Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.02. do 22.02.2016.

Medved je živ i izašao je hibernacije.

Međutim, ovo je godina izbora u Americi, pa očekujemo nagle i zabrinjavajuće obrte. Prošle nedelje je bilo više razloga za brigu. Svetske berze su i dalje ekstremno ranjive, sa indikatorima koji padaju do najniže stope, a neki su pali čak i do 10% u prvih 9, 10 dana ovog meseca. Na primer, japanski Nikkei je sa 17.905 1. februara, samo nedelju dana kasnije stigao do 14.865, što je najniže od oktobra 2014. i predstavlja gubitak od 17%. Ako se vratimo u period mart/jun prošle godine, videćemo da je pod trigonom Jupitera i Urana Nikkei imao duplo veći rast, što znači da se gledano odatle srozao se 29%. U Evropi je slična situacija, dok u Americi nije toliko loše, iako je u toku bikovski trend. Jedino se postavlja pitanje da li će se ovaj trend nastaviti ili će se zaustaviti? Geokosmički pejzaž ne deluje obećavajuće, ali se takav bikovski obrazac ne bi smeo ignorisati.

Pod aspektom Marsa u Škorpionu cena zlata divno napreduje, prošle nedelje je imalo rast od 20%. Važno je napomenuti i novi skok evra, japanskog jena i srebra.

Sledeće nedelje Mars prelazi preko 23 – 27 stepena Škorpiona, odakle će formirati moćni T – kvadrat sa kvadratom Merkura i Plutona iz natalne karte njujorške berze, osnovane 17. maja 1792. Prema mojim istraživanjima u vezi sa ovim tranzitom, u proteklih 30 godina se u 90% slučajeva ponavljao isti obrazac - cene akcija su naglo pale, što sada očekujem da će se desiti između 16. i 29. februara. Da, u pravu ste, sada ćemo imati konflikt između bikovskog trenda koji se poklapa sa geokosmičkim danom obrta. Šta će biti jače? Ja se ne bih kladio ni protiv jednog, mada znam da jedan od njih mora prevagnuti.

Koliko god da su planetarne kombinacije sledeće nedelje važne, nisu ni blizu neverovatne kao one koje nas očekuju ovog proleća (od 23. marta do 17. juna). Potpisi koji će uslediti ne samo što naznačavaju važna kretanja na finansijskim tržištima, već se odnose i na svetsku politiku i vremenske prilike. Ukratko ću se osvrnuti na njih, samo da u uopštim crticama opišem zadivljujuć promenljivi T-kvadrat između Jupitera, Saturna i Neptna. Oni koji proučavaju finansijsku astrologiju, uzeće u ozbiljno razmatranje drugi od tri polaska Jupitera kroz kvadrat sa Saturnom 23. marta, što je deo njegovog 20.godišnjeg ciklusa. Dva dana kasnije, Saturn će krenuti retrogradno, a Venera napraviti T-kvadrat sa Jupiterom i Saturnom. Sporazumi između svetskih lidera, jednih sa drugima ali i sa njihovim vladama i sudovima, će biti na ozbiljnom testu.

17. i 18. aprila Mars u Strelcu (u blizini Saturna) kreće retrogradno, kao i Pluton u Jarcu. Tokom tih nekoliko dana, Venera će napraviti kvadrat sa Plutonom i konjukciju sa Uranom u Ovnu, kojim vlada Mars. Mars i Saturn zajedno u vatrenom znaku Strelca predstavljaju klasičan geokosmički potpis pretnje ratom. Mars i Pluton zajedno simbolizuju vreme kada su surovost, nečovečnost i pretnje izražene jače nego ikada. Čak može da ukaže i na vrlo zastrašujuće prirodne fenomene, poput erupcija vulkana.

26. maja ćemo imati treći i poslednji kvadrat Jupitera i Saturna. Kao dopunu navedenoj listi nedaća, možemo da očekujemo strah od recesije, usporavanje ekonomije i prepreke u trgovini. S obzirom da je Saturn u Strelcu, ovo je prvi pravi test za sporazum o nuklearnom naoružanju između Amerike i Irana, budući da Saturn u Strelcu predstavlja borbu i frustraciju oko pitanja religije, ideologije i verskog vođstva. Sve ovo se neće dobro odraziti ni na svetsku berzu, naravno.

Na kraju, 17. juna, Saturn će napraviti drugi kvadrat sa Neptunom (prvi je bio 26. novembra 2015, a poslednji će biti 10. septembra). Četiri dana pre toga, Neptun će krenuti retrogradno. Ovaj 36.godišnji ciklus kvadrata između Saturna i Neptuna je vrlo značajan za finansijska tržišta, a posebno je u vezi sa kamatnim stopama. Samo da podsetim, njihov poslednji rastući kvadrat se odigrao između septembra 1979. i juna 1980. Svi se sećamo šta se dešavalo sa kamatnim stopama, inflacijom i plemenitim metalima u tom periodu. Sada ćemo imati priliku da vidimo sličan ishod, posebno ako vremenske nepogode 2016. budu uticale na manju prozivodnju žitarica i druge hrane.

Što se tiče nacionalne politike, ovi aspekti u toku izbora za predsednika Amerike, mogu doneti vrlo intenzivnu borbu kandidata, sa puno negativno upravljenih reklama, posebno po pitanju ekonomije. Svaki kandidat će morati da objasni kako će se nositi sa nacionalnim dugom, koji će dostići 20 triliona dolara u trenutku kad Obama napusti kancelariju. Kako će Berni platiti za sva svoja obećanja data Hilari? Kako će Tramp priuštiti deportovanje 11 miliona imigranata bez dokumenata i izgraditi veliki zid da se zaštiti od novih, kao što je obećao? Kome će ostati dovoljno para za redovno primanje mojih on line izveštaja o finansijskoj astrologiji, kad se banke sruše pod udarom svih ovih zala? Ko će imati da plati ove nekontrolisane dugove koji su svetski i američki lideri van kontrole napravili? I na kraju, koga za sve to briga? Očigledno, ima malo onih koji mare, zato što ova tema ne privlači glasače. Ljudi sada žele da čuju samo šta će dobiti, ne koliko će morati da plate i žrtvuju da bi dobili to što im je obećano. Ova tema može da postane popularnija na proleće, prema istraživanjima finasijske astrologije. Odgovornost je važna tema kad je Saturn jak na nebesima. Sa druge strane, poricanje odgovornosti je takođe u prvom planu sa jednako snažnim Naptunom.

Saturn i Neptun. Kakva čudna kombinacija. Kakvo čudno vreme za izbore.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD