Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Nastavak Intenzivnog Buđenja

Tokom perioda prve četvrti rastućeg Meseca u Vodoliji, naši karakteri mogu doći u prvi plan, zagrejani lavom strasti Škorpiona. Nastavlja se svesno traganje za sopstvenim draguljima.

Naglašen je faktor buđenja i oslobađanja, ali i odgovornosti prema sebi, posvećenosti u navedenom traganju, prihvatanju, otpuštanju iz naših najdubljih slojeva!

Ascedent trenutka nalazi se na 13° Jarca, stepenu u simbolici Ovna, pionirskom stepenu, obeležavajući početak onoga što se već dugo sprema. Početak kraja jednog razdoblja, jednog okvira, temelja sagledavanja sigurnosti i bezbednosti, obaveza i prava nagoveštava Ascendentalni Saturn na 15° Jarca u konjunkciji sa Plutonom.

Najpre, šta smo ono hteli? Koliko smo posvećeni u onome što želimo, radimo, volimo, sijamo, mislimo, osećamo, predosećamo, verujemo? Koliko smo dobar roditelj sebi, stvarni oslonac? Koliko smo duboko, u suštini, u mraku, na kamenu, na vrhu ili podnožju planine? Koliko smo mi to stvarno odlučni da promenimo, da uložimo sve što volimo za ono što još više volimo, za sebe?!

Radimo li svakodnevno na ovome bez osećaja težine i napora jer upravo težina, okviri i napori "treba" i "mora", "valja se" su ono što nas je i podsetilo da pokrenemo svu transformaciju, svu promenu na nivou strukture.

Prva Četvrt Meseca odvija se, još bolje “odzvanja” u simbolici već rečenog - OSLOBOĐENJE.

11 je broj ovog vremena. Sunce na egzaltaciji Urana na 11° Škorpiona, Mesec na 11° u Vodoliji.

11 je broj koji naglašava simboliku Vodolije - socijalizacije, udruživanja, humanizam, ali i revoluciju, pokret, otpor, opozicija poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Jednom rečju, oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka, slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji.

Sunce na 11° Škorpiona egzaltira Urana i predstavlja svesno buđenje, buđenje širom otvorenih očiju, oslobođenje od nas samih na najiskreniji, najintimniji najličniji način, duboko pa do vrha brzopotezno, jednim rezom pustimo ovo svetlo da izađe, svetlo kosmičkog ucelitelja, svetlo Urana, kralja neba munja i gromova, sada i zauvek. Sunce je i dalje u snažnom aspektu sa Uranom, naglašava odnose, pa bi bilo dobro da ne rasteramo baš sve oko sebe u nadi da ćemo postići mir i ravnotežu koji su neophodni za ovu vrstu oslobađanja. Potrebno je biti svestan duhovnog i spiritualnog boljitka i u skladu sa tim osloboditi materiju, vezanost, stare položaje, titule i zvanja, tronove i fotelje, kuće, osloboditi sve što je iz "treba mi da imam", neka ostane samo iskrena istinska potreba, neka ostane samo ono što nam je neophodno jer volimo i ima posebnu svrhu i smisao u našem životu. Eto, to jeste možda naše u ovom trenutku ili nam je potrebno kao alat za dalji napredak. Ovde valjda biti posebno iskren, ne preterati već fokusirano sagledati širu sliku, istinski.

Mesec na 11° Vodolije ukazuje na potrebu duše da se oslobodi, da udahne čitav svemir, da poleti, da oseti slobodu, da se spoji sa njom, da se prožme, da oseti podršku svih kroz oslobađanje sopstvene humanističke, iskonske potrebe i težnje duše!

Jedan je broj koji naglašava ja, inicijativu, vođstvo, pionire, mladost, elan, energiju a kada umnožimo ovu sliku, dupliramo je, 11 je sve što i jedan samo višestruko, ovo su moći pomenute kod broja jedan uzdignute na višu frekvenciju. Broj 11 korespondira sa nama, budi u nama kolektivnu svest otvarajući nas tako ka Višem Ja - našem kosmičkom biću. Povezuje se još sa spiritualnim buđenjem gde nam ukazuje na otvaranje mogućnosti za povezivanje i sagledavanje svrhe života i misije duše. Ovo je broj koji upućuje na veoma brz protok informacija u vidu munja, groma, iznenada. "Aha!"  momenti biće naglašeni u ovom periodu. Što smo iskreniji to je i protočnost bolja i lakša, tako smo i otvoreniji da ovo primimo. Od velike pomoći u samom radu su pozitivne afirmacije, optimistički stav kao i posvećeno usmeravanje i davanje pažnje nameri što doprinosi potrebnoj moći za manifestaciju naših želja, postizanje ciljeva, potreba i težnji! Lagano putovanje putem životne svrhe i misije.

Mesec u Vodoliji traži da se pustimo u potpuno nepoznato sa poverenjem u polje istine i lepote, u našu suštinu. Da se pustimo, ali da prethodno osvestimo i potvrdimo šta ostavljamo i puštamo iza sebe, sve ono što smo "verovali" i "znali" da je istina do sada. Ljubav, strast i energetski naboj zamenjeni su avanturističkim usmerenjem ka novim prostranstvima, novim saznanjima, otvaraju se novi horizonti, nova rešenja za stare poslove i novi projekti sa proširenim spektrom dejstava!

Mnoge želje i vizije imaju tendenciju da se ostvare, a mi tome sada već aktivno svedočimo!!!

Aktuelna je i dalje mogućnost za pronalazak rešenja, stvarnog kompromisa, kreativnog, koji gradi, ne narušava ukoliko uključimo diplomatu u nama koji tačno zna šta hoće da dobije, uradi, napravi, ugovori, harmonizuje, spremnog da ostavi sve, da promeni sve, da zavrti u sebe i svet u trenu i da se poput čigre zaustavi u potpuni mir i balans.

Naglašena je mogućnost da odlučimo, jednom za svagda, da kod sebe sagledamo i prijatelja i neprijatelja, da zahvalno osvestimo bez analize i prosuđivanja, bez reči, misli, razuma, zahvaliti se i jednoj i drugoj moći unutar nas, i laganim, samo nama znanim veštinama prevedimo konačno neprijatelja u prijatelja! Pomirimo sebe sa sobom na tom Škorpionski dubokom zmijarniku naše duše ili kolevci gde smo prvi dah uzeli, kako ko već vidi, svakako tamo smo bili i ostali zauvek celoviti. Osnažimo se u ovoj celovitosti. Pronađimo se i venčajmo se u svojoj sada već uzvišenoj lepoti, razvedimo se ako treba od sebe i to je ok, samo nakon svega nastavimo dalje... Ne valjajmo se u mešavini blata i krvi, ili u zvuku pobedničkih fanfara, naprosto, krenimo dalje jer sve je zbog nas i bilo, i rat i mir, sve, da bi pošli dalje lakši i slobodniji, iskreniji i otvoreniji!!!! Setimo se šta smo to hteli i koliko nam to znači, ko smo mi sa tim, i nastavimo dalje motivisani svojim koracima naviše, pa makar se iz samog pepela podizali!!!

Šansa je tu, važno je biti u miru i blagosti, bez besa, ljutnje, ljubomore ili strasti. Ovo je vreme da uključimo intuitivne sisteme za pronalazak kompromisa između crnog i belog, sigurnosti i tvrdnje, između hoću i moram, između želim i treba, između poverenja i veruje se... Rešenje dualnosti leži u darovima i alatima koje posedujemo - čisto srce,  potpuna otvorenost za sve mogućnosti i poverenje u nepoznato! Rešenje kako da pokrenemo ove darove da rade najbolje za nas leži u zahvalnosti!!!

Ukoliko postoji osećaj raspadnutosti na komadiće, to je posledica stegnutosti i grča čijeg sadržaja i nismo svesni, već samo oblika... a kako bi inače znali šta sve imamo ako se najpre ne rasturimo...??
Mesec u Vodoliji ukazuje na težnju, vraća motivaciju, budi  nas i podseća na seme koje smo posejali tokom Mladog Meseca 28. oktobra 2019, na potrebu da proširimo svoje istinske atomske moći, da zasijamo svi za jednog jedan za sve. U ovom slučaju možda je slika lepša ako kažem da svi imamo potrebu da sijamo svojim sjajem i to istovremeno u snopu sve do Univerzuma, a zajedno smo "jači" i moćniji, stabilniji, sjajniji. Zajedno je način koji poziva na druženje i udruživanja! Zajedno budi prevazilaženje dosadašnjeg  značenja partnerstva, pretvara ga u drugarstvo u udruženost u suštinu potrebe za odnosima – u "Da zajedno rastemo"!

Merkur se zahuktava u retrogradnosti i nalazi se na mestu gde ga je Zemlja preticala i to baš kao u trenutku Mladog meseca. Setimo se svojih zaveta, misli, zaključaka, rituala i primenjujmo ih svakodnevno. Sagledajmo ćutke, svesno, a ujedno i zahvalno sve te dubine sopstva, nas u celosti, ko smo mi, šta hoćemo i od čega hoćemo da budemo i projektujmo se, utisnimo se u budućnost putem Meseca u Vodoliji! Otvoren je portal da najbolje o nama iskopamo i prenesemo u buduće sećanje,  u buduće Ja!

Zato, zaćutimo mudro i ostvarimo tu najpouzdaniju komunikaciju! Oslušnimo ko to urla šapatom unutar našeg bića... Počujmo naš glas, našu zvezdu vodilju, oko sveznajuće, našu intuiciju, poverujmo, prepustimo se! Osetimo lakoću i slobodu istine, čaroliju osmeha slobodnog, onog dečijeg, grohotnog koji zvoni od optimizma, koji odzvanja čitavim Univerzumom zadovoljno. Osetimo sigurnost skoka i bez mreže, trenutak slobodnog leta, prepuštenog.

Mislili smo da smo se rešili Merkura da se potiskom udavio?? Kakav je samo on plivač... pa iz vode smo svi izašli pred prvi udah! Koliko smo se udaljili od ovog sećanja i poverenja u sebe, u znanje nad znanjem i to bez misli da nas ograniče. Znanje i poverenje koje je satkano u celosti našeg uma.

Hrabri prepušteni plivač na dah uputio se tačno do mesta gde se trenutno nalazi Sunce, svetionik da posvedoči i sam odrazu u ogledalu koje je munja na tren osvetlila, da posvedoči da je to i on, jednako mali i veliki, baš kao i nekada u toj čudnoj vodi što je zovu plodova voda. Da posvedoči da je to on, ali je tada bio slobodniji i znao je sve! Da sazna i da se vrati otvorenosti bez kritike i srdžbe, jednostavno, slobodno, otvoreno, protočno, spremno za nove avanture, novi nivo, možda čak i onaj početni za koji mu nisu verovali pa su ga morali "setovati"... Novi nivo svesti i misli, reči, namera, odluka i dela sa ciljem ostvarenja svrhe. Ipak je Merkur dugo bio u zagrljaju Venere koja je ostavila svetlucavi, mirišljavi trag koji vodi do suštinske vrednosti našeg bića. Ovo je buđenje vremena u kom živimo i nas u njemu. Vreme je da nešto pustimo da bi se novo stvorilo!
Dozvolimo sebi da se ponovo rodimo!!! Možda je nekome još teško spoznati istinu, ali ovo je čas Vodolije. Istina na videlo! Omogućiti stalno umiranje prošlosti kako bi se rađala i živela sloboda!

Da bi se rodilo novo istinito učenje, slobodno sticanje znanja i iskustava sa lakoćom, iskrenošću i genijalnom iskrom u oku, baš poput malog deteta!

Hajde da to što više nije naša jedina istina, sagledajmo je još jednom i pustimo. Pustimo sve te baze i uverenja o sigurnosti (što je takođe iluzija, jer je jedini način da budemo sigurni ukoliko stalno slušamo svoju intuiciju, jer ona jedina zna - može da nas inspiriše na kreativnu akciju), pustimo to ćebence, tu mrežu, tu kuću, osobu, haljinu na kojoj smo zapisali sigurnost i vučemo je sa sobom samo da ne bi ni probali samo sebe!

Mars na 20° Vage u egzaktnom je kvadratu sa Plutonom na 20° Jarca  kojim se naglašava kod 20-20 i godina koja nailazi. Ovo je aspekt koji nas pokreće i podseća da svaka naša akcija može biti transformisana, odnosno da svaku reakciju možemo trajno izmeniti, transformisati na nivou ćelije, gena, izvršiti nad njom potrebnu operaciju kako bi stvorili kreativnu akciju, svrsishodnu! Treba preuzeti odgovornost, kreirati jasne granice, postaviti sebe u odnosu sa drugima, reći: “Ne” ali ljubazno, jer mi to možemo!  Ovo je ozbiljan ispit, mogućnost da promenimo kod genetike i karme je u našim energetskim nastupima. U meri našeg balansa,  harmonije i strpljenja otvoriće se i jasna slika, izazov, događaj koji će nas pozvati da se predstavimo, da kažemo jel smo to mi ili je neka čukunbaba – kraljica drame svog vremena poletela je da se obračuna.

Mi imamo priliku da budemo mi u svakom deliću prostora i vremena ako smo ovde i u sada, mirni i kreativni! Hajde da dozvolimo sebi da se ponovo rodimo. Hajde da svoje poverenje poklonimo  mudrosti visoke vibracije u nama - Intuiciji. To je stvarno značenje Vodolije i ovo su mogućnosti koje nam ono donosi. Hajde da se jednostavno prepustimo jer ovo je autorsko remek delo samog direktora, Univerzuma, Boga, Izvora! Dirigentska palica je u rukama Visoke Svetle energije i mi smo stvarno bezbedni sve dok istinu živimo radosno!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD