Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Evolucija arhetipa Strelca

Nada da postoji nešto preko, nešto iza smrti, s one strane, je jedno nesvesno sećanje koje živi u svakom čoveku; nada da smo stvoreni od nečega, od nekoga, od tvorca. To je jedan osećaj, svest da negde postoji naš izvor. U znaku Strelca se zapravo nalazi centar galaksije koji se trenutno nalazi na 27° Strelca. Treći stepen Strelca je tačka egzaltacije Južnog čvora. Konkretno, 3°Strelca predstavlja mesto gde je po tradiciji egzaltiran Južni čvor, ili gde naše praporeklo jeste u svojoj maksimalnoj snazi. Južni čvor je mesto odakle mi dolazimo – mi dolazimo iz centra galaksije i imamo svest da onog trenutka kada budemo prešli preko reke, da se vraćamo u to mesto. To je duboki osećaj, duboko nesvesno koje postoji unutar nas, da naš tvorac, naše stvaranje potiče upravo sa ovog mesta. Ovo je bitan deo prirode Strelca, zbog čega Strelac nosi svu mudrost i znanje. Sama njegova pozicija, sama slika tog Strelca jeste ona koja usmerava strelu ka negde gore i daje nam put.

Ova strela nam ukazuje na krajnji smisao i svrhu postojanja, ukoliko znamo da povežemo energiju prethodnog znaka sa ciljem na koji nam Strelac ukazuje. Škorpion nam otkriva jezgro zemlje i njegovu neophodnost da cirkuliše ovom energijom, spušta se i podiže kako bi život u škorpionskim vodama uopšte bio moguć. Međutim, bez ispravnosti u ovom procesu kanalisanja životne energije, kundalini energije, ono što na kraju dobijemo je njena zloupotreba, koja se koristi kao podloga za moralisanje i borbu sa pravdom-nepravdom, što je često priča “palog Jupitera”. Ipak, Strelac nam nudi otkrovenje da je čovek u vidu antene koja povezuje jezgro zemlje sa jezgrom Sunca, a preko njega se povezuje sa jezgorom Galaksije – koje udara takt vremena i time ujedinjuje sve solarne sisteme u svojoj spirali. Tek integrisanjem ove antene, strele - koja ukazuje na uzdizanje energije u nama, možemo se okrenuti ka narednom znaku Jarca, koji je sam Gospodar Vremena.

Strelac je treći vatreni znak zodijaka i on je Majstor Vatre, a ukoliko na čovekovom telu prepoznamo energetske centre preko kojih se ova energija iz jezgra zemlje i Plutona prenosi ka Galaktičkom centru, a pre toga ka Suncu (na šta nam ukazuje tačka u solarnom pleksusu gde Kentaur postaje besmrtni Čovek), Jupiter koji vlada znakom Strelca će vladati 6. energetskim centrom, koji se nalazi u predelu očiju, čela, temena glave, i mozga. U ovom energetskom centru se nalaze ključne endokrine žlezde, kao što su epifiza, hipofiza i druge, koje upravljaju unutrašnjim funkcijama, i energetskom cirkulacijom u telu. Jupiter je onaj koji nam širi viziju, i pod njegovom je vladavinom pozitivan pogled koji je pun tolerancije, strpljenja, mudrosti, i prepoznavanja. Kada povežemo pogled sa elementom vatra – dobijamo ključno učenje ovog znaka – znanje o okrivalačkoj vatri svesti – svesno usmeren pogled koji svojom unutrašnjom vatrom prepoznavanja budi, pokreće i usmerava čoveka ka svom krajnjem cilju: povezivanju sa celim univerzumom u harmoniji sa jedinstvenim taktom vremena koji udara sam Centar galaksije. Kada nas neko pogleda toplo možemo doživeti osećaj uzdizanja, pokretanja pozitivnih misli i ideja, a kada isto tako sami sebe pogledamo mi pokrećemo unutrašnju vatru koja nam omogućava podizanje energija.

“Otvaranje svesti je otvaranje naših očiju ka univerzalnoj realnosti. Dakle, postoji jedan spoljašnji i jedan unutrašnji vid. Ovaj spoljašnji i unutrašnji pogled vibratorno odgovaraju energiji Vatre. Postoji deset energetskih centara u položajima očnih jabučica, koji odgovaraju ovoj spoljašnjoj i unutrašnjoj vatri. Važno je otkriti ih.” Inicijacijski Tarot Majstora

Gde mi to idemo, šta se događa kada pređemo preko reke, kada se prođe kroz tu reku, tu nepoznanicu, kroz to polje smrti - odlazi se uvek u tačku centra galaksije odakle natus dobija svu svrhu. Stoga znak Strelca nosi prirodu svrhe, priču o svrsi, i sećanje na Tvorca, odakle sve potiče. Znak Strelca je tu od ključnog značaja. On nas povezuje sa suštinom; bez tog znaka ne bismo imali sve ostalo što čini život. On nam daje našu kosmičku realnost, on nam daje mogućnost da budemo u skladu sa zakonima - pre svega zakonima kosmosa i naše svrhe, a samim tim i svim ostalim zakonima koji dolaze.

Zakon prepoznavanja, zakon svesti je onaj osnovni zakon koji stoji ispred svega ostalog. Kada gledamo tako da vidimo, znamo da nepravda ne postoji, jer sve što je stvoreno ima svoju svrhu i smisao. Kada gledamo otvorenog pogleda, širokog kao plavo letnje nebo ka kom Strelac odupire svoju strelu, tada se otvaramo za najvišu spoznaju, otkrovenje, koje nam naredni znaci donose.

Osho, 11.12.1931 17h13, Kutchwada, India

“Čudotvorstvo svesnosti je u tome da se, bez da išta kažete i uradite, jednostavno sve što je ružno u vama pretvori u sve što je lepo. Svesnost je snaga koja menja. Ako ste svesni gneva on će nestati, ako ste svesni ljubavi ona će postati jača.“

Od najranijeg detinjstva Osho je bio buntovan i nezavisan duh, na šta nam ukazuje konjukcija vladara Asc sa egzaltiranim Marsom. Insistirao je na ličnom iskustvu istine (Sunce trigon Uran trigon Jupiter) nasuprot slepog praćenja znanja i verovanja primljenih od drugih. “Posle prosvetljenja u svojoj dvadeset i prvoj godini, Osho je završio svoje akademske studije i proveo nekoliko godina predajući filozofiju na Univerzitetu u Đabalpuru. Istovremeno je putovao Indijom i držao predavanja, izazivajući ortodoksne religijske vođe na javne polemike, ispitivao tradicionalna verovanja, i sretao ljude svih životnih pravaca. Intenzivno je čitao sve što je mogao da pronađe, neprekidno težeći da usavrši svoje znanje o verovanjima i psihologiji savremenog čoveka. Krajem šezdesetih godina prošlog veka, Osho je počeo da razvija svoju jedinstvenu Dinamičku meditaciju.” wikipedia

U ključnim rečima njegove biografije otkrivamo snagu vatrenog trigona planeta koje teže za znanjem i istinom – Sunce, njegov dispozitor Jupiter i Uran u Ovnu koji teži ka svemu novom i otkrivalačkom iskustvu. Ovaj vatreni trigon spaja serije 3-7-11 (Jupiter u 3, Sunce u 7, Uran u 11) i 1-5-9 (Uran u Ovnu, Jupiter u Lavu, Sunce u Strelcu) što daje izuzetno snažnu dinamiku i unutrašnju vatru koja natusa duboko inspiriše i podstiče ka ostvarenju njegove misije. Ovde se talenat pretvara u sreću, a sama sreća se traži u prenošenju znanja, nadahnuća i otkrovenja drugima.

Osho je bio moderan čovek, iako sa snažnim stelijumom u znaku Jarca (vladar Asc – Merkur, Mars, Venera, Mesec i Saturn) govorio je da je previše opterećen zastarelim tradicijama prošlosti, kao i teskobama modernog života (egzaktan kvadrat Meseca i Urana), tako da mora da prođe kroz duboki proces pročišćenja (Venera, Mesec, Saturn na vrhu 8 – opozicija Pluton) pre nego što se može ponadati da će otkriti bezmisaonost - opušteno stanje meditacije – što se kod njega najviše aktivira velikim trigonom Sunca (vladar 3) – Jupiter u 3 – Uran u 11. U skladu sa svojim radom, Osho je govorio o skoro svakom aspektu razvoja ljudske svesti. Pročistio je suštinu onog što je značajno za spiritualnu potragu savremenog čoveka, zasnovanu ne na intelektualnom razumevanju, već isprobanu svojim ličnim egzistencijalnim iskustvom. Njegovi govori učenicima i tragaocima širom sveta su objavljeni u više od šest stotina tomova, i prevedeni na preko trideset jezika.

 ''Slušajući preduzimate prvi korak ka tome da budete preporođeni. Tako to nije filozofija kojom možete napraviti ogrtač i hvaliti se njome. To nije doktrina u kojoj možete naći utehu za uznemiravajuća pitanja. Ne, moja poruka nije neka verbalna komunikacija. Ona je mnogo riskantnija. Ona nije ništa manje od umiranja i ponovnog rađanja.''

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD