Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.01. do 11.01.2016.

“Svi aspekti su u vezi sa integracijom. Sa takozvanim lošim aspektima, integrativni proces je jednostavno teži. Oni su teški, a ne loši.”, Steven Forrest, astrolog   

Srećna Nova godina svima i sve najbolje u veseloj i prosperitetnoj 2016.

Ovde u MMA, jedva čekamo godinu u kojoj mnoga finansijska i robna tržišta završavaju glavne dugoročne cikluse, zasnovane na moćnom 36-godišnjem kvadratu Saturna i Neputna. Ovo se odnosi na mazut, hranu, žitarice, valutu, dragocenosti i sva tržišta na koja utiče  promena kamatne stope.

2015. godina je sada iza nas. Ona predstavlja završetak serije od sedam kvadrata Urana i Plutona, što je verovatno najdublji i najpotentniji geokosmički potpis naše generacije. Obeležena je prvim kvadratom Saturna i Neputna, koji će imati tri prolaska tokom septembra 2016. Ovo je još jedna veoma moćna kombinacija, kroz čiju će tranziciju svet proći. Ona nije laka ali pruža nadu, ukoliko svetski lideri nameravaju da vredno rade (Saturn) i ne iznevere dogovore koje su sklopili (Neptun).

U Novoj godini neće manjkati kosmičkih uzbuđenja, što ćemo osetiti već ove nedelje.

Prvo, Mars ulazi u Škorpiona 3. januara, gde ostaje do 6. marta. Mars je suvladar Škorpiona, pa ćemo snažno osetiti izražavanje njegovih tema: agresivno-samopouzdano, pionirski, takmičarski-borbeno, povremeno vrlo svađalački i ratoborno. Međutim, Mars u Škorpionu ima nekih kontradiktornosti, takođe. Na primer, Mars želi da započne sa novim stvarima, a Škorpion da ih završi. Ponekad je neophodno završiti sve pre nego što se započne nešto novo, pa je ovo kombinacija koja označava reformu. Ili napravi promenu svojom voljom ili ćeš na to biti nateran kad se projekat na kome radiš ili veza toliko pogoršaju da postanu pogubni. U ekonomskoj sferi, ova kombinacija može dovesti do uočavanja potrebe da se izmeni porezna struktura (verovatno u mnogim zemljama) da bi se sačuvala pozicija države na svetskoj sceni. Na finansijskim tržištima, ova kombinacija ima istorijsku vezu sa porastom vrednosti zlata.  

Dva dana kasnije (5. januara) Merkur kreće retrogradno sa 1 stepena Vodolije (vazdušni znak) i završava na 14 stepenu Jarca (zemljani znak) 25. januara. Retrogradni Merkur donosi teme poput izazova da se razume poruka uprkos nesporazumima, upozorenje od donošenja odluka pre nego što se prikupe sve potrebne informacije i tendencija vlada i centralnih banaka da izdaju objave koje će kasnije morati da dopune ili od njih odustanu. Na primer, poslednji put kada je Merkur krenuo retrogradno 17. septembra, tog dana je Odbor Federalnih Rezervi izdao obaveštenje o podizanju kamatnih stopa. Međutim, kad je Kina obajvila svoje parametre koji su uticali na vrednost dolara, Odbor je zapanjio investiture odlukom da ne podigne kamatne stope. Tri meseca kasnije, poništili su i tu odluku i objavili da će ih na kraju ipak podići. Možemo se zapitati koja nas iznenađenja očekuju u naredne tri nedelje kad Merkur ponovo krene iz vazdušnog znaka, a ovaj put iz znaka koji donosi nepredvidivosti – Vodolije. Ja imam nade jer će ovaj Merkur ući u Jarca, zemljani znak. Mislim da je kombinacija zemlje i vazduha najbolja za donošenje inovativnih i praktičnih rešenja za postojeće probleme. Možda će u početku biti bolno ali dugoročno gledano, ide ka konstruktivnim dostignućima. Trenutan uticaj Merkura koji se okreće retrogradno se ogleda u zbunjujućoj i veoma iznenadnoj osetljivosti finansijskih tržišta. Istog dana kad se Merkur bude okrenuo, Venera će započeti svoj prolazak kroz kvadrat Saturna i Neptuna. Prvo će napraviti kvadrat sa Neptunom 5. januara, a onda ući u konjukciju sa Saturnom 8. januara. Ovo je tema konfuzije i razočarenja po pitanju finansija, a takođe i ljubavi. Tokom istog perioda Sunce će biti u konjunkciji sa Plutonom u kvadratu sa Uranom, što će uticati na slabost tržišta. Iznenadne objave, praćene konfuzijom, dok investitori pokušavaju da ukapiraju šta ova promena znači i da li će opstati kao takva ili će se ponovo promeniti. Ovo nije dobro vreme za donošenje odluka ili davanje izjava. Nije da nije moguće išta uraditi. Samo je teško uskladiti sve da idu istim tokom kad postoji toliko drugačijih razumevanja šta znači dogovoreno i šta treba uraditi. Jasnoća svrhe i uloge je u deficitu.    

Pa ipak, ima nade. Jupiter 7. januara kreće retrogradno. Kad god je Jupiter stacioniran, naglašava nadu i optimizam. Šta god da je odlučeno ili objavljeno ima veliku podršku. Budući da vlada trgovinom, možemo očekivati dobre vesti i dogovore. A budući da je u Devici, koja vlada radničkom klasom, možda je reč o zaposlenjima. Ali Jupiter ima i drugu stranu, a posebno je naglašena sa istaknutim Uranom i Neptunom. U drugom viđenju Jupitera, nada može biti preuveličana i pretvorena u histeriju i paniku. Zaključak je da naredna nedelja može biti obeležena jakim kretanjem cena, porastom i smanjenjem u kratkom vremenskom intervalu.

Stvari treba da se kreću precizno i da idu u istom pravcu”, Mark Dantonio, Michigan State University trener fudbala

Kao što sam već rekao, moćni 36-godišnji ciklus Neptuna i Saturna je u vezi sa trendovima na finansijskim tržištima ali i sa vremenskim prilikama. Saturn je, na primer, hladnoća, a Neptun vlaga. Ovo nam može doneti hladnije temperature nego obično, čak i mraz, što će svakako uticati na proizvodnju određene hrane, poput pomorandži, čija je cena već porasla sa prvim kvadratom Saturna i Neptuna 26. novembra. Saturn takođe vlada gubicima ili manjkom onoga o čemu govori planeta u aspektu sa njim. Pošto Neptun vlada kišom, zanimljivo je primetiti velike gubitke zbog izlivanja reke Misisipi. Ove poplave su uticale na trgovinu žitaricama, što je izazvalo blagi porast cena prošle nedelje. Saturn kvadrat Neptun može dati višemesečni period gubitaka zbog jake kiše ili čak suše u drugim regionima, što može doneti porast cene hrane tokom godine. Isto se može očekivati i sa mazutom, kojim vladaju Jupiter i Neptun u T kvadratu sa Saturnom, sa kojim možemo imati problema uprkos njegovom izobilju, u distribuciji i nabavci.

Kad je reč o kolektivnoj psihologiji, Saturn kvadrat Neptun je veliki izazov za mase. Saturn zahteva jasnoću i poznat je po sposobnosti da definiše ciljeve. Neptun je upravo suprotno tome. On daje apstrakciju i imaginaciju, porast altruizma i idealizacije. Ovo će doneti izazov da se stvari obavljaju kako treba, tako da se svi delovi kreću u istom pravcu. To nije nemoguće, a mnogi su voljni da se potrude. Jedino što će biti teže nego obično držati se teme. Ali vi već znate nas sa MMA-a, i znate šta radimo. Podsećaćemo vas na ovaj izazov tokom cele godine jer je ponavljanje vrlo efektno sredstvo za usvajanje određenog ponašanja.      

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD