Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16.11. do 23.11.2015.

Baš kad sam se spremao da objavim ovaj članak, čuo sam vesti o napadima teroristima u Parizu. Tragično i ironično, eto šta se desilo samo što sam završio članak sa delom dugoročne prognoze.

Nije bilo ništa specijalno na nebu prošle nedelje, osim što su Venera i Mars ušli u znak Vage 8. i 12. novembra i doneli promenu koja bi mogla da se tiče vrednosti i valute. U toku ovog perioda, oba su bila u padu ali ne dovoljno da bi to označilo tip ciklusa. Važnije zone obrta počinju ove nedelje. Prošlo je neko vreme od kad smo poslednji put imali kritični dan obrta. Poslednji je bio 26.avgusta,  +/- 3 radna dana, što se poklopilo sa krajem ogromnog pada indeksa akcija, srebra i valute.

Sledeći ovakav kritični dan je pred nama. U stvari orbis u kome je uticaj moguć počinje već ove nedelje sa Neptunom koji kreće direktno (18. novembra) i Venerom koja pravi T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona (20-23 novembra). Ovo je moćna translacija Venere sa dalekim planetama koja često završava kratrokročni trend i pravi nagle i drastične promene na tržištima, poput berze.

Ovaj trend važnih geokosmičkih potpisa će se ući u sledeću nedelju sa prvim prolazom 36-godišnjeg ciklusa rastućeg kvadrata Saturna i Neptuna 26. novembra. Već možemo da ga osetimo. Tržišta su pod njegovim uticajem, posebno mazut kojim vlada Neptun. Upravo su cene pale (Saturn) jer se nije ograničila proizvodnja (pitam se zašto?). Ovo će se uskoro promeniti kako se dobavljači budu više ograničavali (opet Saturn), i kako kompanije koje se bave proizvodnjom energenata počnu da reaguju na manjak profita.

Mislio sam da preskočim ovaj deo o dugoročnoj prognozi dok ne izađe moja knjiga Prognoza za 2016.godinu (1. decembra). Međutim, nisam mogao da odolim kad sam video kako je zahvaljujući studentskom protestu smenjen dekan Univerziteta Misuri prošle nedelje zbog diskriminacije. Senka Urana u kvadratu sa Plutonom. Zato sam ipak poželeo da podelim neke misli.

Jedna stvar koju sam primetio o životu, sad kad se približavamo završetku uticaja Uran-Pluton transformacije svega što smo mislili da je pravo, je pojavljivanje drugačije realnosti. Ova drugačija realnost jer realnost Saturna (u Strelcu) u kvadratu sa Neptunom (u Ribama), a ako ste astrolog znate da Neputn i Ribe vladaju različitim realnostima svakako. Ali jedna stvar oko koje sam siguran je da je ova nova realnost Neptuna u Ribama prilično različita od one koju je stvarao kvadrat Urana u Ovnu sa Plutonom u Jarcu. Kako se tačno razlikuje, nisam siguran još uvek jer sa Neptunom nikad ne znamo kako će ispasti. Sve je u pokretu, baš kao Neptun u Ribama. Ono što vidite nije ono što mislite da ste videli.

Meni lično je sve to vrlo interesantno jer ga povezujem sa astrološkim arhetipovima: Jarcem u kojem Pluton ostaje (pošto sam ja dupli Jarac) i Neptunom u Ribama, zato što se Neputun u mom natalu nalazi u Vagi. Zato, ako neko zna kako ove dve realnosti rade zajedno – ili u konfliktu – to bi bio neko ko je jak Saturn/Jarac tip (ja) i jak Neptunov tip (takođe ja).

Moj Saturn pita: “Šta je realno?”. Šta je realno sada kad smo prošli ovaj Uran – Pluton kosmički derbi i shvatili da ima ljudi koji će biti protiv tebe samo zato što izgledaš drugačije ili razmišljaš na određeni način koji nije njihov. Ali Neptun pita: “Kakva je to vrsta realnosti u kojoj možeš da odsečeš glavu svom prijatelju, bratu ili sestri? Da li su ti oni stvarno toliko naudili? Šta je sa tom okrutnošću i okorelim varvarstvom koje nagoni ove ljude da tako reaguju? Oni su kao zombiji bez duše, programirani da uništavaju i ubijaju u ime… čega? Preteško je i totalno nije cool pokušavati uspostavljanje bilo kakvog povezivanja sa osobom koja može da uradi tako nešto što Uran u Ovnu (glava) kvadrat Pluton u Jarcu (odsecanje) radi osobi koju čak ni ne poznaje zarad… čega? Njihovog izgleda? Njihovih verovanja ili nedostatka verovanja?

Uran kvadrat Pluton može biti zlo i okrutnost povezana sa humanošću koja vodi do ubistava povezanih sa… diskriminacijom. To je teško. Nasilno i egoistično. To je vrlo stresno zbog nedostaka univerzalnog saosećanja za čovečanstvo. To je mračna strana kvadrata ovih dveju planeta.

Sada sve to napuštamo kako ulazimo u kvadrat Saturna i Neptuna. Saturn je kao učitelj koji drži predavanje Uranu i Plutonu (agresivnosti i nasilju) i kreće se ka Neptunu (mir, opuštenost). Nove lekcije. Sve manje i manje nasilja ali ipak će ga još uvek biti dok god je Uran u Ovnu, u orbisu sa Plutonom u Jarcu do kraja januara.

Ima lekcija koje smo naučili od ovog kvadrata, a kojim se sada bavimo, svodeći računicu u pokušaju da se prebacimo na realnost Saturna u Strelcu i Neptuna u Ribama. Ovo je traženje svrhe, opravdavanje svrsisodnosti akcija, što Strelac uvek radi. A sa Saturnom ovde, to je potreba za uspostavljanjem moralnih prinicipa. Pa zašto ne bismo zahtevali jedan od Stelčevskih moralnih principa, poput besplatnog obrazovanja.

Ovo podseća na konjukciju Urana i Plutona 1965-1966 kada su studenti takođe bili aktivni, pravili proteste i imali zahteve za autoritete. To je bilo vreme velikih promena i obrazovni sistem posle toga više nije izgledao isto, kao ni politka. Tokom procesa Pokret za prava građana se učvrstio, a rat u Vijetnamu napokon završio. Tu i tamo je bilo nasilja na ulicama, na univerzitetima, u Vašingtonu i drugim glavnim gradovima sveta. I evo nas ponovo ovde, da svedemo račune prve četvrtine prolaska ovih dveju planeta i opet vidimo nasilje, proteste, napade na policiju, i vrlo izvesno uskoro na vladu. Uvek se setim terora koji smo mi napravili generaciji naših toditelja. Sada sam ja roditelj nove generacije aktivista, i pitam se kako će se moja generacija nositi sa ovim. Kao naši roditelji? Ili sa razumevanjem za buntovnike sa razlogom.

Besplatno obrazovanje nije tako loša stvar o kojoj se može razmišljati, s obzirom da su cene fakulteta izvan domašaja većine ljudi, osim ako ne žele da započnu život sa velikim dugom. Pa, ja sam dupli Jarac (sa Suncem i Mesecom u Jarcu, takođe), što znači da uživam u rešavanju ovakvih problema, nalaženju rešenja ili bar mogu da započnem diskusiju na tu temu. Šta ako… Vlada ponudi besplatno školovanje na jednom fakultetu u svakoj državi? Tako da svako ko je diplomirao, a ima veliki studentski dug mogao da radi da ga otplati držeći 1,2 predavanja (pored redovnog posla) na tom besplatnom fakultetu. Da individue i biznismeni koji podržavaju ovu ideju mogu da se oslobode poreza i da tako doprinose. Da se legalizuje marihuana u svrhe lečenja i da se od tog novca podržava ova ideja.

Šta ako? To je nova realnost Saturna u kvadratu sa Neptunom. Postavljanje pitanja koja su vredna truda može da razbistri maglu. To neće odseći glavu svakome ko ima drugačija uverenja ili boju kože. To je Uran kvadrat Pluton, gde je diskriminacija postala ekstremni sport. Dobro došli u novu realnost Saturna u kvadratu sa Neptunom, gde nema jasnih odgovora ali ima mnogo pitanja ili nesporazuma ako ih ne postavite. Šta ako? Sa ovom kombinacijom planeta, vreme je da se noćne more završe (strah od nepoznatog) i započne ispunjavanje snova. Šta ako…

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD