Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Svetlosne vibracije znaka Jarca

Kako znak Strelca predstavlja završnicu jedne godine i semenu formu naredne, tako znak Jarca predstavlja početak naredne godine i njene temelje. Ovaj period od 22.12.2011. će predstavljati stubove na koje će se oslanjati cela naredna godina.

Ascendent ovog horoskopa ulaska Sunca u znak Jarca počinje na istom stepenu na kome je bio descendent prošlog perioda, pa na taj način ova dva perioda čine jednu vrstu celine.

Pošto je na Ascendent Strelac, glavne vesti koje će okupirati našu pažnju  će nam ovog meseca stizati iz sveta, dok ćemo mi sami biti okrenuti ka unutrašnjosti, bilo zemlje, porodice ili svog unutrašnjeg bića (budući da je vladar 1. kuće u četvrtoj).

Prvi zrak koji Sunce emituje kroz prizmu znaka Jarca biće odaslat trigonom ka Jupiteru, pa zatim kvadratom ka Uranu – tako da imamo prenos svetlosti između Jupitera i Urana. Šta to znači na opštem nivou? Ove dve planete kao predstavnici Strelca i Vodolije donose iznenađenja i mešanje viših vibracija u naš materijalni svet (posebno 22, 23, 24.12.2011), a na mundanom nivou ove dve planete se odnose na evoluciju ljudske svesti, razvoj nauke, novu ideologiju, kao i na ekonomiju slobodnog tržišta (ovo je naglašeno jer je Jupiter u Biku). Takođe, trinaestogodišnji ciklus ove dve planete je započeo januara 2011g.na egzaltaciji Venere i najavio promene u ovim oblastima u trinaestogodišnjem periodu.

Posmatrano sa objektivne strane, trigon Sunca (iz Jarca) i Jupitera (iz Bika) na nultim stepenovima daće nove ideje o promeni strukture ekonomskog poslovanja na globalnom nivou. Takođe će se olako davati obećanja narodu vezana za materijalnu sigurnost, koja će teško biti ispunjiva jer dispozicija ove dve planete (Venera i Saturn) odlazi u kvadrat. A kvadrat Sunca (vl.8) i Urana (u 3), može doneti probleme u saobraćaju, posebno avionskom, železničkom, ali i istovremeno mogu biti plasirana i neka nova istraživanja u tim oblastima. Takođe na našem podneblju velike firme i korporacije (posebno iz oblasti saobraćaja, građevine i prehrane) mogu pretrpeti transformacije.

Sledeći aspekt koji će Sunce napraviti je konjunkcija sa Plutonom u Jarcu, koji je svakako aktuelan svakog decembra još od 2008.godine i predstavlja neminovnost promene ljudske svesti, kao i kraj jednog evolutivnog perioda i početak narednog. Ovaj aspekt najviše utiče na vladajuće strukture društva u odnosu na svoju državu, firmu, porodicu, kao i na položaj svake zemlje u odnosu na svet, učeći nas preuzimanju odgovornosti za svoje postupke.

Posmatrano iz ugla astrokartografije, ne baš prijatne vesti (pošto su ove zime to vladari 8. i 11. kuće iznenadnih opasnosti) nam mogu i dalje stizati sa afričkog kontinenta, jer se ove dve planete tamo nalaze na Ascendentu, a takođe i sa azijskog (istočnog dela) kontinenta, budući da su tamo ove dve planete na MC-u. Ovo se može odnositi na kraj ovog perioda (Sunca u Jarcu), a čak i na kraj 2012.godine!

Nakon ovoga, Sunce će napraviti trigon ka Marsu iz Device, pa kako obe ove planete predstavljaju volju i akciju a u zemljanom su elementu (Jarac i Devica), očekujemo da se u ovom periodu vide konkretni rezultati državnih službi, posebno sudstva (9. kuća) i policije. Takođe će se oglasiti i crkveni poglavari i naravno biće veća posećenost crkvama i duhovnim mestima u potrazi za miom i blagoslovom (vladar 4. u 9. u Devici) – što se uklapa u predstojeće Božićne praznike.

Materijalno bogatstvo, finansije, kao i stabilnost valute se vide kroz drugu kuću u kojoj se nalaze Venera i Neptun u Vodoliji, pa iako je u pitanju fiksni znak – donosiće promenjivo stanje u tim oblastima. Naime, Venera je u kvadratu sa Saturnom (vladarem druge kuće) što baš i nije optimistički. Kako je Neptun vladar 3, a Saturn vladar 2. kuće u desetoj – mnogo će se poklanjati pažnje ovoj oblasti putem medija. Takođe je i vlast usmerena na ovu oblast (vladar 10 u 2) i činiće napore da uspostavi ravnotežu na ovom polju.

Diplomatija i odnosi sa inostranstvom su predstavljeni vladarima 7. i 9. kuće – Merkurom koji je u izgonu i u 12. kući. Iz ovoga vidimo da će se pregovori  obavljati iza kulisa, neće biti jasne i javne komunikacije i u nekom trenutku zbog predstojećeg kvadrata sa Marsom, vladarem 4. kuće, može doći i do zategnutih odnosa i neslaganja između spoljnje i unutrašnje politike.

Kulturno zabavni život se vidi kroz petu kuću koja sada počinje u Biku, pa možemo slobodno reći da će zabava dolaziti uglavnom kroz usta, bilo hranom ili pesmom. Vladar pete je Venera takođe u drugoj i u sekstilu sa Uranom, pa vidimo da će na novogodišnjim zabavama biti vrlo živo, možda malo i ekcentrično kod mladih, dok će stariji biti konzervativniji i sumorniji jer je Venera u kvadratu sa Saturnom. Venera je u T kvadratu sa Saturnom i Jupiterom, pa na jednoj strani će biti preterivanja u svim vidovima zadovoljstva, dok će na drugoj biti i preteranog uzdržavanja, dakle iz krajnosti u krajnost.

Opozicija Saturna i Jupitera preko 4. i 10. kuće predstavlja tenziju između naroda i vlasti. Narodu je stalo do egzistencije i materijalne sigurnosti (Bik), čime pritiskaju vlast, a vlast zahteva poštovanje pravila i strpljenje od naroda (Saturn u Vagi). Tenzija će se povećavati, ali neće doći do eskalacije, jer će Jupiter zaokrenuti i izbeći egzaktnu opoziciju. Dispozitor ove opozicije je Venera, koja je sa obe planete u kvadratu, što svakako ne dovodi do rešavanja ovog sukoba. Jedini ventil je Uran u Ovnu u 3, koji pravi sekstil sa Venerom, pa će biti puno galame i priče sa obe strane.

Atmosfera ovog perioda je predstavljena Mesecom u Škorpionu koji je u opoziciji sa Algolom, što ukazuje na ljutnju i napetost, koja će se lako izraziti kroz žene. Kako je Mesec u kvadratu sa Neptunom biće puno obmana i zavaravanja. Ljudi će biti malo više odsutni, smušeni i nepoverljivi, a kako je Neptun vladar 3. kuće – i dalje vidimo greške u saobraćaju, posebno po magli i snegu.

Ubedljivo najbolji aspekt ovog perioda je Saturn trigon Neptun sa dispozicijom Venera sekstil Uran, pa nam ne ostaje ništa drugo nego da ovo negujemo putem molitve, meditacije – kako kome već odgovara.

Svim Jarčevima želim srećan rodjendan

Vama ova godina započinje divnim trigonom sa Jupiterom i to u vašem petom polju, polju ljubavi, kreativnosti i zabave. Ovo je sjajno, posebno za mladje populacije, a za one koji su već u nekoj vezi ili braku, oprez – na pomolu je tajna ljubav, zbog koje kasnije možete imati problema u porodici ili sa svojim unutrašnjim bićem. U suštini sve tajne ove godine imaju tendenciju da se razotkriju.

Vaš vladar Saturn je još ove godine do oktobra postavljen jako visoko u 10. kući i usmeravaće vam pažnju kao i predhodne godine na status i karijeru u društvu. Bićete razapeti između poslovnih i porodičnih obaveza. Deca vam mogu predstavljati glavobolju u smislu da «ne igraju kako vi kažete». Proces transformacije Vaše svesti, koji je započeo 2008.godine još uvek traje i trajaće... ne pružajte mu otpor, tenzija će malo popustiti od oktobra 2012.godine. Obratite pažnju ove godine na zdravlje, posebno na kardiovaskularni sistem i noge, pa zato vežbajte da predupredite tegobe. Ne ulazite u finansijske transakcije sa bliskim prijateljima da bi ste izbegli razočaranja.

Krajem Januara, pa sve do aprila obezbedite sebi neki kutak ili trenutak tišine i smanjte akciju, idealna prilika da preispitate svoje unutrašnje biće.

Kada Vas pritisnu finansijske brige, nebi bilo loše da ponovo pogledate film «Jedi, Moli, Voli» koji vam preporučuju Venera i Neptun u 2. kući. Postoje i druge blagodeti sem novca.

Poruka ove godine za Vas bi bila:

Jarčevi probudite se vaša disciplina i odgovornost su potrebni ovom svetu!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD