Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Asteroid Hekata

U Hadov podzemni svet su mnogi ulazili ali gotovo niko nije mogao da izađe iz njega. Had, Persefona, Hermes i Hekata su jedina bića koja su imala tu mogućnost da ulaze i izlaze iz podzemnog sveta. Hermes je u Grčkoj mitologiji isto što i Merkur u Rimskoj, ali on predstavlja i sva ona tajna znanja koja zovemo “hermetičkim” i ona koja mu omogućavaju da odlazi u podzemni svet i iz njega izlazi po želji.

Pandan Hermesu izražen je u Hekati. Hekata je jedna od prvih boginja, ona je preolimpijska boginja. Stvorena je od Gee i Urana, u primarnom, prvom nastanku iz kojeg su nastali svi ostali bogovi kasnije, mnogo pre nego što su nastala sva druga bića. Predstavljala je jednu čaroliju koja živi u prirodi, koju su ljudi obožavali, kojoj su se molili i koja je njima ispunjavala te molitve. Hekata je poznata i kao čarobnica a kasnije, sa uplivom razvijenog hrišćanstva ona menja svoju sliku u kolektivnoj svesti i biva predstavljena pre svega kao veštica.

Hekata je otkrivena 11.07.1868. godine kao stoti asteroid, pa stoga i nosi broj 100. Ascendent stavljamo na Sunce, budući da je upravo to onaj trenutak koji ukazuje na svest ili na viđenje nečega,kada je ona prvi put spoznata.

Pogledajmo ovu ženu koja je stvorena pre svih drugih, onu kojoj je Ascendent Rak sa Mesecom na 1. stepenu Ovna u 10. kući, u konjunkciji sa Hironom. Znamo da Hiron uistinu predstavlja kosmičku dušu i da Hekata, budući da je u konjunkciji sa Hironom, mora svakako imati veze sa svim onim što je povezano sa isceljivanjem, sa tajnim znanjima, sa onim što spaja svetove i što prevodi iz jednog sveta u drugi, jer Hiron upravo to nosi. Ali sa druge strane, budući da je sve to otkriveno u znaku Raka i da je ona predstavljena tim Mesecom, tom ženom koja je stvorena, koja je negde na početku i u konjunkciji sa Hironom, ona svakako predstavlja spoj ljudske duše i kosmičke duše, onog dela nas koji je besmrtan. Mesec pada u Škorpionu, a na 3. Škorpiona ga uopšte nema, Mesec tu nestaje. Ipak, Hiron je onaj deo ljudske duše koji je besmrtan, i ovde dolazimo upravo do tačke koja je ključna, koja ukazuje da je Hekata imala sposobnost da bude u tom svetu besmrtnih.

Mi je zovemo Hekatom iako se nekada za nju koristi i naziv Hekate, dakle kao množina njenog imena, zato što je često predstavljena sa tri lika, kao biće koje ima 3 lica i koje se pojavljuje u 3 primarne funkcije, 3 primarne faze.

Ako posmatramo kako je ona bila obožavana u pradavna vremena, naći ćemo da je bila poštovana kao ona koja može svaku želju da ispuni ako je zamolimo, ako joj se otvorimo, ako joj se molimo – a molitva je uvek primarno Mesec, primarno otvaranje duše, jer “molim” je Mesec, a “hvala” je Venera. Hekati se moli kada je Mesec mlad i kada se pojavi prvi dan nakon mladog Meseca, dakle kada se pojavi najmanji srp i tada je ona predstavljena slikom žene koja nosi dve baklje u ruci. Ukoliko se noću po mladom Mesecu iskaže molitva, ona ispunjava želje. One koji joj se obraćaju ona štiti, čuva i brani.

Takođe, Hekata je čuvarka prelaz, pa je stoga i zaštitnica porođaja i prelaska duše iz jednog svemira u drugi. Ona pre svega čuva duše od negativnih duhova koji mogu da dođu sa druge strane. Zato su njeni kipovi stavljeni ispred vrata kako bi ona čuvala kuću od duhova koji bi mogli da uđu sa druge strane i prođu kroz ta vrata. Ona, kada je Mesec pun ima funkciju da ispunjava želje koje su vezane za zaštitu, za pomoć nekome, dok je ispunjenje svih želja koje čovek može imati upravo u onoj fazi samog početka Mesečevog rasta.

I konačno, njena treća faza, kada sasvim zalazi i kada je Mesec u svom poslednjem delu gde opada, predstavljena je ženom koja drži ključ, koji vodi dušu u tajna znanja i u unutrašnje svetove, ključ koji otvara druge ravni postojanja.

U trenutku otkrića Hekate – Mesec (odnosno ona, kao vladar ASC) je bio u konjunkciji sa Hironom i tu se ogleda njena simbolika stotog otkrivenog asteroida jer ne samo da je predstavljena kroz 1 u 10 i vezana za 10. kuću, već je nastala pre svih ostalih, pre Hronosa. Sama slika nje, Meseca, u konjunkciji sa Hironom, nje koja je na 1. i Hirona koji je na 0 stepenu uistinu nas povezuje sa prirodom 100, jer to nije obična duša, to je Mesec koji je zajedno sa Hironom, potpuno podignut, i koji ima neuporedivo veću silu nego običan čovek iz 1. Hekata je otkrivena na 15. stepenu Vodolije, u 8. kući u horoskopu otkrića. Ono što je ovde interesantno je odnos koji postoji između Hekate i Sunca, upravo onaj od 154 stepena što je triseptil, isti uglovni odnos koji je postojao u trenutku otkrića Hermesa između Hermesa i Sunca. Triseptil je onaj odnos koji čini tu tajnu prolaza, koji daje mogućnost 7 7 7, dakle 3x7 koji smo vezali za Hermesa, koji zovemo Hermes Trismegistos, a sama Hekata je poznata kao Hekata Trivia zato što ima tri lica; ona vlada sa 3 sveta, ona je ono što i Hermes.

Hekata će u zavisnosti od toga gde se nalazi u horoskopu biti ona koja će imati jednu od ove 3 funkcije u natusovom životu, pa će moći da mu ispuni želje ako joj se obrati, koje mogu biti materijalne prirode, mogu biti spas od nečega u nekoj opasnosti ili može natusu dati veliku mudrost i znanje o drugim svetovima, znanje o prolasku do tamo, razvijajući mu svu moguću intuiciju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD