Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Prva četvrt - Mesec u znaku Riba

Poverujmo slobodno u svoje obilje. Dopustimo sebi da nam se dogodi sreća. Dozvolimo da nam se dogodimo mi i to naša najbolja verzija. Oslobodimo sebe od okvira koji stežu i ne daju nam da dišemo. Napravimo, sagradimo, isplanirajmo svoje ideje, usmerimo tu bujicu optimizma, poverujmo, dozvolimo da slobodno teče čitavim našim bićem, da osvetli svaku ćeliju, svaki naš znani i neznani kutak. Proširimo naš prostor, oslobodimo naš duh da nas podrži i uzdigne, da nas poveže i ujedini sa našim punim potencijalom, sa poljem svih mogućnosti i to u meri koja nama odgovara, koja nam je taman. 

Ascendent trenutka nalazi se u znaku Strelca na 23° čime je naglašen promenljivi karakter, avantura, putovanja, energija promena na bolje, na više. Naglašena je oslobodilačka energija naše vere i konekcije sa višim nivoima. Naši vidici dobijaju pun potencijal proširenja. Optimizam kao osnovno energetsko gorivo pokreće sve naše glavne mehanizme, strujeći našom osom donosi nam obilje ideja kao i lakoću života u pokretu. Naše biće napaja se na izvoru stalnog uzbuđenja, radoznalosti, saznanja, ali i jasne perspektive, vere u budućnost, u nas, u ono naše u nama. Ovaj portal naglasiće sve naše intuitivne moći, naš unutrašnji vid dobija podršku Univerzuma, na nama je da sledimo ovaj trag, ovu nit, da poverujemo sebi i obilju koje nam je na raspolaganju oduvek i zauvek. Energija poverenja u život, u vitalnost, u sreću, u sve obilje koje imamo dolazi u prvi plan, na nama je samo da je sa zahvalnošću prihvatimo, zagrlimo i dozvolimo sebi da nam se desi najbolje. Da nam se desi život koji smo sanjali, zamišljali, želeli, ili bar da se pokrenemo, proširimo i otvorimo za pun potencijal obilja, za bolje, za nas, koje je tu i dolazi neprestano.

Jupiter kao glavni akter ovog perioda upravo je, u ponedeljak 02.12.2019. u 19h 20min u Beogradu zakoračio u novi znak, znak svog pada, ali i svog silaska na zemlju, u znak Jarca. Kao vladar Ascendenta teatralno dominira prvom kućom. Kako je Jarac znak manifestacije, znak dokaza, hladne glave, bez mnogo uvijanja, znak konkretizacije, naglašene određenosti i precizne mere kao i izražene potrebe da se sve materijalizuje, jasno temeljno, sigurno i trajno tako će i Jupiter biti dočekan. Za sve što je jasno i što smo doveli do celosti sada nastupa „svršen čin“, dolazi do ostvarenja, do materijalizacije, do konkretnog događaja, do dobitka, do početka bezbedne gradnje. Čitava godina pred nama ima naglašen potencijal za materijalizaciju i postignuća kada su u pitanju naše jasne ideje, vizije. Veoma je važno redovno koristiti, „trenirati“ svoju veru, poverenje u intuiciju, u taj dragoceni lični intuitivni izvor, vrelo u ovom periodu, jer ima izuzetnih mogućnosti da se konkretizuje, ostvari, osvesti, manifestuje sve iz tog polja. Upravo sada postavljaju se temelji za neko buduće MI, i zato neka naši temelji budu snažni a svetli, sigurni a nežni, neka budu najbolje od onoga što hoćemo za nas. Neka naši temelji budemo mi, naše poverenje u život, u sebe, u obilje, neka bude naša intuicija i naš optimizam nepresušni. Neka temelji budu naše ideje kristalno čiste i jasne, iskrene kao osmeh deteta kada je uspelo, uspravilo se i napravilo taj prvi samostalni korak, poraslo, preraslo, u svetu koji to ceni, u svetu ovih što koračaju, ali i bez obzira na taj svet, uspelo.

Jupiter je vladar Ascendenta, nalazi se u 1. kući u konjunkciji sa Asc u orbisu od 7°, ukazaće na proširenje i porast najpre energetskog potencijala da sve što smo započeli i hteli u vezi svih naših odnosa sada iznesemo kroz jasne planove, želje za ostvarenje, za budućnost u vezi sa istim. Bilo da su partnerski, poslovni, bliski ili daleki odnosi, ili da je u pitanju navažniji, najintimniji odnos, onaj unutrašnji, naš, sa nama samima, zaokružimo sada sva ta htenja, postavimo ih u planove i pustimo ih u realizaciju. Jupiter je ujedno i vladar oba svetla, Sunca u Strelcu i Meseca u Ribama. Ovaj Mesec na 11° naglasiće potrebu i mogućnost za oslobođenje nečeg sasvim novog, naših sjajnih ideja, na potpuno nov način. Putem slobodnog poverenja, dozvolimo materijalizaciju svojih snova. Ovde je veoma važno šta stvarno istinski želimo. Niko nas ovde ne pita da odredimo mislima, već osećajem, šta smo to MI, koja boja, koja energija, koja reč, koje slovo, koja mantra, koji spektar, koji Univerzum. Da putem naše intuicije odredimo i osvestimo koliko smo mikro i makro istovremeno i da se na osnovu toga probudimo u svetlosti koju imamo, u svojim potencijalima za koje smo mislili da su mašta, snovi ili puki optimizam, leptirići i cvetići, da se probudimo, u našem posedu, našem prostoru, hramu našeg bića i odatle poželimo. Jupiter sa ovakvim punjenjem u znaku svog prizemljenja ima izuzetnu mogućnost potpune materijalizacije. Poseban savet za sve one koji se plaše leta i visine, jer ipak je Jupiter Orao, materijalizovani Zevs na zemlji, vežbajte svoju širinu i poverenje. Najpre osvestite svoja krila, razgrnite sve svoje potencijale, očistite prašinu sa vaših kvaliteta, skinite tu koprenu sumnje i vežbajte svoja krila, divite im se. Kada je ideja spremna, kada kucne čas, ne brinite, samo raširite krila. Ovaj let je takođe deo naše opreme, naš potencijal i mogućnost da se vinemo u visine i sagledamo, preletimo, ugledamo i ostvarimo brže i efikasnije, preciznije nego ikad pre, a opet lagano, sa puno smeha i jednostavnosti, iskrene dečije radosti onog deteta u nama. 

Mesec u znaku Riba može naglasiti rasplinutost i možda osećaj nedostatka granica, izraženu emocionalnu osetljivost. Kao da je polje naše aure toliko veliko da može sve i svakoga da zagrli, a ujedno i izuzetno senzibilno, ranjivo, ganjivo, osetljivo, empatično. Može nas ovo držati u stanju izuzetne preplavljenosti od svake emocije, bilo da je naša ili tuđa. Granice kao da ne postoje pa se možemo osetiti čak  i ugroženi, tuđom energijom, sopstvenom nemogućnošću zadržavanja oblika i održanja raspoloženja, harmonije i balansa. Ovo je vreme koje kao da poziva u meditaciju. Zaista, otvara se polje mogućnosti da zaronimo duboko, bez barijeara i strahova, da se povežemo sa sobom na najdubljem nivou, što i jeste svrha perioda. Kako je Jupiter suvladar polja Riba i Meseca u ovoj fazi, kao i vladar Strelca i Sunca obratimo pažnju na stvarnu, istinsku svrhu, rasplinimo se ka sebi, otvorimo svoje međe i barijere, preskočimo prepone i tarabe, prevaziđimo te sopstvene zidove sopstva što nas ograničavaju i sputavaju, što nam ne daju da poverujemo. Mi imamo mogućnost izbora na svim nivoima, a naročito šta ćemo i kako ćemo da se osećamo, imamo, ali u ovo valja poverovati lično, u sebi, pronaći taj grumen blaga, tu svelost unutar našeg bića. Na ovaj način osim sekundarne dobiti postizanja mira, harmonije, stabilnosti u odnosu na okruženje koje se čini preblisko mi postižemo i mnogo više, nežni dodir sa sobom na najdubljem nivou, mogućnost da raspertlamo zamršenosti, da isperemo mrlje, da pročistimo očno dno našeg svevidećeg oka, da ga probudimo i angažujemo, da damo svetlo našim intuitivnim mogućnostima, sa poverenjem. Da ostvarimo i primarnu dobit, da poverujemo u izobilje sopstva, ali i  slobodni odabir svoje odgovarajuće mere kako bi nesmetano zakoračili na sledeći nivo.

Lagano se grupiše stelijum godine u znaku Jarca i ovde je položajem u 1. Kući ali u sledećem znaku naglašena njegova funkcija. Važan je način na koji ovo radimo. Potrebno je pristupiti sa puno pažnje jer će se direktno odraziti na predstojeće vreme. Venera dostojanstveno, gordo, čistog lica i srca ide u zagrljaj Saturnu i Plutonu kako bi se naglasile stvarne vrednosti, naš osnovni kapital, sadržaj unutar nas, kao i naše telo u celosti. Venera obrazuje prelepu lotos konfiguraciju sa Marsom iz sedišta u Škorpionu i Meseca zanešenog u Ribama, ovo bi moglo da nasluti zaljubljivanje, na istinsku strast, na mogućnost ponovnog zaljubljivanja ili podsećanja šta smo ono kod nekoga voleli. U najboljem slučaju osvestićemo šta smo ono kod sebe voleli, ljubav prema sebi. Osvestićemo da sve što nam je ikada falilo smo bili mi i da sada imamo mogućnost da se zauzmemo za sebe strastveno, bezgranično, da trajno, iz temelja promenimo sisteme vrednosti unutar našeg bića.

Merkur ubrzava svoj hod kroz polje svoje senke u znaku Škorpiona obrazujući lep sekstil, akcioni aspekt sa Saturnom i Plutonom u znaku Jarca. Vreme je da napravimo neke dogovore koje smo već započeli, da zaokružimo, da isplaniramo, da postavimo na papir. Da uokvirimo nove projekte koje smo do sada osmišljavali, planirali, a koji čekaju slobodan hod od 08.12. kako bi krenuli u novo, slobodno i otvoreno, podržano.

Jupiter najpre ide u trigonski aspekt sa retrogradnim Uranom 15.12.2019. čime će se otvoriti značajan portal za manifestaciju našeg unutrašnjeg bića, našeg višeg Ja za koji se već jedno vreme (od ulaska Urana u znak Bika u maju 2018. godine) pripremamo na svim nivoima. Mi smo spremni za ovaj dodir Univerzuma, za proveru lakoće i istinske lepote, za oslobađanje prostora, za manifestaciju i implementaciju novog, baš onoga što smo istinski želeli. Spremni smo za materijalizaciju naših snova.

Ovo je vreme jedinstvenih priprema za naš let koji smo oduvek priželjkivali, otvorimo se za sve što nam dolazi, prihvatimo darove, obilje, učenja i lekcije, poklone, čak i dok sami darujemo. Osvestimo moć zahvalnosti kako protiče kroz nas i stvara polje sigurnosti u materijalizaciji naših snova, ideja i htenja.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD