Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Maja

U Indijskoj mitologiji Maja je naziv za materijalnu iluziju koja nas okružuje. Materijalno postojanje nas samih je očigledno kroz znak Device. U astrološkom krugu četvrti znak je Rak (majka) i peti znak je Lav (otac). Levo od Raka su Blizanci i desno od Lava je DEVICA. Oba „spoljna“ znaka su pod vladavinom Merkura. To je kao kad se spoje majka i otac i nastaje dete, Merkur. Solarna eklipsa (pomračenje Sunca) je trenutak začeća. Rađa se Merkur u znaku Vage (partnerski odnos) i posle četiri dana od eklipse, Merkur kreće u svoj retrogradni hod. Merkur u sebi nosi Jupitera sve vreme, te je potrebno poverenje.

U svima nama živi i muški i ženski princip i vrlo je važno da budu izbalansirani. Balans se postiže buđenjem svetlosti u nama, u telu. Svetlost se budi tako što povežemo um (Blizanci) i telo (Devica) i tada čovek postane svestan, probuđen!

Ovo je izuzetan period, prilično turbulentan sa puno izazova. Sada je neophodno uraditi nekoliko važnih stvari: otkriti sebe (ko sam ja), prihvatiti sebe (bez obzira što postoje neki disbalansi), živeti svoj život (ono šta misliš to i osećaš, pa to i kažeš).

Sva stanja se manifestuju na fizičkom telu. Kada se ludo zaljubimo, telesna temperatura se blago povećava, dolazi do hiperaktivnosti, manje nam se spava i često se gubi koncentracija. Sa tugom dolaze prehlade, gripovi, gubitak koncentracije, suze – izlivanje emocija.

Device su u ovom periodu nosači promena i rađanja ljubavi prema sebi samima. Ovaj period nosi savršenu mogućnost oslobađanja od osećaja „krivice“ koju nose u sebi. Nije neophodno da kontrolišete ni situaciju ni druge ljude (oko 25.9.). Mars ulazi u znak Device i tera na akciju. Ovog puta je važniji lični integritet od kontrole, da se lagano nosite sa tuđim reakcijama i da shvatite da vaše samopoštovanje i sreća ne ovise o drugima. Najveći savet Devicama u ovom periodu, naročito oko 30.9. je da se najiskrenije izraze, umesto da traže one reči za koje se nadaju da će postići željenu reakciju. Od 8. oktobra Venera ulazi u znak Device i vaše telo, fiziologija će postati magnet za privlačenje svega onog što vam je potrebno za sreću. Samo vaše misli mogu biti vaši saradnici ili sudije. Mislite ono što osećate, osećajte ono što mislite! Vreme povolljno za kontemplaciju i duhovno povlačenje je od 17. septembra do 9. oktobra. Univerzum podržava mir, povezivanje uma i tela u tišini.

Vage su u centru scene u ovom trenutku. Imate pravo da odlučite šta je to što vam odgovara, a šta ne. Ako odlučite da neke osobe ne prihvatate, ne odgovaraju vam, onda morate preuzeti i odgovornost za tu odluku. Veoma jasno ćete iskazati i otkriti svoje stavove i odluke 23. septembra kada Sunce uđe u znak Vage. Pomračenje Meseca će se dešavati 28. septembra, preko osovine Vaga – Ovan. Kada se emocije krenu prelivati neophodno je povlačenje na unutra i to će za Vage biti period od 8. oktobra do 8. novembra. Povlačenjem unutra dajete sebi mogućnost materijalizacije podsvesnih želja. Prepreke i blokade mogu biti osetne oko 11. oktobra i moj savet je da otpustite sve male, sitne stvari zarad najvećeg dobra viših ciljeva.

Škorpioni su u ovom trenutku na izmaku strpljenja, pre svega unutar sebe. Neprijatne emocije će vrlo brzo popustiti u intenzitetu. Sasvim je u redu i legitimno da postoje neki delovi vas koji naprosto imaju takvu potrebu da emocije budu intenzivne do bola. U ovom periodu mlađi ženski pripadnici znaka Škorpiona će biti u izazovnoj fazi i to će doprineti unutrašnjem kopanju po sopstvenoj utrobi od 25. septembra, što donosi sudare svetova i rušenje sopstvenih okvira. Ovo je vreme učenja za Škorpione, uviđanja što više aspekata u odnosu sa drugim ljudima, što će doneti mogućnost da vaša sreća postane manje ekstremna. Stariji Škorpioni mogu upravo zbog sličnih okolnosti doći u sukob sa autoritetima oko 6. oktobra. Sreća prati hrabre, a da li ste hrabri imaćete priliku da svedočite oko 12. oktobra.

Strelčevi su po prirodi ekstrovertni, strastveni likovi, ali emocionalno sazrevanje ne znači da ćete odjedanput postati introvertni i hladni. U narednom dužem periodu Strelčevi će se baš ponašati suprotno od očekivanog. 18. septembra ulazi Saturn u znak Strelca, doći će do hlađenja i ograničenja. Već od 25. septembra emotivna racionalizacija može doneti neku vrstu prekida emotivnih veza. Strelčevi će se u narednom periodu postaviti kao autoriteti iznad svih ostalih i vrlo je verovatno da će u tome biti uspešni. Kolika je moć Strelčevog autoriteta videćemo već od 12. oktobra. Partnerski odnosi, naročito oni formalni (brak) će biti u fazi hibernacije od 17. septembra. Turbulentan period i krize su moguće oko 25. Septembra, a smiraj oko 7. oktobra.

Jarčevi doživljavaju veliku promenu u ovom periodu. Vladar Jarčeva menja znak i prelazi u znak Strelca. Saturn i Strelac su neobičan par. Strelac je znak optimizma i ekspanzije, dok je Saturn sav u znaku restrikcije i surovog zdravog razuma. Mnogi Jarčevi će živeti u narednom periodu prema duhovnim idealima, kao što je pomaganje drugima, širokogrudost, ljubaznost, empatičnost. Zaista će ovo vreme za mnoge Jarčeve biti vreme uzvišene ljubavi za največe dobro šire zajednice, a ne samo ličnih interesa. Ponekad je najbolji način da nekome pomognemo da ga odbijemo od sebe i tako mu damo priliku da se suoči sa samim sobom i svojim potrebama. Venera, vladarka polja ljubavi ulazi u znak Device (gde ima slabo dostojanstvo) i donosi priliku da se ljubav integriše unutar samog čvrstog tela Jarčeva. Ovo nije lako i biće prvih pucanja oko 11. oktobra.

Vodolijama ovo pomračenje pada u 8. polje i zaista nudi jednu duboku transformaciju unutar sopstvenih stavova, kriterijuma. Neophodno je da budete oprezni u narednom periodu, što važi naročito za mlađe pripadnike ovog znaka. Vaša radoznalost i želja za avanturama može vas odvesti na pogrešan put. Vodolije generalno imaju nekakav nesporazum sa autoritetima, tako da će boravak Saturna u njihovom jedanaestom polju doneti i to poravnanje. Ljubavni život Vodolija je u proteklom periodu imao svoju „return“ fazu i nudi mogućnost prihvatanja, posebno formalnim bračnim odnosima. Slobodne Vodolije će imati svoje bljeskove u flertovima oko 23. septembra. Obzirom da im je prijateljstvo najjača emotivna karika, u narednom periodu će biti u prilici da učvrste dugogodišnja prijateljstva ili da ožive stara.

Ribama lunacija pada u polje braka i veoma je važno da budete na oprezu jer partnerima može biti ugroženo zdravlje. Naredni duži period Ribe će imati fokus na biznis plan upravo zbog ulaska Saturna u njihovo deseto polje posla. Na početku će ovo biti odnos partnerstva i biznis plana pod veoma oštrim uglom. U narednom periodu njihovim partnerima pojačanje dolazi oko 25. Septembra, kad Mars ulazi u znak Device, a potom i Venera 8. oktobra.Ovo bi mogla biti „radna akcija“ rekonstrukcije partnerskih odnosa za pripadnike znaka Riba. Šta Ribe mogu drugo nego da vas pogledaju setnim pogledom i da vam ne padne na pamet neka kritika. Ljubav, ljubav, mir, mir... Spajanje sa svojom suprotnošću.  Ribe će nam pokazati kako izgleda ta moćna transmutacija.

Ovnovi su pošli, zapravo prolaze kroz usijanje i vreme je da se nešto konkretno desi. Ukoliko niste mnogo kritikovali i osuđivali druge ljude, u ovom periodu očekujte čuda. Vaša fiziologija, vaše telo, a naročito digestivni trakt (creva) će vam pokazati koliko ste toga u brzini i nesvesno progutali. Usporite, zastanite, udahnite malo vazduha... U suprotnom ćete udariti glavom u zid 26. Septembra, a nije neophodno. Za one baš, baš Ovnove sledi i neka vrsta razočarenja oko 7. okrobra i zato napominjem sve će biti jednostavnije samo ako usporite i otvorite oči. Nije neophodno nisko leteti, potrebno je čvrsto hodati po zemlji. Prizemljenje počinje od 25. septembra. Partner će vam pokazati neobičnu lojalnost od 8.oktobra kada će pristati da vam pravi društvo u nečem neprijatnom. Bilo bi u redu da to primetite i pohvalite.

Bikovima lunacija pada u polje ljubavi, pa je vreme da se urade neke popravke, da prioritet date svom partneru bez hvalisanja ili postavljanja sebe u prvi plan. Ovo je stvarno vreme kada trebate da živite svoj život, bez obaziranja šta drugi misle o tome. Još uvek vam je stalo da čujete pohvale i lepe reči za vas. Od 8. oktobra znatno će se situacija promeniti. Bik mora da nauči da kaže kada je potrebno, a ne da blokira energiju svoga tela i tako prouzrokuje zdravstvene probleme. Ukoliko nauči kako da se prepusti to bi moglo da mu donese najveću životnu sreću u narednom periodu.

Blizanci su prilično razapeti, ovo je vreme turbulencija i donošenja važnih odluka, kako u privatnom tako i u društvenom i poslovnom planu. Kada god je situacija napregnuta univerzum ponudi i drugu opciju. Povlačenje u mir i tišinu će biti u vreme retrogradnog Merkura koji kreće od 17. septembra pa do 9. oktobra. Sve vreme Blizanci će biti zaokupljeni partnerskim odnosima. Velike promene su izvesne oko 25. septembra i ako prođete taj ispit možete praviti ozbiljnije planove već od 7. oktobra. Vladar Blizanaca Merkur, svojom brzinom kretanja u narednoj godini će kroz sve zodijačke znake provesti Jupitera iz znaka Device. Blizanci će očekivati da mi to primetimo. Evo primetili smo i zahvalni smo Hermesu na darovima koje će brzinom proneti kroz sve znake. Malo duže će se zadržati u znaku Vage (u vreme retrogradnog Merkura) što bi moglo da bude izazovan period za zauzete Blizance.

Rakovi su duboko intuitivni i sentimentalni i ovom periodu „pomračenja Sunca“ oni će sve učiniti da vas provedu kroz mrak do svetla koje samo oni vide na kraju tunela. Rakovska lojalnost bi mogla biti prenaglašena u polju biznisa, što neće doneti očekivane rezultate. Ovo je vreme da upoznate sebe, da otkrijete ko ste vi zaista. Pomračenje Meseca (koji je vladar Raka) će 28. septembra proći kroz znak Vage i Ovna i napraviti veoma oštar ugao sa Rakovima. Saturn će se kretati sve vreme kroz njihovo 6.polje i neophodno je da budu mudri. Mudrost vam može doneti svakodnevnicu punu napredovanja kroz učenje, u suprotnom je možete provesti po lekarskim ordinacijama. Mogu li Rakovi biti privrženi konačno sebi, a da ne ignorišu druge? Ja tvrdim da mogu jer ovo je vreme čuda, samo još i da Rakovi poveruju da je došao i na njih red!

Lavovi su u proteklom periodu ceo zodijak obasjali kraljevskom ljubavlju. „Ko je bliže vatri taj se bolje ogreje“. Pomračenje Sunca je ozbiljna lekcija za Lavove. Neophodno je povezati se sa unutrašnjim svetlom i prepustiti se. Imali su Lavovi i u prethodnom periodu velike lekcije kroz ljubav i bliskost da nauče najbolju Lavovsku osobinu PLEMENITOST! Mnogi Lavovi su to naučili i sad kreće overavanje plemenitosti u narednom 2,5 godišnjem periodu. Sve dok bude Saturn u znaku Strelca, Lavovi će imati podršku duhovnih vodiča, samo ih trebate kontaktirati, pozvati. Lavovi će u narednom periodu biti učitelji celom zodijaku jer će prenositi svetlost kroz sve znake. Podučavanje počinje 23. septembra kada treba da prođu lekciju odnosa sa drugim ljudima. Potrebno je osećati radost i zadovoljstvo i videti sreću u tuđim očima. Partnerski odnos će u narednom periodu biti podržan, ali stariji Lavovi mogu proći kroz izazov flerta na poslu sa mlađom koleginicom, što bi pokvarilo započetu misiju. Malo mira i tišine oko 11. oktobra i nastavite svojim putem da koračate i širite svetlo oko sebe!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD