Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 21.09. do 28.09.2015.

Venera je završila svoj retrogradan hod, koji je trajao od 25. jula do 6. septembra, a Merkur je započeo svoj 17. septembra (i trajaće do 9. oktobra). Period iza nas nije bio lak. A nije lak ni ovaj ispred nas. Drugačiji je, sa drugim izazovima, ali sa još manje izvesnosti u budućnost od prethodnog.

Merkur nije jedini koji je krenuo retrogradno u četvrtak, 17. septembra. Istog dana je Jupiter napravio opoziciju ka Neptunu, a Saturn se vratio na dvogodišnje putovanje kroz znak Strelca. Kao po naređenju kosmosa, dugo očekivana izjava Odbora federalnih rezervi o kratkoročnim kamatnim stopama pojavila se istog dana. Na radost mnogih berzi, neće biti povećanja kamatne stope. U prvih sat vremena od ove objave Dow Jones Industrial je skočio sa 16,665 na 16,933, što je najveći nivo u protekle 4 nedelje.  

Žurka Jupiter / Neptun se nastavlja! Ali kosmos ima drugu ideju, i sad se investitori pitaju: Zašto nisu skočile kamatne stope? Svi kriterijumi su išli u prilog tome. Mora biti da nešto nije u redu sa ekonomijom zbog čega se država opet povukla.” U maniru tipičnog retrogradnog Merkura, investitor je promenio mišljenje za sat vremena i desio se novi skok, poput  onog od 19. maja, kad je poslednji put Merkur krenuo retogradno i DJIA napravila neverovatan rast. Do petka popodne imala je oko 600 poena manje u odnosu na četvrtak posle podne. Nerealno bogatstvo je vrlo brzo ustupilo pred trezvenom realnošću. Ovo je druga vrsta izazova i država gubi kontrolu i / ili kredibilitet. Nema magije. Saturn je sada u Strelcu, a Jupiter, njegov vladar u kvadratnom znaku sa Saturnom. Ništa se više ne diže tako lako. Ništa više nije besplatno. Kakvi se to tamni oblaci skupljaju na horizontu?

Berza nije jedina žrtva neodlučnosti države. Dolar je takođe pao niže od drugih valuta. To je dobro za robu. Zlato i srebro su imali odličnu nedelju. Sad je na redu test, da vidimo da li će se njihova nova vrednost održati. Sa retogradnim Merkurom, ovo bi moglo da bude lažno stanje, kako se trgovci budu povlačili napred, nazad od bikovskog do medveđeg, kad je u pitanju dugoročni pogled kako na dolar, tako i na robu.

Ova nedelja obećava, kad je u pitanju finansijska i mundana astrologija. Biće pravi izazov zadržati smisao za humor, s obzirom da imamo posla sa ozbiljnim aspektima. Saturn je sada u Strelcu, što je vreme kad će politička ispravnost i posledice zbog narušavanja njenih proizvoljnih granica, dostići novi stepen uznemirenja za mase i besa od nekolicine. Ova nedelja može biti primer za ovu dinamiku kad, u četvrtak 24.septembra, Pluton terminator krene direktno (završava svoj retrogradni hod, što znači da je njegov uticaj još jači nego obično), a već sledećeg dana, agresor Mars pravi kvadrat ka nepopustljivom Saturnu. Kako je ovo vreme za bitku, ne bi bilo dobro naći se na pogrešnom mestu, reći pogrešne stvari pogrešnim ljudima. Ako želite da preživite ovu pretnju bolje bi vam bilo da se malo suzdržite. Ako već odlučite da uđete u bitku, bolje se osigurajte da imate podršku.

Retrogradni Merkur (od 17. septembra do 9. oktobra) može da bude značajan za predsedničke kandidate čijim sunčevi znacima (prepoznavanje) vlada Merkur (Blizanci i Device, kao što su Donald Trump, Ben Carson, Carly Fiorina, Marco Rubio, Chris Christy i Bernie Sanders). Ako ne budu pažljivi pri prelasku linije definisane od strane PK tima, lako mogu da se nađu na pogrešnoj strani, što može dovesti do slučajne eksplozije. Njihova popularnost može da  iznenada opadne zbog pogrešnog izbora reči ili preterano agresivnih optužbi od drugih. Redosled na listi popularnih kandidata je sklon promenama u naredne tri nedelje i to na vrlo iznanadjujuć način. Setite se Newt Gingrich i John McCain (Blizanac i Devica), kad se njihova sreća obrnula tokom retrogradnog Merkura u poslednja dva predsednička ciklusa. Oni koji su se uspešno izvukli iz valjanja u blatu su pobednici.

Kako li će ovo uticati na kapital? Pa, 28.septembra je Lunarna eklipsa i takođe Merkur dostiže središnju tačku svog retrogradnog hoda. Ako puška opali, kao što već jeste prošli put kad se Merkur našao na ovoj tački, mogao bi da bude još jedan skok. Ali znate šta? To bi moglo da donese neverovatnu šansu za kupovinu, na kratko posle eksplozije (ako je bude). Za sada mrka kapa ali izgleda i da se približavamo važnom trenutku, verovatno u narednih pet nedelja, od kad će krenuti nabolje. Možda će država skupiti hrabrost da se drži svojih kriterijuma za ulazak u akciju. Možda sam ja malo u Jupiter /Neptun modu iracionalnog obilja, ili bar imam malo nade za svet čije nebo izgleda kao da će se srušiti. To je zato što ja znam da je iznad neba kosmos, gde je ispisana drama na zidovima raja, koja se konstantno menja ali koja uvek iznova pronalazi kreativna rešenja za sve ispod Sunca.

“Znam da vi mislite da ste razumeli sve što mislite da sam rekao ali nisam siguran da li shvatate da to što ste čuli nije ono što sam mislio”, Alan Greenspan, bivši član odbora federalih rezervi

Prema onome što ovde tvrdimo protekle dve godine, ovaj istorijski period se bliži svom kraju, i sledeći započinje početkom 2016. Nekada aspekti počnu da se manifestuju u svojoj simbolici malo ranije ili kad su najjači ili nešto kasnije. U ovom slučaju, čekamo kvadrat Saturna i Neptuna, što će biti 26. novembra 2015., a poslednji od tri će biti 10. septembra 2016. Ovaj 36-godišnji geokosmički potpis je u vezi sa krajem ciklusa dugoročnih interesnih stopa u Americi i početkom novog ciklusa.

Ima puno drugih korelacija Saturna i Neptuna sa finasijkim tržištima i mundanim svetom. U narednim kolumnama, bavićemo se više ovom temom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD