Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.02. do 22.02.2016.

Medved je živ i izašao je hibernacije.

Međutim, ovo je godina izbora u Americi, pa očekujemo nagle i zabrinjavajuće obrte. Prošle nedelje je bilo više razloga za brigu. Svetske berze su i dalje ekstremno ranjive, sa indikatorima koji padaju do najniže stope, a neki su pali čak i do 10% u prvih 9, 10 dana ovog meseca. Na primer, japanski Nikkei je sa 17.905 1. februara, samo nedelju dana kasnije stigao do 14.865, što je najniže od oktobra 2014. i predstavlja gubitak od 17%. Ako se vratimo u period mart/jun prošle godine, videćemo da je pod trigonom Jupitera i Urana Nikkei imao duplo veći rast, što znači da se gledano odatle srozao se 29%. U Evropi je slična situacija, dok u Americi nije toliko loše, iako je u toku bikovski trend. Jedino se postavlja pitanje da li će se ovaj trend nastaviti ili će se zaustaviti? Geokosmički pejzaž ne deluje obećavajuće, ali se takav bikovski obrazac ne bi smeo ignorisati.

Pod aspektom Marsa u Škorpionu cena zlata divno napreduje, prošle nedelje je imalo rast od 20%. Važno je napomenuti i novi skok evra, japanskog jena i srebra.

Sledeće nedelje Mars prelazi preko 23 – 27 stepena Škorpiona, odakle će formirati moćni T – kvadrat sa kvadratom Merkura i Plutona iz natalne karte njujorške berze, osnovane 17. maja 1792. Prema mojim istraživanjima u vezi sa ovim tranzitom, u proteklih 30 godina se u 90% slučajeva ponavljao isti obrazac - cene akcija su naglo pale, što sada očekujem da će se desiti između 16. i 29. februara. Da, u pravu ste, sada ćemo imati konflikt između bikovskog trenda koji se poklapa sa geokosmičkim danom obrta. Šta će biti jače? Ja se ne bih kladio ni protiv jednog, mada znam da jedan od njih mora prevagnuti.

Koliko god da su planetarne kombinacije sledeće nedelje važne, nisu ni blizu neverovatne kao one koje nas očekuju ovog proleća (od 23. marta do 17. juna). Potpisi koji će uslediti ne samo što naznačavaju važna kretanja na finansijskim tržištima, već se odnose i na svetsku politiku i vremenske prilike. Ukratko ću se osvrnuti na njih, samo da u uopštim crticama opišem zadivljujuć promenljivi T-kvadrat između Jupitera, Saturna i Neptna. Oni koji proučavaju finansijsku astrologiju, uzeće u ozbiljno razmatranje drugi od tri polaska Jupitera kroz kvadrat sa Saturnom 23. marta, što je deo njegovog 20.godišnjeg ciklusa. Dva dana kasnije, Saturn će krenuti retrogradno, a Venera napraviti T-kvadrat sa Jupiterom i Saturnom. Sporazumi između svetskih lidera, jednih sa drugima ali i sa njihovim vladama i sudovima, će biti na ozbiljnom testu.

17. i 18. aprila Mars u Strelcu (u blizini Saturna) kreće retrogradno, kao i Pluton u Jarcu. Tokom tih nekoliko dana, Venera će napraviti kvadrat sa Plutonom i konjukciju sa Uranom u Ovnu, kojim vlada Mars. Mars i Saturn zajedno u vatrenom znaku Strelca predstavljaju klasičan geokosmički potpis pretnje ratom. Mars i Pluton zajedno simbolizuju vreme kada su surovost, nečovečnost i pretnje izražene jače nego ikada. Čak može da ukaže i na vrlo zastrašujuće prirodne fenomene, poput erupcija vulkana.

26. maja ćemo imati treći i poslednji kvadrat Jupitera i Saturna. Kao dopunu navedenoj listi nedaća, možemo da očekujemo strah od recesije, usporavanje ekonomije i prepreke u trgovini. S obzirom da je Saturn u Strelcu, ovo je prvi pravi test za sporazum o nuklearnom naoružanju između Amerike i Irana, budući da Saturn u Strelcu predstavlja borbu i frustraciju oko pitanja religije, ideologije i verskog vođstva. Sve ovo se neće dobro odraziti ni na svetsku berzu, naravno.

Na kraju, 17. juna, Saturn će napraviti drugi kvadrat sa Neptunom (prvi je bio 26. novembra 2015, a poslednji će biti 10. septembra). Četiri dana pre toga, Neptun će krenuti retrogradno. Ovaj 36.godišnji ciklus kvadrata između Saturna i Neptuna je vrlo značajan za finansijska tržišta, a posebno je u vezi sa kamatnim stopama. Samo da podsetim, njihov poslednji rastući kvadrat se odigrao između septembra 1979. i juna 1980. Svi se sećamo šta se dešavalo sa kamatnim stopama, inflacijom i plemenitim metalima u tom periodu. Sada ćemo imati priliku da vidimo sličan ishod, posebno ako vremenske nepogode 2016. budu uticale na manju prozivodnju žitarica i druge hrane.

Što se tiče nacionalne politike, ovi aspekti u toku izbora za predsednika Amerike, mogu doneti vrlo intenzivnu borbu kandidata, sa puno negativno upravljenih reklama, posebno po pitanju ekonomije. Svaki kandidat će morati da objasni kako će se nositi sa nacionalnim dugom, koji će dostići 20 triliona dolara u trenutku kad Obama napusti kancelariju. Kako će Berni platiti za sva svoja obećanja data Hilari? Kako će Tramp priuštiti deportovanje 11 miliona imigranata bez dokumenata i izgraditi veliki zid da se zaštiti od novih, kao što je obećao? Kome će ostati dovoljno para za redovno primanje mojih on line izveštaja o finansijskoj astrologiji, kad se banke sruše pod udarom svih ovih zala? Ko će imati da plati ove nekontrolisane dugove koji su svetski i američki lideri van kontrole napravili? I na kraju, koga za sve to briga? Očigledno, ima malo onih koji mare, zato što ova tema ne privlači glasače. Ljudi sada žele da čuju samo šta će dobiti, ne koliko će morati da plate i žrtvuju da bi dobili to što im je obećano. Ova tema može da postane popularnija na proleće, prema istraživanjima finasijske astrologije. Odgovornost je važna tema kad je Saturn jak na nebesima. Sa druge strane, poricanje odgovornosti je takođe u prvom planu sa jednako snažnim Naptunom.

Saturn i Neptun. Kakva čudna kombinacija. Kakvo čudno vreme za izbore.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD