosti sopstvene duše  kako bi osetili iskreno, oprostili i prepustili se otpuštanju onoga što nas čini teškim i punim, zauzetim, bez prostora da prihvatimo darove celim bićem, kao i one nadolazeće.

Znak Jarca voli da dubi, da prodre u dubine, u duboke slojeve samosvesnosti, a ova postavka mu otvara mogućnosti kao na dlanu. Čitava vaseljena je u službi podrške. Skoro sve planete otvaraju mogućnosti za otkrivanjem i prepoznavanjem, uviđanjem, dokazivanjem raznih tajnih poruka, kodova, misterija. Primarno će se odnositi na nivo sopstva, redom sloj po sloj ili pak nasumično, ali budite sigurni da će biti izuzetno duboko i veoma lično. Ko smo mi i na kom smo nivou? Zašto smo se inkarnirali? Koja je naša sudbina? Koja je svrha, koja je misija naše duše? Odkud baš ovde ili onde? Otkud baš tada ili sada? Ova eklipsa nam donosi mogućnost unutrašnjeg Check-ina, provere stanja, sadržaja i zvanja, postignuća dosadašnjih. Takođe i proveru planova za budućnost, onih naših ličnih koji se ne tiču nikoga, a opet tiču se svakoga i svega, od elementarnog do Univerzalnog polja. Budi se unutrašnji autoritet. Gradi se dobar snažan siguran fundament, a odatle se stvara, rađa vođa! Dobar i siguran koren rađa vođu, vodiča koji nas vodi ka unutrašnjem autoritetu.

Sunce i Mesec sa 4° znaka Jarca iz 1. kuće formira prelep trigonski aspekt sa Uranom na 2° Bika. Oba znaka u zemljanom elementu aktiviraju priču o osećaju uzemljenosti, sigurnosti, odlučnosti na energetskom nivou. Znak Jarac naznačava samopouzdanje jer govori o građi ličnosti, o kičmi, o individualnosti, suverenosti. Uran je predstavnik vazdušnog elementa i vladar znaka Vodolija donosi mogućnost oslobađanja, olakšanja, avanture, revolucionarnih ideja i rešenja. Uran nas konektuje na višu svest, na razgovor sa samim sobom, na odgovore, na razumevanje, na našu specifičnu genijalnost. Uran je tokom proteklih nekoliko meseci obrazovao izazovne aspekte sa Lunacijama, a sada se podesio na laganu vibraciju. Promene su sagledane, prihvaćene, spremno je sve za manifestaciju naučenog, za ispit decenije. Otvara se portal za našu intuiciju, da snimimo, reprodukujemo veliki deo našeg koda. Možemo da download-ujemo više nego ikad iz širokog polja svih mogućnosti. Jednačina ovog trigona budiće u nama biće koje jesmo, slobodnu suverenu osobu koja uspravno hoda, boravi, diše planetom Zemljom samostalno, ne pokušavajući da udovolji drugima ili da nekoga zadivi, zaseni, oduševi ili obraduje. Sada je sve drugo, drugo. Prvi i jedini smo mi, istiniti, svoji, bez obzira da li smo prihvaćeni od drugih, jer sada možemo biti prihvaćeni od nas samih, konačno. Važno je svesno propratiti sopstveni mir i ništa drugo, a onda, sve drugo što je potreba naše duše, čak i ostvarenje snova će sa mirom doći do nas. Možemo se posvetiti slušanju, osluškivanju sebe i šta to Univerzalno biće u nama ima da nam kaže. Ovo je vreme mira i osluškivanja, praćenja i čitanja znakova. Otvoreni su portali, sinhroniciteti se nižu baš zbog nas i za nas.

Svetla u trenutku Solarne Eklipse idu u konjunkciju sa Jupiterom, vladarem Asc trenutka, što je takođe veoma podržavajući aspekt. Iako debilitiran, Jupiter nas može podsetiti na dobro, na zahvalnost, na posed sebe, na energiju, na blagoslovenost, na obilje koje već imamo, na načine i mogućnosti proširenja. Obzirom da je Solarna Eklipsa, vreme pomračenja Sunca u pitanju, valja imati poverenja u vreme i jednostavno biti strpljiv zbog mraka koji traži mir. Treba lagano duboko osetiti šta nam je to potrebno, pustiti da se sa svetlom i ostvari.

Ovde se nameće i značajan trigonski aspekt Jupitera sa Uranom, a to je već nešto više. Naime, iznenadni srećni događaji dolaze do izražaja, preuzimanje rizika se svodi na precizan tajming i to je sve. U pravom momentu, na pravom mestu, manifestovaće se sve što je stvarno, naše i potrebno. 

Konjunkcija Sunce, Mesec i Jupiter kvadrira Kirona što donosi energiju akcije, preuzimanja inicijative da se nešto uradi kako bi se postigli balans i harmonija. Ovaj kvadrat dodaje snažan upliv energije za aktivaciju iscelitelja u nama, energiju za samoisceljenje. Sa Jupiterom će se naš sistem uverenja i verovanja unaprediti, pitaćemo sebe zašto u nešto verujemo, zašto nekome verujemo i dobiti mogućnost da promenimo pravac svojih uverenja. Čitav sistem verovanja možemo uputiti onamo gde se u stvari udobno osećamo, gde smo mi MI, srećni i zadovoljni. Možemo imati poverenja u ono što je nama lično od poverenja i u vezi čega se osećamo dobro. Mnoga uverenja i verovanja dolaze u paketu sa vaspitanjem, kao odraz i nasleđe kulturne baštine i čovek koliko god da se praćaka i pokušava da se oslobodi ovo stoji kao ram na slici, zlatni kavez i još ga, povrh svega zovu sigurnost. Sada je idealan momenat da se ovaj kompas podesi, da kursor povezan sa našim intuitivnim, suptilnim bićem konačno počne da pokazuje tačno pravu stranu gde veru možemo manifestovati.

Važno je imati na umu sledeću sliku, da bi nešto postiglo epitet STABILNOSTI I POSTOJANOSTI (Jarac) neophodno je da biramo samo najbolje, dobar materijal je osnova sadržaja (Sunce i Mesec), oblik će dati naš jasan plan (Saturn), ali moć i snagu (Pluton) da odoli poroznosti vremena obezbediće upravo kvalitet dubine. Da bi jedan soliter bio bezbedan on mora posedovati temelje ispod zemlje i to u proporciji najmanje trećne čitave konstrukcije. Ovaj primer treba čuvati kao poučan i primenjiv na sve, a naročito na ličnom nivou. Određene iskonske stvari, genetsko nasleđe možemo pustiti i osloboditi se zauvek, ali takođe dosta toga ćemo se setiti i integrisati, čak i ako ni sami ne znamo odakle nam!

Kopaćemo u ovom vremenu duboko, kako bi obezbedili veću strukturalnu stabilnost naše ličnosti, otkrićemo šta da zadržimo i upotrebimo za dalju gradnju, a šta da pustimo jer nam više nije potrebno i ne služi nam. 

Znak Jarac naglašava odgovornost i održanje posvećenosti, kako za sebe tako i prema drugima, a  naročito naglašava kategoriju vremena. Saturn je označilac vremena, stari Grci su ga zvali Hronos, što znači Vreme. Sve ukazuje na vrednost vremena, onu upotrebnu vrednost i koliko je važno da se vreme ne traći. Takođe, na strpljenje i mir unutar našeg bića kako bi dopustili Univerzumu da se spusti i manifestuje kroz nas baš u pravom trenutku! Poziva nas na poverenje u Univerzalne zakonitosti.

Čitav Univerzum se zapravo pobrinuo da spoznamo ko smo mi u stvari. Ovo je momenat spoznaje stvarnog vođe u nama. Mentorstvo je takođe naglašeno, bilo da smo mi mentori nekome u planu za ostvarenje projekta ili je nama potrebno mentorstvo za prolazak kroz određene portale, a  koje je mentor već prošao. Mentorstvo na putu ka ostvarenju i manfestaciji snova kako bi najlakše i najbolje prošli naš željeni put.

Važno je smejati se, održati udobno raspoloženje, spoznati mir i strpljenje. Ne ulaziti u senku Jarca koji voli da kontroliše i umanjuje, da uozbilji sve i zaoštri ivice.

Možemo zapisati u svom dnevniku vrednost tišine, moć ćutanja. Zapisati koliko je moćno biti JA, bez ometanja, bez blokada, bez zabrana. Dozvolimo sebi prave sebe u celosti, jer to će nas voditi pravim putem sa jasnom svrhom u skladu sa intuicijom i višim vođstvom našeg unutrašnjeg bića.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD