Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za rastuću fazu Meseca u Vodoliji

Mesec svojim brzim kretanjem, oko 13 lučnih stepeni dnevno, zadržavajući se oko 2 i po do 3 dana u jednom znaku, za samo 28 - 29 dana obiđe čitav zodijak sakupljajući na taj način najbrže sve događaje, a sa tim I emocije, stiče sećanja, ili ih budi. Luna, to moćno nebesko telo, tako blizu, a ponekad daleko, potisnito, čak proterano, glavni je uticajni faktor za plimu i oseku svih voda na planeti Zemlji, takođe i naših, ovih sitnih 70 - 75% nas, našu dušu, sećanja, naša osećanja Mesec zanjiše i zaljuja sa tendencijom da nas promeša, razbistri, odspe ili po potrebi prospe. Neminovno Mesec otvara ovo veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo...

Sve promene su se dogodile kada smo bili voljni, željni, odlučni i istrajni, kada smo znali gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Promene ćemo pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA. Za svaku fazu odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim i lakoći manifestacije svojih htenja i svojih snova. 

MESEC U FAZI RASTA Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat, orbis 90 stepeni, sa Suncem i to nakon Faze Mladog Meseca (konjunkcije, 0 stepeni) kretajući se ka fazi Pun Mesec (opozicija, 180 stepeni), period u kome se Mesecu povećava svetlost.

Rastući Mesec je dobar za konstruktivnu delatnost, za kreativnost na delu, kreiranje magije i rituala za ljubav, zdravlje, za sreću, bogatstvo. Dobro je vreme za promene, prelazak u novo stanje, okretanje energije ka unutra, sabiranje energije, razvijanje, aktiviraju se gornji delovi tela.

Takođe, dobro je vreme za otpočinjanje lečenja, jača se funkcija organizma, mogućnost fiziološkog prestrojavanja. Moguća je emocionalna nestabilnost, bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Sa prestojavanjem stari misaoni procesi se zamenjuju novim ili se usavršavaju. 

Sve što se događa je za naše dobro, lekcija koju treba dobro naučiti. 

Treba ostati elastičan, ne suprotstavljati se promenama, spokojan. 

Postepeno izlaganje fizičkom naporu, ulazak u telo, fizioterapija, izuzetno su pogodne kontrastne terapije vodom ,,hladnoća” nam pomaže da uđemo i povežemo se sa unutra. Dobro je korigovati ishranu, sto više neobrađene, hrane pune vitamina i minerala, sveže i sočne, i to sobne temperature. 

Čistiti kožu, unositi dodatno mikroelemente, dobro i duboko se apsorbuju sve tečnosti putem kože, dobar period za sakupljanje i korišćenje trava, sastavljanje lekovitih smesa. 

Dobro je kontaktirati sa Vatrom, Sunce - napajanje, sveća i kamin gledati u nju, grejati se.

VAZDUŠNI ELEMENT – Mesec u znaku Vodolije

Osećanje emocionalne zatvorenosti. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve I OBAVEZNO ISTINU, ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je aktuelna. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome. 

Početak mršavljenja najbolje bi bilo sprovesti u Drugoj ili Četvrtoj fazi Lunarnog meseca, fazi rasta i opadanja jer je tada lakše i bezbolnije prekinuti vezu sa hranom, a i čišćenje je mnogo efikasnije. Veoma je teško otpočeti mršavljenje ili uzdržavanje od hrane u Prvoj - Mlad mesec i Trećoj fazi - Pun mesec Lunarnog Meseca jer u tom periodu organizam u punoj snazi angažuje sve svoje Jang organe za preradu hrane, on se tada obnavlja iznutra, usmerenost unutrašnjeg toka je na zadržavanje, sabijanje, pa je čišćenje organizma otežano. 

Posebno odabrani posvećeni rituali za ovaj period:

- SELFHEALING ISCELITELJSKA KREATIVNA AKCIJA - UKLJUČITI AUTOPILOTA - OBRATITI SVESNU PAŽNJU NA SEBE IZNUTRA

Mesec u VODOLIJI sa naznačenom potrebom za slobodom i Sunce u Škorpionu okrenuto ka unutra, ceneći pre svega spiritualizam (i sve što je okultno) udruženi nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za spiritualni ravoj, kretanje ka višem ja.

Dovedimo ovu isceliteljsku moć iz znaka Škorpiona u delove našeg tela kojima vlada : reproduktivi organi, svi čistači našeg organizma, debelo crevo.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kako se oseća sve ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima?

Možemo misliti na vodopade sa Vodolijom. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, Kreativna Vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi. Što dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan!

Savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži.

- VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

- AKCIJA - NE REAKCIJA posmatrajte izazov ako ga bude, pogledajte kasnije u miru šta vam to poručuje, imenujte to, možda je poruka vama ili ste baš vi tako nekada planuli, tada ćete biti spremni na promenu akcije zahvaljujući izazovu, a niste izdramili ili ušli u raspravu ni sa sobom čak, već ste napravili da vas IZAZOV podrži!

- YOGA asana preporučena za ovaj period je NATARAJASANA - GOSPODAR PLESA, PLESAČ

Ovo je položaj još poznat kao stojeći Škorpion, gde osim izuzetnog osećaja svih svojih organa u izvijanju tela, postoji momenat te strast i ženstvenosti, balansa Yin ženske, a zatim Yang muške strane tela (naših predaka u nama) i najzad tu je izuzetno fino elegantno otvaranje, posezanje na konekciju, rukom do Univerzuma.

- MEDITACIJA ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem blagu, Vodopadima našeg blaga, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SVEGA PREVIŠE JE PREVIŠE!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD