Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Svetlosne vibracije znaka Jarca

Kako znak Strelca predstavlja završnicu jedne godine i semenu formu naredne, tako znak Jarca predstavlja početak naredne godine i njene temelje. Ovaj period od 22.12.2011. će predstavljati stubove na koje će se oslanjati cela naredna godina.

Ascendent ovog horoskopa ulaska Sunca u znak Jarca počinje na istom stepenu na kome je bio descendent prošlog perioda, pa na taj način ova dva perioda čine jednu vrstu celine.

Pošto je na Ascendent Strelac, glavne vesti koje će okupirati našu pažnju  će nam ovog meseca stizati iz sveta, dok ćemo mi sami biti okrenuti ka unutrašnjosti, bilo zemlje, porodice ili svog unutrašnjeg bića (budući da je vladar 1. kuće u četvrtoj).

Prvi zrak koji Sunce emituje kroz prizmu znaka Jarca biće odaslat trigonom ka Jupiteru, pa zatim kvadratom ka Uranu – tako da imamo prenos svetlosti između Jupitera i Urana. Šta to znači na opštem nivou? Ove dve planete kao predstavnici Strelca i Vodolije donose iznenađenja i mešanje viših vibracija u naš materijalni svet (posebno 22, 23, 24.12.2011), a na mundanom nivou ove dve planete se odnose na evoluciju ljudske svesti, razvoj nauke, novu ideologiju, kao i na ekonomiju slobodnog tržišta (ovo je naglašeno jer je Jupiter u Biku). Takođe, trinaestogodišnji ciklus ove dve planete je započeo januara 2011g.na egzaltaciji Venere i najavio promene u ovim oblastima u trinaestogodišnjem periodu.

Posmatrano sa objektivne strane, trigon Sunca (iz Jarca) i Jupitera (iz Bika) na nultim stepenovima daće nove ideje o promeni strukture ekonomskog poslovanja na globalnom nivou. Takođe će se olako davati obećanja narodu vezana za materijalnu sigurnost, koja će teško biti ispunjiva jer dispozicija ove dve planete (Venera i Saturn) odlazi u kvadrat. A kvadrat Sunca (vl.8) i Urana (u 3), može doneti probleme u saobraćaju, posebno avionskom, železničkom, ali i istovremeno mogu biti plasirana i neka nova istraživanja u tim oblastima. Takođe na našem podneblju velike firme i korporacije (posebno iz oblasti saobraćaja, građevine i prehrane) mogu pretrpeti transformacije.

Sledeći aspekt koji će Sunce napraviti je konjunkcija sa Plutonom u Jarcu, koji je svakako aktuelan svakog decembra još od 2008.godine i predstavlja neminovnost promene ljudske svesti, kao i kraj jednog evolutivnog perioda i početak narednog. Ovaj aspekt najviše utiče na vladajuće strukture društva u odnosu na svoju državu, firmu, porodicu, kao i na položaj svake zemlje u odnosu na svet, učeći nas preuzimanju odgovornosti za svoje postupke.

Posmatrano iz ugla astrokartografije, ne baš prijatne vesti (pošto su ove zime to vladari 8. i 11. kuće iznenadnih opasnosti) nam mogu i dalje stizati sa afričkog kontinenta, jer se ove dve planete tamo nalaze na Ascendentu, a takođe i sa azijskog (istočnog dela) kontinenta, budući da su tamo ove dve planete na MC-u. Ovo se može odnositi na kraj ovog perioda (Sunca u Jarcu), a čak i na kraj 2012.godine!

Nakon ovoga, Sunce će napraviti trigon ka Marsu iz Device, pa kako obe ove planete predstavljaju volju i akciju a u zemljanom su elementu (Jarac i Devica), očekujemo da se u ovom periodu vide konkretni rezultati državnih službi, posebno sudstva (9. kuća) i policije. Takođe će se oglasiti i crkveni poglavari i naravno biće veća posećenost crkvama i duhovnim mestima u potrazi za miom i blagoslovom (vladar 4. u 9. u Devici) – što se uklapa u predstojeće Božićne praznike.

Materijalno bogatstvo, finansije, kao i stabilnost valute se vide kroz drugu kuću u kojoj se nalaze Venera i Neptun u Vodoliji, pa iako je u pitanju fiksni znak – donosiće promenjivo stanje u tim oblastima. Naime, Venera je u kvadratu sa Saturnom (vladarem druge kuće) što baš i nije optimistički. Kako je Neptun vladar 3, a Saturn vladar 2. kuće u desetoj – mnogo će se poklanjati pažnje ovoj oblasti putem medija. Takođe je i vlast usmerena na ovu oblast (vladar 10 u 2) i činiće napore da uspostavi ravnotežu na ovom polju.

Diplomatija i odnosi sa inostranstvom su predstavljeni vladarima 7. i 9. kuće – Merkurom koji je u izgonu i u 12. kući. Iz ovoga vidimo da će se pregovori  obavljati iza kulisa, neće biti jasne i javne komunikacije i u nekom trenutku zbog predstojećeg kvadrata sa Marsom, vladarem 4. kuće, može doći i do zategnutih odnosa i neslaganja između spoljnje i unutrašnje politike.

Kulturno zabavni život se vidi kroz petu kuću koja sada počinje u Biku, pa možemo slobodno reći da će zabava dolaziti uglavnom kroz usta, bilo hranom ili pesmom. Vladar pete je Venera takođe u drugoj i u sekstilu sa Uranom, pa vidimo da će na novogodišnjim zabavama biti vrlo živo, možda malo i ekcentrično kod mladih, dok će stariji biti konzervativniji i sumorniji jer je Venera u kvadratu sa Saturnom. Venera je u T kvadratu sa Saturnom i Jupiterom, pa na jednoj strani će biti preterivanja u svim vidovima zadovoljstva, dok će na drugoj biti i preteranog uzdržavanja, dakle iz krajnosti u krajnost.

Opozicija Saturna i Jupitera preko 4. i 10. kuće predstavlja tenziju između naroda i vlasti. Narodu je stalo do egzistencije i materijalne sigurnosti (Bik), čime pritiskaju vlast, a vlast zahteva poštovanje pravila i strpljenje od naroda (Saturn u Vagi). Tenzija će se povećavati, ali neće doći do eskalacije, jer će Jupiter zaokrenuti i izbeći egzaktnu opoziciju. Dispozitor ove opozicije je Venera, koja je sa obe planete u kvadratu, što svakako ne dovodi do rešavanja ovog sukoba. Jedini ventil je Uran u Ovnu u 3, koji pravi sekstil sa Venerom, pa će biti puno galame i priče sa obe strane.

Atmosfera ovog perioda je predstavljena Mesecom u Škorpionu koji je u opoziciji sa Algolom, što ukazuje na ljutnju i napetost, koja će se lako izraziti kroz žene. Kako je Mesec u kvadratu sa Neptunom biće puno obmana i zavaravanja. Ljudi će biti malo više odsutni, smušeni i nepoverljivi, a kako je Neptun vladar 3. kuće – i dalje vidimo greške u saobraćaju, posebno po magli i snegu.

Ubedljivo najbolji aspekt ovog perioda je Saturn trigon Neptun sa dispozicijom Venera sekstil Uran, pa nam ne ostaje ništa drugo nego da ovo negujemo putem molitve, meditacije – kako kome već odgovara.

Svim Jarčevima želim srećan rodjendan

Vama ova godina započinje divnim trigonom sa Jupiterom i to u vašem petom polju, polju ljubavi, kreativnosti i zabave. Ovo je sjajno, posebno za mladje populacije, a za one koji su već u nekoj vezi ili braku, oprez – na pomolu je tajna ljubav, zbog koje kasnije možete imati problema u porodici ili sa svojim unutrašnjim bićem. U suštini sve tajne ove godine imaju tendenciju da se razotkriju.

Vaš vladar Saturn je još ove godine do oktobra postavljen jako visoko u 10. kući i usmeravaće vam pažnju kao i predhodne godine na status i karijeru u društvu. Bićete razapeti između poslovnih i porodičnih obaveza. Deca vam mogu predstavljati glavobolju u smislu da «ne igraju kako vi kažete». Proces transformacije Vaše svesti, koji je započeo 2008.godine još uvek traje i trajaće... ne pružajte mu otpor, tenzija će malo popustiti od oktobra 2012.godine. Obratite pažnju ove godine na zdravlje, posebno na kardiovaskularni sistem i noge, pa zato vežbajte da predupredite tegobe. Ne ulazite u finansijske transakcije sa bliskim prijateljima da bi ste izbegli razočaranja.

Krajem Januara, pa sve do aprila obezbedite sebi neki kutak ili trenutak tišine i smanjte akciju, idealna prilika da preispitate svoje unutrašnje biće.

Kada Vas pritisnu finansijske brige, nebi bilo loše da ponovo pogledate film «Jedi, Moli, Voli» koji vam preporučuju Venera i Neptun u 2. kući. Postoje i druge blagodeti sem novca.

Poruka ove godine za Vas bi bila:

Jarčevi probudite se vaša disciplina i odgovornost su potrebni ovom svetu!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD