Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.10. do 26.10.2015.

Svetska tržišta kapitala su bila uglavnom u porastu poslednje nedelje, kako je Merkur završio svoj retrogradni hod. Mnogi indeksi su dostigli svoj najviši nivo od 18. – 19. avgusta, malo pre kolapsa pod uticajem dugoročnih zakona ciklusa od 24. – 26. avgusta, pred tri kritična geokosmička dana obrta. Međutim, nisu svi indeksi napravili novi mesečni rast. Neki nisu mogli da iznesu svoj porast iz prethodne nedelje.

17. septembar je važan datum za američko tržište iz dva razloga. Prvo, to je dan u kome nas je vlada iznenadila izjavivši da neće biti porasta kamatnih stopa, što je stvorilo kontraverzu, a drugo, to je dan u kome je Merkur krenuo retrogradno, a Jupiter se našao u opoziciji sa Neptunom. Mnogi svetski indeksi su pali posle toga 29. septembra, i to čak ispod nivoa na kome su se našli posle pada između 24. i 26.  avgusta.

U Evropi se mnogo toga promenilo prošle nedelje. Holandski AEX je dostigao novi mesečni skok. Međutim nemački DAX i  londonski FTSE su se zadržali ispod skorašnjeg skoka koji su dostigli početom oktobra. Ruski MICEX je sa druge strane, imao najveći porast od 6. marta. Njegov premeštaj na poziciju Sirije kako bi imao veću kontrolu nad rezervama svetske nafte su investitori (i Donald Trump) videli kao šansu za dugoročnu investiciju u Kanadi (i tako izgubili šansu u Americi).

Azija i zemlje Pacifika su takođe pokazale znake odstupanja prošle nedelje kada je Merkur zavšio svoj retrogradni hod, a Sunce se našlo u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom. Ovu šemu smo videli i ranije, tačnije pre godinu dana kad su mnogi svetski indeksi naglo pali oko 15. oktobra 2014, na srednoj tački hoda retrogradnog Merkura. Ovaj slučaj bi se mogao ponoviti i sada jer su primarni ciklusi u svojim ranim fazama uglavnom uvek bikovski.

Za zlato i srebro važi slična priča.

Sve u svemu, bila je ovo vrlo aktivna nedelja za finansijska tržišta. A sledeće nedelje ćemo biti svedoci još zanimljivijih dešavanja kada će se tržišta naći tačno na sredini (u ponedeljak, utorak) jedne grupe geokosmičkih potisa, čije je okupljanje i delovanje počelo 6. oktobra i trajaće do 2. novembra.

Pre svega, od 11. oktobra do 17. oktobra Mars je bio u konjukciji sa Jupiterom u Devici, u trigonu sa Plutonom. Prošlog petka, pre zatvaranja berze, poslednja trgovina mazutom je donela porast na 50.92, što je najveći skok od 24. jula. Zatim su cene pale na 45.23 u četvrtak 15. oktobra pred kraj ovog aspekta. Mazutom vlada Jupiter (suvladar Neptuna). Sada se i Venera sprema da napravi isti aspekt od 23. do 25. oktobra (konjukciju sa Jupiterom, trigon sa Plutonom), što bi moglo da donese mazutu još jedan skok.

Venerin uticaj će trajati i duže od ta tri dana, sve do 2. novembra, kada će imati konjukciju sa Marsom. Za tržišta, berzu i valute ovo Venerino kretanje kroz Devicu je kao iz bajke kad se zrno pasulja razgrana u drvo i vine u oblake.  Tokom celog ovog perioda od 23. oktobra do 2. novembra možemo očekivati vrlo važna dešavanja na svim finansijskim poljima.

Iako su cene na papiru pale, troškovi života rastu, a kvalitet života opada. Primaoci socijalne pomoći su spali na jednu četvrtinu kupovne moći u poslednjih 15 godina, po podacima Lige starijih građana”, Robert Powell, “No Benefit Boost for Seniors,”

“… mnogi ljudi krive vladu za prolongiranje Velike Recesije i sporog tempa oporavka. Ali ova politika je zaustavila krizu i započela ekonomski oporavak koji je jači u Americi nego u drugim zemljama. Jedna lekcija iz finansijske krize je da, koliko god bilo teško, stabilizovanje sistema (na primer, banaka) je kritičan prvi korak ka stabilizaciji ekonomije. Ako domaćinstva i preduzeća ne mogu da dobiju kredit, ekonomija će patiti… Preduzete mere tek treba da se materijalizuju.” Alan S. Binder and Mark Zandi, “Don’t Look Back In Anger at Bailouts and Stimulus”

Ono što je interesantno za aspekt Jupitera i Venere koji će trajati do 2. novembra je da ništa drugo neće imati tako snažan uticaj na promene u društvu, tržištu i svetskim događajima kao ono što nas čeka do polovine novembra. Tada će Sunce napraviti konjukciju sa Saturnom, i vrlo snažan kvadrat sa Neptunom.

36-godišnji Saturn/Neptun kvadrat, koji se poslednji put pojavio 1979-1980, će imati tri prelaska i trajaće do septembra 2016. Orbis uticaja ovog velikog kosmičkog događaja počinje 9 meseci pre prvog prolaska, što je 26.novembar 2015. i može se osećati do 9 meseci posle poslednjeg prolaska u septembru 2016.

Dinamika Saturna i Neptuna u kvadratu će se najviše osetiti na američkim izborima za predsednika 2016. Takođe će biti u vezi sa odlukom Odbora federalnih rezervi o porastu kamatne stope tokom sledeće izborne godine. S obzirom na to da je Saturn sada u Strelcu i da će napraviti konjukcije ili opozicije sa pet od deset planeta Odobra federalnih rezervi od januara 2016. do januara 2018, male su šanse da će američka javnost biti tako blaga kao analisti industrija poput Binder ili Zander.

Javnost neće biti naklonjena ni političkim liderima. Izbori će imati dosta sličnosti sa onima koje smo videli 1980, kada su Neptun i Saturn bili u izazovnom aspektu. Saturn vlada starijima. Neptun socijalnim programima, mrežama napravljenim za starije, siromašne i druge kojima je potebna državna ili humanitarna pomoć. Kao što je citirano, mnogi su bili pogođeni ovim promenama, a naročito stariji građani i štediše. Ali opet, to je još jedna od karakteristika Neptuna: bez dodira sa stvarnošću, ali u dodiru sa političkim kretanjima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD