Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.10. do 26.10.2015.

Svetska tržišta kapitala su bila uglavnom u porastu poslednje nedelje, kako je Merkur završio svoj retrogradni hod. Mnogi indeksi su dostigli svoj najviši nivo od 18. – 19. avgusta, malo pre kolapsa pod uticajem dugoročnih zakona ciklusa od 24. – 26. avgusta, pred tri kritična geokosmička dana obrta. Međutim, nisu svi indeksi napravili novi mesečni rast. Neki nisu mogli da iznesu svoj porast iz prethodne nedelje.

17. septembar je važan datum za američko tržište iz dva razloga. Prvo, to je dan u kome nas je vlada iznenadila izjavivši da neće biti porasta kamatnih stopa, što je stvorilo kontraverzu, a drugo, to je dan u kome je Merkur krenuo retrogradno, a Jupiter se našao u opoziciji sa Neptunom. Mnogi svetski indeksi su pali posle toga 29. septembra, i to čak ispod nivoa na kome su se našli posle pada između 24. i 26.  avgusta.

U Evropi se mnogo toga promenilo prošle nedelje. Holandski AEX je dostigao novi mesečni skok. Međutim nemački DAX i  londonski FTSE su se zadržali ispod skorašnjeg skoka koji su dostigli početom oktobra. Ruski MICEX je sa druge strane, imao najveći porast od 6. marta. Njegov premeštaj na poziciju Sirije kako bi imao veću kontrolu nad rezervama svetske nafte su investitori (i Donald Trump) videli kao šansu za dugoročnu investiciju u Kanadi (i tako izgubili šansu u Americi).

Azija i zemlje Pacifika su takođe pokazale znake odstupanja prošle nedelje kada je Merkur zavšio svoj retrogradni hod, a Sunce se našlo u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom. Ovu šemu smo videli i ranije, tačnije pre godinu dana kad su mnogi svetski indeksi naglo pali oko 15. oktobra 2014, na srednoj tački hoda retrogradnog Merkura. Ovaj slučaj bi se mogao ponoviti i sada jer su primarni ciklusi u svojim ranim fazama uglavnom uvek bikovski.

Za zlato i srebro važi slična priča.

Sve u svemu, bila je ovo vrlo aktivna nedelja za finansijska tržišta. A sledeće nedelje ćemo biti svedoci još zanimljivijih dešavanja kada će se tržišta naći tačno na sredini (u ponedeljak, utorak) jedne grupe geokosmičkih potisa, čije je okupljanje i delovanje počelo 6. oktobra i trajaće do 2. novembra.

Pre svega, od 11. oktobra do 17. oktobra Mars je bio u konjukciji sa Jupiterom u Devici, u trigonu sa Plutonom. Prošlog petka, pre zatvaranja berze, poslednja trgovina mazutom je donela porast na 50.92, što je najveći skok od 24. jula. Zatim su cene pale na 45.23 u četvrtak 15. oktobra pred kraj ovog aspekta. Mazutom vlada Jupiter (suvladar Neptuna). Sada se i Venera sprema da napravi isti aspekt od 23. do 25. oktobra (konjukciju sa Jupiterom, trigon sa Plutonom), što bi moglo da donese mazutu još jedan skok.

Venerin uticaj će trajati i duže od ta tri dana, sve do 2. novembra, kada će imati konjukciju sa Marsom. Za tržišta, berzu i valute ovo Venerino kretanje kroz Devicu je kao iz bajke kad se zrno pasulja razgrana u drvo i vine u oblake.  Tokom celog ovog perioda od 23. oktobra do 2. novembra možemo očekivati vrlo važna dešavanja na svim finansijskim poljima.

Iako su cene na papiru pale, troškovi života rastu, a kvalitet života opada. Primaoci socijalne pomoći su spali na jednu četvrtinu kupovne moći u poslednjih 15 godina, po podacima Lige starijih građana”, Robert Powell, “No Benefit Boost for Seniors,”

“… mnogi ljudi krive vladu za prolongiranje Velike Recesije i sporog tempa oporavka. Ali ova politika je zaustavila krizu i započela ekonomski oporavak koji je jači u Americi nego u drugim zemljama. Jedna lekcija iz finansijske krize je da, koliko god bilo teško, stabilizovanje sistema (na primer, banaka) je kritičan prvi korak ka stabilizaciji ekonomije. Ako domaćinstva i preduzeća ne mogu da dobiju kredit, ekonomija će patiti… Preduzete mere tek treba da se materijalizuju.” Alan S. Binder and Mark Zandi, “Don’t Look Back In Anger at Bailouts and Stimulus”

Ono što je interesantno za aspekt Jupitera i Venere koji će trajati do 2. novembra je da ništa drugo neće imati tako snažan uticaj na promene u društvu, tržištu i svetskim događajima kao ono što nas čeka do polovine novembra. Tada će Sunce napraviti konjukciju sa Saturnom, i vrlo snažan kvadrat sa Neptunom.

36-godišnji Saturn/Neptun kvadrat, koji se poslednji put pojavio 1979-1980, će imati tri prelaska i trajaće do septembra 2016. Orbis uticaja ovog velikog kosmičkog događaja počinje 9 meseci pre prvog prolaska, što je 26.novembar 2015. i može se osećati do 9 meseci posle poslednjeg prolaska u septembru 2016.

Dinamika Saturna i Neptuna u kvadratu će se najviše osetiti na američkim izborima za predsednika 2016. Takođe će biti u vezi sa odlukom Odbora federalnih rezervi o porastu kamatne stope tokom sledeće izborne godine. S obzirom na to da je Saturn sada u Strelcu i da će napraviti konjukcije ili opozicije sa pet od deset planeta Odobra federalnih rezervi od januara 2016. do januara 2018, male su šanse da će američka javnost biti tako blaga kao analisti industrija poput Binder ili Zander.

Javnost neće biti naklonjena ni političkim liderima. Izbori će imati dosta sličnosti sa onima koje smo videli 1980, kada su Neptun i Saturn bili u izazovnom aspektu. Saturn vlada starijima. Neptun socijalnim programima, mrežama napravljenim za starije, siromašne i druge kojima je potebna državna ili humanitarna pomoć. Kao što je citirano, mnogi su bili pogođeni ovim promenama, a naročito stariji građani i štediše. Ali opet, to je još jedna od karakteristika Neptuna: bez dodira sa stvarnošću, ali u dodiru sa političkim kretanjima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD