Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Regulus u Devici

Vreme zimskog solsticija naznačeno je kao ključan “trenutak prelaza” u vremenu u kome živimo. Naime, za početak svake godine se kao referentna tačka može uzeti jedna od 4 kardinalne tačke budući da svaka od njih označava po jednu “kulminaciju” vremena izraženog kroz odnos Sunca i Zemlje. To mogu biti 0º Ovna (početak proleća – dani od tada postaju polako duži od noći), 0º Raka (početak leta – najduži dan), 0º Vage (početak jeseni – završetak dugih dana i začeće novog perioda) ili 0º Jarca (početak zime – dužina dana polako počinje da se povećava).

Bilo koja od ove četiri tačke služi kao “marker vremena”, ali u periodu koji je pred nama, tradicija Maja najavljuje 21.12.2012. kao “poslednji dan” svog kalendara dugog brojanja, nagoveštavajući početak nekog novog perioda. Početak “novog perioda” vezan za zimski solsticij ne treba da čudi, jer on naglašava period koji je vezan za elemenat Zemlje (Jarac), pa kako u ovom periodu upravo i Regulus prelazi iz znaka Lava u zemljani znak Device – vreme koje definiše trenutak prelaza jednog Doba u drugo i jeste vezano za zemljani kardinalni znak (Jarac) koji predstavlja zimski solsticij.

Da situacija ovog “prelaza” kroz zemljani znak bude naglašenija, baš se pre oko godinu dana na sam dan zimskog solsticija (21.12.2010.) dogodila “velika lunarna eklipsa”, jedinstvena po tome što je pored poravnanja Meseca, Zemlje i Sunca u ravan sa njima došao i galaktički ekvator, što je iznimno retka pojava. Ovaj značajan astronomsko-astrološki trenutak markirao je svakako baš zimski solsticij kao bitan momenat u vremenu, ali to nije sve. On je najavio i tačan trenutak prelaska fiksne zvezde Regulus u znak Device!

Naime, koliko god tačan trenutak prelaska jedne zvezde iz znaka u znak bio težak za definisanje usled veoma sporog pomeranja (i iz istog razloga imamo i nekoliko sistema ayanamši, kao razlika između sideralnog i tropskog Zodijaka) – tačan trenutak prelaska Regulusa u znak Devicu je definisan baš stepenom na kome se dogodila sama eklipsa.

Ako pogledamo “sliku u ogledalu” koja se dobija kada preko ključne ose Zodijamo preslikamo sam stepen eklipse (što je slično kao i definisanje srednjevokovnih antiscija, samo što se ovde za osnovu uzima prirodna podela Zodijaka na parove po vladarstvima) vidimo da sam stepen ove eklispe pada upravo na 0º Device – najavljujući trenutak kada će tačno godinu dana kasnije Regulus doći na 0º Device! Tako je tačan trenutak Device definisan momentom kada Sunce dođe na isto mesto na kome se nalazilo u trenutku velike lunarne eklipse koja je otvorila kapije za rođenje ove Nove ere od 2160 godina, koliko Regulus boravi u jednom znaku.

Horoskop Novog Doba

Regulus ulazi u Devicu u sredu, 21.12.2011. u 15:05 CET. Kako ovaj horoskop predstavlja veliko rođenje Novog Entiteta na Zemlji, njegov horoskop radimo za primarni meridijan koji predstavlja tačku preseka kolektivne svesti – što trenutno jeste Grinički meridijan.

Ovaj horoskop predstavlja rođenje “novog trenda vremena”, oslikanog u novom entitetu – Regulusa u Devici. U pitanju je izvesno veoma “ženski entitet”, budući da Venera dominira na samom MC-u i gradi egzaktan trigon ka Ascendentu. Vladar Ascendenta (Merkur) se nalazi na Severnom čvoru, što jeste slika jednog “novog trenda”, a njegov dispozitor je Jupiter na 0º Bika i u egzaktnoj konjunkciji sa Lilit – što još jednom snažno naglašava žensku prirodu ovog bića.

Da je u pitanju ženska priroda jasno nam je i iz same činjenice da je Regulus ušao upravo u jedini ženski ljudski znak. Ipak, ovaj Regulus je prima i isto tako snažnu trigonsku podršku od Jupitera (i Lilit) sa 0º Bika, kao i Sunca, pa je direktna “dobrodošlica” novom rođenju na 0º Device napravljena od dva najveća tela (Sunca i Jupitera), kao i od jedne posebne žene – Lilit!

Ovaj horoskop sam po sebi zaslužuje potpuno tumačenje ako želimo da proniknemo u tajnu čitavog trenda širokog vremenskog razdoblja koje će trajati narednih 2160 godina, ali postoji još nešto što je veoma važno kada je ovaj horoskop u pitanju. On u sebi nosi kod za prelaz u samo doba Vodolije!

Doba Vodolije

Dobro je poznato da se već duži vremenski period nalazimo u Dobu Riba, iako je prisutno i široko rasprostranjeno mišljenje da smo već ušli u doba Vodolije. Naime, “ere” ili “doba” su formirana pomeranjem pomeranje tačke ekvinocija (prolećne tačke) usled fenomena precesije, zbog koga se čitav tropski zodijak (koji je u primarnoj upotrebi u Zapadnoj astrologiji) pomera unazad u odnosu na sideralni zodijak. Brzina kojom se ovo pomeranje odvija je 1º za svake 72 godine. Ovaj odnos tropskog i sideralnog zodijaka definiše vremenska razdoblja.

Tako se sama prolećna tačka (tačka ekvinocija) krajem decembra 2011. nalazi tačno na 05 Riba 05' 17’’. Prema tome još uvek smo u dobu Riba, a znajući da se tačka ekvinocija pomera po jedan stepen za 72 godine unazad, nije preterano teško izračunati kada ćemo zapravo zaista preći u Doba Vodolije - znači za nešto više od 360 godina. Zapravo, 2378. godina je tačna godina kada će precesija ekvinocija preći iz znaka Riba u znak Vodolije, tačnije na 29 Vodolije 59' 59'' – što znači da upravo tada ulazimo znak Vodolije!

U toj godini će se, između ostalog, Saturn i Jupiter sresti i naći u konjunkciji, na prelazu iz znaka Riba u Ovna tako da će formirati konjunkciju u oba ova znaka što je zaista pokazatelj prelaska u jedno novo doba, znak jedne nove ere koja odatle počinje. Prema tome, mi se trenutno nalazimo na pragu tog novog doba, ali ono još nije počelo, jer doba Vodolije je doba ljudskog znaka i sasvim će izmeniti priču čoveka, načina na na koji se čovek razvija i na koji je definisan kao biće. Ipak, poslednjih 5º nekog znaka uvek pokazuje upliv narednog, pa ovih 5º koje imamo od ere Riba već nagoveštavaju doba Vodolije. To je isti onaj fenomen kada kažemo da zora nastaje tačno onda kada Sunce izađe na horizontu, ali prve zrake Sunca vidimo još pre egzaktnog trunutka zore – odnosno pre nego što je Sunce izašlo! U svakom slučaju, mi se nalazimo u zori doba Vodolije (iako do tog doba imamo još nešto više od 360 godina), koja je baš kao i svaka zora – vreme za buđenje!

2012. godina i Doba Vodolije

Dakle, imamo još nešto više od 360 godina do oficijelnog ulaska u Doba Vodolije. Regulus prelazi 21.12.2011. u znak Device, a Maje naglašavaju 21.12.2012. kao poslednji dan kalendara dugog brojanja. Ovih prvih godinu dana “života Regulusa u Devici” ima veliku važnost za čitav period do ulaska u Eru Vodolije 2378. godine, jer ako progresiramo horoskop Regulusa u Devici na početak 2012. godine dobijamo zapravo horoskop 21.12.2012. godine – koji je određen od Maja kao ključni datum!

Ne samo da smo progresijom horoskopa Regulusa u Devici na datum kada precesija prelazi u znak Vodolije dobili isti datum (21.12.2012), već je i vreme veoma slično originalnom horoskopu zimskog solsticija 21.12.2012. godine! Sve planete se nalaze na egzaktno istom mestu u oba horoskopa, a jedino su različiti vrhovi kuća i Mesec za samo 2º. Ovo je u osnovi isti horoskop koji se razlikuje samo za nekoliko sati jedan od drugog!

Ovo samo znači da je narednih godinu dana od početka ove prirodne godine (zimski solsticij) označeno epohalnim početkom novog rođenja žene – ujedno i godina koja predstavlja semenu formu narednih više od 360 godina koje nas još deli do ulaska u pravu Eru Vodolije.

Ono što “posejemo” u ovoj godini će rezonirati ne samo u narednim bliskim godinama u našim životima, već kako godina odmiče i u životima naših potomaka u više generacija… Zato je 2011. godina koja je već na zalasku bila Godina Buđenja kroz 7 eklipsi, dok je ona koja za nekoliko dana započinje upravo godina Rođenja ili Godina Stvaranja. Stvarajmo u Sreći.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD