Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Nova novčanica u Srbiji

Sa ulaskom Regulusa u znak Device 21. 12. 2011., u Srbiji je dva dana kasnije osvanula vest da će se od januara meseca 2012. godine u opticaju naći novčanica sa likom velikog naučnika Milutina Milankovića. Zanimljivo je da se i na ovaj način oglasio Regulus u Devici kojime vlada patuljasta planeta Ceres – čiji arhetip ukazuje na vladarku prirode i prirodnih ciklusa smene godišnjih doba na Zemlji, ali i velikih klimatskih ciklusa koji ukazuju na smenu ledenih doba.

Ko je bio Milutin Milanković?

Pored Nikole Tesle i Mihajla Pupina, Milutin Milanković je jedan od trojice najvećih srpskih naučnika, čije ime je ovekovečeno kao jedno od najslavnijih u svetskoj klimatologiji, geofizici, nebeskoj mehanici i astronomiji, čije je kapitalno delo „Kanon osunčavanja“ proglašeno od strane svetskih naučnika jednim od najznačajnijih naučnih ostvarenja 20. veka. Ovim svojim kapitalnim delom, Milanković je po prvi put u istoriji nauke objasnio hronologiju smene ledenih doba, matematički prikazavši vremenski razvoj temperaturnih uslova na našoj planeti i ukazao na uticaje Sunčevog zračenja koje upravlja mehanizmom termičkih pojava na Zemlji.

U kojoj meri je ovaj naučnik na podsvesnom nivou bio inspirisan božanskim arhetipom Demetre (Ceres) koji je vršio veliki uticaj na njegov život i delo, ukazuje njegova Sunčeva natalna karta.

Natalna pozicija Milankovićeve Ceres obrazuje egzaktan trigon sa pozicijom Venere iz karte njenog otkrića, koja ujedno predstavlja i dispozitora ove patuljaste planete, budući da je ona otkrivena na 23º Bika. Ovo je jedan od snažnih pokazatelja Milankovićeve povezanosti sa ovim arhetipom majke prirode planete Zemlje i vladarkom njenih klimatskih ciklusa.

Ukoliko obratimo pažnju na sam MC u Sunčevoj karti rođenja Milutina Milankovića, videćemo da njegovom naučničkom karijerom vlada Uran sa nultog stepena znaka Device na koji je upravo zakoračio zvezdani predvodnik čovečanstva Regulus, inicirajući i samu Ceres koja ovim devičanskim znakom vlada. Iz ovog razloga, svojim ulaskom u Devicu, kao što je i opisano u knjizi „Odiseja 2012“, Regulus budi sećanje na našeg velikana Milutina Milankovića, čijim će se naučnim otkrićima ponovo pristupiti na početku novog Doba Device kroz sve veću aktuelnost klimatskih promena.

U sekundarnoj progresiji Milutina Milankovića za period objavljivanja vesti o novoj novčanici vidimo da je tokom ove godine njegov sekundarni Asc sa Venerom (na 23º Device) obrazovao egzaktan trigon sa samom pozicijom Ceres u trenutku njenog otkrića (23º Bika). Takođe vidimo da se i sekundarni vladar Milankovićevog Asc – Merkur približava egzaktnom trigonu sa natalnom pozicijom Ceres u Milankovićevom natalu, čime možemo zaključiti da će za godinu dana od sada njegova naučna otkrića ponovo postati aktuelna. Iz ovog razloga je moguće pretpostaviti da će sledeća godina biti veoma značajna za konačan dogovor svetskih sila oko „Kyoto protokola“ koji još uvek stoji nepotpisan od strane najvećih svetskih zagađivača.

Novčanica od 2000 dinara i karta Srbije

Međutim, astrološki pokazatelji neumitno ukazuju i na povratak Milutina Milankovića iz dubina srpske kolektivne svesti koja ga je dugo vremena držala pod ključem zaborava, putem nove novčanice od 2000 dinara, čiji život započinje upravo ulaskom Regulusa u Cererin znak Device.

U natalnom horoskopu Srbije vrh 2. kuće koja opisuje finansije zemlje se nalazi na 19º Strelca, čiji je vladar Jupiter na 3º Vodolije. Vest o puštanju nove novčanice sa Milankovićevim likom je prvi put javno objavljena 23. decembra 2011. godine, a za trenutak objave uzimamo početak večernjeg „Dnevnika“ u 19h i 30 minuta u kome je nacija obaveštena o ovom događaju. U karti trenutka kada je vest objavljena vidimo Veneru, kao planetu novca, koja se toga dana našla upravo na 3º Vodolije, čime je obrazovala egzaktnu konjunkciju sa vladarem 2. kuće natalne karte Berlinske Srbije! Sa druge strane vidimo i snažnu konjunkciju između tranzitnog Meseca u trenutku objavljivanja ove vesti, sa vrhom 2. kuće natalne karte Berlinske Srbije. Takođe je i MC karte Berlinske Srbije obrazovao veoma snažnu konjunkciju sa vrhom 2. kuće karte trenutka objavljivanja vesti o novoj novčanici. Na prvi pogled ovo su sve uistinu dobri pokazatelji koji bi naznačili popravljanje finansijske situacije u zemlji. Ipak, istražujemo dalje.

Ne treba zaboraviti ni na činjenicu da se tranzitni Jupiter (vladar 2. kuće natalne karte Berlinske Srbije) u danu objavljivanja vesti o novoj novčanici našao na nultom stepenu znaka Bika, obrazovavši egzaktan trigon kako sa pozicijom Regulusa na nultom stepenu Device, tako i sa natalnim Uranom Milutina Milankovića, koji je vladar njegovog MC-a i samim tim njegove naučne karijere, što sve pored naznake da će Srbija dobiti novu novčanicu sa njegovim likom, može ukazati i na finansijsko popravljanje situacije kroz simboliku onoga čime se Milutin Milanković bavio. Ako znamo da je ta oblast “klimaktologija”, kao i da je njegov horoskop snažno povezan sa Ceres (koja vlada klimom, ali i usevima), možemo pretpostaviti da je okretanje ka proizvodnji zdrave, organske hrane nešto čemu će se u narednom periodu zemlja okernuti, što će se ispostaviti kao profitabilan poduhvat.

Srbija i Ceres

Međutim, ovaj tranzitni Jupiter je istovremeno obrazovao i egzaktnu konjunkciju sa Ceres u sekundarnoj progresiji horoskopa Srbije, čime smo dobili poruku o veoma značajnoj novčanici koja se pojavljuje u trenutku buđenja arhetipa Ceres od strane Regulusa kada on prelazi u znak Device kojime ona vlada. Dakle, hoće li ova novčanica sa likom Milutina Milankovića na njoj, naučnika čijom karijerom je vladala sama vladarka klime, života i ishrane – Ceres, ukazati na značajan pomak koji Srbija može napraviti sa početkom novog Doba Device? Na ovo pitanje možemo pronaći odgovor i među ostalim pokazateljima.

I sama Venera u natalnoj karti Srbije predstavlja signifikatora za monetu iz čije konjunkcije sa Milankovićevom Ceres uviđamo da će se njegov lik na novčanici Srbije naći u periodu kada Regulus bude aktivirao ovaj arhetip - vladarku Device, ulaskom u njen znak.

Međutim, priča o Milutinu Milankoviću i njegovom liku na novoj novčanici Srbije u sebi krije dublju poruku, što će nam otkriti i karta novog Saros ciklusa koja je stvorena Sunčevom eklipsom od 1. jula 2011. godine.

U karti novog Saros ciklusa solarnih eklipsi, koji će vršiti uticaj na mundanom nivou tokom sledećih 1200 godina, vidimo egzaktan trigon između vladara Asc – Merkura sa pozicijom Ceres na 28º Riba, čime zaključujemo o velikoj aktuelnosti uticaja Ceres po pitanju klime ali i svih drugih tema koje proizilaze iz njenog uticaja, zaključno sa temom hrane. U prenatalnoj eklipsi Milutina Milankovića, koja opisuje zadatak duše u utelovljenoj inkarnaciji, vidimo njegovog natalnog suvladara MC-a – Saturna u egzaktnoj konjunkciji sa pozicjiom Ceres na početku novog Saros ciklusa. Ovo je još jedan od snažnih pokazatelja povezanosti ovog naučnika sa tematikom Ceres i njene aktivne uloge u domenu klime, prirode same planete ali i proizvodnji biljne hrane kojom ona prirodno vlada. I drugi vladar MC-a Milutina Milankovića u karti njegove prenatalne eklipse – Uran, obrazuje egzaktnu konjunkciju sa samim Ascendentom karte novog Saros ciklusa, potvrđujući svu aktuelnost njegovih naučnih radova u narednom dobu. Upravo se na ovom 3º Device nalazi i MC natalne karte Srbije, ukazujući na važnost uticaja same Ceres u budućnosti ove zemlje, koja se u periodu svetske ekonomske krize kao i klimatskih oscilacija koje uslovljavaju sve veću potrebu za hranom, može okrenuti agronomiji i proizvodnji zdrave hrane za kojom će se vremenom javljati sve veća potreba na svetskom tržištu.

Dominantan pokazatelj budućih trendova naše privrede je pozicija Jupitera u karti novog Saros ciklusa, koji se u tom periodu našao u egzaktnoj konjunkciji sa natalnom pozicijom Ceres u karti Srbije. Sobzirom da Jupiter predstavlja vladara vrha 2. kuće natalne karte naše zemlje, nije teško zaključiti da će se u budućnosti naša privreda značajno oporaviti putem proizvodnje i izvoza zdrave hrane.

Sama prenatalna eklipsa Milutina Milankovića na 2º Vodolije u snažnoj konjunkciji sa pozicijom Venere u danu objavljivanja vesti o novoj novčanici sa njegovim likom (ali i u konjunkciji sa natalnim Jupiterom karte Berlinske Srbije kao vladarem 2. kuće) opisuje ovaj važan događaj za našu monetu, koji zasigurno otkriva poruku o budućoj smernici ove zemlje ka trendovima novog Doba Device u koje smo zakoračili. Novac je kao i ishrana pod vlašću planete Venere, vladarke plodova i znaka Bika koji govori o obrađivanju zemlje, a koja takođe vlada i monetarnim i ekonomskim sistemom države. Stoga nije teško zaključiti da će Srbija u budućnosti prepoznati jednu od najvažnijih privrednih grana kojima vlada sama Ceres i usmeriti se ka proizvodnji zdrave hrane koja će u budućem dobu predstavljati jednu od najznačajnijih vrednosti koje će jedna zemlja imati da ponudi svetskom tržištu.

Doba Device u koji je svet zakoračio, zahtevaće od nas veće angažovanje na polju proizvodnje onoga što je za ljudski opstanak važnije od samog zlata, koje je prolaskom Regulusa kroz znak Lava predstavljalo osnovu ekonomskog svetskog sistema. Ipak, svi dosadašnji astrološki pokazatelji koji prate ulazak Regulusa u znak Device idu u prilog promeni klimatskih uslova koji će uticati na to da proizvodnja hrane, ali i njen kvalitet, postanu najtraženija roba na svetskom tržištu. Stoga nam, zbog svih predhodno navedenih astroloških pokazatelja, nova novčanica sa likom velikog naučnika Milutina Milankovića otkriva poruku i o našem prepoznavanju budućih svetskih trendova i osnaživanju one privredne grane koja će za ovu zemlju predstavljati najznačajniju smernicu kretanja ka boljoj budućnosti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD