Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.02. do 29.02.2016.

Svetske berze su u glavnom bile u porastu prošle nedelje, u odnosu na višemesečni pad iz proteklog perioda. Većina je započela nedelju vrlo eksplozivno, kao na primer, Dow Jones Industrial Average koji je skočio za 1000 poena u prva tri radna dana. Japanski Nikkei je takođe zatvorio nedelju sa skokom od 1000 poena, a nemački DAX sa 10%. Pa opet, ovi nagli skokovi nisu ništa drugo do ispravke u aktuelnom medveđem trendu. To još uvek zadaje brigu kad se uzmu u obzir dugoročni planetarni ciklusi, koji će dostići svoj vrhunac između marta i juna, kao što je opisano u prošlonedeljnom članku.

Vrednost valute je malo pala prošle nedelje, kao i zlato i srebro. U slučaju zlata, cene su krenule da padaju u ponedeljak i utorak, pošto su dostigle svoj vrhunac u četvrtak 11. februara. To je i bilo očekivano. Već nedelju dana kasnije, prošlog četvrtka, su lepo stali na noge.

Treba da budemo vrlo oprezni sada jer su Saturn i Neptun u promenljivim znacima (u Strelcu i Ribama), a kreću se ka moćnom T-kvadratu sa Jupiterom iz Device, što će biti vrlo snažan geokosmički potpis od marta do juna. Uz pun Mesec, koji imamo ove nedelje, i Sunce se približava Jupiter/Saturn/Neptun T-kvadratu, praveći aspekte sa ovim planetama od 29. februara do 8. marta. Prvo će ući u konjunkciju sa Neptunom 29. februara, pa u kvadrat sa Saturnom 6. marta i opoziciju sa Jupiterom 8. marta. Aspekti Sunca sa Neptunom i Jupiterom spadaju u prvi nivo geokosmičkih potpisa, koji najviše utiče na primarni ili najveći ciklus. Ovo će se poklopiti sa američkim izveštajem o zapošljavanju 4. marta, koji treba da odgovori na pitanje da li će vlada nastaviti sa planom da podigne kamatne stope ili ne. U skladu sa prinicipima preterivanja, koji idu od Jupitera, i iracionalnosti i histerije, što je Neptunov fah, očekujemo velike promene cena, kao posledicu odluke iz ovog izveštaja.

Razgovor je razmena znanja, a svađa razmena neznanja”, Robert Quillen, američki novinar

Mišljenje je vežba koje će jednog dana pomoći čoveku da donese odluku bez informacija”, Jonh Erskin, američki pisac i professor

Osoba koja samo misli na zidanje zidova, gde god da su, a ne gradi mostove, nije Hrišćanin”, Papa Fransis, prošle nedelje

“Gospodin Tramp je nazvao nepoštovanjem to što se njegova vera preispituje na taj način… Odgovorio je da bi se, u slučaju da Islam napadne Vatikan, papa molio da je Tramp predsednik”, Wall Street Journal, članak “The Pope and the Presbyterian,” 19. februar 2016.

Prošla nedelja nam je dala mnogo primera kako se ispoljavaju kvadrat Jupitera i Saturna sa jedne strane, i Saturna i Neptuna sa druge. Jupiter i Neptun se odnose na religiju, kao i znak Strelca, gde se Saturn (vlada) nalazi još 22 meseca. Ovo je klasičan konflikt između države i religije, onaj u kome razne stranke imaju teškoća da se izraze pravim rečima u pravom trenutku, što vodi do nesporazuma i lažnih optužbi, čak i do blamiranja. Sada se to desilo papi, dok je Donald rođen sa ovom poteškoćom, ali nije ga briga.

Ovo nije jedini dokaz da se trenutna dešavanja odvijaju po nacrtu sa velikog platna noćnog neba. Jupiter kvadrat Saturn se tiče prava, sudova, legalnosti i nastojanja da se donesu odluke koje će većina podržati. Posle smrti sudije Vrhovnog suda, Antonina Skalije, prošle nedelje, vodi se glavna bitka između  Republikanaca i Demokrata ko će napraviti izbor za sledećeg sudiju: predsednik Obama ili novi predsednik. Ovo je manifestacija kvadrata. Dve strane sa vrlo različitim pozicijama, optužuju jedna drugu za “lošu veru” (dobar izraz pod aspektom Saturn/Neptun).

Ali ovde nije kraj. U Wall Street Journal-u prošle nedelje je izašao članak kolumniste Kimberija Strasela, koji govori o nizu etičkih pitanja u vezi sa kandidatom za predsednika Tedom Kruzom. Naime, on je napravio u fotošopu lažnu sliku Maria Rubia kako se rukuje sa Barak Obamom. Osim toga, bilo je i nekoliko vrlo ozbiljnih narušavanja etičkih normi, poput izjave da je Dr. Ben Karson ispao iz trke i nagovaranje njegovih glasača da glasaju za Kruza. Sve su ovo teme Saturna u kvadratu sa Neptunom, koji se bazira na narušavanju nečije reputacije, tako što se udara direktno na njegov karakter. Hilari Klinton se našla u sličnoj situaciji kad je oputužena da joj se ne može verovati, od strane svog oponenta Bernija Sendersa. Sve što Berni treba da uradi da bi pobedio (a izgleda da hoće) je da ubedi senatorku Elizabet Varen da bude uz njega pre super utorka u martu. Budući da je Berni Devica, sada ima najveće izglede za pobedu ali to bi se moglo promeniti od juna. Elizabet Varen, sa druge strane, ima natalno Sunce u konjukciji sa Venerom/Jupiterom iz natalne karte SAD. To znači da ima jaku podršku ljudi, baš kao i Barak Obama, koji tu ima Veneru.

Ovo su zanimljivi izbori i vrlo zabavljaju (za sada) većinu Amerikanaca. Međutim, kako budemo ušli u period između 23. marta i 27. juna u promenljivi T-kvadrata Jupitera, Saturna i Neptuna, stvari će postati ozbiljnije. Uvrede, lažne optužbe, preterivanja i blamiranja neće nedostajati. Naprotiv, još će se više intezivirati. Nemojte biti izenađeni ako u trku uleti i treća strana (ili čak i četvrta) do septembra.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD