Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Planetarni čvorovi

Ono što čini celinu jednog života jeste trojstvo, i priroda naše duše je celovita kada sva svoja tri faktora ili sva svoja tri Meseca objedini -  Mesec sam, Severni čvor kao budući Mesec i Južni čvor kao prošli Mesec. Čvorovi predstavljaju tri tačke, tri dela koja, kada su u jednom, oživljavaju život natusa vodeći ga ka celini. Kada se govori o čvorovima, zapravo se govori o presecanju određenih planetarnih putanja tako da, pored ekliptike koja se uzima kao osnovna, po kojoj se kreće Zemlja oko Sunca ili Sunce oko Zemlje, gledano sa Zemlje, ima još mnogo planetarnih ravni i uopšte ravni u kosmosu. Svako presecanje predstavlja konekciju jednog nivoa egzistencije sa drugim. U tom smislu, svaka planeta poseduje svoj Severni i Južni čvor. Planetarni čvorovi su, za razliku od Mesečevih čvorova, neuporedivo sporiji, i u osnovi, u astrologiji se koriste pre svega heliocentrični planetarni čvorovi što znači da se gleda iz ugla Sunca mesto gde ekliptika preseca putanju date planete.

Planetarni čvorovi se veoma sporo pomeraju, otprilike 1 stepen za jedan vek, pa su njihove pozicije vrlo stabilne.  Kreću se samo direktno.

Tabela planetarnih čvorova za 2000. godine je ona koja se sada koristi, pošto se od tada nisu značajno pomerili.

Planeta Severni čvor Južni čvor

Merkur 18 20’ Bika 18 20’ Škorpiona

Venera 16 41’ Blizanaca 16 41’ Strelca

Mars 19 33’ Bika 19 33’ Škorpiona

Jupiter 10 28’ Raka 10 28’ Jarca

Saturn 23 40’ Raka 23 40’ Jarca

Uran 14 00’ Blizanaca 14 00’ Strelca

Neptun 11 47’ Lava 11 47’ Vodolije

Pluton 20 17’ Raka 20 17’ Jarca

Kiron 29 29’ Vage 29 29’ Ovna

U osnovi, priroda svakog planetarnog čvora je ta da predstavlja celinu date planete. Kao Mesec, koji je za nas najznačajniji jer predstavlja celinu naše svesti, našeg bića, naše duše, tako govorimo i o ovim čvorovima planeta koji, zajedno sa njom, ukazuju na određenu posebnu ulogu koju natus eventualno ima po pitanju date planete. Najjači efekat nalazi se kada je u pitanju neki čvor, ako je planeta čiji je čvor u pitanju u konjunkciji ili u jakom aspektu sa tim čvorom - ako se npr. Jupiter nađe na Jupiterovom čvoru  ili ima neki snažan aspekt sa njim - tada će ta planeta biti izuzetno značajna.

Povezanost bilo koje planete sa Severnim čvorom – bilo njenim, bilo neke druge planete, uvek dovodi u vezu sa onim delom nas koji ima neku ulogu u širem društvu, širem okruženju; ona uloga koja je zamišljena da se prenese na druge.

Južni čvor primarno govori o faktorima odnosa, dok Severni čvor govori o faktorima uloge u svetu, one uloge koju natus ima negde u društvu.

Konkretno, povezivanje Južnog čvora sa natusom se doživljava kroz specifičan odnos, kroz odnos koji će imati sa određenom osobom, i tu natus eventualno pronalazi sebe.

Prvi korak u razvoju celine svesti jeste ostvarivanje svesti Južnog čvora, a zatim dolazi priča o Severnom čvoru. To je zato što natus ima svoja tri života, ima svoja tri postojanja – neophodno je najpre povezati se sa prethodnom inkarnacijom, a zatim sa sledećom, neophodno je najpre pronaći svoju ličnu ulogu a zatim ulogu koju imamo prema svetu.

Na nivou Mesečevih čvorova, trigon/sekstil sa osom čvorova, govori o srodnoj duši. Aspekat sa osom čvorova označava vezu iz prethodne inkarnacije.

Prvi korak je uvek taj, da izvučemo Euridiku iz podzemnog sveta, da iz dubine onog što je bilo, onu osobu koja je završila život prošli put, da je pronađemo sada.

Natus može da krene i ako nije pronašao sebe kroz lični odnos, i da ima nekakvu ulogu u svetu ali će ona biti daleko slabija, daleko manja, neće uspeti da je ispuni, konačno, jer ona nema mogućnost da dovoljno opstane.

Kada govorimo o orbisu aspekata ka čvorovima, što je manji orbis biće jače. Orbisi od 2 stepena funkcionišu ali se kao najmarkantniji uzimaju kada su najegzaktniji.

Primer

Poznati astrolog, koji je ceo svoj život posvetio astrologiji i uveo koncept humanističke astrologije. Njegovi bitni kodovi za astrologiju su ovde predstavljeni time što mu je vladar 3. kuće Neptun, a vladari 11. Mars i Pluton koji se ovde nalaze u 3.znaku i prave trigon ka njegovom MC-u, ka mestu gde on svakako može sebe da izrazi, kroz profesiju. On ima i druge faktore, kao što su Uran u 11. kući, egzaltiran i snažan; Merkur koji je ovde vrlo blizu 3. kuće i gradi trigon sa Saturnom koji je vrlo blizu 11. kući; dakle postoji jedna kombinacija koja iz više uglova govori o tome.

Međutim, ono što se ovde ističe to je da se Uranov Severni čvor u vreme kada je on rođen nalazio na Marsu, vladaru 11. kuće - on se nalazio na oko 13. stepeni, a tu je i Neptun, vladar 3. kuće.

Kada se recimo Uranov čvor nađe negde, uz kodove koji su bitni za nešto - npr. ovde za astrologiju, tu se dobija jedan jak kanal, i ono što on bude radio imaće velikog upliva na njegovo kosmičko telo, na njegovu zajednicu – on je dao bitan doprinos svetskoj astrologiji. Nije isto da li će natus komunicirati sa tim delom sebe, ili će imati samo te kodove koji mogu da budu dobri, ali u kojoj meri će on uspeti da se poveže sa kolektivom, sa jednom širom pričom zavisi od ove povezanosti sa čvorovima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD