Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Energetska astrologija

 

 

«Razumevanje čakri i multidimenzionalne ljudske anatomije je kritično za davanje smisla vezi koja postoji između ljudi i planetarnih pozicija na njihovom rođenju što može uticati na psihologiju, ponašanje i duhovne obrasce kroz život individue.»

Dr Richard Gerber

 

 

Mehanizmi delovanja astrologije

Tipičan argument protiv astrologije od strane nauke je da u prirodi postoje samo 4 sile: gravitaciona, elektromagnetna, jake i slabe nuklearne sile. Samo dve od navedenih sila – gravitaciona i elektromagnetna – su dalekog dometa. Dejstvo gravitacione sile zbog udaljenosti planeta nije moguće, a ovo je na šaljiv način izneo Karl Sagan opaskom da je dejstvo gravitacije babice na novorođenče veće od gravitacije Plutona. Dakle, preostaje nam još elektromagnetna sila, čije se dejstvo smanjuje sa rastojanjem čak više nego kod gravitacione sile. Ipak, dr Pirsi Sejmur, poštovani autoritet na polju kosmičkog magnetizma, smatra da je ovo dejstvo moguće zbog efekta zvanog rezonanca - „Solarni sistem deluje kao međupovezana mreža planetarnih polja i njihovih rezonancija, u kome Sunce, Mesec i planete „telegrafiraju“ svoje poruke ka nama preko magnetnih signala“.

Može se reći da horoskop predstavlja našu mapu u kojoj pozicije planeta predstavljaju genetsku predispoziciju i kodiranost za određene cikluse putem fenomena rezonancije. U astrologiji mi prepoznajemo da dolazi do aktiviranja određene natalne simbolike u vreme kada se aktuelni tranziti poklope sa našom natalom pozicijom. Ovo je u saglasju sa Pirsijevim zaključkom da je astrologija zasnovana na magnetnim uticajima Sunca uzrokovanim uticajima planeta sunčevog sistema kada formiraju međusobno određene geometijske odnose (u astrologiji ove odnose nazivamo aspektima).

Ipak, sve ovo možemo posmatrati iz još dublje perspektive. Lekar internista dr Ričard Gerber (poznat je po svom bestseleru “Vibratorna medicina”) smatra da je Pirsijevo stanovište da je magnetni mehanizam dejstva astrologije ispravan, ali da je ovde nije reč o feromagnetizmu, već o suptilnim magnetnim energijama, koje se mogu izmeriti samo sa SQUID aparatima (supersonducting quantum interference device). Na ovim principima se zasniva i kvantna medicina. Kvalitativno, ova suptilna magnetna polja imaju isti biološki efekat kao visoko intenzivna konvencionalna magnetna polja. S druge strane njihovo dejstvo neopadaja sa udaljenošću (kao kod konvencionalne EM sile), već ima efekat na velikim udaljenostima.

Horoskop i energetska kodiranost

Magnetno kodiranje koje se odigrava na rođenju ostvaruje svoj uticaj tokom života natusa preko energetskih centara – čakri, koje predstavljaju polja suptilne magnetne energije koja su u interakciji sa planetama sunčevog sistema preko njihovih suptilnih elektromagnetnih polja. Čakre su spojne tačke u kojoj se misli, emocije i energija pretvaraju u materiju. Direktna povezanost čakri sa planetama nam daje mogućnost da posmatrajući nečiji horoskop utvrdimo na kom energetskom nivou postoji problem, a koji, ukoliko se isceli, izmeniće se i događaji, psihološki ili fiziološki problemi koji odatle nastaju. Može se reći da je čakra fiziološka kapija kroz koju se mentalna, energetska i emotivna realnost pretvara u fizičku.

Sedam glavnih čakri su povezane sa sedam planeta. Od stanja svake čakre, od toga kako je razvijena i kako funkciniše, zavisi i kvalitet života, jer ovi energetski centri predstavljaju nivo fiziologije gde se odigrava pretvaranje inteligencije u materiju. Skeniranjem čakri, odmah bismo mogli videti u kojim oblastima života će postojati problemi. Stoga natalni horoskop i čakra horoskop predstavljaju osnovu za astrološko i energetsko isceljivanje.

Kroz natalni horoskop mi dobijamo uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Pozicije planeta u znacima i kućama, kao i aspekti, retrogradnost i slično, pokazuju našu energetsku anatomiju i fiziologiju, a čakra horskop daje detaljniji uvid u funkcionisanje svakog od ovih sedam centara. Radeći na popravljanju kvaliteta na svakoj od čakri mi evoluiramo, razvijamo finije nivoe svesti unutar sebe, koji omogućavaju mnogo više slobode, izvlače nas iz onoga što nazivamo uslovljenošću ili karmom, te omogućavaju praktikovanje slobodne volje. Kada sistematski radimo sa svojom životnom energijom i predvidljivim prirodnim ciklusima, tada ono što zovemo kriza postaje priliv energije i pogonsko gorivo, kojim prevazilazimo prepreke koje postaju stepenice na našem daljem putu. Vreme u životu kada se aktiviraju ovi natalni izazovni (putem tranzita, sekundarnih progresija) predstavlja potencijalno najgore ili najbolje vreme. Glavni cilj rada sa energetskim centrima je povećane nivoa svesti osobe sa kojom radimo.

Astrološko isceljivanje

Rad sa našom energetskom strukturom se odvija na 4 nivoa: Vazduh (misli, ideje, uverenja, mentalna stabilnost), Vatra (energija, volja, vitalnost, samopouzdanje), Voda (emocije, psihološki problemi, problemi u odnosima) i Zemlja (snaga fizičkog tela i eventualni problemi na fizičkom nivou).

Analizom natalnog i čakra horoskopa, kao i na osnovu intervjua sa klijentom mi izvodimo zaključak u kom energetskom centru postoji blokada (planete), na kom nivou je taj problem (element), i da li je problem sa prednjim čakrama (Yang polaritet) ili sa zadnjim (Yin polaritet).

Najcelovitije i najbrže se ostvaruju rezultati kada se deluje istovremeno na sva 4 nivoa, ali ako neko dolazi isključivo zbog emotivnih teškoća tada će biti potrebno raditi primarno na elementu Vode i to pre svega kroz upotrebu biljnih ili životnjskih vodenih esencija. Ako je problem prisutan samo na fizičkom nivou, tada će se moći primeniti i samo tehnike iz nivoa Zemlje (čišnjenje organizma i balansiranje elemenata kroz ishranu).

Ipak, bez obzira sa kojim problemom je osoba došla potrebno je uvek tretirati i srčanu čakru. Naime, srčana čakra predstavlja mesto prelaza donjih i gornjih čakri, te predstavlja osnovnu čakru koja balansira sve ostale čakre. Neophodno je da Anahata (srčana čakra – Mesec) bude uvek protočna i čista da bi sve ostalo dobro funkcionisalo. Stoga je uvek potrebno najpre poći od isceljivanja problema srčane čakre (Meseca u natalnom horskopu). Ovo je slično kao kada na fizičkom nivou radimo čišćnjenje nekog organa, kada se uvek preporučuje da se počne sa čišćenjem jetre, jer je ona glavni organ za metabolisanje toksina, pa je potrebno da bude u dobrom stanju. Ova analogija se na energetskom nivou može primeniti na srčanu čakru.

Sledeća tabela prikazuje povezanost elemenata (4 elementa + ETER) i polariteta (Yin i Yang) sa pristupnim tehnikama isceljivanja putem Energetske Astrologije:

Svaka čakra je povezana sa različitim duhovnim lekcijama i izazovima na putu evolucije i sazrevanja naše Duše. Prepoznavanje ovih energija i svestan rad sa njima posebno je bitno u ovom vremenu podizanja kundalini energije na ličnom nivou i na nivou planete Zemlje. Astrološko znanje nam daje mogućnost izbora da li će dinamičan period 2012. – 2018. biti oštećujući ili pak period potpune regeneracije i buđenja našeg tela, uma, emocija i svesti.

 «Spiritualnost se meri sposobnošću fiziologije da održava kosmičku svest»
Aleksandar Imširagić

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD