Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Asteroid Toro

Toro znači Bik. Upravo u simbolici tog znaka živi ključna tajna za sve zemljane, za sve ono što na Zemlji postoji, te se kaže da je Venera gospodarica naše planete i da se život upravo definiše po onom obliku koji Venera predstavlja. „Postojim dakle stvaram“  bio bi ključni moto Venere ili svekolike materije. Asteroid Toro će u horoskopu pokrenuti sva ona pitanja koja natusa primarno u materijalnoj formi vezuju za Zemlju, te ukazuje i na njegovu sposobnost da srećno živi u ovom životu.

Asteroid Toro otkriven je 17.07.1948. godine u Kaliforniji. Ako se uzme sam trenutak kada je Sunce bilo na Ascendentu, dobije se Sunce na 24° Raka, pri čemu Mesec definitivno govori o prirodi ovog Ascendenta, a nalazi u petoj kući u znaku Strelca, u aplikacionoj konjunkciji sa Jupiterom, što je u startu značajan pokazatelj čulne prirode koja ima potrebu da uživa, potrebu za radošću, naročito sa Jupiterom koji je ovde i konačni dispozitor.

Ipak vrlo je interesantno što je asteroid Toro otkriven na 21° Vodolije, tačno na stepenu egzaltacije Neptuna! U tom specijalnom trenutku, mogli bismo se zapitati zbog čega se on na ovoj planeti pojavljuje kao nosilac sudbine Zemlje, kao glavni predstavnik Bika, odnosno kao glavni predstavnik svega onoga što je materijalno? Zbog čega se on pojavljuje na stepenu egzaltacije Neptuna? On „vidi“ Zemlju na egzaltaciji Neptuna kao vodenu planetu. Ipak, pored ovoga, simbolika egzaltacije Neptuna nudi i poseban pogled na materiju koja u svojoj suštini mora nositi jednu potpunu tajnu duhovnog razvoja. Koliko god zvučalo paradoksalno, upravo je u onome što se naziva materijom sadržan ključ duhovnog zakona i razvoja. Konačno, čovekov put za razvoj u sferi oslobođenja sigurno ide kroz 5. kuću (kuću ljubavi), kao što i sama pozicija Meseca (vladara Ascendenta i Sunca) i Jupitera u ovoj kući to naglašava. Uostalom, Jupiter pravi vrlo lep sekstil spram ovog asteroida.

Posmatrajući sa druge strane, jedan od dispozitora asteroida Toro jeste Saturn, koji se nalazi u 2. kući i pravi prilično jaku opoziciju ka njemu samome, navodeći da će za asteoroid Toro uvek biti važna pitanja materije, pa je to ono što mu može davati problem, brigu i strah i da zbog toga bude vezan, jer asteroid Toro je ipak otkriven u jednom znaku koji nudi slobodu. Nije li ovo i klasična slika materijalnih vrednosti „koje nam daju slobodu, a ipak nas vezuju“?!  Na 21° Vodolije on definitivno ukazuje na jednu sposobnost da se klasična vezanost za materiju ovde prevaziđe, jer 21° Vodolije je sigurno stepen koji, ne da ne vezuje za čvrstu materiju – nego ne vezuje ni za vodu. On je već vodena para. On predstavlja oblake na nebu. Dvadeset prvi stepen Vodolije, kao stepen egzaltacije Neptuna, predstavlja najvišu vodu koja bilo gde može postojati, a najviša voda je u obliku pare. I da li baš taj 21° Vodolije predstavlja vrednost (Toro) koju negde natus nosi u životu? Da li je to i ono što predstavlja opoziciju ka samom asteroidu (preko dispozitora), odnosno nešto što vezuje natusa za njegov opstanak ili preživljavanje, odakle nastaje svaka vrsta borbe? Ova opozicija je prilično teška, zato što je u pitanju opozicija sa dispozitorom, pri čemu je Saturn još u konjunkciji sa Plutonom, pa to svakako može ukazati da planeta Zemlja (ako je Toro onaj koji nju predstavlja, a jeste) ima jedan problem sa materijom oko koje vodi borbu, ratove i slično, jer ne samo što je u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, već je i u samom trenutku otkrića Toro bio u 8. kući (od Sunca). Na stepenu egzaltacije Neptuna u ljudskom znaku, znaku Vodolije, daje sliku Zemljanina (Toro...) koji doživljava oslobođenje unutar svog duhovnog razvoja (...na 21° Vodolije).

Sa druge strane, Jupiter koji je u konjunkciji sa vladarem Ascendenta, obrazuje lep sekstil sa asteroidom Toro i tako se dobija predstava dvojne prirode ovog asteroida. Preko opozicije sa Saturnom on može dati sliku onog problema koji će nastati uvek usled vezanosti čoveka za materiju, a sa druge strane – preko povoljne aspekture Jupitera, kao i povoljnog aspekta sa svojim drugim dispozitorom Uranom sa kojim ima trigon – on daje sliku sposobnosti čoveka da se doživi oslobođenje upravo na ovoj planeti kroz sve situacije u životu, te da doživi jedno izuzetno iskustvo spiritualnog buđenja.

Asteroid Toro govori da je to uvek vezano za lakoću, za lepotu, za sreću, kao i da se čovek oslobađa upravo kroz neodbacivanje čula i čulnih radosti jer je vladar 1. kuće u 5. kući u konjunkciji sa Jupiterom, pa će 5. kuća sigurno biti ona koja govori o svemu onome što jedno biće vezuje za ljubav, za sreću i za ovozemaljska uživanja. Ali upravo iz tog ugla 5. kuće ljudi doživljavaju oslobođenje, a ne iz ugla neminovnog odbacivanja materije! Asteroid Toro ovom pozicijom govori da je u materiji duh i da je ljudsko telo glavni duhovni aparat kojim se čovek razvija. Ni anđeli ne mogu da se razvijaju do onog nivoa do koga čovek može zato što čovek ima potencijalno veću sposobnost, budući da poseduje fiziologiju koja predstavlja maketu čitavog Svemira i koja je neuporedivo spiritualnija od onoga što ljudski um bez nje može da razvije.

Ono što je za ovaj asteroid posebno bitno je što se nalazi u specijalnoj rezonanci sa planetom Zemljom, poznatom kao 8 : 5. Šta znači rezonanca? To znači, da dok planeta Zemlja napravi oko Sunca 8 krugova, u istom odnosu sa asteroidom Toro naći će se dok on napravi 5 krugova. Jednostavno, ako bi se posmatralo njihovo okretanje oko centra, videlo bi se da dolaze na istu dodirnu tačku na nebu nakon 8 godina i taj ciklus se stalno odvija. To nije čest fenomen i u astronomiji predstavlja posebnu vezu između dva nebeska tela. Određenu rezonancu pored Zemlje, asteroid Toro ima još i sa Venerom u odnosu 13 : 5. Drugim rečima, sa dve planete koje su i te kako povezane sa onim što predstavlja život na planeti Zemlji, a to su sama Zemlja i Venera – koja je, zapravo, vladar Bika – asteroid Toro ima rezonancu. Dakle, kada se rezonanca desi posmatra se kao da oni prosto „dišu jednim istim ritmom“. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD