Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

AstroHealing prve čakre (2.deo)

Mars i Jupiter

Disbalans govori da osoba po svaku cenu mora da ostvari i materijalizuje (Mars) neka svoja uverenja (na primer, moralna) i ideje (Jupiter) i da ih nametne drugima za njihovo dobro. Ova osoba je takozvani „netolerantni dobročinitelj“ jer Jupiter ima dobru nameru i veliki optimizam koje Mars mora da sprovede u delo, ali problem je u nametljivosti i spremnosti da se bori za svoja uverenja, što je dovodi do ispadanja iz celine i gubljenja balansa. Ovaj aspekt govori o preterivanju, o nametanju moralnih ili religioznih uverenja i načela drugima i tipičan je misionarski aspekt. Iako se suštinski, u osnovi nalazi dobra namera, radi se o tome da Mars prebrzo zaključuje da treba da uđe u akciju kako bi pomogao nekome, učinio da mu bude bolje. Ovo je odličan primer za izreku da je “put do pakla popločan dobrim namerama”. Prenaglašeni entuzijazam, netolerantnost i unutrašnji nemir osobu tera da se bori za svoja uverenja, dovodi je do premora i iscrpljuje je, uzrokujući nesanicu, glavobolju i visok krvni pritisak.

 Kada su Mars i Jupiter u balansu, osoba ima visok nivo tolerancije, prihvata da drugi ljudi imaju pravo na sopstvena uverenja, a svojom pozitivnom energijom, blagošću i verom privlači druge da joj se obrate za savet ili pomoć.

Mars i Saturn

Loš odnos Marsa i Saturna govori o asketizmu jer je 1. čakra (Mars) povezana sa fizičkim telom, nagonima i seksualnošću, a 7. čakra (Saturn) se odnosi na duhovnost, te ovde postoji jaka podela između materijalnog i duhovnog sveta, a osoba je podložna nekoj vrsti celibata i odricanja. U zavisnosti koja je planeta snažnija ili koji je od ovih centara jače razvijen, osoba sa snažnijim 1. centrom može biti jako materijalno usmerena, verovati samo u ono što je vidljivo i opipljivo, nauštrb spiritualnog nevidljivog sveta. Kada je 7. centar snažniji, osoba ima naglašenu duhovnost ili religijska načela i može sa ovim disbalansom da se odrekne materijalnog sveta, da ode u celibat i da se liši seksualnosti ili da sprovodi drastične postove i dijete jer joj odricanje nije problem. Ovo je slika jakog razdvajanja donje i gornje realnosti, zemlje i neba i fanatičnog zastupanja jedne strane, što dovodi do samokažnjavanja na nekom nivou. Naglašeni su radikalni stavovi, osoba ima jaku samodisciplinu, koja je generalno uzev dobra osobina, ali se zbog slepog držanja za određene, skoro ritualne radnje i spremnosti na velika samoodricanja ne prepoznaje kao dobra jer na kraju, jako iscrpljuje i ugrožava. Usled nemogućnosti da kontroliše svoje telo, nagone i potrebe (1. čakra) i zbog osećaja krivice ili neke vrste „grešnosti“, osoba ima strah od autoriteta ili više sile (7. čakra), pa će radije odbaciti telo i 1. čakru i tvrdoglavo slediti određenu dogmu ili pravilo (7. čakra). Na taj način se naprosto odriče i svoje slobode jer ako nema nešto što će slediti i čega će se strogo pridržavati, ima osećaj da će sve propasti, čime sebe jako ograničava i sputava. Ta velika rigidnost, nefleksibilnost i strah blokiraju osobu (Saturn hladi i zaustavlja protok), dovode je do stalne zabrinutosti, do prevelike krutosti i grčeva u mišićima, kičmi i zglobovima, do slabe cirkulacije i hroničnog osećaja fizičke hladnoće, do pucanja kapilara i stvaranja modrica, jer su zidovi krvnih sudova tanki.

Takođe, ovaj disbalans može dati nizak krvni pritisak, problem sa debelim crevom ili sa hemoroidima, jer se osoba povlači i odbacuje 1. čakru i isto tako, često ima tanku i osetljivu kožu (spoljnji odbrambeni omotač).

Kada su ova dva centra u balansu i imaju međusobno dobro kruženje energije, to stvara izuzetno jak prvi prsten ili krug u sistemu čakri, koji se odnosi na formiranje Plutonove 10. čakre. Tada je osoba dobro povezana sa jezgrom Zemlje, što predstavlja njeno celokupno genetsko nasleđe i sve pretke, koji joj tada daju snažnu osnovu i jak kosmički kanal, jer stanje svesti zavisi od količine energije koju neko ima. Ova osoba je izuzetno stabilna, ima jako samopouzdanje, dobrog je zdravlja, vitalna je, ima jaku seksualnu energiju i visok nivo svesti koji doseže duhovne nivoe, tako da može izuzetno dobro da se materijalizuje i ostvari u životu.

Sa druge strane, samo problematična 7. Saturnova čakra može dati da osoba ima problem sa 8, 9. i 10. čakrom, koje su izvan tela. Loš odnos Marsa sa transcendentnim planetama (Uran, Neptun i Pluton) uvek govori o određenim okolnostima koje na nesvesnom nivou (na nivou tela) utiču na osobu i dovode do određene nestabilnosti u nekoj oblasti života.

Mars i Uran

Loš odnos Marsa sa Uranom govori o nepovoljnim okolnostima koje sputavaju i ograničavaju, te osoba ima potrebu za sukobima i borbom u svom okruženju sa pojedincima ili čak grupom ljudi, društvom, državom, sistemom i sl. Osoba je izraženi individualista i revolucionar, teška za bilo kakvu saradnju ili timski rad jer ima stalnu potrebu da ide u suprotnost. Ovaj aspekt daje veliku unutrašnju uznemirenost i nervozu, pa postaje zlovoljna i ogorčena na razne stvari ili one koji za nju predstavljaju određenu “nepravdu”, zbog čega se mnogo troši i iscrpljuje - i psihički i fizički.

Kada su ove planete u dobrom aspektu ili kada je 1. centar u balansu sa 8. centrom, osoba ima jaku individualnu ličnost i originalne ciljeve, što joj omogućava da prevaziđe određene prepreke i ostvari uspeh i napredak. Tada je njena nezavisnost, otvorenost, originalnost i maštovitost podržana stvaralačkim sposobnostima i praktičnošću, čime privlači druge ljude i određene okolnosti da dođe do svog ostvarenja.

Mars i Neptun

Mars i Neptun su generalno dve neskladne energije, jer Mars povezuje sa telom i uzemljenjem, dok Neptun deluje kroz najvišu 9. čakru i jako je daleko od Marsa i 1. čakre, te osobu izvlači iz tela, guši i odvlači energiju i vatru Marsa. Svaki aspekt Marsa i Neptuna (čak i povoljni aspekti) govori o konekciji na nevidljive i nejasne energije. To je osoba koja jednostavno vidi ono što drugi ne vide, čuje ono što drugi ne čuju i primećuje ono što drugi ne primećuju. To je veoma aktivan unutrašnji život u negativnom smislu i kada su ove dve planete u lošem odnosu, to puno odvlači energiju i otvara auru za razne spoljne uticaje, čudne i haotične okolnosti. Aflikcija ove dve planete opisuje prisutnost neobjašnjivih, i za druge nerealnih, strahova od kojih osoba prosto treperi iznutra. To su i anksiozne slutnje, loši predosećaji, panični napadi straha, rasejanost, konfuznost, nesigurnost na fizičkom, mentalnom i emotivnom nivou, bežanje od realnosti i podložnost zavisničkim sredstvima (alkoholu, cigaretama, drogi, lekovima), povodljivost ili sklonost raznim obmanama i samoobmanama. Takođe, ovaj disbalans opisuje i razočaranost u život i u određene okolnosti zbog neostvarenih snova i ideala, jer ova Duša nosi neku traumu iz prethodnog života u kome je ostala zaglavljena, tako da je sada potrebno da se oslobodi tog velikog straha koji nosi duboko u nesvesnom delu sebe, tj.u samom telu.

Da bi ovo dovela u balans mora pre svega da ima hrabrosti (Mars) da se poveže sa višim vođstvom i prepusti intuiciji da je vodi, kako bi stekla potpuno poverenje u život. Dobar aspekt i dobar balans ova dva centra govore o naglašenoj intuiciji, senzibilitetu, idealizmu, mašti i umetničkim sklonostima. Osoba ima sposobnost realizacije svojih vizija i snova, a najčešće se bavi intelektualnim, umetničkim, duhovnim i spiritualnim stvaralaštvom, jer može da integriše i pročisti najdublje nivoe svog nesvesnog, kako u sebi, tako i u drugim ljudima.

Mars i Pluton

U opisu odnosa Marsa i Saturna već je pomenuto da 1. i 7. centar svojim kruženjem čine 10. Plutonov centar koji osobu povezuje sa jezgrom Zemlje i celom genetikom. Mars i Pluton se predstavljaju 1. i 10. Čakru, koje se odnose na uzemljenje i stabilnost, te njihov disbalans može da prilično uruši osobu. Ovde na jako dubokom nesvesnom nivou, u fizičkom telu, osoba nosi sećanje na fizičku bol i prepuna je strahova, kojima privlači neudobne okolnosti. Ovi snažni strahovi uglavnom su povezani sa raznim fobijama (strah od insekata, zmija, letenja avionom i sl.) kao i sa gubitkom materijalne i egzistencionalne sigurnosti. Takođe, osoba može biti sklona da na nesvesnom nivou stalno upada u opasne i rizične situacije jer precenjuje vlastite snage, dovodeći se u opasnost od samouništenja. Izražena je grubost, fanatizam i sadizam, u zavisnosti od kvaliteta i postavke ovih planeta, kao i od snage vladara Ascendenta. Tako, na primer, osoba može biti vrlo destruktivna i nasilna u određenim nepovoljnim okolnostima i situacijama, kao što su prirodne katastrofe, ratovi, protesti i sl. i na hladnokrvan način te situacije koristiti za zadovoljenje svojih ličnih najnižih strasti.

Skladan odnos govori o izuzetno snažnoj energiji osobe, koja poseduje veliku upornost i posvećenost radu. Pozitivno koristi svoje resurse, smirena je i reaguje ispravno, dinamična je, ambiciozna, ne odustaje od svojih ciljeva, otporna je i ima veliku moć regeneracije. Takođe ima više i veće ciljeve za dobrobit društva i šire zajednice, naročito u opštim i globalnim opasnim životnim situacijama  jer je smirena i pravilno reaguje. Ovo može biti i vođa sa vizijom ili neko ko drugima pomaže, energoterapeut, praktičar raznih energetskih terapija ili iscelitelj.

Prva čakra ili Muladara (sanskrit) je koren i temelj čitavog energetskog tela i osnova na kojoj se razvijaju sve ostale čakre. Rad na balansiranju ovog centra je izuzetno bitan jer stanje energije kod svakoga predstavlja stanje svesti. Sa malom energijom stanje svesti je nisko, ponavljaju se isti karmički obrasci, a okolnosti osobu odvlače u određeni začarani krug. Veća energija daje više stanje svesti, veću mogućnost korišćenja slobodne volje, kao i mogućnost oslobađanja od karmičke uslovljenosti.

          U sledećem članku biće više reč o astrološkom isceljivanju i balansiranju 1. energetskog centra.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD