Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.02. do 29.02.2016.

Svetske berze su u glavnom bile u porastu prošle nedelje, u odnosu na višemesečni pad iz proteklog perioda. Većina je započela nedelju vrlo eksplozivno, kao na primer, Dow Jones Industrial Average koji je skočio za 1000 poena u prva tri radna dana. Japanski Nikkei je takođe zatvorio nedelju sa skokom od 1000 poena, a nemački DAX sa 10%. Pa opet, ovi nagli skokovi nisu ništa drugo do ispravke u aktuelnom medveđem trendu. To još uvek zadaje brigu kad se uzmu u obzir dugoročni planetarni ciklusi, koji će dostići svoj vrhunac između marta i juna, kao što je opisano u prošlonedeljnom članku.

Vrednost valute je malo pala prošle nedelje, kao i zlato i srebro. U slučaju zlata, cene su krenule da padaju u ponedeljak i utorak, pošto su dostigle svoj vrhunac u četvrtak 11. februara. To je i bilo očekivano. Već nedelju dana kasnije, prošlog četvrtka, su lepo stali na noge.

Treba da budemo vrlo oprezni sada jer su Saturn i Neptun u promenljivim znacima (u Strelcu i Ribama), a kreću se ka moćnom T-kvadratu sa Jupiterom iz Device, što će biti vrlo snažan geokosmički potpis od marta do juna. Uz pun Mesec, koji imamo ove nedelje, i Sunce se približava Jupiter/Saturn/Neptun T-kvadratu, praveći aspekte sa ovim planetama od 29. februara do 8. marta. Prvo će ući u konjunkciju sa Neptunom 29. februara, pa u kvadrat sa Saturnom 6. marta i opoziciju sa Jupiterom 8. marta. Aspekti Sunca sa Neptunom i Jupiterom spadaju u prvi nivo geokosmičkih potpisa, koji najviše utiče na primarni ili najveći ciklus. Ovo će se poklopiti sa američkim izveštajem o zapošljavanju 4. marta, koji treba da odgovori na pitanje da li će vlada nastaviti sa planom da podigne kamatne stope ili ne. U skladu sa prinicipima preterivanja, koji idu od Jupitera, i iracionalnosti i histerije, što je Neptunov fah, očekujemo velike promene cena, kao posledicu odluke iz ovog izveštaja.

Razgovor je razmena znanja, a svađa razmena neznanja”, Robert Quillen, američki novinar

Mišljenje je vežba koje će jednog dana pomoći čoveku da donese odluku bez informacija”, Jonh Erskin, američki pisac i professor

Osoba koja samo misli na zidanje zidova, gde god da su, a ne gradi mostove, nije Hrišćanin”, Papa Fransis, prošle nedelje

“Gospodin Tramp je nazvao nepoštovanjem to što se njegova vera preispituje na taj način… Odgovorio je da bi se, u slučaju da Islam napadne Vatikan, papa molio da je Tramp predsednik”, Wall Street Journal, članak “The Pope and the Presbyterian,” 19. februar 2016.

Prošla nedelja nam je dala mnogo primera kako se ispoljavaju kvadrat Jupitera i Saturna sa jedne strane, i Saturna i Neptuna sa druge. Jupiter i Neptun se odnose na religiju, kao i znak Strelca, gde se Saturn (vlada) nalazi još 22 meseca. Ovo je klasičan konflikt između države i religije, onaj u kome razne stranke imaju teškoća da se izraze pravim rečima u pravom trenutku, što vodi do nesporazuma i lažnih optužbi, čak i do blamiranja. Sada se to desilo papi, dok je Donald rođen sa ovom poteškoćom, ali nije ga briga.

Ovo nije jedini dokaz da se trenutna dešavanja odvijaju po nacrtu sa velikog platna noćnog neba. Jupiter kvadrat Saturn se tiče prava, sudova, legalnosti i nastojanja da se donesu odluke koje će većina podržati. Posle smrti sudije Vrhovnog suda, Antonina Skalije, prošle nedelje, vodi se glavna bitka između  Republikanaca i Demokrata ko će napraviti izbor za sledećeg sudiju: predsednik Obama ili novi predsednik. Ovo je manifestacija kvadrata. Dve strane sa vrlo različitim pozicijama, optužuju jedna drugu za “lošu veru” (dobar izraz pod aspektom Saturn/Neptun).

Ali ovde nije kraj. U Wall Street Journal-u prošle nedelje je izašao članak kolumniste Kimberija Strasela, koji govori o nizu etičkih pitanja u vezi sa kandidatom za predsednika Tedom Kruzom. Naime, on je napravio u fotošopu lažnu sliku Maria Rubia kako se rukuje sa Barak Obamom. Osim toga, bilo je i nekoliko vrlo ozbiljnih narušavanja etičkih normi, poput izjave da je Dr. Ben Karson ispao iz trke i nagovaranje njegovih glasača da glasaju za Kruza. Sve su ovo teme Saturna u kvadratu sa Neptunom, koji se bazira na narušavanju nečije reputacije, tako što se udara direktno na njegov karakter. Hilari Klinton se našla u sličnoj situaciji kad je oputužena da joj se ne može verovati, od strane svog oponenta Bernija Sendersa. Sve što Berni treba da uradi da bi pobedio (a izgleda da hoće) je da ubedi senatorku Elizabet Varen da bude uz njega pre super utorka u martu. Budući da je Berni Devica, sada ima najveće izglede za pobedu ali to bi se moglo promeniti od juna. Elizabet Varen, sa druge strane, ima natalno Sunce u konjukciji sa Venerom/Jupiterom iz natalne karte SAD. To znači da ima jaku podršku ljudi, baš kao i Barak Obama, koji tu ima Veneru.

Ovo su zanimljivi izbori i vrlo zabavljaju (za sada) većinu Amerikanaca. Međutim, kako budemo ušli u period između 23. marta i 27. juna u promenljivi T-kvadrata Jupitera, Saturna i Neptuna, stvari će postati ozbiljnije. Uvrede, lažne optužbe, preterivanja i blamiranja neće nedostajati. Naprotiv, još će se više intezivirati. Nemojte biti izenađeni ako u trku uleti i treća strana (ili čak i četvrta) do septembra.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD