Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Jedinstvo duha

Otvorenost, optimizam je put na kome se rešavaju i naizgled nemogući zadaci. Pred nama je period u kome će kolektivna svest doživeti jednu vrstu transmutacije, a svest pojedinca je već uveliko prešla taj prag i teži ka bezuslovnoj ljubavi, ka izobilju svega za svakog, i apsolutnom balansu sa planetom. Perfekcionistička priroda ove lunacije može dati samo SVE! Potraga za novim mentalnim i duhovnim podsticajima ima za cilj da bolje i brže upoznamo sebe same!

 

Strelčevi su u ovom periodu vrlo fokusirani na široku društvenu zajednicu. Ova lunacija nas podseća da nema većeg dobra do nas samih. Svaki čovek je nebeska čestica koja traži da pije sa izvora božanske ljubavi. Ne treba zaboraviti zakon lakoće. U našem vaspitanju postoje kontradiktornosti u odnosu na nebesku logiku.

„Ako želiš imati novca, štedi. Ako želiš imati vremena, ne rasipaj ga na gluposti. Ako želiš imati dobre prijatelje, imaš ih svega nekoliko. I tako škrtariš celi život pa tvoje srce postaje grubo, tužno, bezosećajno, bez snage, zasićeno, a takvo ne može u Svetlost jer je izgubilo prozračnost. Tajna se krije u tome da ne podlegneš ljudskoj logici štednje, već da provodiš nebesku logiku stvaranja. Nežnost se stvara davanjem nežnosti, ljubav davanjem ljubavi. Jer kada daješ, onda i dobijaš upravo ono što si dao. To je princip protoka i on jedini funkcioniše jer ako svi štede, ko će dati?''

(poruka kanalisana, nepoznat autor)

Jarčevi su upravo velika podrška ove lunacije, samim prisustvom Saturna u znaku Strelca, dajući formu i čvrstinu novom rađanju. Sadržaj je sasvim iznad forme. Kao što Strelčevi treba da nauče u narednom periodu da je postojanje granica potreba duše, tako i Jarčevi u ovoj lunaciji treba da nauče da nisu sami. Neophodno je da se puste i veruju da i drugi ljudi mogu isto tako biti dobri. Jarčevska svest će biti pojačana upravo od 22. decembra kada ulazi Sunce u znak Jarca. Ljubav za Jarčeve u ovom periodu može biti povezana sa prijateljstvom i otkrićem strasti u prijateljskoj vezi. Ova ljubavna (erotska) priča može biti kratkog daha praktično do 30. decembra.

Vodolije su u ovoj lunaciji u prilici da uspostave svoje zemaljske planove i ciljeve. Konačno da se uspostave sami sa sobom. Ljubav je nadahnuće, ali ima li ga? Ne bih vam savetotovala nikakve „kombinacije“. Nikad nemojte zaboraviti da vam iza leđa diše Pluton, najveći čistač nepotrebnih stvari i dešavanja. Ljubavni nesporazumi su izvesni baš iz ovih razloga oko 21. decembra. Uđite u praznično raspoloženje i pustite da se život pred vama odmotava po Božanskom planu. Vodolije su miljenici neba i zato dajte sebi priliku da vam Nebo pokaže koliko vas voli oko 2. januara 2016. Neka dođe ljubav pred vas.

Ribe su opčinjene ljubavlju, naročito onom koja je baš u ovom periodu na neki način zabranjena ili nedostupna. Stariji pripadnici znaka Riba mogu biti u izvesnim problemima  sa nebeskim zakonima i mogu upravo privući nevolje zbog mnogo mlađe ljubavnice. Mlađi pripadnici znaka Riba daju svoj fokus na biznis plan. Bila bi odlična odluka iznenadnog putovanja za Novogodišnje praznike. Pun Mesec će im ići preko polja ljubavi 25. decembra i može upravo doneti izlivanje emocija, i zato je putovanje idealno rešenje da ostavite „probleme“ emotivne  prirode. Ovaj svet treba od Riba da nauči sjajnu osobinu koja se baš sada manifestuje „uzimam sve što mi daju – a dajem samo ono što mi traže“.

Ovnovi su već izvesno vreme u prilično lošem stanju zbog pozicije Marsa u znaku Vage. Čini vam se kao da se ceo svet urotio protiv vas, što naravno nije tačno. Odmorite malo, zar ne vidite da to stalno „jurcanje“ ništa ne donosi dobro, samo umor! Kada ste umorni, naravno onda niste svoji, onda  jedete ne zato što ste gladni već da uzmete „gorivo“ za dalju akciju. Sve će ovo biti do 3. januara 2016. Oni Ovnovi koji se budu znali zaustaviti, će biti dobro. Oni koji sami to ne budu znali ili hteli, život će se pobrinuti za zaustavljanje. Dok je Sunce u znaku Jarca bilo bi lepo da se stvarno fokusirate na formu i na poštovanje tradicije. Ljubavne aktivnosti poput „niskih strasti“ moguće su 6. januara 2016., pa polako, da ne bude nekih nepotrebnih problema.

Bikovi su sa ovom lunacijom potpuno prešli na stranu partnera. Možda se ne osećaju najudobnije ali uživaju u ljubavnoj čaroliji koju već duže vreme nisu doživeli. Vreme isceljenja starih ljubavnih rana je od 17. decembra. Divna vežbica za regeneraciju Bikova je da pronađu situaciju, sliku iz života, osobu koja budi iskrenu radost. Svaki put kada osećate potrebu da pokrenete radost u sebi, prizovite ono što vas na nju asocira, sa njom povezuje. Vreme je za instalaciju RADOSTI. Onda onako bikovski 30. decembra saopštite voljenoj osobi da je vreme za radosna putovanja u daljine. Ovo bi moglo i vas i vaše partnere regenerisati na jedan divan način, a rezultati toga kod partnera će biti vidljivi već 3. januara 2016. godine.

Blizancima lunacija dolazi baš u polje partnera, možda se od njih očekuje mnogo? U polju ljubavi je Mars i izvesno je da će doneti baš u polju partnerstva prekid već postojeće ljubavi. Može biti da je ova ljubavna priča gotova, ne treba praviti dramu. Vidna promena u raspoloženju će se dešavati od 2. januara kada će se mlađi Blizanci opet osetiti slobodno i da bi se opet vratili od 6. januara na neke stare kombinacije. Nisam sigurna da je ovo pametno. Moj savet je da malo odmorite, da se regenerišete od teškog partnerskog odnosa.

Rakovima je ushićenje veliko, naravno sa razlogom i sa pokrićem. Planeta ljubavi i privlačnosti je u Rakovskom petom polju i pravi najveću čaroliju sa najvećim dobrom za sve oko sebe. Kako bi Rakovi drugačije, ako ne za najveće dobro svih? Velika lekcija ovog vremena za Rakove je „ne  preterati“. Pun Mesec se dešava 25. decembra, baš preko ose Rak – Jarac, pa mogu porodične emocije da malo preliju. Promenjivost raspoloženja je logičan sled posle ovoliko euforije, pa samo malo usporite oko 7. januara da se ne iscrpite preko mere. Princip protočnosti mora biti živ i aktivan!

Lavovi dragi, nema brige, nema problema, sve je na svom mestu. Da li je ovo vreme za one „slobodne“ Lavove da se dogodi dugoočekivana  ljubav? Ovo je za muške Lavove „devojka iz vašeg kraja“, a za Lavice prilika da pokažu svoju veličinu u iznenadnim romantičnim situacijama. Oni Lavovi koji su u sopstvenom biznisu neka se malo pripaze nagle strastvene veze sa devojkom iz tog okruženja jer moglo bi biti kajanja. Konačno, ona istinska ljubavna priča za Lavove i Lavice mogla bi da otpočne od 30. decembra. Možda negde na putovanju ili u dalekom inostranstvu.  Što god da je, biće iskreno i neponovljivo.

Device moje vredne, marljive, ako ste odlučili praznike provesti kod kuće izvesna vam je ljubavna prepiska, virtualne avanture. To vam dođe nekako devičanski čisto, nije bilo ništa a pričalo se o tome. Erih From je u svojoj knjizi "Umeće ljubavi" između ostalog, rekao: "Ljubav je umeće; dobro naučiti ovo umeće najvažnija je stvar na svetu." Pa ako je ovo učenje, bilo bi red da naučeno znanje pustite u praktičnu primenu. Kada, ako ne sada? Jupiter će još izvesno vreme boraviti u znaku Device i podržavaće sve akcije i učenja sa smislom. Ljubav je najveći smisao. Neki partneri Devica (formalni) će se usuditi da izađu upravo u polje praktičnog znanja, pa eto konflikta ili nesporazuma oko 5. januara 2016. godine. Pustite sve i opustite se.

Vage će vam reći da je zagrljaj  mera ljubavi. Ova lunacija Vagama zaista donosi istovremenu ljubav, strast i gubljenje mere. Ovo je neudoban period za Vage koje su u formalnim partnerskim odnosima (braku). Stvar je prolaznog karaktera ali nije laka, mogla bi da ostavi posledice. Ovo neudobno stanje, varnice i višak energije bi se mogao iskanalisati već od 2. Januara, pa bilo bi „poželjno“ da Vage iskažu svoju osnovnu osobinu - ODMERENOST. U protivnom mogla bi uslediti neka razočarenja, otkrivanje onoga „što znate“ oko 5. januara. Sve je ovo putovanje, pa nekada slike koje vidite mogu vam se učiniti neudobne. Dok vi protrljate oči, proći će!

Škorpioni su ovoj lunaciji najaktivniji, zapravo biće okolnosti koje će im ponuditi ljubavnu – seksualnu aktivnost. Iako je Venera u Škorpionu u izgonu, što znači da joj pozicija u Škorpiji ne odgovara sasvim i da joj tu nije najprijatnije, ljubav će se dešavati. Možda devojke Škorpioni ne mogu da na adekvatan način podstaknu ostvarenje nežne i tanane ljubavi, ali će Neptun napraviti čaroliju da to ne bude toliko ogoljeno. Moglo bi baš u ovom periodu biti isceljenje oko 17. Decembra, čiji bi mogli biti vidljivi od 3. januara 2016. U ovom periodu Škorpioni će imati priliku da iskažu svoje moći transformacije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD