Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Šta je novo u znaku Jarca, osim Nove godine?

Ušli smo u 2016, nova godina, novi počeci. Sve ono što je „novo“ vezuje se za znak Ovna, i za planetu Uran. Gle čuda (sinhroniciteta) Uran je u znaku Ovna i u lepom aspektu za Saturnom iz Strelca (deveti znak), koji vlada ovom lunacijom. Nova godina, a lunacija u Jarcu? Šta je tu novo?

Ovo je godina koja nosi broj 9 ( 2 + 0 + 1 + 6 = 9). Broj devet nosi čitavu priču o pređenom putu brojeva koji mu prethode, pa baš zato ovde možemo naći mudrost, iskustvo i sećanje. Svaka osoba rođenjem dobija svoj lični broj. Ja sam broj dva i ako dva saberem sa brojem godine, 2 + 9 = 11 = 2, opet dobijem svoj lični broj. Svaki broj koji saberemo sa brojem devet, u krajnjem ostaje on sam.

U ovoj godini svako treba da se posveti sebi, „da ispravi greške“ prethodnih generacija. Prihvatajući promene i sugestije možemo pročistiti sebe, svoje pretke za najveće dobro svojih potomaka.

Čini mi se da ne postoji osoba koja nije imala nesporazum sa svojim roditeljima. Nesporazumi su najčešće posledica međusobnog nerazumevanja, nemogućnosti da se nađe zajednički jezik i neprihvatanja različitosti. Upravo u ovoj slici je model želje ili potrebe da se prevaziđu obrasci (programi) koje smo usvojili u najranijem detinjstvu (do pete godine). Kasnije ovi obrasci rade kao magnet, privlačeći u naš život ljude, događaje i okolnosti za koje mi na mentalnom planu ne preuzimamo odgovornost već tražimo krivca u drugima.

Ovo je godina kada se završava devetogodišnji ciklus i kada treba svoditi račune. Bilo bi lepo raščistiti sve ne raščišćene stvari. Svaki ćošak i sve ono bačeno „pod tepih“ u ovoj godini treba očistiti. Sve dobro preispitajte i nedovršeno dovršite! Prestupna godina doneće jedan dan više, pa ako neko misli da nema vremena, u ovoj godini će biti vremena za sve i svakog!

Jarčevi su u ovoj lunaciji predvodnici promena. Kao kardinalni znak to je i logično.  S obzirom da je Jarac deseti znak u zodijaku, on  je cilj i težnja svih da se naša primarna energija egzaltira. Saturn, kao vladar Jarca, sada u znaku Strelca zahteva da svaki sadržaj dobije i svoju formu. Kada je u pitanju ljubavni život za Jarčeve, već duže vreme je na sceni ozbiljna transformacija (sve dok je Pluton u Jarcu - a biće još dugo). Jarčevi imaju svoje ambiciozne zamisli da sve može da se uredi redom, radom i disciplinom, ali ljubav traži slobodu i opuštenost. Proces promišljanja ili predomišljanja u svom unutrašnjem svetu Jarčevi će imati od 26. marta pa do 14. avgusta 2016 godine. Sve do 10. septembra će i Jupiter i Pluton biti podrška za ljubavni život Jarčeva. Kada Jupiter pređe u znak Vage, mnogi će morati da donesu važne odluke vezane za partnerski život. Mladi Jarčevi će ulaziti u brak pod napetim okolnostima, a stariji će dati malo više fleksibilnosti staroj vezi da bi opstala na način koji oni propagiraju. Ovo nije laka godina samo za one  Jarčeve  koji očekuju od drugih da se promene.

Vodolije kao fiksni vazdušni znak u ovoj godini bi hteli da zadrže postojeće stanje, što im ja toplo preporučujem. Bilo je isuviše promena u proteklim godinama, vreme je da se nađe smisao postojećim ljubavima. Za ne poverovati je da će Vodolije u ovoj godini imati najviše sreće, ali oni tako ne misle! Sve vreme imaju podršku svojih vladara Saturna iz Strelca i Urana iz Ovna, a od 10. septembra pridružuje se i podrška Jupitera iz Vage. Može li biti bolje? Naravno, Vodolije ne miruju, pa će i u ovoj godini imati ambiciju da urede tuđe živote. Starije Vodolije će imati svoje vreme za introspekciju od 26. marta pa do 14. avgusta 2016. godine. Mladje Vodolije (rođene u trćoj dekadi znaka) vrlo teško mogu da se u miru zaustave i promisle, pa će okolnosti zaustaviti njihove planove u periodu od  30. jula pa do 30. decembra 2016. kada je neophodno da se malo promisli. Period aktivne ljubavi će biti u drugoj polovini februara, a potom i u prvoj polovini decembra 2016. godine. U prvoj polovini juna meseca biće potencijala da se neke emotivne sumnje razreše, da se postojeća veza učvrsti ili završi.

Ribe svojom vodenom promenjivom čudi će biti često u prilici da se žale na okolnosti, na ljude i događaje, što naravno je samo iluzija. U narednoj godini je neophodno prihvatiti samog sebe upravo kakav jeste. Za one neuhvatljive i osetljive Ribe je neophodno da se aktiviraju u svojoj kreativnosti u partnerskim odnosima. Sve do 10. septembra partnerski odnos za mlađe pripadnike znaka Riba je na izvestan način otežan sa previše „moralisanja“. Pripadnici znaka Riba koji su rođeni u prvoj dekadi znaka na izvestan način će trpeti uticaj Neptuna cele ove godine. Da iluziju pretvorite u čaroliju potrebno je oslobađanje od suvišnih misli, najbolje meditacijom. Cele ove godine će u znaku Riba biti i Kiron i Južni Mesečev čvor, pa je ovo vreme pogodno za isceljenje nekih starih rana, sećanja na gubitke. Od 12. marta pa do 5. aprila Venera će prošetati kroz znak Riba i dati smisao celoj priči. Možda za one pripadnike znaka Riba koji nemaju mašte, ovo može biti traženje sebe na dnu okeana, a za one maštovite Ribe mogu nastati veoma kreativne ljubavi. Ove godine ćemo imati dva pomračenja (eklipse) u znaku Riba. Prvo pomračenje Sunca je 9. 03. i najviše će pogađati pripadnike znaka Riba rođene od 6. do 14. marta. U ovom periodu mogu biti ozbiljno narušeni formalni partnerski odnosi kod muških pripadnika znaka Riba. Pomračenje Meseca će se takođe ove godine dogoditi u znaku Riba 16. septembra, što je izazov za ženske pripadnike, gde će biti neophodno prilagođavanje na neke „mutne“ situacije u formalnim partnerskim vezama.

Ovnovi u ovu godinu ulaze sa veoma posebnog mesta. Za vreme ove lunacije Mars će biti na 3. stepenu Škorpiona, što bi moglo za mnoge Ovnove biti mesto isceljenja. S obzirom na ovnovsku plahovitu narav, neće biti lako primiriti se i primiti isceljenje svojih rana koje su nastale u proteklom periodu. Sve dok je Uran u znaku Ovna (do 7. 03. 2019) nemiri će biti stalno prisutni, naročito za Ovnove druge dekade. Upravo Mars, svojom akcijom pronosi Urana po celom zodijaku. Sve do 7. marta Mars će boraviti u znaku Škorpiona, gde egzaltira Urana, i mnogi Ovnovi će imati utisak da su moćni i nepobedivi. Ovo je povoljno vreme za one Ovnove koji imaju iza sebe mnogo tajni i nerazjašnjenih situacija da se oslobode suvišnog tereta. Ko ne dovrši svoje aktivnosti ove vrste imaće popravni ispit i ponovnu proveru od 17. aprila pa do 1. jula kada će se Mars kretati retrogradno kroz znak Strelca. Ljubavni život za Ovnove bi mogao biti vrlo intenzivan od 21. jula do 22. avgusta. Zauzeti Ovnovi treba da se uzdrže od paralelnih veza jer bi to moglo doneti u oktobru ozbiljne krize u braku.

Bikovi kao zemljani fiksni znak imaju priličnu podršku sa neba od Plutona iz Jarca i sve do 10. septembra od Jupitera iz Device. U isto vreme veliku podršku cele godine imaju i Bikovi prve dekade od Neptuna iz znaka Riba. Ljubavni život za slobodne Bikove, naročito žene će u maju biti vrlo intenzivan sa mogućnošću povratka neke stare ljubavi. Od 5. avgusta Venera ulazi u bikovsko peto polje ljubavi, pa se očekuju ljubavne priče ali bojim se da im ovo neće biti baš udobno. Moglo bi da bude turbulentno u formalnim partnerskim odnosima za muške pripadnike ovog znaka. U drugoj polovini novembra Venera će boraviti u znaku Jarca, i postojaće potencijali da Bikovi koji su malo stariji, a slobodni da se sretnu sa svojim karmičkim ljubavima i da uđu u formalne veze (brak). Od 10. septembra ulazi Jupiter u znak Vage, pa će dati dodatnu podršku za nekakvu poslovnu uspešnost i materijalni prosperitet, a materijalna sigurnost za Bikove je od izuzetnog značaja.

Blizancima je ovo godina preispitivanja odnosa sa drugim ljudima, naročito u formalnom partnerskom odnosu. Blizanci prve dekade će cele godine biti u nekom nepoverenju i proveravanju, pod uticajem Neptuna iz znaka Riba. Za Blizance je nemoguća misija da poveruju a da ne proveravaju. Promenjivi T-kvadrat sa Saturnom iz Strelca i Neptunom iz Riba, i to će ih stalno terati na proveravanje i traženje činjenica. Ovo bi moglo biti naporno, a možda za partnere i dosadno. Za one koji su u braku odnosi se mogu „ohladiti“ potpuno, a za one koji su nameravali da uđu u brak može se desiti da odustanu. Malo veći partnerski nesporazumi od 30. avgusta do 22. septembra. Važna mantra za Blizance za ovu godinu glasila bi: „sve će proći!“. Venera će boraviti u znaku Blizanaca od 25. maja pa do 18. juna i bilo bi veoma dobro malo se zabaviti sa prijateljima. U koliko se desi da utehu zbog „bračnog brodoloma“ potražite u paralelnoj vezi, mogli biste biti razapeti na „krst“.

Rakovi kao kardinalni vodeni znaci će u ovoj godini prolaziti kroz veliku transformaciju u samom partnerskom odnosu. Primarna emotivna „briga“ Rakova ide kroz porodične odnose, pa tek onda kroz partnerske. Mnogo emocija će biti u toku godine fokusirano na dom ili porodični ambijent. Od 10. septembra kreće ekspanzija radova na proširenju kuće, doma, stanova. Što se tiče emotivnog partnerskog života od 21. juna, pa narednih mesec dana, Rakovi treba sebi da dozvole luksuz da se opuste, otputuju  i da nađu smisao u svakom događaju. Sve je plan duše i vreme je da se Rakovi malo prisete svoje genetike i da ostanu u ovoj godini vrlo mirni. Nije ovo godina za neke velike radikalne promene već prilagođavanja kroz partnerski odnos. Sam osećaj će dati najbolja uputstva za dalje. Da bi mogli čuti unutrašnji glas i pratiti svoj osećaj potrebno je mnogo tišine. Meditacija, vežbe joge i za one mlađe partnere poželjno je da zajedno praktikuju ples. Biće nekih „repova iz prošlosti“ na koje ne bi trebalo trošiti energiju u periodu od 17. aprila pa do 1. uula. Mantra ovog vremena je „sve će proći“.

Lavovi su dobili podršku za realizaciju svog plana sa ulaskom Saturna u znak Strelca, što je njihovo peto polje ljubavi. Može li se sa Saturnom voleti strasno kako samo Lavovi umeju? Reklo bi se „vatra ispod leda“. Dobra je vest da bismo mogli u ovom vremenu na svom putu susresti one koji su taj proces već prošli i iskusili. Ljubavne lekcije, karmičke ljubavi i dragocena iskustva, mudrost i znanje postaju putokazi za naš sledeći korak. U emotivnom životu slobodnih Lavova se mogu pojaviti partneri - učitelji. Okolnosti će podržati ovo učenje bezuslovne ljubavi, a polaganje ispita zrelosti bi moglo biti od aprila do avgusta 2016. godine. Ako se u ovom periodu mladi Lavovi odluče za formalni partnerski odnos zbog nekih okolnosti (trudnoće), moglo bi se desiti da ovaj odnos ima svoj rok trajanja, recimo do sedam godina.

Device su ušle u ovu godinu sa visokim „moralnim“ standardima. Kao promenjivi, zemljani znak  trebaju naučiti važnu lekciju: Slušati sebe i slediti svoj put. Ovo je veoma bitna lekcija ali vrlo teška za Device jer su isprogramirane da čuju svakog i sve, osim sebe same. U narednom periodu će i od predaka kao i od potomaka biti navedeni na reprogramiranje. Što se dublje povežu sa svojom suštinom, postići će višu vibraciju, a što je vibracija viša, veća je mogućnost da u svoje magnetno polje privuku blagostanje bez griže savesti ili pravdanja. Ovo je zaista vreme velikog pritiska na Device, a ogromnu podršku im daje Pluton iz njihovog petog polja ljubavi. Moj savet je da jako obrate pažnju na svoje telo. Fizička aktivnost i kretanje su izuzetno važni za dobro raspoloženje i za dobro zdravlje uopšte (a mnogo je lakše biti srećan kada je zdravlje dobro). To ne podrazumeva skupe, naporne, dugotrajne treninge svakog dana, nego svakodnevnu fizičku aktivnost umerenog intenziteta. Umerenost kod fizičkih aktivnosti naročito savetujem od aprila da avgusta meseca 2016. godine.

Vage su ušle u novu godinu, reklo bi se ležerno, posle silnih očekivanja da se nešto dogodi. Predugo su pripadnici znaka Vage strpljivo čekali. Strpljenje će se isplatiti već u ovoj godini, ali... Pomračenje Meseca se dešava 23. marta preko znaka Vaga/Ovan, što donosi neku vrstu emotivnih prelivanja za mlađe ženske pripadnike ovog znaka. Ovo pomračenje će imati dejstvo sve do avgusta 2016. godine, doneće neku vrstu osetljivosti, emotivnog nestrpljenja. Već 29. marta će se videti kako se osećaju, ima li kakvih gibitaka. Vage treba da razviju svest da je njima Univerzum dodelio „svo vreme“ ovog sveta. Postoji vreme za izlaske i pripreme, vreme za razgovor i kaficu, vreme kada se ne radi ništa, a opet i vreme kada se samo radi. Vage znaju da im je potreban savršen odmor da bi uspostavile ravnotežu u svom organizmu posle perioda intenzivne aktivnosti. Upravo u aprilu je vreme za odmor. Međutim, psihičku i emocionalnu ravnotežu ne postižu baš instinktivno. Iz stanja preterane sentimentalnosti lako prelaze u sarkastično raspoloženje, da bi odmah zatim postali razdragani i veseli. Od 9. septembra počinje  godina „velike sreće“ kada Jupiter uđe u znak Vage. Rođeni posle 14. oktobra treba samo da pripaze na „meru“ u svojoj radosti jer im Uran može iznenada pomrsiti partnersku ravnotežu.

Škorpioni mogu konačno odahnuti posle dvopiogodišnjeg pritiska Saturna. Prošlost je uspešno pročišćena i sada se treba povezati sa budučnošću, sa Neptunom iz petog ljubavnog polja. S obzirom da se u škorpionskom petom polju nalazi i Kiron i Južni Mesečev čvor (i biće tu cele godine) vreme je da otpuste sve ono što je završeno, nepotrebno. U suprotnom mogu biti u sukobu sa samim sobom, a i drugima od aprila do avgusta 2016. godine. Škorpioni grčevito drže jer se najviše  boje da neko ne rani njihova osećanja ili samopoštovanje. Zato se uvek boje da pokažu šta žele i osećaju, a odbrambeni mehanizam im je pogrešan signal "baš me briga za sve" koji šalju oko sebe. Od 24. septembra pa do 19. oktobra je vreme za ljubav, predavanje, isceljivanje. Ove plodne tri nedelje biće potencijala za rast, ne samo na ljubavnom polju, već i na duhovnom. Unutar nas postoji nivo svesti na kome dolazimo u dodir s vlastitom Dušom, gde se budi aktivacija energije i znanja, koje naša Duša nosi u sebi. Za Škorpione je ovo vreme veoma plodno za povezivanje sa sopstvenom Dušom.

Strelčevi su podrška ovoj lunaciji koju nosi Saturn u sebi. Ovi predivni, vatreni ljudi što su uvek „kao zapeta strela“ će u ovoj godini malo odmoriti. Ovo nije molba, već naredba. Znači, vreme je da u prvoj nedelji juna 2016. godine raspakujete uverenja. Od 30. jula pa do 30. avgusta 2016, budite budni. Ako prihvatite okolnosti kao takve, svaki delić vašeg izvornog bića koje reintegrišete u svoju svest donosi prekretnicu - povećanje energije, poverenje, pozitivan osećaj prema sebi. Može vam se učiniti da je to potpuno prirodno vaše stanje – lako ćete zaboraviti da se do nedavno niste tako osećali. Važno je osloboditi životnu strast. Potpuno je prirodan ali intenzivan osećaj uživanja u životu. Kraj godine zaista može doneti oslobađanje velikih potencijala za najveće dobro svih ljudi.

„Ne postoji ključ za sreću, vrata su uvek otvorena.“

Majka Tereza 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD