Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Astrološko isceljivanje i balansiranje 2. energetskog centra

Kada postoji disbalans u 2. čakri, to može dvojako da se odrazi - kao hiper ili kao hipo funkcija ove čakre. Manjak ili nedostatak energije u 2. čakri se ispoljava kao izražena stidljivost, osećaj krivice, strah od napuštanja ili od kritike, zatim kao nepoverenje, ogorčenost, osećaj seksualne krivice i kao potreba za skrivanjem emocija. Povećana energija u 2. čakri suprotno tome daje manipulativnost, ogorčenost, posesivnost, ljubomoru, agresivnost, samoživost, preteranu potrebu za uživanjem u raznim zadovoljstvima (hrana, seks, alkohol, narkotici), posmatranje drugih kao seksualnih objekata i preteranu vezanost za materijalne vrednosti. Na fizičkom nivou ova neravnoteža se ispoljava kao problem sa bešikom i bubrezima, sa genitalijama i reproduktivnim organima, ukočenost i blokiranost u lumbalnom delu kičme (išijas), kao impotencija kod muškaraca ili frigidnost kod žena.

Čakra testom i astrohiling konsultacijom se utvrđuje na kom nivou postoji problem i disbalans u 2. centru i određuje se redosled astrohiling pristupa rešavanja tog disbalansa. To mogu biti hronična (natalna) stanja, ali i akutna stanja ili super-akutna stanja koja aktiviraju određeni neudobni tranziti. Na osnovu toga se određuje tip astroterapije koju je potrebno primeniti (A, B, C ili D) i klijent dobija određenu kombinaciju vibratornih esencija i posebne energetske vežbe za balansiranje 2. Centra, koje su u energetskoj astrologiji poznate kao “Venerin ples”.

Klijentu se takođe savetuje vođenje dnevnika i beleženje svojih opažanja u vezi sa određenim promenama, a isto tako mu se savetuje i korišćenje određene afirmacije koja podržava rad na datom disbalansu. To može biti neka od sledećih afirmacija:

Ø Sa poverenjem se prepuštam toku života.

Ø Kreativan/ kreativna sam i koristan/korisna.

Ø Stvaram sa ljubavlju.

Ø U skladu sam sa svojim emocijama.

Ø S lakoćom i radošću unosim nove dimenzije u sva svoja iskustva.

Ø Nesputano pokazujem svoja osećanja.

Ø Uživam u svojoj seksualnosti.

Ø Moja životna radost raste iz dana u dan.

Ø Lako uspostavljam intimne veze s ljudima.

Ø Prepuštam se ljubavi i poverenju.

Ø Lako pronalazim mir, lepotu i radost u sebi i drugima.

Ø Zaslužujem ljubav i zadovoljstvo.

Ø Život je kao ples i zato se krećem lagano i uživam u životu.

Ø Uzdižem se iznad straha i ograničenja.

Ø Život me inspiriše, pun / puna sam energije.

Post i ishrana

Druga čakra je povezana sa ugljenim hidratima koji su izvor energije, ako se umereno koriste. Namirnice bogate ugljenim hidratima su: sva testa i testenine, slatkiši, slatko voće, med, orašasti plodovi, energetski napici i zaslađeni sokovi. Venera kao predstavnik 2. čakre je vladar 2. Kuće, koja se odnosi na ono šta volimo da jedemo, a  što ne mora uvek da bude dobro i korisno za našu fiziologiju koja se odnosi na 6. kuću i znak Device, gde je Venera u padu. Venera je vladar Bika i prirodne 2. Kuće, gde egzaltira Mesec, zato je dobro da hranu koju volimo pripremamo sa ljubavlju i uzimamo je sa zahvalnošću i umereno, kako bismo imali dobar balans u ovom centru.

Kod jako ugroženog 2. centra savetuje se post (samo voda) petkom jer je to Venerin dan.

Proces balansiranja

Balansiranje 2. energetskog centra se odvija u 3 faze:

1. faza je čišćenje i otvaranje, što je za 2. energetski centar osobađanje od nezadovoljstva i kritike.

U početku, u toku 1. faze čišćenja i otvaranja 2. centra može da se pojavi u nekom kraćem vremenskom periodu neraspoloženje, nezadovoljstvo i problem sa opuštanjem i prepuštanjem, kao i veća potreba za slatkišima i lenjost. Takođe, može da se primeti promenljivost i nestabilnost emocija koje mogu oscilirati od nezadovoljstva, neraspoloženja, potrebe za kontrolom, opsesivnosti, do potpune ushićenosti, oduševljenja i prepuštanja. Na fizičkom nivou se primećuje veća pokretljivost i gipkost u lumbalnom delu ili popušta određena “zakočenost”, ako je tu postojala i smanjuju se bolovi u ovom delu kičme.

2. faza je balansiranje u kojoj nastupa veća povezanost sa sobom i osećaj radosti.

U ovoj fazi se uglavnom primećuje opuštenost i jači osećaj unutrašnjeg zadovoljstva, primećuje se i određena lakoća u kontaktu sa drugim osobama ili u emotivnim partnerskim odnosima. Takođe, manja je potreba za analiziranjem svega i svačega, za sitničarenjem, netolerancijom i kritikovanjem. Smanjuje se i potreba za preteranom odgovornošću, samokritičnošću i samooptuživanjem, kao i osećaj krivice, straha, griže savesti i prisile, a povećava se osećaj unutrašnjeg zadovoljstva, opuštenosti i sve se više napušta mehanizam straha od greške. U ovoj fazi osoba spoznaje i sve više počinje da oseća svoje prave vrednosti bez stida i straha od kritike i odbacivanja. Takođe, sve češće usvaja da nešto ili nekoga zaslužuje i ima uvide koje su njene prave želje i potrebe da bi bila srećna i zadovoljna. Na fizičkom nivou dolazi do veće opuštenosti u telu (posebno u lumbalnom delu), a samim tim i do veće gipkosti, elastičnosti i fleksibilnosti. Osoba ima veću potrebu da sebi priušti nešto lepo (nakit, garderobu, šminku), da češće izlazi, da se zabavlja i uživa. Kako je opuštenija, spontanija i srećnija, tako je i sposobnost privlačenja, koja je ključna za ovu čakru, sve veća. Osoba je senzualnija, seksipilnija, prijatnija, češće dobija komplimente i zadovoljnija je sobom. Sve više svojim pozitivnijim i lepšim stavom ka životu privlači druge da budu u njenom prisustvu, može da privuče i pokrene neku ljubavnu vezu ili da oplemeni i poboljša postojeću, jednom rečju, privlači srećnije okolnosti u svoj život.

3. faza se odnosi na proces da se taj balans zadrži, da postane stabilno stanje, odakle osoba počinje da otkriva nove potencijale.

U ovoj fazi prestaju oscilacije i promenljivost emocija jer nestaju strahovi i blokade koje određeni strahovi izazivaju. Osoba više ne odbacuje ni sebe ni druge kao ranije, usled određenih manjih ili većih strahova, u svemu vidi lepotu, sposobna je da uživa i ima zadovoljstvo u svim aspektima svog života i srećna je zbog toga.

Druga čakra je uravnotežena onda kada se poseduje kontrolisana strast prema životu, sposobnost da se spontano uroni u život, kada se uživa u prirodi, umetnosti, plesu, druženju, humanim aktivnostima i sl. Tada 2. čakra može prirodno da kruži sa svojim parom 6. Jupiterovom čakrom, koja osobi snažnom verom i dobrom intuicijom obogaćuje život iz perspektive druge čakre. Samosvest koja je bazirana na pozitivnoj slici o sebi, unutrašnja sigurnost i lepota reflektuju magnetizam prema spoljašnjem svetu, čineći je harizmatičnijom i voljenijom u društvu drugih ljudi.

Kada je 2. čakra u balansu, kada je osoba srećna i zadovoljna jer je spoznala svoje prave pobude i želje, postaje dobra podloga i temelj 3. čakri i Suncu, koje ima snage da realizuje Venerine želje.

 

Literatura:

- Lekcije iz „Energetske Astrologije“ i „Astro Healing“-a instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD