Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Poslednja četvrt Meseca

Mirni imamo veće šanse da udahnemo, osetimo, dušom primetimo i prihvatimo obilje svetlosti koju nam Univerzum daruje u ovom periodu.

Širom raširimo svoje ruke kako bi mogli da damo, a ujedno i da prigrlimo darove Univerzma.

Možda nije sve kao što izgleda, možda je i dublje i moćnije i značajno veće. Mesec u 1. kući u znaku Lava, reklo bi se drama na pomolu, glumci na delu, u akciji je sve ono što osećamo, što nosimo unutar svoje duše. Mesec je vladar 12. kuće i može označiti neke prethodne postulate, sećanja, stare utemeljene sisteme verovanja, poverenja, duhovnog povezivanja, spiritualnog rasta i razvoja. Može značiti izuzetno vredno zaveštanje, ali i naše glavne neprijatelje, one suštinske naše unutrašnje, pre svega one što nam ne daju dalje od avlije, izvan međe, granice, što nam ne daju da se pustimo u sopstveni osećaj sa punim poverenjem već nas drže u seti (čitaj setuju nas) od koga smo mi, od čega smo, drže nas u sećanju na porodicu, genetiku, rodoljublje. To su oni što nas pitaju kuda smo mi to pošli kad niko pre nas nije, što nas prestrave, preplave strahom svaki put kad samo pomislimo da zamaštamo ili pri samoj pomisli "WOW TO HOĆU"! Čim se javi svetlo Ja, ovi pitaju gde ćeš, jel si siguran?? Pa OK! Hajde sad da stvarno upoznamo sebe, poverujmo, budimo sigurni u taj prvi svetlosno vođen "wow" momenat. Uzmimo to sa poverenjem u sopstveni život, u sopstveno sutra, u sreću koja je naša, uvek više nego ikad pre!

Božanstven je osećaj imati uspomene, ali je još lepše neprestano stvarati nove! Sećanja nas često određuju, pa nas uokviruju unutar sebe, unutar nasleđa, unutar sudbine bez mogućnosti i volje da se nešto promeni. To je to, tako je zapisano, takva je genetika, takvo je vaspitanje, učenje, verovanje i na kraju podneblje! Sve to i još mnogo dublje ima priliku u narednih 7 dana da izađe u prvi plan, ponavljam, ima priliku, jer Univerzum uvek radi za nas pružajući nam nove šanse! Naše emocije, naše zeleno polje, grudi, srce, duša, dolaze na prvo mesto u 1. kuću na kraljevski način u znaku Lava. Sve što dođe prihvatimo oberučke, sve što nam traže dajmo, ne gurajmo, već dajmo, prihvatimo, ne otimajmo.

Osetimo svoje biće, dišimo kroz sve što se otvara i događa pred nama. Akcenat je na energetskom balansu unutar nas, na disanju koje nas drži, koje nas bezbedno uvodi i izvodi iz svake situacije. Ovo je period kada igraju senke i duhovi prošlosti, ali i period za osvešćivanje sopstvenih potreba, sjaja i stvarnog imetka: duše, mira i ljubavi. Sve je to spakovano u sećanje, guralo se i trpalo kad smo odlazili, možda bežali, a sada se kofer otvara sa jednim jedinim razlogom da se oslobodi mesto za novo! Da se presloži, prečisti i pročisti, osvetli, podseti...

Ovaj period donosi mogućnost stvaranja novih temelja, obnove starih, da se restrukturira naš emocionalni fundament jer to je deo koji nas može vući smelo napred i podržano u meri protočnosti našeg emocionalnog polja. Takođe, može nas vraćati, umanjivati, omalovažavati ukoliko je emocionalno polje zatrpano strahovima ili u bežanju od bola zaboravljeno, stavljeno na samo dno kofera pa se od svih sadržaja zaboravilo na ovu snažnu strukturu.

Mesec je u centru pažnje u izazovnom aspektu sa Suncem koje je takođe uglovno postavljeno i to u 4. kući u znaku Škorpiona. U toku su emocionalne turbulencije i transformacije i nastavljamo ovim tempom. Rekla bih, ne treba da brinemo, sve što nam dolazi valja posmatrati kao dar Univerzuma! Ne upadajmo u emocionalne drame, jer na taj način se traći energija. Raširimo ruke, raširimo oko svevideće i baš kao dete, ako nam se nešto ne dopada sasvim je Ok da to prestanemo. Zaštitimo sami sebe ako nešto ne volimo, nećemo, odlučimo da nam nije potrebno! Bitno je da kroz nas teče osećaj zahvalnsti za to što nam se ukazalo, za to što smo bili mirni da sagledamo, da prihvatimo postojanje svega: i toga i nas, da zahvalno odlučimo šta nam je zaista potrebno šta nas raduje i stvara osećaj udobnosti u telu u grudima u stopalima u stomaku. Zbog čega se tako zahvalno smejuljimo još pri samoj pomisli? Da budemo zahvalni jer jesmo baš to što hoćemo da budemo.

Ukoliko se pak učini da se Pandorina kutija rasula, ne treba brinuti, to su strahovi, duhovi prošlosti koje smo čuvali da nas slučajno ne puste dalje, a i da imamo koga da krivimo što nismo dopustili sebi, dalje, više. Setimo se tela, zadržimo mir u dahu, dišimo kroz sećanje, kroz scenu, kroz događaj, dišimo i brojimo kroz dah.

Ovo je sadržaj kome tu i nije mesto, zato je jurnuo napolje prvi. Ovo je mesto svetlosti, prostor koji traži čisto napajanje, stvarnu iskrenu energiju, lepotu, sadržaj koji nas izdvaja od drugih upravo sa razlogom da bi bili nosioci tog svetla kako za sebe, tako i za sve druge. Budimo mirni posmatrač, prihvatimo ovo jedinstveno, energetsko pročišćenje duše!

Sigurna sam da ima srećnika, i to mnogo, kojima će se lako i brzo otvoriti polje riznice izobilja, svetlosti i sopstvenih vrednosti. I tada, budimo posmatrač, dišimo kroz događaje kako bi se sve najbolje implementiralo, zadržalo u postulatu našeg bića. Budimo u svojim stopalima svesno, sigurno, kako bi ovo postalo naš način, a ne samo dodir.

Sunce korača poslednjim stepenima znaka Škorpiona. Intenzivira se, sublimira sva pređašnja iskustva, zaokružuje se jedna nova slika o nama, neki novi sloj nas, rasvetlio se novi sloj kvaliteta dok smo odlučno menjali određene stvari, transformisali, reciklirali, spaljivali, razvezivali, puštali, opraštali. 

Baš u ovom momentu i prirodni vladar polja transformacija i strasti ulazi u svoj dom. Mars na 0° Škorpiona naglasiće našu senzibilnost, izuzetnu osetljivost, sposobnost prepoznavanja energije u mraku. Sprovodi se radikalni deo akcija koje su neophodne (osvestili smo ih dok je Sunce ovuda hodilo). Nešto se spaljuje, nešto  nadahnjuje, nešto se seče, kida, odstranjuje kako bi drugo dobilo snagu, elan, energiju. Sve podseća na sliku kraljice ili kralja koji su u potrazi za suštinom svog zvanja i titule, u potrazi za stvarnom moći, potrebi za sagledavanjem sopstvenih poseda. Prolazeći čarobnom šumom svog kraljevstva sreli su mnoga čudesa, čudovišta i dobre vile, a sada ulazi svita svih hitneih službi i interventnih brigada da sprovede želje i potrebe svog suverena! Da se ukloni, otkloni sve što je služilo i odslužilo, dotrajalo, nepotrebno, da se raskrči korov kako bi se videla svetla duge i sjaj sopstva, čuo šum vetra i glas Anđela. Mars ima izuzetnu ulogu oslobodilačkog karaktera u budućem periodu, a naročito tokom ove Mesečeve faze kada će obrazovati egzaktnu opoziciju sa Uranom i to sa tačke pada Meseca, a egzaltacije Plutona dok je Uran na poziciji egzaltacije Meseca i pada i izgona Plutona. Pustimo da se dogodimo sami sebi, slobodno! Prvi instikt može biti nepogrešiv, secimo sećanja koja nas drže u nestabilnom i nesigurnom stanju. Obratimo pažnju na stopala, tu je moć. Uđimo u čarobnu šumu svoga bića, prihvatimo i oslobodimo demone koji su nekada prihvatili i držali strah, traumu i bol kao jedinu istinu, prihvatimo ih kako bi nas napustili ili konačno se smirili, legli da spavaju udobno i sigurno. Oslobodimo svoje stvarne potrebe, svoju ljubav, svoju lepotu i sjaj duše, svoje polje bezuslovnog prihvatanja svega i svih mogućnosti. Oslobodimo svoje sećanje na svrhu ove inkarnacije, na tu svetlosnu vodilju, oslobodimo mir u nama posebnom radikalnom akcijom, pa makar ona ličila i na hirurški zahvat. Prihvatimo sve, jer nas oslobađa i približava nama samima! Mars je nosač fenomenalne lotos konfiguracije, daje akciju i budi veliki trigon Meseca i Jupitera, budi se biće svetlosti, naš unutrašnji vitez, naš heroj koji nas spašava od straha i sećanja, od trauma, bola, od skučenosti. Mi imamo apsolutnu podršku Univerzuma, mogućnost da integrišemo, da u osnovi živimo spoj dva života u jednom i da imamo svest o mogućnosti dalje integracije, spajanja čak tri života u jedan. Naš prvi korak je da integrišemo sadašnju i prethodnu inkarnaciju. Otvara se polje dobrih sećanja prošloživotnih dobrih dela kako bi nas podržala u sadašnjem težnjama na putu ka ostvarenju misije duše. Lotos se stvara kao rezultat i mogućnost rešavanja suprotnosti roditelja, genetike, partnera, okoline. Otvara se mogućnost da živimo blagodeti datog trigona iz konfiguracije. Lotos je probuđeni Merkur, tako cela slika dobija bolju i jasniju definiciju gde je i čime se bavi retrogradni Merkur u Škorpionu u ovom periodu. Mars na značajnom stepenu početka, pragu sopstvenog doma, iako u vodenom znaku, reći će da je naš osnovni resurs u nama, u našoj dubini, u biti, u suštini. Podrška dolazi iz vatre i to na krilima Anđela iz trigona Meseca i Jupitera. Akcenat je na davanju i stvaranju, ogromna podrška se manifestuje i dolazi dok nešto kreiramo. Kreacija privlači podršku anđeoske energije.

Aktivan je takođe i drugi zemljani lotos, Saturn iz Jarca aktivira polje naše mašte u sekstilu sa Merkurom u Škorpionu i Neptunom u Ribama, stvarajući mogućnost materijalizacije naših zamisli, snova, dubokih htenja, onih stvarnih, suštinskih. Naprosto, sve ide ka tome da dobijemo ono što želimo, mi to privlačimo ka sebi. Ovo može biti i nešto čega se kao kroz maglu sećamo, kao da smo imali ili jednostavno neka neobjašnjiva povezanost, poverenje bez racionalnog objašnjenja. Ipak, lotos konfiguracija i jeste harmonično povezivanje dve inkarnacije, oživljava biće koje spaja u lakoći nas sa našim talentima.

Broj 27 se nameće kao značajan jer su Sunce, Mesec i Jupiter na ovom stepenu. 

Kako je u trenutku ove Mesečeve faze na nebu aktuelan savršeni egzaktan trigonski aspekt između dva božanstvena benefika Meseca i Jupitera koji i predstavljaju dodir svetla, prisustvo višeg vođstva, zaštitu Anđela, tako sam potražila tumačenje i sa tog nivoa. Naime, aktiviraju se određeni svetlosni kanali i mi smo u mogućnosti da se uskladimo i iskoristimo niti koje su nam pružene kao više vođstvo. 

27. Anđeo zodijaka JERATEL - predstavljen je planetarnom prirodom čistog Jupitera, on širi svetlo, otvara vizije i sveznanje. Omogućava nam da osvetlimo i pronađemo smisao u svemu, stvara harmoniju i slobodu. Njegova uloga je da osmišljava. Pisanje, predavanje, umetnost i društvene nauke su polja njegove manifestacije. 

Mesec se nalazi na 27° Lava što aktivira Anđela zodijaka OMAEL sa planetarnom prirodom Jupiter - Venera, koji je opisan kao Anđeo nade, materijalnog obilja, plodnosti, umnožavanja. Uz pomoć njega postajemo svesni u centru naše duše da je "lepota znak istinitog". Naznačena je ne vezanost, a time i lakoća dobijanja šta god se poželi. Svaki materijalni uspeh dolazi kao rezultat ličnog uverenja.

Sunce na 27° Škorpiona aktivira simboliku Anđela MIHAEL koji nosi planetarnu simboliku Sunca i Meseca, a izražava se kroz spoj suprotnosti, kroz plodnost, harmoniju, zajedništvo. Veoma je bitan za pročišćenje i stvaranje nečeg novog, novog početka kroz jedinstvo muškog i ženskog principa, osećaj ispunjenja i stabilnosti. Manifestuje se kroz izuzetnu vitalnost, novi srećni početak, srećan brak, sklapanje dogovora.

Jupiter na 27° Strelca, u centru galaksije, aktivira Anđela NITAELA i njegovu planetarnu prirodu čiste Venere. Izražava se kroz podmlađivanje i večnu mladost, nebesku zaštitu, plemenitost, spremnost za pomoć onima koji pate, uspostavljanje sklada između kosmičkih zakona, ljudskog prava i pravde. Ovaj Anđeo traži izuzetno izražen kvalitet unutar osobe, traži poštovanje jedinog zakona da je svaka lepota uvek znak istine i da je baš tako izražena. Manifestacija se odvija kroz umetničke talente, osećaj za lepo, kroz iskrenost deteta i ostvarenje želja.

Ukratko, aktivirani su naši najveći kvaliteti, prozvani su i pozvani da izađu i da se prikažu, da se istaknu, da postanemo poznati zbog sebe i onoga što svetli u nama, po onom unikatnom delu. Pozvani smo da stupimo u nešto novo, da iskreiramo, da podržimo umetnost, lepotu, da poverujemo svojoj želji, da uzmemo ono što nas raduje, da prihvatimo darove sopstvenog života. Prozvani smo da dobijemo i primimo zahvalno podršku Univerzuma, jer osim što uvek radi za nas, sada nam se i otvara kroz najlepše mogućnosti i ponude!

Širimo zato ruke, dušu, pogled, poverenje, stabilnost, samopouzdanje, polje želja. Pustimo se u ovaj skok bez padobrana, jer ovo i nije skok u pad već skok u let, novi let, a krila su naša, satkana od poverenja u život i podršku svetlosti u nama.

Ovo je jedinstveno vreme dopuštanja da se desimo sami sebi u svoj svojoj veličanstvenosti!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD