Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28. Septembra do 05. Oktobra 2015.

Ovaj retrogradni Merkur (od 17. septembra do 9. oktobra) je dobra prilika da se “trikster” pokaže u svom punom kapacitetu, kada je reč o iznenadnim promenama, iznenađujućim izjavama i nestalnim ponašanjem kako svetskih lidera, tako i finasijskih tržišta. Ovo je period u kojem političari vredno rade, Papa Francis i kineski predsednik Xi Jinping u Vašingtonu prošle nedelje, dok je Vladimir Putin zakazao sastanak sa predsednikom Amerike Barakom Obamom sledeće nedelje u Njujorku. Zašto se svi ovi ljudi od važnosti sastaju za vreme retrogradnog Merkura? Verovatno zato što je Merkur u Vagi, što daje kombinaciju koja voli da se dogovara uprkos retrogradnosti. Šta smo dobili od svih tih sastanaka za vreme njegove retrogradnosti? Ne puno. Postoji šansa da će strane različito interpretirati dogovore ili će pomisliti da ima dovoljno vremena za debate, pa će ulaziti u detalje. Merkur u Vagi: divno vreme za izražavanje širokih ideala koji zvuče tako briljantno i širokoumno. Ali koliko je moguće uspešno ih implementirati bez nesporazuma i neželjenih rezultata? To je druga stvar. Razlike u svim tim detaljima mogu odložiti ili čak izbaciti iz koloseka sve ono što je prošle nedelje izgledalo tako fantastično. Neke od tih različitih interpretacija mogu čak da nastanu na sredini Merkurovog retrogradnog hoda i lunarne eklipse, što je u ponedeljak kasno uveče, +/- 1 dan za istočno vreme.

Bilo je puno novosti u drugim oblastima, koje su uzrokovale iznenadne promene u osećanjima investitora, što takođe spada pod normu retrogradnog Merkura. Prošle nedelje, država je izjavila da neće podići kratkoročne stope. U četvrtak, pred publikom na Univerzitetu Masačutesa, postalo je jasno da će ipak biti podignute. Zatim je u petak predsedavajući Domom Džon Boehner iznenada podneo ostavku. I sve ovo baš pred nova otkrića o (zlo)upotrebi email servera vodećeg demoktratskog kandidata za predsednika 2016., Hilari Klinton. Stvari se zakuvavaju za obe partije koje su podelile Ameriku, Federal Reserve Board (koji mnogi smatraju sedištem moći u SAD) je delovao, pa dobro, recimo malo prevrtljivo u poslednje vreme.

Ali nema brige. Ovo je tipično Triksterovo ponašanje. U ovom slučaju, Merkur će još jednom krenuti retrogradno ispočetka kroz ceo znak Vage. Kao što je već istaknuto ranije, ovaj sedmogodišnji fenomen je u jakoj vezi sa briljantnim ali neisprobanim idejama koje obično prave više problema i neželjenih posledica nego što “pametnjakovići” (iz vazdušnih znakova) mogu da pretpostave. Ekonomski i tržišni nemir koji se dešavao ovih godina: 2008, 2001, 1994, 1987, itd. je opet na pomolu.

Vrhunac ciklusa Merkurovog retrogradnog kretanja je 28. septembar. Ovako glasi pravilo: svako tržište koje nije već u startu retrogradnog hoda imalo preokret, imaće ga sada, na sredini Merkurovog kretanja. DJIA i valuta su već ispunili ovo pravilo ali zlato i srebro nisu. Ovog puta Merkurov uticaj će biti još jači jer će se u ponedeljak uveče dogoditi i Lunarna eklipsa preko znakova Ovan / Vaga. U jednoj studiji koju sam napravio pre par godina sam pokazao kako su se mnogi “nagli padovi” koji su se podigli zahvaljujući “oktobarskom efektu” u stvari desili zbog mladog ili punog Meseca dok je Sunce bilo u Vagi. Lunarna eklipsa je pun Mesec, gde senka Zemlje pomračuje svetlo punog Meseca. To se može videti u ponedeljak uveče iz Amerike ili u ponedeljak ujutru u Evropi. Nije oktobar ali je pun Mesec u Ovnu sa Suncem u Vagi. Ova dva znaka su kao da pokušavamo da kombinujemo mir i diplomatiju (Vaga) sa sporovima i pretnjama borbe (Ovan). Zanimljivo je da će se Obama i Putin (Vaga) sresti baš tada. Možda će izgledati miroljubivo sa strane posmatrano ali čitajte između redova ili posmatrajte šta se dešava nedugo posle sastanka. Jer je Trikster baš tada na vrhuncu svog retrogradnog kretanja.

Posle ponedeljka – utorka, možemo očekivati predah. Niko neće želeti da promoli svoj nos, pre bi se reklo da će svi zakopati glave u pesak u nadi da će se za to vreme oblaci razići. Finansijska tržišta će postati manje nestalna dok se svi trude da otkriju šta će sledeće biti, kako se Merkur usporava, usporava, usporava. Biće puno reči, sve dok je Merkur u Vagi. Ali nisu reči te koje odlučuju. Ima puno priče i malo akcije. Energije se podižu ali nema eksplozije sve dok ne pređemo dobrano u oktobar ka konačnom kvadratu Saturna i Urana 19.oktobra.

Ja uopšte nisam politički korektan. Mrzim političku korektnost. Praktikuju je oni koji žele da fundamentalno promene društvo. Njih nije briga da li se slažete sa njima ili ne, sve dok sedite povijene glave i ćutite”, Dr. Ben Carson

Baš kad treba da naučite kvalitete fleksiblnosti i adaptivnosti, postanete rigidni. To udružuje probleme koje pokušavate da rešite...”, Bret Stephens

Politička korektnost je skoro savršen simbol za Saturna u Strelcu (koji će tu biti do 20. decembra 2017.). Još će biti naglašenije do maja 2016. dok Jupiter, vladar Strelca, ide ka kvadratu sa Saturnom. Viđaćemo puno kandidata kako prave verbalne gafove, padajući pod giljotinu “političke korektnosti”. Kao što je prošle nedelje pretpostavljeno da će se desiti, i Donald Tramp i dr Ben Karson (ali i drugi) našli su se na klizavom terenu pod retrogradnim Merkurom, a Merkur vlada njihovim sunčevim znacima (Blizancima Trampa i Devicom Karsona). Pa ipak njihova saplitanja nisu toliko dramatična kao što su dvojice Škorpiona Džona Behnera i Skota Vokera. Behner je pod pritiskom dao ostavku na mesto predsedavajućeg Domom, a Voker je suspendovao svoju predsedničku kampanju. Ni Hilari Klinton, još jednoj Škorpionki, nije bilo lako prošle nedelje, s obzirom na nova otkrića njenog korišćenja ličnog email servera koji je na putu ka krivičnoj istrazi.

Međutim, politička korektnost nije jedino pitanje dana za svetske lidere i one koji su na tom putu. “Prodaja moći za reforme” je takođe centralna tema današnje geokosmičke klime, kao što svedoči razvoj u Kini. I moć i reforme su pod Plutonovom dinamikom, kao i Škorpionom kojim vlada. Upravo sada Pluton se nalazi u znaku vlade, Jarcu (2008-2024), i predstavlja srce kardinalnog klimaksa (bio je prvi koji je ušao u kardinalni znak i poslednji koji će iz njega izaći). Ovo je era velikih svetskih reformi, fundamenatalna transformacija načina na koji vlade rade. “Prodaja moći za reforme” je izazov celog sveta od 2008. do 2024. I upravo se nalazimo na sredini toga. Ima dramatičan upliv na tržišta, sa mnogo fantastičnih bikovskih udara praćenih jednako veličanstvenim padovima.

Nije stabilan svet u kome živimo. Ogromne transformativne energije su u toku. I one se reflektuju u dramatičnim obrtima. Renesansa 1940-2040, objašnjena 500-godišnjim obrascima Urana, Neptuna i Plutona, nastavlja da se odmotava. Reći da živimo u zanimljivim vremenima je čisto potcenjivanje. Ne mogu da zamislim dinamičnije vreme da se u njemu živi od ovoga sada. Sve se menja, a mi imamo priliku da budemo ko-kreatori onoga što će svet postati. Proces porađanja (1940-2040) je još u toku. Budućnost još nije zagarantovana. Izbori su pred nama, a rezultat će biti posledica tih izbora napravljenih u ovim istorijskim geokosmičkim ciklusima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD