Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14. do 21. Septembra 2015.

U ovoj sedmici imamo dve velike promene, jedna je ponovni ulazak Saturna u znak Strelca, a drugi je retrogradni hod Merkura. Mnogi će se neplanirano vratiti iz inostranstva, drugima će se nametnuti okolnosti i potpuno odgoditi svoje putovanje, ali u svakom slučaju svi će biti vođeni rukom sudbine (Saturn) i naći tamo gde trebaju određene stvari da završe ili nauče. Osetiće se Saturnova promena znaka, jer će znak Strelca doneti dosta dobre i pozitivne, lake energije, a sa Saturnom još i mudrost i svesnost. Merkur u Vagi kao da nastavlja Venerinu priču i tamo gde je ona stala on sad o tome priče ispreda i mislima koketira i putuje. Stare će se ljubavi vratiti u mislima, pričama ili pismima. Budite oprezni, jer Vaga nije odlučna i nikad ne zna šta zaista želi ili ne želi, pa se u partnerstvima mogu javiti mnogi nesporazumi i nesuglasice.

Mesec tek što se odvojio od Sunca i sa 27°Device (pad Venere) započinje sedmicu. Odmah nakon sekstila sa Saturnom ući se u znak Vage, ali prvi znak nagovestiće određene poteškoće u odnosima. Ipak, prvog dana energija Vage zavladaće vama i želećete da taj dan provedete u društvu. Bilo šta budete radili imaćete potrebu da radite udvoje (Mesec u Vagi). Neki će čak i započeti zajedničke projekte, a neki i vezu ili zajednički život. Kako je Mesec jako mlad sve što budete tada započinjali imaće tendenciju rasta i prosperiteta.

Drugi vas dan očekuje promenljivo raspoloženje, a sa njim i događaji ili situacije. Dan će započeti kvadratom sa Plutonom, a završiti opozicijom sa Uranom, ali sredinu dana krase divna konjunkcija sa Merkurom i sekstil sa Venerom, pa tog dana budite iskreni i otvoreni da pokažete svoja osećanja i kažete svoje mišljenje (Meessec konjunkcija Merkur).

Prvog i drugog dana sedmice, dani kao da su tek samo priče koje će kasnije dobiti svoju pravu formu i dobiti na važnosti. Merkur polako usporava hod, pa sve kao da se odlaže i polako umiruje. Atmosfera na nebu biće prijatna i lagana dok bude Mesec išao znakom Vage, ali od srede kako Mesec bude ušao u donji svet (Mesec u Škospionu) tako će sve dobiti drugačiji smisao i energiju.

Uporedo sa Merkurom koji u četvrtak kreće retrogradno, Jupiter će sa Neptunom napraviti opoziciju i sukobiti dva potpuno versko i religijska pravca. Jupiter sa jedne strane koji predstavlja sve što je realno, konstruktivno i racionalno (Jupiter u Devici) i Neptun koji jednostavno želi da se prepusti životu i veri sa kojom granice ne postoje i gde su ljubav i snovi jedini stvarni i realni. Jupiter će u vama probuditi želju za čitanjem i istraživanjem, a Neptun će biti pravi izazov da se pokrenete. Iskoristite i vi ovaj aspekt i proispitajte vašu veru, duhovnost i religiju. Da li se vi razlikujete od svoje okoline, porodice i okruženja ili ste poput vodene struje nošeni energijom kolektivnog nesvesnog? Da li ste srećni sa vašim izborom i ono što je najglavnije da li je sve to bio vaš izbor ili tuđi?

Jupiter je u izgonu, pa ćete više nego inače imati pitanja i mnogo toga za razjasniti, ali stabilan je ovaj Neptunu (Neptun u Ribama u svom sedištu), svojom materijom vlada i vrlo je strpljiv. Ovo su transcedentne planete i one će dosta uticati na mundana dešavanja. Dok je ovaj aspekt na nebu mogu se pojaviti nemiri zbog verske pripadosti ili različitosti. U nekom momentu mogu se činiti da je razlika velika i nepremostiva, ali ako se sagleda iz nekog trećeg ugla, te razlike su samo površne. Jupiter i Neptun su jednaki vladari Riba, što govori da razlika ne postoji i da se sve svodi na isto. Obe strane imaju iste motive i ideju samo se pristip i način razlikuju.

U četvrtak Merkur kreće retrogradno, ali već sutradan Saturn ulazi u znak Strelca. S jedne strane Saturn će mnogima doneti olakšanje, jer opet znak Strelca sa sobom nosi jednu dosta pozitivnijiu i laganiju energiju od znaka Škorpiona, ali nekima će doneti i neke sudbinske događaje koji baš neće biti lagani. Ulaskom u Strelca, Saturn će uskoro napraviti kvadrate sa Jupiterom i Neptunom i samo što pomislimo da će se sve smiriti, da će Jupiter i Neptun izmiriti svoje različitosti, Saturn će poput stranca doći i zavaditi dve već zaraćene strane. Ovo će dosta uticati na mudana dešavanja, na dve zaraćene zemlje gde treća dolazi kao „mirotvorac“, ali koja pravi još veći nemir i razdor (Saturn kvadrat Jupiter, kvadrat Neptun). Ono što je interesantno je to što se i Saturn nalazi u Jupiterovom znaku i što sve zapravo i nije razlog za takve nemire, ali aspekti na nebu odradiće svoje. Čovekova svest na nižem nivou nije sposobna da realno vidi stvari.

Ovo su dani koji se dešavaju, ali koji su negde ispred nas. Daleke planete deluju par stepeni pre i posle egzaktnog aspekta ili jednostavno kad senađu u kvadratnim znacima.

Ali vikend je pred vama. Mundani događaji će se dešavati i mimo vas. U subotu će se i Mesec pridružiti Saturnu i zavladati znakom Strelca. Merkur vas može izazvati da u subotu imate neki nesporazum ili sukob sa nekim, zato budite oprezni kad Mesec bude pravio konjunkciju sa Saturnom i kvadrate sa Jupiterom i Neptunom. Razlog nekog nesporazuma ili problema mogu biti finansijske prirode, tajne ili neiskreni razgovori. Zato, izbegavajte razgovore o novcu, kao i o tome da li je neko bio slab i prećutao vam neke stvari, jer sve su to na kraju sitnice koje samo veliko srce može razumeti i sagledati šta je važno iz celog odnosa.

Nedelju ostavite za odmor i zaboravte bilo kakve razgovore, razmišljanja i objašnjavanja. Vratite se nekoj lepoj knjizi (retroogradni Merkur) ili otputujte sa partneron na put koji ste već ranije planirali ili odgodili iz određenih razloga (retro Merkur) i neka vama lepi osećaji vladaju.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD