Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Moć središnjih tačaka

Astrologija srednjih rastojanja je tajna koja postoji kao odnos između bilo koje dve tačke na nebu. Ona nosi poseban opis tog odnosa ali predstavlja i njihovo stvaranje. U suštini, srednja tačka je primarni uzrok zbog kojeg su dve planete nastale, kao što nismo mi ti koji stvaraju svoju decu, već su deca ta koja su učinila da se mi spojimo negde, da bi ona imala svoj izraz. Upravo je težište u jednom sistemu ono koje predstavlja inteligenciju tog bića. Drugim rečima, sve veze, svi odnosi koji su nastajali su uvek išli tom potrebom da se nešto kroz jedan odnos manifestuje, da nešto nastane. Potreba dve planete u aspektu je izražena u toj tački, u tom stepenu, i na taj način možemo posmatrati odnos bilo koje dve tačke na nebu unutar njihovog srednjeg rastojanja i tumačiti prirodu tog stepena. Naravno da je za nas posebno značajno ukoliko se na srednjem rastojanju bilo koje dve planete nađe neka treća planeta, koja nosi već sama svoje značenje, jer onda dobijamo da su te potrebe vrlo markantno naglašene i izražene u simbolici planete na srednjem rastojanju.

Ipak, kada želimo da razumemo inteligenciju koja stoji iza srednjih rastojanja, odnosno iza svakog stvaranja, jer svako stvaranje potiče iz tačke, iz jednog singulariteta koje je kao u Suncu, kao tačka u centru iz koje se levo i desno širi sva kreacija, moramo krenuti od osnovnih modela nastanka. Primarni model stvaranja je onaj koji je vezan za 9, jer natus je nastao po slici 9. Deveta kuća predstavlja sliku Tvorca i kako je natus nastao po njegovoj slici - jer je 1. kuća peta od 9, dakle proces stvaranja nastaje od 1, pa je ono što je nas stvorilo definitivno vezano za simboliku Jupitera. Na taj način imamo sliku 9. koja predstavlja kreatora neba. Ako posmatramo sa druge strane, 9 od 9, što je 5 – dobijamo prirodu Sunca i onoga što bismo nazvali kreatorom Zemlje. Nas u svakom slučaju slika 9 i slika 5 kreiraju. Nismo li mi sami u srednjem rastojanju između našeg prethodnog i budućeg života? Naša sadašnja inkarnacija je srednje rastojanje između dva života. No, Jupiter i Sunce su opšti kreatori. Mi smo napravljeni od dva modela – jedan je sa neba, iznad horizonta i on govori o slici Jupitera; drugi je ispod horizonta, i to je Sunce koje nas stvara. Ako pogledamo taj opšti model u jednoj generalnoj slici odakle mi potičemo, ovo je slika patriotizma; mi smo vrlo vezani za ovo mesto – ta tačka od koje smo nastali, koja priča priču o 9 i 5, jer to su Jupiter i Sunce što opisuju priču našeg stvaranja. Jupiter i Sunce su naši primarni stvaraoci jer je jedan tvorac Neba, a drugi tvorac Zemlje. Zato je svaki spiritualni razvoj, svaki naš prvi pokret razvoja vezan za 5. kuću i za Sunce, zato što je to model koji najpre moramo razviti na Zemlji, a iza njega se razrađuje onaj drugi model. Sunce, konačno, nosi u sebi tu simboliku i znanje o centru, o ekvidistancu.

Ako bismo sabrali sve ono od čega smo napravljeni, a to su 1,2,3,4,5,6,7,8 i 9, dobijamo 45. Naravno, naši generalni tvorci na Zemlji – znamo da imamo 4 i 5 –  su Mesec i Sunce, a 4 i 5 koji jesu 9, i u svom zajedničkom broju, ekvidistancu daju prapočetak. Ekvidistanc je 15. stepen Raka, centar galaksije, primarni ekvidistanc svega. Iz 15. stepena, iz samog centra nastaje dalje čitav Zodijak, jer ako se odavde pusti slika stvaranja, sa 15. stepena levo i desno dobijamo prve ljudske znake – Blizance, Kastora i Poluksa, i njihovu sestru, prelepu Helenu. Ovo je primarni model u kojem je Zevs umešao Tindareju i stvorio jednu besmrtnu varijantu u vidu Poluksa i njegovog smrtnog brata Kastora na jednoj strani, a u ekvidistancu sa druge strane je Helena zbog koje postoji primarna ljudska priča opisana u „Odiseji“. Čitava istorija, mitologija jednog čoveka opisana je Odisejom kao putem kojim u životu idemo, i svako se nalazi negde na tom putu, tražeći način da dođe do svoje Itake, do svog pramesta, do onog mesta odakle potiče i gde se konačno vraća svom pravom domu, da bi bio zajedno sa svojom primarnom porodicom.

Odnos između 15. stepena Raka i 0 Blizanaca sa jedne strane, i 0 Device, sa druge strane, je upravo 45 stepeni. To predstavlja prvi model, prvi primarni ekvidistanc,.odakle sve počinje, ekvidistanc nad ekvidistancima,

Jedinstveno je da iz centra duše nastaju ljudi. Postoji ženska strana gde je Helena, i muška strana, gde su blizanci, smrtni i besmrtni. Poznato je da je priča o njima bila opterećena time što su oni stalno ulazili u afere zbog čega je u jednom trenutku Kastor izgubio život, da bi Poluks podelio svoju besmrtnost sa njim. Sa druge strane, poznata je ista priča o Heleni, koja je bila žena Menelaja ali je onda otišla sa Parisom i time počinje Trojanski rat. Tu opet imamo jednu istu podelu, jednu primarnu podelu koja se događa kako na levoj tako i na desnoj strani – primarna priča o jednom životu unutar naše duše, odakle kreću ekvidistanci jeste priča o ljubavima, o strastima, o preljubama, o kombinaciji božanskog i zemaljskog, o odnosu božanskog i zemaljskog. Taj odnos čini ovo srednje rastojanje jer da nije bilo Zevsa koji je sa Ledom stvorio svoje potomstvo, sasvim je izvesno da bismo mi danas bili drugačiji. Model stvaranja ljudi kreće iz 15 Raka.

Ako se to prebaci na konačnu sliku zodijaka, i ako se pođe od 15. stepena Raka i deli dalje, dobija se 0 Blizanaca na levoj strani, a 0 Device na drugoj, i taj deo treba vezati za sliku Merkurovog ekvidistanca, sliku u kojoj nastaju ljudi. Ugao od 45 stepeni u ekvidistancu stoga jeste Merkurov ugao. Sledeći ugao dobijamo ako pomerimo sve za još 30 stepeni levo i desno, i tako dobijamo dva nova znaka koji odavde nastaju,dobiće se 0 Vage i 0 Bika, i to je naravno Venerina slika nastanka. Nadalje, ako se pomeri za još 30 stepeni, 0 Ovna i 0 Škorpiona, imamo Marsov ekvidistanc. Iza ovoga je 0 Riba i 0 Strelca, što je Jupiterov ekvidistanc, i kada se doda još 30, dobija se 0 Vodolije i 0 Jarca što nam daje sliku Saturnovog ekvidistanca.

Centar Duše je parameter za svu kreaciju, sve odatle kreće. U vezi sa prirodom veličine srednjeg rastojanja mogli bismo da kažemo da će odnos koji je između 0 i 15 stepeni u srednjem rastojanju bilo koje dve planete imati prirodu Sunca, pre svega zato što od 15. stepena Raka do 0 stepena Lava ima 15 stepeni. Stoga će bilo koje srednje rastojanje koje je manje od 15 stepeni, dakle od 0 do 15, odgovarati prirodi Sunca, a to praktično znači da ćemo pored prirode koju dobijamo iz planeta koje su u srednjem rastojanju na osnovu ovoga znati na koju se kuću to odnosi, a to će biti na onu kuću kojom vlada samo Sunce. Isto važi ako uzimamo sledeći u nizu, od 15 do onog Merkurovog dela, narednih 30 – imaće prirodu Meseca; i ako dalje sledimo prirodni niz – rastojanje od 45 do 75 biće Merkurovo, od 75 do 105 biće Venerino, od 105 do 135 Marsovo, od 135 do 165 Jupiterovo i konačno, poslednjih 15 će pripadati Saturnu, na isti način na kojih prvih 15 pripada Suncu.Tu dobijamo jedan prirodni odnos vrednosti koji je izražen u primarnom modelu ekvidistanca. Ovo nam ovde govori da možemo imati ekvidistanc između dve planete koje su u opoziciji, i koji će biti na 90 stepeni od njih pošto su one međusobno udaljene 180 stepeni, ali će se, pored toga što one imaju svoju specifičnu prirodu, to će se odnositi i na kuću kojom vlada Saturn u konkretnom horoskopu. Na taj način spuštamo jednu opštu planetarnu konfiguraciju koja će postojati kod svih ljudi koji su rođeni jednog dana na vrlo lični, konkretan nivo, koji zavisi od tačnog stepena Ascendenta i ostalih vrhova kuća.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD