Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Hermes – Plutonov glasnik

Asteroid Hermes je prvi put primećen kao jedna mala tačka koja se relativno brzo kreće 1937. godine. Njegova putanja je potpuno drugačija od putanja svih drugih asteroida, koji se kreću između Marsa i Jupitera. Hermes ne samo da nije između Marsa i Jupitera iako tu ima svoju tačku oslonca, već on zalazi duboko ispod Marsove, ispod Zemljine, pa čak ide do Venerine orbite. Prvi put je primećen u Nemačkoj 28.10.1937.godine kada je bio jako blizu Zemlji, malo dalje nego što je rastojanje Meseca od Zemlje. Iako je tada primećen kao nešto što se kreće brzinom meteora jer je strašno brzo prolazio, nije imao neki veliki publicitet, pre svega zbog drugih aktivnosti koje su bile tada u svetu dominantne, ali je predstavljao jedno alarmantno upozorenje.

Da je takav asteroid pogodio Zemlju, to bi verovatno izazvalo kataklizmu tipa nestanka dinosaurusa pre par miliona godina. Međutim, nakon toga on uopšte više nije viđen, sve do 2003. godine, kada je ustanovljeno šta se zapravo desilo.  

Naime, Hermes je asteroid koji je sačinjen iz dva dela jednake veličine, a u datom trenutku on okrenuo jednu svoju stranu. Sunčana strana je ona koja se vidi, koja je obasjana. Drugim rečima, on je iz jednog vidljivog sveta potpuno otišao u nevidljivi svet. I upravo Hermes, ne samo da sa ovom putanjom potpunom iskače iz putanje svih ostalih asteroida koji su u pojasu između Marsa i Jupitera, već dolazi u polje koje je ispod Zemlje, idući ka Veneri. Nije li upravo Hermes onaj koji je otišao u donji svet, svet ispod Zemlje da bi pronašao Persefonu?

Ipak priča između Plutona i Hermesa je zapravo priča o jednom vrlo srodnom, ako ne i potpuno istom fenomenu, zato što Merkur u svojoj evoluciji postaje Hermes kad dobije sposobnost da uđe u podzemni svet i da iz njega izađe, što su mogli još samo Pluton i Persefona. Hermes stalno teži da uđe u svet ispod Zemlje, tražeći Veneru ili Persefonu. To je njegov cilj, jedna od osnovnih tačaka koju on traži.

No, ako se pogleda u horoskopu jedna prirodna veza koja mora postojati između Plutona koji označava sam početak znaka Škorpiona i koji predstavlja osmi znak u Zodijaku, i sa druge strane osmi znak od njega, što je znak Blizanaca, tačnije 0° Blizanaca, onaj stepen koji uistinu predstavlja nešto što je paralelno, što nosi dva dela sebe, baš kao što Hermes asteroid jeste predstavljen sa dve strane identičnog oblika, pri čemu može da okreće jednu stranu koja je svetla i drugu koja je potpuno nevidljiva, vidi se da je taj odnos koji između njih postoji od 150° ili onaj odnos koji povezuje 1. i 8. kuću. Odnos 1 – 8 jeste odnos koji po prirodi stvari već postoji između Merkura i Plutona. Merkur postaje Pluton kada polukrug ode ispod kruga. Krajnje je interesantno što je upravo u ovom trenutku kada je Hermes prvi put zapažen, Merkur bio baš na 3° Škorpiona, upravo na stepenu egzaltacije Plutona, na onom mestu gde je Pluton najjači. A Sunce na gotovo istom mestu.

Kada se Hermes najbliže približio planeti Zemlji nalazio se u konstelaciji Delfina, na 12° Vodolije, koja govori kako Posejdon ili Neptun šalje delfina da nađe njegovu sakrivenu Amfitritu. Delfin uspeva u tome i dovodi je na venčanje.

Nije li Hermes upravo onaj koji traži i koji da bi našao idealnu, posebnu ljubav kakvu samo Neptun može da poželi, prelazi iz jednog sveta u drugi?

Hermes, viđen 1937. godine neposredno pre početka II svetskog rata, ukazao je da će puno duša otići u podzemni svet, te je došao sa zadatkom da ih pokupi. Jednostavno, njegov prolazak blizu planete Zemlje biva realna pretnja.

Zna se da Hermes u narednih 100 godina neće udariti u planetu Zemlju. To astronomi kažu, a astrolozi znaju da on nikada neće udariti u planetu Zemlju jer on uopšte ne traži nju nego Veneru.

Ako se Hermes nalazi u natalnoj 1. kući natusa ili je u konjunkciji sa vladarem 1. kuće natus sigurno izgleda veoma mladoliko, kao recimo Bred Pit, koji ima Hermesa u 1. kući u konjunkciji sa Suncem. Setimo se njegove uloge u filmu „Upoznajte Džo Bleka“ u kome je on potpuni Pluton ili Hermes. Neko ko će ući u svet sa druge strane da vodi duše. Ako je Hermes u 2. kući, natus ima talenat za svaki novac koji je nevidljiv i sve vrednosti koje mogu biti nevidljive, i to će uvek prolaziti, iako mu to nije  primarna uloga. Ako je Hermes u 3. kući, dobija se specifičan intelekt koji potpuno intuitivno sagledava stvari, ne samo spiritualno već magijski. Jer on ima praktičnu sposobnost da preživi. Hermes u 4. kući je onaj koji natusa povezuje sa precima, baš kao što on to inače radi preko Južnog čvora. Može se očekivati selidba na neko mesto sa specijalnom porukom za natusa. U 5. kući priča o ljubavi u kojoj Hermes traži Persefonu u donjem svetu, pa ovde Hermes preotima ženu ili devojku nekome. On mora tajno da viđa svoju ljubav, mora da se preruši u Plutona. Kada je Hermes u 6. kući nije li to neki tajni rad, neki hermetičan rad? Možda je to neko ko radi za neku tajnu službu, tako da to niko ne zna. Hermes u 7 je izašao u kuću javnosti, gde ga je moguće videti, i u zavisnosti od njegove postavke ukazuje na brak, na vezu za koju se moralo boriti ili na tajnu samog partnera. Hermes u 8 je prirodno u jakoj kući, natus može da govori sa precima, da komunicira sa svemirom, da ulazi u potpuno skrivene svetove, hodnike duša. Ako je vezan za 9. kuću  daje izučavanje svake hermetičke oblasti, publikovanje knjiga, ovo je slika nekog drugog sveta, odlaska u inostranstvo, u neistražene krajeve, u duhovne centre jer je to zapravo Hermesov put. U 10. kući natus vremenom postaje onaj koji duše drugih prevodi u donje svetove. U 11. kući postoji neka tajna veza, neki tajni kontakt sa prijateljem, tehnologija koja je ispred svog doba, nevidljivi avioni. Hermes u 12. kući je opet jak, to je jedna misao koja stvara sve ono u šta veruje. Ako natus uz to ima i povezanost sa serijom 3 dovoljno mu je da poveruje u nešto i da oseti efekat u materijalnoj realnosti. On ne mora ni da uzme lek, dovoljno je da zamisli da uzima lek i od same misli će mu biti bolje. 

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD