Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.02. do 29.02.2016.

Svetske berze su u glavnom bile u porastu prošle nedelje, u odnosu na višemesečni pad iz proteklog perioda. Većina je započela nedelju vrlo eksplozivno, kao na primer, Dow Jones Industrial Average koji je skočio za 1000 poena u prva tri radna dana. Japanski Nikkei je takođe zatvorio nedelju sa skokom od 1000 poena, a nemački DAX sa 10%. Pa opet, ovi nagli skokovi nisu ništa drugo do ispravke u aktuelnom medveđem trendu. To još uvek zadaje brigu kad se uzmu u obzir dugoročni planetarni ciklusi, koji će dostići svoj vrhunac između marta i juna, kao što je opisano u prošlonedeljnom članku.

Vrednost valute je malo pala prošle nedelje, kao i zlato i srebro. U slučaju zlata, cene su krenule da padaju u ponedeljak i utorak, pošto su dostigle svoj vrhunac u četvrtak 11. februara. To je i bilo očekivano. Već nedelju dana kasnije, prošlog četvrtka, su lepo stali na noge.

Treba da budemo vrlo oprezni sada jer su Saturn i Neptun u promenljivim znacima (u Strelcu i Ribama), a kreću se ka moćnom T-kvadratu sa Jupiterom iz Device, što će biti vrlo snažan geokosmički potpis od marta do juna. Uz pun Mesec, koji imamo ove nedelje, i Sunce se približava Jupiter/Saturn/Neptun T-kvadratu, praveći aspekte sa ovim planetama od 29. februara do 8. marta. Prvo će ući u konjunkciju sa Neptunom 29. februara, pa u kvadrat sa Saturnom 6. marta i opoziciju sa Jupiterom 8. marta. Aspekti Sunca sa Neptunom i Jupiterom spadaju u prvi nivo geokosmičkih potpisa, koji najviše utiče na primarni ili najveći ciklus. Ovo će se poklopiti sa američkim izveštajem o zapošljavanju 4. marta, koji treba da odgovori na pitanje da li će vlada nastaviti sa planom da podigne kamatne stope ili ne. U skladu sa prinicipima preterivanja, koji idu od Jupitera, i iracionalnosti i histerije, što je Neptunov fah, očekujemo velike promene cena, kao posledicu odluke iz ovog izveštaja.

Razgovor je razmena znanja, a svađa razmena neznanja”, Robert Quillen, američki novinar

Mišljenje je vežba koje će jednog dana pomoći čoveku da donese odluku bez informacija”, Jonh Erskin, američki pisac i professor

Osoba koja samo misli na zidanje zidova, gde god da su, a ne gradi mostove, nije Hrišćanin”, Papa Fransis, prošle nedelje

“Gospodin Tramp je nazvao nepoštovanjem to što se njegova vera preispituje na taj način… Odgovorio je da bi se, u slučaju da Islam napadne Vatikan, papa molio da je Tramp predsednik”, Wall Street Journal, članak “The Pope and the Presbyterian,” 19. februar 2016.

Prošla nedelja nam je dala mnogo primera kako se ispoljavaju kvadrat Jupitera i Saturna sa jedne strane, i Saturna i Neptuna sa druge. Jupiter i Neptun se odnose na religiju, kao i znak Strelca, gde se Saturn (vlada) nalazi još 22 meseca. Ovo je klasičan konflikt između države i religije, onaj u kome razne stranke imaju teškoća da se izraze pravim rečima u pravom trenutku, što vodi do nesporazuma i lažnih optužbi, čak i do blamiranja. Sada se to desilo papi, dok je Donald rođen sa ovom poteškoćom, ali nije ga briga.

Ovo nije jedini dokaz da se trenutna dešavanja odvijaju po nacrtu sa velikog platna noćnog neba. Jupiter kvadrat Saturn se tiče prava, sudova, legalnosti i nastojanja da se donesu odluke koje će većina podržati. Posle smrti sudije Vrhovnog suda, Antonina Skalije, prošle nedelje, vodi se glavna bitka između  Republikanaca i Demokrata ko će napraviti izbor za sledećeg sudiju: predsednik Obama ili novi predsednik. Ovo je manifestacija kvadrata. Dve strane sa vrlo različitim pozicijama, optužuju jedna drugu za “lošu veru” (dobar izraz pod aspektom Saturn/Neptun).

Ali ovde nije kraj. U Wall Street Journal-u prošle nedelje je izašao članak kolumniste Kimberija Strasela, koji govori o nizu etičkih pitanja u vezi sa kandidatom za predsednika Tedom Kruzom. Naime, on je napravio u fotošopu lažnu sliku Maria Rubia kako se rukuje sa Barak Obamom. Osim toga, bilo je i nekoliko vrlo ozbiljnih narušavanja etičkih normi, poput izjave da je Dr. Ben Karson ispao iz trke i nagovaranje njegovih glasača da glasaju za Kruza. Sve su ovo teme Saturna u kvadratu sa Neptunom, koji se bazira na narušavanju nečije reputacije, tako što se udara direktno na njegov karakter. Hilari Klinton se našla u sličnoj situaciji kad je oputužena da joj se ne može verovati, od strane svog oponenta Bernija Sendersa. Sve što Berni treba da uradi da bi pobedio (a izgleda da hoće) je da ubedi senatorku Elizabet Varen da bude uz njega pre super utorka u martu. Budući da je Berni Devica, sada ima najveće izglede za pobedu ali to bi se moglo promeniti od juna. Elizabet Varen, sa druge strane, ima natalno Sunce u konjukciji sa Venerom/Jupiterom iz natalne karte SAD. To znači da ima jaku podršku ljudi, baš kao i Barak Obama, koji tu ima Veneru.

Ovo su zanimljivi izbori i vrlo zabavljaju (za sada) većinu Amerikanaca. Međutim, kako budemo ušli u period između 23. marta i 27. juna u promenljivi T-kvadrata Jupitera, Saturna i Neptuna, stvari će postati ozbiljnije. Uvrede, lažne optužbe, preterivanja i blamiranja neće nedostajati. Naprotiv, još će se više intezivirati. Nemojte biti izenađeni ako u trku uleti i treća strana (ili čak i četvrta) do septembra.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD