Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12.10. do 19.10.2015.

Ovo je bila veoma dobra nedelja za akcije i robu širom sveta. Videli smo pozitivnu reakciju na izjavu Kristine Lagard da su mete globalnog rasta pod rizikom (možda će morati da smanje svoje prognoze, ponovo), kao i prošlonedeljni razočaravajući izveštaj o stopi zaposlenja. Ove vesti su obradovale investitore jer impliciraju nula kamatne stope koju će centralne banke morati da zadrže, uprkos pređašnjim izjavama predsedavajuće Dženet Jelen da će se povećati do kraja godine.

Ali hajde da se vratimo i sve tačkice povežemo u jednu sliku, da vidimo da li smo dobro razumeli. Sve do 17. septembra svi su bili ubeđeni da će se kamatne stope povećati ali tog dana, međutim, (kako se trikster Merkur okrenuo retrogradno) vlada je iznenadila sve analitičare, odlučivši da ih ne podigne. Nedelju dana kasnije predsedavajuća je napravila zaokret za 180 stepeni, izjavivši da će vlada ipak to učiniti do kraja godine. Sledeće nedelje brojke sa platnog spiska su se srozale više nego što je iko mogao da predvidi, uz smanjenje broja radnih mesta. U početku na berzi nije bila takva situacija. The Dow Jones Industrial Average je pao za 250 poena da bi se do kraja tog dana (2. oktobra) popeo za 200, i odatle se od tada nije pomerio.

Kako je pristizalo sve više loših vesti od IMF, berza je nastavila sa svojim vatrenim relijem. Kao i roba. Dija je zatvorila nedelju sa iznad 17,000 prvi put u dva meseca. Zlato sa 1150. Srebro i mazut su poslovali sa malo više iznad 16.00/unci i 50.00/barela prvi put u mnogo meseci. Iznenada se Merkur okrenuo direktno 9. oktobra i doneo dane sreće na tržišta.

Od 17. septembra do 9. oktobra smo imali baš dobar primer za retrogradnog Merura. Ne znam da li sam ikada video toliko promena za tako kratko vreme. Iznenadne promene u Fedralnim rezervama o kojima se diskutovalo poslednih nekoliko nedelja. Pa promene situacije na Srednjem Istoku koje su uticale na glavne promene američke politike u tom regionu. Ostavka Džona Bohnera, predsedavajućeg Domom, praćena izjavom njegovog zamenika Kevina Mek Kartija da će izaći iz trke za ovo mesto, što je rezultiralo neredom u Republikanskoj stranci. Međutim, i Demokrate imaju svoj sopstveni nered u vezi sa kandidatkinjom Hilari Klinton.

Merkur je završio svoj retrogradni hod 9. oktobra, uz nekoliko drugih geokosmičkih potpisa, koji imaju jaku istorijsku vezu sa promenama na različitim tržištima. U četvrtak 8. oktobra Venera je napustila društveno popularan i optimističan znak Lava i ušla u Devicu, gde je ljubav znači ljubav prema poslu.

 U subotu 10.oktobra Venera je napravila kvadrat ka Saturnu, što ima tendenciju da devaluira materijalne vrednosti ali i status. Sledećeg dana Sunce izlazi iz aspekta ka kvadratu Urana i Plutona, praveći opoziciju sa Uranom. Ovaj kosmički fenomen ima tendenciju da uzrokuje iznenadne promene na tržišima. Ako se to ponovo desi, biće problema jer su akcije i roba napravile skok.

U prošlonedeljnoj kolumni istaknuta je druga korelacija u vezi sa ovim aspektima: “U vezi sa prirodom, možemo očekivati erupcije, poplave, zemljotrese, uragane, tornade i jake vetrove.” Sve smo to imali prošle nedelje, uključući i poplavu skoro biblijskih razmera u Južnoj Karolini. I to nije gotovo. 23. oktobra Saturn pravi treći i poslednji seskvadrat sa Uranom. S obzirom da Satrurn vlada zemljom i vladom, a Uran predstavlja iznenadne promene, nemire i poremećaje, posledice prošlonedeljnog događaja verovatno nisu završene. Sprema se još jedan nivo manifestacije. Očekuje se više iznenadjenja u političkoj trci za predsednika Amerike 2016, u vezi sa situacijom u Siriji i odnosima između Amerike i Rusije, kao i na finansijskim tržištima.

Jupiter i Neptun su takođe vrlo aktivni, što je važno za mazut. Kao što smo razmotrili prošle nedelje:”Ima puno aspekata Jupitera i Neptuna u 11 dana od 6. do 17. oktobra, te možemo biti svedoci promena na tržištu mazuta.

Sve je išlo u prilog mazutu, cene su porasle, a lepi aspekti Jupitera i Neptuna tokom oktobra podržavaju ove cene. Međutim, brine nas kasni novembar, kada će Saturn napraviti prvi od tri rastuća kvadrata prema Neptunu. Ovo će biti mnogo važnije za stanje na tržištu mazuta od promena kojima smo svedočili u ovom periodu.

Kada pogledamo kako funkcioniše tiranija, obrazac je isti: prvo se oslobodi oružja zarad ljudi, a posle idi i dominiraj njima” – Dr. Ben Karson, Republikanski kandidat za predsednika   

Poslednjih sedam godina (a posebno tri) su bile veoma nasilne. U polju mundane astrologije, to je princip Urana i Plutona, koji su bili u orbisu moćnog kardinalnog kvadrata. Ovaj aspekt ostaje do otprilike kraja godine i onda počinje da se udaljava. Ima nade da će se širom sveta stopa nasilja smanjiti.

Postoji još jedan, malo poznati geokosmički igrač koji bi mogao da uče na smanjenje ne samo nasilja, nego i ludila oko političkih procesa, posebno ovde u Americi. To ima veze sa retrogradnim kretanjem Merkura kroz zodijak. 2015. retrogradni Merkur je počeo i završio svoje kretanje u vazdušnim znacima. Drugim rečima, govorimo o njegovom sedmogodišnjem ciklusu, kad provodi više vremena u vazdušnim nego u ostalim znacima. To se desilo 2008, 2001, 1994, itd. kada je na političkoj i finansijskoj svetskoj sceni bilo svega samo ne mira.

Merkur vlada umom, intelektom i komunikacijama. Po svojoj prirodi kompatibilan je vazdušnim znacima. Ova kombinacija daje vreme briljantnosti i novih ideja, vreme eksperimenata zasnovanih na intelektualnim teorijama. Problem je što ove ideje nemaju istorijsko utemeljenje. Niko ne može da pretpostavi da li će te teorije raditi u praksi ali nas u to vatreno ubeđuju njihovi stvaraoci koji su “pametni ljudi”. Merkur u vazdušnim znacima je fenomenalan za ljude koji se bave prodajom.

Ono što obično fali ovom Merkuru je zdrav razum. Važnija je ideja nego rezultat. Postoji verovanje da će rezultati biti fenomenalni. U realnosti nisu baš tako fenomenalni. U realnosti rezultat je obično ono što ovi pametnjakovići nisu predvideli, niti uzeli u obzir. U većini slučajeva oni ni ne moraju da se bave sprovođenjem ideja u delo, oni samo pričaju o tome jer vazdušni znaci nisu znaci od akcije.

Sada izlazimo iz ciklusa Merkura u vazdušnim znacima. 2016. retrogradni Merkur će se kretati od vazduha ka zemlji. Zemlja je praktična. Ona poštuje tradiciju i ono što je davalo rezultate ranije. Zemlja nastoji da izgradi koncenzus i kooperaciju u svom timu. Ne priča o timskom radu, nego motiviše ljude da stvaraju timove koji će se međusobno podržavati, kako bi postigli jasno definisane ciljeve.

Kad Merkur krene svoj retrogradni period kroz zemljane znake 2016. raspoloženje će se promeniti od “protiv” do “šta može da upali?”, “koji je najbolji način da se stvari urade?”. Na kraju, najbolji prodavac i najpametniji čovek neće pobediti na izborima, već onaj koji bude mogao da ubedi ljude kako da se radi praktično, zdravorazumski.

Investitori mogu da odahnu sada jer će tržišta funkcionisati na način koji je moguće predvideti. Loše vesti ne moraju više da budu dobre za tržišta, kako smo videli prošle nedelje kada je Merkur bio u vazdušnom znaku. Međutim, izazov će biti kako se izboriti sa posledicama odluka donetih u vazdušnim znacima, koji nisu uvek tako pametni kao što se čini na prvi pogled. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD