Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Toro

Toro znači Bik. Upravo u simbolici tog znaka živi ključna tajna za sve zemljane, za sve ono što na Zemlji postoji, te se kaže da je Venera gospodarica naše planete i da se život upravo definiše po onom obliku koji Venera predstavlja. „Postojim dakle stvaram“  bio bi ključni moto Venere ili svekolike materije. Asteroid Toro će u horoskopu pokrenuti sva ona pitanja koja natusa primarno u materijalnoj formi vezuju za Zemlju, te ukazuje i na njegovu sposobnost da srećno živi u ovom životu.

Asteroid Toro otkriven je 17.07.1948. godine u Kaliforniji. Ako se uzme sam trenutak kada je Sunce bilo na Ascendentu, dobije se Sunce na 24° Raka, pri čemu Mesec definitivno govori o prirodi ovog Ascendenta, a nalazi u petoj kući u znaku Strelca, u aplikacionoj konjunkciji sa Jupiterom, što je u startu značajan pokazatelj čulne prirode koja ima potrebu da uživa, potrebu za radošću, naročito sa Jupiterom koji je ovde i konačni dispozitor.

Ipak vrlo je interesantno što je asteroid Toro otkriven na 21° Vodolije, tačno na stepenu egzaltacije Neptuna! U tom specijalnom trenutku, mogli bismo se zapitati zbog čega se on na ovoj planeti pojavljuje kao nosilac sudbine Zemlje, kao glavni predstavnik Bika, odnosno kao glavni predstavnik svega onoga što je materijalno? Zbog čega se on pojavljuje na stepenu egzaltacije Neptuna? On „vidi“ Zemlju na egzaltaciji Neptuna kao vodenu planetu. Ipak, pored ovoga, simbolika egzaltacije Neptuna nudi i poseban pogled na materiju koja u svojoj suštini mora nositi jednu potpunu tajnu duhovnog razvoja. Koliko god zvučalo paradoksalno, upravo je u onome što se naziva materijom sadržan ključ duhovnog zakona i razvoja. Konačno, čovekov put za razvoj u sferi oslobođenja sigurno ide kroz 5. kuću (kuću ljubavi), kao što i sama pozicija Meseca (vladara Ascendenta i Sunca) i Jupitera u ovoj kući to naglašava. Uostalom, Jupiter pravi vrlo lep sekstil spram ovog asteroida.

Posmatrajući sa druge strane, jedan od dispozitora asteroida Toro jeste Saturn, koji se nalazi u 2. kući i pravi prilično jaku opoziciju ka njemu samome, navodeći da će za asteoroid Toro uvek biti važna pitanja materije, pa je to ono što mu može davati problem, brigu i strah i da zbog toga bude vezan, jer asteroid Toro je ipak otkriven u jednom znaku koji nudi slobodu. Nije li ovo i klasična slika materijalnih vrednosti „koje nam daju slobodu, a ipak nas vezuju“?!  Na 21° Vodolije on definitivno ukazuje na jednu sposobnost da se klasična vezanost za materiju ovde prevaziđe, jer 21° Vodolije je sigurno stepen koji, ne da ne vezuje za čvrstu materiju – nego ne vezuje ni za vodu. On je već vodena para. On predstavlja oblake na nebu. Dvadeset prvi stepen Vodolije, kao stepen egzaltacije Neptuna, predstavlja najvišu vodu koja bilo gde može postojati, a najviša voda je u obliku pare. I da li baš taj 21° Vodolije predstavlja vrednost (Toro) koju negde natus nosi u životu? Da li je to i ono što predstavlja opoziciju ka samom asteroidu (preko dispozitora), odnosno nešto što vezuje natusa za njegov opstanak ili preživljavanje, odakle nastaje svaka vrsta borbe? Ova opozicija je prilično teška, zato što je u pitanju opozicija sa dispozitorom, pri čemu je Saturn još u konjunkciji sa Plutonom, pa to svakako može ukazati da planeta Zemlja (ako je Toro onaj koji nju predstavlja, a jeste) ima jedan problem sa materijom oko koje vodi borbu, ratove i slično, jer ne samo što je u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, već je i u samom trenutku otkrića Toro bio u 8. kući (od Sunca). Na stepenu egzaltacije Neptuna u ljudskom znaku, znaku Vodolije, daje sliku Zemljanina (Toro...) koji doživljava oslobođenje unutar svog duhovnog razvoja (...na 21° Vodolije).

Sa druge strane, Jupiter koji je u konjunkciji sa vladarem Ascendenta, obrazuje lep sekstil sa asteroidom Toro i tako se dobija predstava dvojne prirode ovog asteroida. Preko opozicije sa Saturnom on može dati sliku onog problema koji će nastati uvek usled vezanosti čoveka za materiju, a sa druge strane – preko povoljne aspekture Jupitera, kao i povoljnog aspekta sa svojim drugim dispozitorom Uranom sa kojim ima trigon – on daje sliku sposobnosti čoveka da se doživi oslobođenje upravo na ovoj planeti kroz sve situacije u životu, te da doživi jedno izuzetno iskustvo spiritualnog buđenja.

Asteroid Toro govori da je to uvek vezano za lakoću, za lepotu, za sreću, kao i da se čovek oslobađa upravo kroz neodbacivanje čula i čulnih radosti jer je vladar 1. kuće u 5. kući u konjunkciji sa Jupiterom, pa će 5. kuća sigurno biti ona koja govori o svemu onome što jedno biće vezuje za ljubav, za sreću i za ovozemaljska uživanja. Ali upravo iz tog ugla 5. kuće ljudi doživljavaju oslobođenje, a ne iz ugla neminovnog odbacivanja materije! Asteroid Toro ovom pozicijom govori da je u materiji duh i da je ljudsko telo glavni duhovni aparat kojim se čovek razvija. Ni anđeli ne mogu da se razvijaju do onog nivoa do koga čovek može zato što čovek ima potencijalno veću sposobnost, budući da poseduje fiziologiju koja predstavlja maketu čitavog Svemira i koja je neuporedivo spiritualnija od onoga što ljudski um bez nje može da razvije.

Ono što je za ovaj asteroid posebno bitno je što se nalazi u specijalnoj rezonanci sa planetom Zemljom, poznatom kao 8 : 5. Šta znači rezonanca? To znači, da dok planeta Zemlja napravi oko Sunca 8 krugova, u istom odnosu sa asteroidom Toro naći će se dok on napravi 5 krugova. Jednostavno, ako bi se posmatralo njihovo okretanje oko centra, videlo bi se da dolaze na istu dodirnu tačku na nebu nakon 8 godina i taj ciklus se stalno odvija. To nije čest fenomen i u astronomiji predstavlja posebnu vezu između dva nebeska tela. Određenu rezonancu pored Zemlje, asteroid Toro ima još i sa Venerom u odnosu 13 : 5. Drugim rečima, sa dve planete koje su i te kako povezane sa onim što predstavlja život na planeti Zemlji, a to su sama Zemlja i Venera – koja je, zapravo, vladar Bika – asteroid Toro ima rezonancu. Dakle, kada se rezonanca desi posmatra se kao da oni prosto „dišu jednim istim ritmom“. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD