Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za rastuću fazu Meseca u znaku Riba

Korišćenjem dnevnog kalendara za kretanje Meseca možemo proceniti raspoloženje dana, postaviti svoju jasnu nameru, baš kao što ćemo to činiti na mesečnom nivou. Element i znak u kom se Mesec u trenutku posmatranja nalazi, kao i faza Meseca ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti. 

MESEC U ZNAKU RIBA

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. U ovom periodu veoma je izražena senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Takođe, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju. Uradite nešto u simbolici zemlje kako biste stvorili stabilne granice. Ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne zaboravljajte da jedete, ne utapajte se u alkoholu, niti je dobro preterati sa dubokim meditacijama ukoliko niste obučeni i spremni za ovaj vid dubine. Dugo ležanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučljive u ovom periodu.

Mesec kao poznata sećalica je u znaku Riba koje objedinjuju i zaceljuju sve. I dalje ćemo biti vezani za neke ciljeve postavljene još iz prethodnih perioda, što znači da će se stara osećanja umnožavati na površini tako da se mogu preraditi i zaceliti. Ribe su izuzetno receptivne i perceptivne. Znak Ribe zrači veliku energiju lečenja i pomaže nam da očistimo prošlost, otpustimo traumu i pošaljemo oproštaj (i za sebe i za druge), tako da možemo napredovati lakše, slobodnije i vibrirati na značajno čistijoj frekvenciji.
Valja maksimalno iskoristiti ovaj akcenat na zdravlje i isceljujući efekat iz Riba.

Faze Meseca otvaraju jedno potpuno fino polje, prostranstvo emocija, ujedno i veliku mogućnost posvećivanja svesne pažnje ovom jedinstvenom činu, prilasku sebi na način lakoće i ljubavi, baš onako kako bi mi voleli da nas vole!

Tako se tokom faza Meseca, egzaktnih aspekata Meseca sa Suncem, mogu raditi posebni rituali jer Mesec ovaj momenat dodatno pojačava emocionalnom potkom. 

MESEC U FAZI RASTA

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat, orbis 90 stepeni, sa Suncem i to nakon faze Mladog Meseca (konjunkcije, 0 stepeni) krećući se ka fazi Punog Mesec (opozicija, 180 stepeni), period u kome se Mesecu povećava svetlost.

Rastući Mesec je dobar za konstruktivnu delatnost, za kreativnost na delu, kreiranje magije i rituala za ljubav, zdravlje, za sreću, bogatstvo. Promene, prelazak u novo stanje, okretanje energije ka unutra, sabijanje energije, razvijanje, aktiviraju se gornji delovi tela, dobro za otpočinjanje lečenja, jača se funkcija organizma, mogućnost fiziološkog prestrojavanja. Moguća je emocionalna nestabilnost, bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Sa prestojavanjem, stari misaoni procesi se zamenjuju novim ili se usavršavaju. Sve što se događa je za naše dobro, lekcija koju treba dobro naučiti. Treba ostati elastičan, ne suprotstavljati se promenama, spokojan. Postepeno izlaganje fizičkom naporu, ulazak u telo, fizioterapija, a izuzetno su pogodne kontrastne terapije vodom kada nam ,,hladnoća” pomaže da uđemo i povežemo se sa sobom. Dobro je korigovati ishranu, sto više neobrađene, hrane pune vitamina i minerala, sveže, sočne, sobne temperature. Čistiti kožu, unositi dodatno mikroelemente, dobro i duboko se apsorbuju sve tečnosti putem kože, dobar period za sakupljanje i korišćenje trava, sastavljanje lekovitih smesa. Dobro je kontaktirati sa Vatrom, Suncem - napajanje, gledati u sveću ili kamin, ogrejati se. 

MOJA PREPORUKA ZA RASTUĆU FAZU FAZU MESECA U ZNAKU RIBE

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

  • Vodeni dan - dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu
  • Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 
  • Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti auru 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba)

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili se teško vari

POSVETITE SE SEBI maštajte, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu ili tkaninu, bolje i dublje se prima farba

YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Riba i aktuelni položaj Strelca Akarna Dhanurasana

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE - Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje pod zvezdanim nebom uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA - spokoj sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi 

MEDITIRAJTE - dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE - možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD