Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za opadajuću fazu Meseca u znaku Lava

MESEC U FAZI OPADANJA  

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat sa Suncem, aspekt od 90°, nakon faze Punog Meseca, period u kome Mesecu gubi svetlost 

Ovo je odličan period za započinjanje svakog oslobađanja, od zavisnosti, od gojaznosti, od negativnosti. Nova etapa širenja sa specifičnim dejstvom, faza završetka, aktiviraju se donji delovi tela, pa valja završiti projekte, poslove, treninge, lečenja. Faza koja potpomaže čišćenje organizma, oslobađanje od taloga, pogodno za odlazak u parna kupatila, za biljne obloge na stopalima, glinene obloge, gladovanje (fasting) - uzdržavanje od hrane, za ispiranja i klistiranje. Energetske brane se otvaraju, pa fizičko opterećenje treba biti umereno. Vibroterapija, elektroterapija, obrnuti položaji Yoge, šetnja i sve što doprinosi i poboljšava cirkulaciju dobro je primenjivati u ovom periodu. Izbegavati masnu hranu, nepoznatu, neuobičajenu i onu koja se sporije vari. Ovo je faza kada gravitacija varira pa i preraspodela hrane, mogući poremećaji probave, ospe na koži zbog neapsorbovane, zaostale hrane - stvaranje toksične atmosfere. Koristiti začine koji podstiču varenje, pomažu zagrevanje organizma. Ovo je dobar period za korišćenje prikupljenih trava, za izbacivanje i razbijanje masnoća, kamenja i peska iz organizma.

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Lava 

Veoma su izražena osećanja, dramatičnost, a raspaljena vatrena osećanja i animiranje su ključne reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, aktivno negujte ljubavne odnose, sagorevajte svoju energiju na najdivniji I konstruktivan način.

Posebno odabrani rituali posvećeni ovom periodu:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo je pre svega upotrebom hladne izvorske vode, prečišćene vode. Piti samo vodu 24h, ili kako odlučite. Dalje se preporučuje limunada, ceđeno voće, povrće, bareno povrće... protočnost je ključna u ovom periodu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u ponavljanju starih obrazaca. Ovih dana izbegavajte namirnice životinjskog porekla, lekove i alkoholne napitke.

VIZUALIZACIJA - Dovedimo ovu isceliteljsku moć Meseca u zone našeg tela kojima vlada Lav : srce, solarni pleksus, kičmu i sistem za cirkulaciju.

YOGA POLOŽAJI, ASANE - Uradite set vežbi za Mesec i Sunce, može pozdrav Suncu i vežbe balansa iz Yoge, položaj Drvce u kome putem srčanog centra (Mesec) harmonizujemo Yin (žensku) i Yang (mušku) energiju u nama. Veoma je efikasna vežba stoj na ramenima, tj. Sveća, ovo je obrnuti položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno koristan za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapaju u ovu energiju. Ne zaboravimo da je znak Lava znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.
Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa i grudnog koša.

NAMERA, KREACIJA - kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja - veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve sagledati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima... Prođite sa druge strane, kao da je već ostvareno i da već postoji, što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu! 

NOBLE GIFTING RITUAL - RAZMENJUJTE POKLONE - darivanje vrednih, sjajnih, skupih predmeta koji negde skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru. Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova za koji se svaki put pitate kada ga čistite koliko vredi kako bi se ohrabrili da nastavite sa glancanjem... Darujte ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i još nekoga.

MEDITACIJA - ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem suštinskom blagu, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

PRAŠTANJE, OSLOBAĐANJE od štetnih navika, kompleksa...

ŠETNJA - prošetati napolju, bez previše zamaranja.

MUZIKA - slušanje tihe omiljene muzike uvek je isceljujuće

Raširimo ruke kako bi mogli da pustimo, prihvatimo, napravimo udobno mesto u tom našem naručju, zagrljaju... 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD