Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. do 07. Decembra 2015.

Zbog kratkog roka u kojem će izaći knjiga “Prognoze za 2016” (Forecast 2016 Book) kolumna će ove nedelje biti kratka i uključiće uvod iz Prognoze za sledeću godinu.

Na finansijskim tržištima prošle nedelje je najveća novost kontinuirani rast američkog dolara, kako je i naglašeno u “Prognozi za 2016”. Dolar se popeo na 100.20 u petak 27. novembra, gde se ponovo testira njegov skok od 100.39 od 13. marta, koji se odvijao zajedno sa sedmim i poslednjim kvadratom Urana i Plutona. Ovo je najviši nivo koji je dostigao od aprila 2003. Zbog retrogradnog Urana, ove dve planete se vraćaju u isti aspekt u orbisu od jednog stepena krajem decembra, početkom januara 2016. godine.

Kako dolar raste, tako zlato i srebro nastavljaju da padaju. Napravili su najveći pad u poslednjih 5,6 godina prošle nedelje. Srebro je palo na 1385 u ponedeljak, a zlato na 1050 u petak 27. novembra.

Situacija na svetskim tržištima je nastavila da se popravlja prošle nedelje, te su mnogi dostigli najviši nivo od početka avgusta. Međutim, kako budemo ušli u decembar, oni koji pomatraju stanje na tržištima će se fokusirati na odluku Odbora (Federal Reserve Board) o kamatnim stopama. Čini se izvesnim da će već ovog meseca objaviti porast kamatnih stopa, a izveštaj o isplatama će biti kao katalizator za ovu odluku (4. decembra). Još jednom, Mesec je u Devici, blizu Jupitera i Severnog čvora. Devica vlada poslovima, a Jupiter sa Mesecom sugeriše dobre brojke.

Trenutna situacija na nebu sa geokosmičkim potpisima koje smo imali do sada će se završiti u nedelju 29. novembra, sa konjukcijom Sunca i Saturna u kvadratu sa Neptunom. Ovo je vrhunac konflikta između iluzije i realnosti. Ima želje da se uradi nešto dobro za svet, ali takođe ima i nedostatka razumevanja kako to uraditi (ili čiste inkompetencije), ili apstrakcija koje su u nesuglasju sa praktičnošću i zdravim razumom. Da, ovo može biti okidač za početak rešavanja nekih važnih problema u svetu. Neptun ima viziju šta bi moglo da bude, a Saturn mogućnost da sve to učini izvodljivim. To je izazov, ali proces da život na planeti bude vredan življenja počinje sa vizijom u kombinaciji sa realnim. Najvažniji sastojak da bi ovo bilo moguće je najteže održati: poverenje. Sa Neptunom, uspeh se dešava samo kad ste sposobni da budete ispunjeni verom i poverenjem. U suprotnom, nepoverenje vodi ka paranoji i osećaju (ili realnosti) izdaje. U klasičnoj Saturn/Neptun dinamici, sve što zahteva vreme da se izgradi, sruši se onog trenutka kad nestane poverenja.

Primetili smo da su se berze polako oporavljale od pada 24. avgusta. Sada ćemo shvatiti da li je taj process izgradnje bio realan ili samo iluzija. Akcije na berzama su opet porasle, napravile su korak dalje, ali to je kao lift, za čas se mogu sjuriti dole.  Eto zato trgovci vole da “ulove” tržišta, da naprave više para za manje vremena, a mantra za sve uspešne trgovce je da otkriju situaciju kad imaju “maksimum profita sa najmanje rizika”.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD