Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Mislim, dakle postojim

- Cogito ergo sum -

Čuveni Rene Dekart, veliki matematičar i mislilac, začetnik racionalizma i analitičke geometrije, otac je još poznatije misli koja u najkraćem opisuje suštinu Merkurove prirode. Potreba za znanjem, komunikacijom, raznolikošću i analizom sveta, lišena emotivnog upliva, prikazana je Merkurom u natalnoj karti.

Simbol Merkura u astrologiji je krug svesti iznad koga je polumesec kao odraz duše, a ispod je krst materije, te ga je moguće objasniti kao materijalizovani duhovni oblik svesnosti na Zemlji. Uz malo mašte, njegov simbol se može sagledati kao Kaducej – glasnička palica, na kojoj su dve zmije obmotane oko štapa moći. Vlada ljudskim znacima, Blizancima i Devicom, a mnogi vide njegovu egzaltaciju u znaku Vodolije, koji je takođe ljudski znak i za koga se vezuju viša stanja svesti, a u kome bi radoznali Merkur dobio na stabilnosti. Po svojoj prirodi je neutralna planeta, odakle potiče nepristrasnost i objektivnost u razlučivanju, što je naročito izraženo pri analitičkom razmatranju.

U astrologiji se Merkur vezuje za govornu i pisanu reč, te je odraz sposobnosti učenja, povezivanja i prezentacije naučenog, kao i kombinovanja i selektovanja informacija dobijenih logičkim razmišljanjem. Takođe je značajna njegova uloga u apstraktnom razmišljanju i razumu koji su jedino svojstveni čoveku.

Iako ima dvostruko vladarstvo, kao vladar vazdušnog i promenljivog znaka Blizanaca i zemljanog i promenljivog znaka Device, mogu se povući određene paralele ali i značajne razlike među njima. Ono što je na prvi pogled uočljivo je da su to znaci promenljivog karaktera koji se kod Blizanaca ogleda u stalnoj promeni raspoloženja i interesovanja, a kod Devica analitičkim razmišljanjem tipa pro e contra, kao i promenama raspoloženja proisteklim iz straha od grešaka ili strepnje da će neki deo savršeno isplaniranog projekta zakazati. Radoznalom Blizancu koji bi rado bio na dva mesta istovremeno, potpuno je nevažna devičanska potreba za perfekcijom. Nije da im ne prija saradnik, kolega ili podređeni koji će marljivo i besprekorno obavljati svoju dužnost, ali oni sami nikada tome neće moći da posvete dovoljno vremena, žureći da upoznaju nove ljude i prikupe nove informacije. Vazdušni element raspiruje njihovu maštu, vodeći ih neistraženim i vrtoglavim stazama nepoznatog.

Sve Device poseduju snažan osećaj odgovornosti i predanosti za poverene im zadatke, koji prerasta u osećaj krivice i beznađa ako nema svrsishodnih aktivnosti na vidiku. Polako se to može pretvoriti u zdravstvene tegobe, koje se manifestuju alergijama, lošim varenjem, čirom na želucu ili neurozama. Sa Blizancima je slika posve drugačija. Sagledavajući svet iz najmanje dva ugla, posedujući veliki spisak još neistraženih informacija, verujući da se sve može objasniti na ovaj ili onaj način, osećaj krivice i kajanja je potpuno nepoznata kategorija. Mogu imati samo prolazni žal za neiskorišćenim prilikama, ali novi izazovi već pristižu.

Čak i kada se suočavaju sa izazovima (čitaj problemima) različito će reagovati. Dok će Blizanac otvoreno brbljati i tražiti tuđe poglede na istu stvar, koji će znatno ubrzati rešavanje problema, dotle će Devica proći put do pakla i nazad boreći se sama sa sobom, težeći da analizom i superanalizom dođe do rešenja. Verujući da niko ne može doprineti njenom besprekornom sistemu zaključivanja, sklona je da, zatvarajući se u sebe, dovede svoj organizam do mučnine, problema sa varenjem ili zatvorom.

Slično se može uočiti i u konfliktima, mada je veoma teško ući u konflikt sa jednim Blizancem koji zapravo uživa u razmeni ideja i stavova i koji će veoma rado dati za pravo svima koji mogu razumno obrazložiti svoje mišljenje. Sa Devicom je već druga priča, jer ona unapred ima definisane stavove o svetu i situacijama oko sebe, te svako osporavanje ili rezonsko nadmudrivanje sa drugačijom perspektivom je lako izbacuje iz ravnoteže. Problem nastaje kada ostane sama sa sobom, preživljavajući duboko i često bolno, izgovorene rečenice. Za Blizanca je to bio intelektualni izazov, a za Devicu propust sa kojim mora da se suoči.

U ljubavnim odnosima se takođe uočava velika razlika. Važno je razumeti prirodu Blizanaca u kojoj kao da stalno borave dve osobe čiji se ukusi, raspoloženja i interesovanja dopunjuju. Stoga su skloni mišljenju da ako bi mogli od dve osobe koje im privlače pažnju nekako da sklope jednu, onda bi ona bila prava za njih. Ne bi trebalo ovu njihovu potrebu uzeti kao manu jer im je potpuno strano osećanje posvećenosti nečemu kada je toliko toga što može privući njihovu pažnju. Bez potrebe da osuđuju ili zameraju, otvoreni su za nove avanture i poznanstva. Reklo bi se da su im osećanja površna, tako da podstaknuta radoznalim intelektom i bujnom maštom nisu oslonac jakoj volji. Sa Devicama je već druga priča, mnogo konkretnija i praktičnija. Nju možete osvojiti razumom, rezonom i naravno novcem koji je uvek visoko na listi prioriteta u kojima vidi sigurnost. Na žalost, teško je objasniti jednoj Devici da velike ljubavi žive u tišini, ne poznajući reči kojima bi se božanstveni osećaj ushićenosti mogao objasniti, jer će ona naći niz razloga zašto voli nekoga i još veći spisak dobronamernih kritika kojima bi svoju ljubav dovela do savršenstva. Generalno se može reći da spadaju u verne partnere, što je pre odraz sklonosti da se bude nekome na usluzi i pritajenog osećaja žrtve. Odaju utisak hladnih emocija usled naglašenog racija.  Device imaju poseban osećaj vezanosti (koje teško same sebi priznaju) a koji se može protumačiti kao treća noga na tronošcu, tako da veoma teško ostvaruju potpunu samostalnost bez makar i najmanjeg oslonca u porodici, partneru ili poslovnom partneru. Kada se promeni ugao gledanja, onda je to svakako slika odanosti i vernosti.

Magična formula kojom možete privući pažnju i pridobiti jednu Devicu u svoj tim je Možeš li mi pomoći oko... kroz šta se ogleda požrtvovanost i spremnost služenju, čak i za najdosadnije, najdugoročnije  i najpipavije zadatke ili upravo za takve. Što se tiče Blizanaca, oni nikada neće odbiti službeno putovanje, promenu ambijenta ili pomoć pri prevođenju, jer je opšte poznato da oni najčešće govore najmanje dva jezika.

Usled obilja interesovanja i ubrzanog protoka informacija, Blizancima se događa da započnu više aktivnosti ili da ih paralelno upražnjavaju. Vremenom se mogu utopiti u mnoštvu izazova koje njhov radoznali um pronalazi na svakom koraku i izgubiti iz vida glavnu temu svog života ili cilj ka kojem su se uputili. Zato je za sve Blizance važan fokus na određeni cilj uz često podsećanje kada zalutaju brojnim sporednim putićima, vođeni nepresušnom radoznalošću.

Analitični i perfekcionistički um Devica teško podnosi odstupanja od isplaniranog, strahujući da će se i ostatak plana poremetiti. Usled oslabljene volje javlja se nesigurnost, koju često prikrivaju provokacijama sa ciljem prikupljanja informacija. Ipak, jedan od najtežih zadataka za Devicu je da nauči da veruje. Vera u neopipljivo, sveprisutno postojanje univerzalne povezanosti u kojoj se sve dešava sa razlogom i smislom njima je teško prihvatljiva. Vera u nematerijalno ispunjenje kojim se postiže unutrašnji mir i blaženstvo, gde nema nikakvih misli, već samo spoznaja jedinstva i da je sve baš kao što bi trebalo da bude. Tada mnogi od njih postaju posvećenici vere, služeći čistog srca i shvatajući pravi smisao življenja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD