Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za rastuću fazu Meseca u znaku Riba

Korišćenjem dnevnog kalendara za kretanje Meseca možemo proceniti raspoloženje dana, postaviti svoju jasnu nameru, baš kao što ćemo to činiti na mesečnom nivou. Element i znak u kom se Mesec u trenutku posmatranja nalazi, kao i faza Meseca ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti. 

MESEC U ZNAKU RIBA

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. U ovom periodu veoma je izražena senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Takođe, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju. Uradite nešto u simbolici zemlje kako biste stvorili stabilne granice. Ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne zaboravljajte da jedete, ne utapajte se u alkoholu, niti je dobro preterati sa dubokim meditacijama ukoliko niste obučeni i spremni za ovaj vid dubine. Dugo ležanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučljive u ovom periodu.

Mesec kao poznata sećalica je u znaku Riba koje objedinjuju i zaceljuju sve. I dalje ćemo biti vezani za neke ciljeve postavljene još iz prethodnih perioda, što znači da će se stara osećanja umnožavati na površini tako da se mogu preraditi i zaceliti. Ribe su izuzetno receptivne i perceptivne. Znak Ribe zrači veliku energiju lečenja i pomaže nam da očistimo prošlost, otpustimo traumu i pošaljemo oproštaj (i za sebe i za druge), tako da možemo napredovati lakše, slobodnije i vibrirati na značajno čistijoj frekvenciji.
Valja maksimalno iskoristiti ovaj akcenat na zdravlje i isceljujući efekat iz Riba.

Faze Meseca otvaraju jedno potpuno fino polje, prostranstvo emocija, ujedno i veliku mogućnost posvećivanja svesne pažnje ovom jedinstvenom činu, prilasku sebi na način lakoće i ljubavi, baš onako kako bi mi voleli da nas vole!

Tako se tokom faza Meseca, egzaktnih aspekata Meseca sa Suncem, mogu raditi posebni rituali jer Mesec ovaj momenat dodatno pojačava emocionalnom potkom. 

MESEC U FAZI RASTA

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat, orbis 90 stepeni, sa Suncem i to nakon faze Mladog Meseca (konjunkcije, 0 stepeni) krećući se ka fazi Punog Mesec (opozicija, 180 stepeni), period u kome se Mesecu povećava svetlost.

Rastući Mesec je dobar za konstruktivnu delatnost, za kreativnost na delu, kreiranje magije i rituala za ljubav, zdravlje, za sreću, bogatstvo. Promene, prelazak u novo stanje, okretanje energije ka unutra, sabijanje energije, razvijanje, aktiviraju se gornji delovi tela, dobro za otpočinjanje lečenja, jača se funkcija organizma, mogućnost fiziološkog prestrojavanja. Moguća je emocionalna nestabilnost, bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Sa prestojavanjem, stari misaoni procesi se zamenjuju novim ili se usavršavaju. Sve što se događa je za naše dobro, lekcija koju treba dobro naučiti. Treba ostati elastičan, ne suprotstavljati se promenama, spokojan. Postepeno izlaganje fizičkom naporu, ulazak u telo, fizioterapija, a izuzetno su pogodne kontrastne terapije vodom kada nam ,,hladnoća” pomaže da uđemo i povežemo se sa sobom. Dobro je korigovati ishranu, sto više neobrađene, hrane pune vitamina i minerala, sveže, sočne, sobne temperature. Čistiti kožu, unositi dodatno mikroelemente, dobro i duboko se apsorbuju sve tečnosti putem kože, dobar period za sakupljanje i korišćenje trava, sastavljanje lekovitih smesa. Dobro je kontaktirati sa Vatrom, Suncem - napajanje, gledati u sveću ili kamin, ogrejati se. 

MOJA PREPORUKA ZA RASTUĆU FAZU FAZU MESECA U ZNAKU RIBE

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

  • Vodeni dan - dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu
  • Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 
  • Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti auru 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba)

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili se teško vari

POSVETITE SE SEBI maštajte, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu ili tkaninu, bolje i dublje se prima farba

YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Riba i aktuelni položaj Strelca Akarna Dhanurasana

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE - Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje pod zvezdanim nebom uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA - spokoj sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi 

MEDITIRAJTE - dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE - možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD