Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14.12. do 21.12.2015.

Ovaj put, međutim, postoji preokret u temi Uran/Pluton koja je do sada izazivala zemljotrese na tržištima. Saturn je sada u centru svog 36-godišnjeg opsega u opadajućem kvadratu sa Neputnom. Tako da na vrhuncu histerije koju izaziva Uran, sada imamo i strah, koji je zapravo noćna mora investitora – novo medveđe tržište. Za sada su strahovi bazirani na ideji da će Odbor Federalnih Rezervi objaviti porast kamatne stope sledeće nedelje i da će se zemlja otvoriti. Ovo je, naravno, mesto na kojem se najviše oseća Neptunov uticaj – zablude grandioznosti i proganjanja. Sa Neptunom postoji paranoja da će nešto najstrašnije pogoditi čovečanstvo. Ovo je vreme kada su emocije prejake i kada svi traže zaklon. Zato se osigurajte da ostanete uzemljeni u narednih nekoliko meseci i ne obazirite se na one koji podižu uzbunu dok ne proverite pravi uzrok panike. 

Iz moje kosmičke perspektive, izgleda da trgovci obaraju cene u nastojanjima da stvore brigu o raspadu sistema i nateraju Odbor da ne podigne kamatnu stopu. Moglo bi da im uspe. U svetu koji savršeno reaguje na kosmičke potpise, Odbor bi mogao da izda objavu 16. decembra u 14.00 časova da će podići stope u januaru, a ne u decembru, zato što tada Saturn pravi egzaktnu opoziciju sa Merkur/Saturn opozicijom u natalnoj karti Odobra. Pa ipak, u realnosti se ovi aspekti često manifestuju par nedelja ili čak par meseci izvan egzaktnog opsega.

Vreme sa jakim geokosmičkim potpisima se završava u ponedeljak 14. decembra sa kvadratom Jupitera i Sunca.  S obzirom na to da je Sunce u Strelcu, kojim vlada Jupiter, i da obe planete predstavljaju “širenje i preterivanje u svemu” na finansijskim tržištima se nastavlja trend  visokih cena i sledeće nedelje. Može se produžiti i do srede, pa čak i petka, pošto Mesec ulazi u Ribe, znak kojim takođe vlada Jupiter. Neka tržišta mogu biti posebno osetljiva, poput mazuta kojim vladaju Jupiter i Neptun, odnosno znaci Strelac i Ribe.

Osim toga, svi ovi planetarni i zodijački simboli predstavljaju kapacitet za plemenitost i sezonsku radost. Daju dobro vreme za žurke. Uživajte u ovoj nedelji, trudite se da ne preterujete ni u čemu, kao na primer, u alkoholu. Da vam se ne desi da je jupiterovski “super provod” sutradan ujutru u stvari veliki blam. Ponašajte se odgovorno na žurkama.

Zagrevanje. Približavaju se.

Uran i Pluton su opet u kvadratu u orbisu od dva stepena i u naredna dva meseca će se sasvim približiti jedno drugom. Ovo izgleda kao jedan od najnasilnijih i remetilačkih za društvo nebeskih aranžmana, još od kad su bili u konjukciji pre skoro 50 godina (1965-1968).

Ovaj put, efekat inkubacije Plutona se manifestuje u punoći onoga čega smo se plašili između juna 2012. i marta 2015. To je pretnja nasiljem, terorizam koji je u usponu od masakra u Parizu 14. novembra kada je ubijeno 129 ljudi, uz dve pucnjave u San Bernandinu 2. decembra kada je ubijeno još 14 i ranjena 21 osoba.  

A ovaj put uz kvadrat Urana i Plutona imamo i Saturna, koji se približava kvadratu sa Neptunom (od novembra 2015. do septembra 2016.). Ovo je realna opasnost od terorističkih napada koji se ne mogu predvideti ni sprečiti, pa imamo političke lidere koji podižu talas histerije i paranoje za dobrobit svoje ideologije.  U potrazi za spasom – u magli opasnosti i straha – opet nam se iznova preti cenzurom slobode za koju smo se već jednom izborili. Ulazimo u mračan period kad se plašimo da nam trebaju pištolji. Akcije proizvođača oružja Smith and Wesson su u proteklih par dana značajno skočile. Pretnja ratom je na pomolu u 2016. i 2018. Na dan inauguracije 20. januara 2017. Mars će biti u kvadratu sa Saturnom na 23./ 24. stepenu Strelca i Riba. Ovo je klasičan aspekt rata, kako su ga posmatrali vekovima klasični astrolozi. Ono što ga čini posebnim je da ovaj kvadrat pravi kvadrat sa američkim Mars/Neptun kvadratom, kao i istim tim aspektom iz čarta Irana. Pada tačno na natalni Mesec u Blizancima Donalda Trampa i na natalni Mesec Hilari Klinton. To emocije pokreću pitanje bezbednosti. Pretnja ratom se nalazi u svim ovim čartovima. Kao i histerija, paranoja, gubitak slobode zbog razmišljanja emocijama pre nego mozgovima, u vreme kad su nam mozgovi podložni manipulaciji.

Neptun u kombinaciji sa Saturnom u bilo kom aspektu, može biti jednako jak nagon za rešavanjem ovih pretnji. Neptun ne želi rat, on žudi za mirom. Ali Saturn ne odustaje. Hoće da odbrani svoje vrednosti, da nađe praktična rešenja i da prekine stres izazvan pretnjama koje ne može da kontroliše. Ovo je stvar usklađivanja datih principa da rade u harmoniji, a da bi uspeli, jedan mora da se odupre negativnosti (histeriji, paranoji i panici) i pridruživanju u lovu na veštice koji stavlja nevine ljude na lomaču samo zato što izgledaju drugačije ili imaju drugačija uverenja (čak ne ni nasilna). Saturn u kvadratu sa Neptunom ukazuje na mogućnost da mase ljudi budu povedene preko litice od strane onoga koji povuče ove ultra osetljive uzice.

Ovo je ponovo 1938., kada će većina nacija u svetu osećati da iz razloga bezbednosti treba da prati nekoga – bilo koga – ko obeća veličinu bez svesti šta treba žrtvovati u ime slobode. Ovo je moguće zato što su ovo godine neposredno posle kvadrata Urana i Plutona, poput 1932-1934. Događaji se odigravaju tokom aspekta ali se njihove posledice vide tek pošto aspekt prođe. Moći ćemo da biramo između nekoga ko će nam davati lažna obećanja (Neptun) i nekoga ko je praktičan i želi da sarađuje ne bi li našao dobra rešenja. Ili ćemo se predati nekome iz straha, radije nego da se držimo jasnih i zdravorazumskih ciljeva (Saturn), nekome ko stvarno radi nešto umesto onome ko pravi i objavljuje fotografije ne bi li nas ubedio da nešto prosto ne postoji (Neptun).

Pretnja je realna. Uran i Pluton su ponovo u teškom aspektu. Ali sa pretnjom terorizma dolazi i histerija i volja da se prate lažni lideri (Neptun i Saturn), kao i oni koji ne nude ništa do grandioznu retoriku bez ozbiljnog i dobro osmišljenog plana. To bi trebalo da bude čvrst plan. I svet bi ga voleo, ko god da mu ga ponudi – Obama, Tramp ili Klinton – a posebno Klinton s obzirom na to da je on na poziciji, dok Rim gori. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD