Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Astrološko isceljivanje i balansiranje 2. energetskog centra

Kada postoji disbalans u 2. čakri, to može dvojako da se odrazi - kao hiper ili kao hipo funkcija ove čakre. Manjak ili nedostatak energije u 2. čakri se ispoljava kao izražena stidljivost, osećaj krivice, strah od napuštanja ili od kritike, zatim kao nepoverenje, ogorčenost, osećaj seksualne krivice i kao potreba za skrivanjem emocija. Povećana energija u 2. čakri suprotno tome daje manipulativnost, ogorčenost, posesivnost, ljubomoru, agresivnost, samoživost, preteranu potrebu za uživanjem u raznim zadovoljstvima (hrana, seks, alkohol, narkotici), posmatranje drugih kao seksualnih objekata i preteranu vezanost za materijalne vrednosti. Na fizičkom nivou ova neravnoteža se ispoljava kao problem sa bešikom i bubrezima, sa genitalijama i reproduktivnim organima, ukočenost i blokiranost u lumbalnom delu kičme (išijas), kao impotencija kod muškaraca ili frigidnost kod žena.

Čakra testom i astrohiling konsultacijom se utvrđuje na kom nivou postoji problem i disbalans u 2. centru i određuje se redosled astrohiling pristupa rešavanja tog disbalansa. To mogu biti hronična (natalna) stanja, ali i akutna stanja ili super-akutna stanja koja aktiviraju određeni neudobni tranziti. Na osnovu toga se određuje tip astroterapije koju je potrebno primeniti (A, B, C ili D) i klijent dobija određenu kombinaciju vibratornih esencija i posebne energetske vežbe za balansiranje 2. Centra, koje su u energetskoj astrologiji poznate kao “Venerin ples”.

Klijentu se takođe savetuje vođenje dnevnika i beleženje svojih opažanja u vezi sa određenim promenama, a isto tako mu se savetuje i korišćenje određene afirmacije koja podržava rad na datom disbalansu. To može biti neka od sledećih afirmacija:

Ø Sa poverenjem se prepuštam toku života.

Ø Kreativan/ kreativna sam i koristan/korisna.

Ø Stvaram sa ljubavlju.

Ø U skladu sam sa svojim emocijama.

Ø S lakoćom i radošću unosim nove dimenzije u sva svoja iskustva.

Ø Nesputano pokazujem svoja osećanja.

Ø Uživam u svojoj seksualnosti.

Ø Moja životna radost raste iz dana u dan.

Ø Lako uspostavljam intimne veze s ljudima.

Ø Prepuštam se ljubavi i poverenju.

Ø Lako pronalazim mir, lepotu i radost u sebi i drugima.

Ø Zaslužujem ljubav i zadovoljstvo.

Ø Život je kao ples i zato se krećem lagano i uživam u životu.

Ø Uzdižem se iznad straha i ograničenja.

Ø Život me inspiriše, pun / puna sam energije.

Post i ishrana

Druga čakra je povezana sa ugljenim hidratima koji su izvor energije, ako se umereno koriste. Namirnice bogate ugljenim hidratima su: sva testa i testenine, slatkiši, slatko voće, med, orašasti plodovi, energetski napici i zaslađeni sokovi. Venera kao predstavnik 2. čakre je vladar 2. Kuće, koja se odnosi na ono šta volimo da jedemo, a  što ne mora uvek da bude dobro i korisno za našu fiziologiju koja se odnosi na 6. kuću i znak Device, gde je Venera u padu. Venera je vladar Bika i prirodne 2. Kuće, gde egzaltira Mesec, zato je dobro da hranu koju volimo pripremamo sa ljubavlju i uzimamo je sa zahvalnošću i umereno, kako bismo imali dobar balans u ovom centru.

Kod jako ugroženog 2. centra savetuje se post (samo voda) petkom jer je to Venerin dan.

Proces balansiranja

Balansiranje 2. energetskog centra se odvija u 3 faze:

1. faza je čišćenje i otvaranje, što je za 2. energetski centar osobađanje od nezadovoljstva i kritike.

U početku, u toku 1. faze čišćenja i otvaranja 2. centra može da se pojavi u nekom kraćem vremenskom periodu neraspoloženje, nezadovoljstvo i problem sa opuštanjem i prepuštanjem, kao i veća potreba za slatkišima i lenjost. Takođe, može da se primeti promenljivost i nestabilnost emocija koje mogu oscilirati od nezadovoljstva, neraspoloženja, potrebe za kontrolom, opsesivnosti, do potpune ushićenosti, oduševljenja i prepuštanja. Na fizičkom nivou se primećuje veća pokretljivost i gipkost u lumbalnom delu ili popušta određena “zakočenost”, ako je tu postojala i smanjuju se bolovi u ovom delu kičme.

2. faza je balansiranje u kojoj nastupa veća povezanost sa sobom i osećaj radosti.

U ovoj fazi se uglavnom primećuje opuštenost i jači osećaj unutrašnjeg zadovoljstva, primećuje se i određena lakoća u kontaktu sa drugim osobama ili u emotivnim partnerskim odnosima. Takođe, manja je potreba za analiziranjem svega i svačega, za sitničarenjem, netolerancijom i kritikovanjem. Smanjuje se i potreba za preteranom odgovornošću, samokritičnošću i samooptuživanjem, kao i osećaj krivice, straha, griže savesti i prisile, a povećava se osećaj unutrašnjeg zadovoljstva, opuštenosti i sve se više napušta mehanizam straha od greške. U ovoj fazi osoba spoznaje i sve više počinje da oseća svoje prave vrednosti bez stida i straha od kritike i odbacivanja. Takođe, sve češće usvaja da nešto ili nekoga zaslužuje i ima uvide koje su njene prave želje i potrebe da bi bila srećna i zadovoljna. Na fizičkom nivou dolazi do veće opuštenosti u telu (posebno u lumbalnom delu), a samim tim i do veće gipkosti, elastičnosti i fleksibilnosti. Osoba ima veću potrebu da sebi priušti nešto lepo (nakit, garderobu, šminku), da češće izlazi, da se zabavlja i uživa. Kako je opuštenija, spontanija i srećnija, tako je i sposobnost privlačenja, koja je ključna za ovu čakru, sve veća. Osoba je senzualnija, seksipilnija, prijatnija, češće dobija komplimente i zadovoljnija je sobom. Sve više svojim pozitivnijim i lepšim stavom ka životu privlači druge da budu u njenom prisustvu, može da privuče i pokrene neku ljubavnu vezu ili da oplemeni i poboljša postojeću, jednom rečju, privlači srećnije okolnosti u svoj život.

3. faza se odnosi na proces da se taj balans zadrži, da postane stabilno stanje, odakle osoba počinje da otkriva nove potencijale.

U ovoj fazi prestaju oscilacije i promenljivost emocija jer nestaju strahovi i blokade koje određeni strahovi izazivaju. Osoba više ne odbacuje ni sebe ni druge kao ranije, usled određenih manjih ili većih strahova, u svemu vidi lepotu, sposobna je da uživa i ima zadovoljstvo u svim aspektima svog života i srećna je zbog toga.

Druga čakra je uravnotežena onda kada se poseduje kontrolisana strast prema životu, sposobnost da se spontano uroni u život, kada se uživa u prirodi, umetnosti, plesu, druženju, humanim aktivnostima i sl. Tada 2. čakra može prirodno da kruži sa svojim parom 6. Jupiterovom čakrom, koja osobi snažnom verom i dobrom intuicijom obogaćuje život iz perspektive druge čakre. Samosvest koja je bazirana na pozitivnoj slici o sebi, unutrašnja sigurnost i lepota reflektuju magnetizam prema spoljašnjem svetu, čineći je harizmatičnijom i voljenijom u društvu drugih ljudi.

Kada je 2. čakra u balansu, kada je osoba srećna i zadovoljna jer je spoznala svoje prave pobude i želje, postaje dobra podloga i temelj 3. čakri i Suncu, koje ima snage da realizuje Venerine želje.

 

Literatura:

- Lekcije iz „Energetske Astrologije“ i „Astro Healing“-a instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD