Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za rastuću fazu Meseca u Vodoliji

Mesec svojim brzim kretanjem, oko 13 lučnih stepeni dnevno, zadržavajući se oko 2 i po do 3 dana u jednom znaku, za samo 28 - 29 dana obiđe čitav zodijak sakupljajući na taj način najbrže sve događaje, a sa tim I emocije, stiče sećanja, ili ih budi. Luna, to moćno nebesko telo, tako blizu, a ponekad daleko, potisnito, čak proterano, glavni je uticajni faktor za plimu i oseku svih voda na planeti Zemlji, takođe i naših, ovih sitnih 70 - 75% nas, našu dušu, sećanja, naša osećanja Mesec zanjiše i zaljuja sa tendencijom da nas promeša, razbistri, odspe ili po potrebi prospe. Neminovno Mesec otvara ovo veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo...

Sve promene su se dogodile kada smo bili voljni, željni, odlučni i istrajni, kada smo znali gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Promene ćemo pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA. Za svaku fazu odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim i lakoći manifestacije svojih htenja i svojih snova. 

MESEC U FAZI RASTA Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktan kvadrat, orbis 90 stepeni, sa Suncem i to nakon Faze Mladog Meseca (konjunkcije, 0 stepeni) kretajući se ka fazi Pun Mesec (opozicija, 180 stepeni), period u kome se Mesecu povećava svetlost.

Rastući Mesec je dobar za konstruktivnu delatnost, za kreativnost na delu, kreiranje magije i rituala za ljubav, zdravlje, za sreću, bogatstvo. Dobro je vreme za promene, prelazak u novo stanje, okretanje energije ka unutra, sabiranje energije, razvijanje, aktiviraju se gornji delovi tela.

Takođe, dobro je vreme za otpočinjanje lečenja, jača se funkcija organizma, mogućnost fiziološkog prestrojavanja. Moguća je emocionalna nestabilnost, bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Sa prestojavanjem stari misaoni procesi se zamenjuju novim ili se usavršavaju. 

Sve što se događa je za naše dobro, lekcija koju treba dobro naučiti. 

Treba ostati elastičan, ne suprotstavljati se promenama, spokojan. 

Postepeno izlaganje fizičkom naporu, ulazak u telo, fizioterapija, izuzetno su pogodne kontrastne terapije vodom ,,hladnoća” nam pomaže da uđemo i povežemo se sa unutra. Dobro je korigovati ishranu, sto više neobrađene, hrane pune vitamina i minerala, sveže i sočne, i to sobne temperature. 

Čistiti kožu, unositi dodatno mikroelemente, dobro i duboko se apsorbuju sve tečnosti putem kože, dobar period za sakupljanje i korišćenje trava, sastavljanje lekovitih smesa. 

Dobro je kontaktirati sa Vatrom, Sunce - napajanje, sveća i kamin gledati u nju, grejati se.

VAZDUŠNI ELEMENT – Mesec u znaku Vodolije

Osećanje emocionalne zatvorenosti. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve I OBAVEZNO ISTINU, ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je aktuelna. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome. 

Početak mršavljenja najbolje bi bilo sprovesti u Drugoj ili Četvrtoj fazi Lunarnog meseca, fazi rasta i opadanja jer je tada lakše i bezbolnije prekinuti vezu sa hranom, a i čišćenje je mnogo efikasnije. Veoma je teško otpočeti mršavljenje ili uzdržavanje od hrane u Prvoj - Mlad mesec i Trećoj fazi - Pun mesec Lunarnog Meseca jer u tom periodu organizam u punoj snazi angažuje sve svoje Jang organe za preradu hrane, on se tada obnavlja iznutra, usmerenost unutrašnjeg toka je na zadržavanje, sabijanje, pa je čišćenje organizma otežano. 

Posebno odabrani posvećeni rituali za ovaj period:

- SELFHEALING ISCELITELJSKA KREATIVNA AKCIJA - UKLJUČITI AUTOPILOTA - OBRATITI SVESNU PAŽNJU NA SEBE IZNUTRA

Mesec u VODOLIJI sa naznačenom potrebom za slobodom i Sunce u Škorpionu okrenuto ka unutra, ceneći pre svega spiritualizam (i sve što je okultno) udruženi nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za spiritualni ravoj, kretanje ka višem ja.

Dovedimo ovu isceliteljsku moć iz znaka Škorpiona u delove našeg tela kojima vlada : reproduktivi organi, svi čistači našeg organizma, debelo crevo.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kako se oseća sve ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima?

Možemo misliti na vodopade sa Vodolijom. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, Kreativna Vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi. Što dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan!

Savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži.

- VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

- AKCIJA - NE REAKCIJA posmatrajte izazov ako ga bude, pogledajte kasnije u miru šta vam to poručuje, imenujte to, možda je poruka vama ili ste baš vi tako nekada planuli, tada ćete biti spremni na promenu akcije zahvaljujući izazovu, a niste izdramili ili ušli u raspravu ni sa sobom čak, već ste napravili da vas IZAZOV podrži!

- YOGA asana preporučena za ovaj period je NATARAJASANA - GOSPODAR PLESA, PLESAČ

Ovo je položaj još poznat kao stojeći Škorpion, gde osim izuzetnog osećaja svih svojih organa u izvijanju tela, postoji momenat te strast i ženstvenosti, balansa Yin ženske, a zatim Yang muške strane tela (naših predaka u nama) i najzad tu je izuzetno fino elegantno otvaranje, posezanje na konekciju, rukom do Univerzuma.

- MEDITACIJA ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem blagu, Vodopadima našeg blaga, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SVEGA PREVIŠE JE PREVIŠE!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD