Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Planetarni čvorovi

Ono što čini celinu jednog života jeste trojstvo, i priroda naše duše je celovita kada sva svoja tri faktora ili sva svoja tri Meseca objedini -  Mesec sam, Severni čvor kao budući Mesec i Južni čvor kao prošli Mesec. Čvorovi predstavljaju tri tačke, tri dela koja, kada su u jednom, oživljavaju život natusa vodeći ga ka celini. Kada se govori o čvorovima, zapravo se govori o presecanju određenih planetarnih putanja tako da, pored ekliptike koja se uzima kao osnovna, po kojoj se kreće Zemlja oko Sunca ili Sunce oko Zemlje, gledano sa Zemlje, ima još mnogo planetarnih ravni i uopšte ravni u kosmosu. Svako presecanje predstavlja konekciju jednog nivoa egzistencije sa drugim. U tom smislu, svaka planeta poseduje svoj Severni i Južni čvor. Planetarni čvorovi su, za razliku od Mesečevih čvorova, neuporedivo sporiji, i u osnovi, u astrologiji se koriste pre svega heliocentrični planetarni čvorovi što znači da se gleda iz ugla Sunca mesto gde ekliptika preseca putanju date planete.

Planetarni čvorovi se veoma sporo pomeraju, otprilike 1 stepen za jedan vek, pa su njihove pozicije vrlo stabilne.  Kreću se samo direktno.

Tabela planetarnih čvorova za 2000. godine je ona koja se sada koristi, pošto se od tada nisu značajno pomerili.

Planeta Severni čvor Južni čvor

Merkur 18 20’ Bika 18 20’ Škorpiona

Venera 16 41’ Blizanaca 16 41’ Strelca

Mars 19 33’ Bika 19 33’ Škorpiona

Jupiter 10 28’ Raka 10 28’ Jarca

Saturn 23 40’ Raka 23 40’ Jarca

Uran 14 00’ Blizanaca 14 00’ Strelca

Neptun 11 47’ Lava 11 47’ Vodolije

Pluton 20 17’ Raka 20 17’ Jarca

Kiron 29 29’ Vage 29 29’ Ovna

U osnovi, priroda svakog planetarnog čvora je ta da predstavlja celinu date planete. Kao Mesec, koji je za nas najznačajniji jer predstavlja celinu naše svesti, našeg bića, naše duše, tako govorimo i o ovim čvorovima planeta koji, zajedno sa njom, ukazuju na određenu posebnu ulogu koju natus eventualno ima po pitanju date planete. Najjači efekat nalazi se kada je u pitanju neki čvor, ako je planeta čiji je čvor u pitanju u konjunkciji ili u jakom aspektu sa tim čvorom - ako se npr. Jupiter nađe na Jupiterovom čvoru  ili ima neki snažan aspekt sa njim - tada će ta planeta biti izuzetno značajna.

Povezanost bilo koje planete sa Severnim čvorom – bilo njenim, bilo neke druge planete, uvek dovodi u vezu sa onim delom nas koji ima neku ulogu u širem društvu, širem okruženju; ona uloga koja je zamišljena da se prenese na druge.

Južni čvor primarno govori o faktorima odnosa, dok Severni čvor govori o faktorima uloge u svetu, one uloge koju natus ima negde u društvu.

Konkretno, povezivanje Južnog čvora sa natusom se doživljava kroz specifičan odnos, kroz odnos koji će imati sa određenom osobom, i tu natus eventualno pronalazi sebe.

Prvi korak u razvoju celine svesti jeste ostvarivanje svesti Južnog čvora, a zatim dolazi priča o Severnom čvoru. To je zato što natus ima svoja tri života, ima svoja tri postojanja – neophodno je najpre povezati se sa prethodnom inkarnacijom, a zatim sa sledećom, neophodno je najpre pronaći svoju ličnu ulogu a zatim ulogu koju imamo prema svetu.

Na nivou Mesečevih čvorova, trigon/sekstil sa osom čvorova, govori o srodnoj duši. Aspekat sa osom čvorova označava vezu iz prethodne inkarnacije.

Prvi korak je uvek taj, da izvučemo Euridiku iz podzemnog sveta, da iz dubine onog što je bilo, onu osobu koja je završila život prošli put, da je pronađemo sada.

Natus može da krene i ako nije pronašao sebe kroz lični odnos, i da ima nekakvu ulogu u svetu ali će ona biti daleko slabija, daleko manja, neće uspeti da je ispuni, konačno, jer ona nema mogućnost da dovoljno opstane.

Kada govorimo o orbisu aspekata ka čvorovima, što je manji orbis biće jače. Orbisi od 2 stepena funkcionišu ali se kao najmarkantniji uzimaju kada su najegzaktniji.

Primer

Poznati astrolog, koji je ceo svoj život posvetio astrologiji i uveo koncept humanističke astrologije. Njegovi bitni kodovi za astrologiju su ovde predstavljeni time što mu je vladar 3. kuće Neptun, a vladari 11. Mars i Pluton koji se ovde nalaze u 3.znaku i prave trigon ka njegovom MC-u, ka mestu gde on svakako može sebe da izrazi, kroz profesiju. On ima i druge faktore, kao što su Uran u 11. kući, egzaltiran i snažan; Merkur koji je ovde vrlo blizu 3. kuće i gradi trigon sa Saturnom koji je vrlo blizu 11. kući; dakle postoji jedna kombinacija koja iz više uglova govori o tome.

Međutim, ono što se ovde ističe to je da se Uranov Severni čvor u vreme kada je on rođen nalazio na Marsu, vladaru 11. kuće - on se nalazio na oko 13. stepeni, a tu je i Neptun, vladar 3. kuće.

Kada se recimo Uranov čvor nađe negde, uz kodove koji su bitni za nešto - npr. ovde za astrologiju, tu se dobija jedan jak kanal, i ono što on bude radio imaće velikog upliva na njegovo kosmičko telo, na njegovu zajednicu – on je dao bitan doprinos svetskoj astrologiji. Nije isto da li će natus komunicirati sa tim delom sebe, ili će imati samo te kodove koji mogu da budu dobri, ali u kojoj meri će on uspeti da se poveže sa kolektivom, sa jednom širom pričom zavisi od ove povezanosti sa čvorovima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD