Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Haos

Haos je telo koje se nalazi u Kuiperovom pojasu iza Neptuna, gde seče Plutonovu orbitu. To je relativno malo telo, veličine ovećeg asteroida. Haos ima značajnu priču, pre svega zato što predstavlja primarno ništavilo iz koga nastaje Svet. Iz Haosa je najpre nastala Zemlja ili Gea, koja je dalje stvorila Urana kao prvu kategoriju bogova.

Astrologija jeste Haos. Astrologija funkcioniše samo zahvaljujući zakonima koji ni u kom slučaju nisu linearni, niti su objašnjivi niti su definisani današnjim parametrima nauke, koja uvek traži da se svaka stvar koja se jednom pokaže, može pokazati na ponovljenom eksperimentu. To nije slučaj sa astrologijom. Astrologija je haos, ali Haos je u mitologiji uvek predstavljena kao žena. Iz nje nastaje primarni uzrok svih stvari koje su neuzročno povezane - sinhronicitet. Ako u jednom delu sveta leptir napravi mali treptaj krilima, to će izazvati cunami na drugom delu sveta.

Asteroid Haos je otkriven 19. novembra 1998. godine iz opservatorije u Arizoni, blizu Tusona. Ako se stavi sam asteroid Haos na Ascendent, dobija se Ascendent u znaku Bika. Poznato je da je Haos stvorio Geu, stvorio je Zemlju. Jako je zanimljivo što je ovaj Ascendent na tačnom stepenu Algola, pa vidimo Gorgonu, sliku haotične žene iz koje u jednom potpuno nelogičnom, iracionalnom modelu nastaje čitav niz uzročno-posledičnih događaja koji dalje stvaraju čitavu jednu priču o karmi, koja se nastavlja. Primarni uzrok je definisan tim dramatičnim činom u kome Persej ubija Gorgonu meduzu. Nakon toga, iz nje se baš kao iz Gee rađa Krilati konj - Uran koji vodi Perseja da  oslobodi Andromedu.

Čitav niz daljih priča i čitava priča o Haosu je ona koja kaže da je najmanji pokret u jednom delu sveta izaziva najveće promene u nekom drugom.

Ovde se vidi primarna slika iz koje iz dvanaest, iz potpunog nesvesnog, iz potpune vere nastaje svet. Čitavo stvaranje mora biti primarno pod određenim uglom. Nijedna planeta ne bi postojala da nema odnosa koji je drži kao takvu jer je svaka planeta samo zgusnuti aspekt do nivo vidljivosti. Kad se izađe iz sveta materije, ulazi se u svet odnosa. Kada se odnos zgusne dobija se materija. Odnos je specifičan za svaku vrstu stvaranja.

Koji je primarni odnos odakle nastaje stvaranje? Zapravo sve nastaje zahvaljujući dvanaestici koja se zgusne u jednu tačku - i ta tačka je 1, i to je natus. Natus je to biće koje to vozi. To je ono što je duboko nesvesno, jedan oblik entiteta koje daje trenutak stvaranja iz ništavila, iz nule.

Ako se pogleda odnos koji postoji između Haosa i vrha 4. kuće koja predstavlja mesto nastanka, dobija se tačan ugao od 72°, što je naravno kvintil, Venerin aspekt. Kvintil je aspekt koji bi možda mogao biti primarni ugao. Vladar 4. Kuće, Sunce, ima kvintilni pogled ka Uranu na MC-u. Uran koji je na vrhu 10. kuće baca kvintilni pogled ka vladaru 4. kuće, ka Suncu. A čak i Sunčev dispozitor i Pluton i Mars su tačno u kvintilu.

Mars i Pluton formiraju ponovo egzaktan kvintil. Kvintilna priča kao ona koja daje prauzrok svemu.

Posmatrajući primarnu tačku stepenova egzaltacije i padova koja kreće od 15° Raka, gde je egzaltiran Jupiter, iz centra duše, dobija se da je prvi kvintil sa leve strane upravo 3° Bika. To je trenutak stvaranja Sveta. To je mesto egzaltacije Meseca, koje se slavi kao dan planete Zemlje. Drugi kvintil se povezuje sa 27° Device jer je to tačno 72° od 15° Raka, što je stepen pada Venere.

Gde je čovek koji nastaje? On je tek u svojoj 3. kući, jer je to ljudski znak. Natus postaje čovek tek sa 3. Pre toga je samo svoja aura, jer 1 i 2 daju samo 12 i ono što je iza leđa svakom 3. To je energija natusa i osećaj vrednosti koji nosi sa sobom.

Vrh 3. kuće je na stepenu egzaltacije Jupitera u trenutku nastanka. I gde je Mesec kao vladar, nego na 6° Strelca u konjunkciji sa Plutonom na 7° Strelca. Kakav je ovo čovek? Kakvo je to biće, taj Mesec-Pluton? Biće koje postaje vrlo jako. Merkur, taj primarni čovek se povezuje sa Hermesom i primarnim nastankom. U trenutku otkrića nastanka, Hermes je bio na stepenu Marsove egzaltacije zajedno sa Neptunom. Hermes je bio na 28° Jarca u trigonu ka Ascendentu, ka samom Haosu. Ovo je model da se iz jedne slike magle, iz jedne slike onoga što natus veruje, što Haos veruje, iz 12 trenutka, što je Mars vladar 12. i Neptun koji spaja 1-5-9, dobija nastanak. Sve to živi u ovom Haosu. Čovek je zamišljen da bude Hermes, i to je svačiji cilj da postane celovito biće.

Dobar primer je Henry Ford.

Henry Ford, čovek koji je stvorio prvi automobil, ima vladara Ascendenta Sunce u tačnom kvintilu sa vrhom 3. kuće, a njegov Haos se nalazi na 28° Strelca, praktički na vrhu 5. kuće u tačnom trigonu sa njim, sa Ascendentom. Ovo je čovek koji ima model i mogućnost da stvara. Najtipičnije i najdirektnije  je da on ima vezu Sunca, što je on sam sa vrhom 3. kuće. Model stvaranja. Haos ga lepo gleda, a to što njega gleda na 28° Lava, vladar toga Sunce pravi kvintil ka vrhu 3. kuće. Ponovo neko stvaranje. On je u svom životu definitivno bio inovator. Njegova poznata izjava je: „da sam slušao potrebe svojih mušterija samo bi napravio bržeg konja“ jer je to sve što su u to vreme znali. Automobile je on smislio i napravio automobilsku industriju u Detroitu. Ali sve kreće iz njegove vizije. U njegovom horoskopu je 1 u 12. U tišini se spaja sa 3 i pronalazi svoj model stvaranja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD