Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Asteroid Hermes – Plutonov glasnik

Asteroid Hermes je prvi put primećen kao jedna mala tačka koja se relativno brzo kreće 1937. godine. Njegova putanja je potpuno drugačija od putanja svih drugih asteroida, koji se kreću između Marsa i Jupitera. Hermes ne samo da nije između Marsa i Jupitera iako tu ima svoju tačku oslonca, već on zalazi duboko ispod Marsove, ispod Zemljine, pa čak ide do Venerine orbite. Prvi put je primećen u Nemačkoj 28.10.1937.godine kada je bio jako blizu Zemlji, malo dalje nego što je rastojanje Meseca od Zemlje. Iako je tada primećen kao nešto što se kreće brzinom meteora jer je strašno brzo prolazio, nije imao neki veliki publicitet, pre svega zbog drugih aktivnosti koje su bile tada u svetu dominantne, ali je predstavljao jedno alarmantno upozorenje.

Da je takav asteroid pogodio Zemlju, to bi verovatno izazvalo kataklizmu tipa nestanka dinosaurusa pre par miliona godina. Međutim, nakon toga on uopšte više nije viđen, sve do 2003. godine, kada je ustanovljeno šta se zapravo desilo.  

Naime, Hermes je asteroid koji je sačinjen iz dva dela jednake veličine, a u datom trenutku on okrenuo jednu svoju stranu. Sunčana strana je ona koja se vidi, koja je obasjana. Drugim rečima, on je iz jednog vidljivog sveta potpuno otišao u nevidljivi svet. I upravo Hermes, ne samo da sa ovom putanjom potpunom iskače iz putanje svih ostalih asteroida koji su u pojasu između Marsa i Jupitera, već dolazi u polje koje je ispod Zemlje, idući ka Veneri. Nije li upravo Hermes onaj koji je otišao u donji svet, svet ispod Zemlje da bi pronašao Persefonu?

Ipak priča između Plutona i Hermesa je zapravo priča o jednom vrlo srodnom, ako ne i potpuno istom fenomenu, zato što Merkur u svojoj evoluciji postaje Hermes kad dobije sposobnost da uđe u podzemni svet i da iz njega izađe, što su mogli još samo Pluton i Persefona. Hermes stalno teži da uđe u svet ispod Zemlje, tražeći Veneru ili Persefonu. To je njegov cilj, jedna od osnovnih tačaka koju on traži.

No, ako se pogleda u horoskopu jedna prirodna veza koja mora postojati između Plutona koji označava sam početak znaka Škorpiona i koji predstavlja osmi znak u Zodijaku, i sa druge strane osmi znak od njega, što je znak Blizanaca, tačnije 0° Blizanaca, onaj stepen koji uistinu predstavlja nešto što je paralelno, što nosi dva dela sebe, baš kao što Hermes asteroid jeste predstavljen sa dve strane identičnog oblika, pri čemu može da okreće jednu stranu koja je svetla i drugu koja je potpuno nevidljiva, vidi se da je taj odnos koji između njih postoji od 150° ili onaj odnos koji povezuje 1. i 8. kuću. Odnos 1 – 8 jeste odnos koji po prirodi stvari već postoji između Merkura i Plutona. Merkur postaje Pluton kada polukrug ode ispod kruga. Krajnje je interesantno što je upravo u ovom trenutku kada je Hermes prvi put zapažen, Merkur bio baš na 3° Škorpiona, upravo na stepenu egzaltacije Plutona, na onom mestu gde je Pluton najjači. A Sunce na gotovo istom mestu.

Kada se Hermes najbliže približio planeti Zemlji nalazio se u konstelaciji Delfina, na 12° Vodolije, koja govori kako Posejdon ili Neptun šalje delfina da nađe njegovu sakrivenu Amfitritu. Delfin uspeva u tome i dovodi je na venčanje.

Nije li Hermes upravo onaj koji traži i koji da bi našao idealnu, posebnu ljubav kakvu samo Neptun može da poželi, prelazi iz jednog sveta u drugi?

Hermes, viđen 1937. godine neposredno pre početka II svetskog rata, ukazao je da će puno duša otići u podzemni svet, te je došao sa zadatkom da ih pokupi. Jednostavno, njegov prolazak blizu planete Zemlje biva realna pretnja.

Zna se da Hermes u narednih 100 godina neće udariti u planetu Zemlju. To astronomi kažu, a astrolozi znaju da on nikada neće udariti u planetu Zemlju jer on uopšte ne traži nju nego Veneru.

Ako se Hermes nalazi u natalnoj 1. kući natusa ili je u konjunkciji sa vladarem 1. kuće natus sigurno izgleda veoma mladoliko, kao recimo Bred Pit, koji ima Hermesa u 1. kući u konjunkciji sa Suncem. Setimo se njegove uloge u filmu „Upoznajte Džo Bleka“ u kome je on potpuni Pluton ili Hermes. Neko ko će ući u svet sa druge strane da vodi duše. Ako je Hermes u 2. kući, natus ima talenat za svaki novac koji je nevidljiv i sve vrednosti koje mogu biti nevidljive, i to će uvek prolaziti, iako mu to nije  primarna uloga. Ako je Hermes u 3. kući, dobija se specifičan intelekt koji potpuno intuitivno sagledava stvari, ne samo spiritualno već magijski. Jer on ima praktičnu sposobnost da preživi. Hermes u 4. kući je onaj koji natusa povezuje sa precima, baš kao što on to inače radi preko Južnog čvora. Može se očekivati selidba na neko mesto sa specijalnom porukom za natusa. U 5. kući priča o ljubavi u kojoj Hermes traži Persefonu u donjem svetu, pa ovde Hermes preotima ženu ili devojku nekome. On mora tajno da viđa svoju ljubav, mora da se preruši u Plutona. Kada je Hermes u 6. kući nije li to neki tajni rad, neki hermetičan rad? Možda je to neko ko radi za neku tajnu službu, tako da to niko ne zna. Hermes u 7 je izašao u kuću javnosti, gde ga je moguće videti, i u zavisnosti od njegove postavke ukazuje na brak, na vezu za koju se moralo boriti ili na tajnu samog partnera. Hermes u 8 je prirodno u jakoj kući, natus može da govori sa precima, da komunicira sa svemirom, da ulazi u potpuno skrivene svetove, hodnike duša. Ako je vezan za 9. kuću  daje izučavanje svake hermetičke oblasti, publikovanje knjiga, ovo je slika nekog drugog sveta, odlaska u inostranstvo, u neistražene krajeve, u duhovne centre jer je to zapravo Hermesov put. U 10. kući natus vremenom postaje onaj koji duše drugih prevodi u donje svetove. U 11. kući postoji neka tajna veza, neki tajni kontakt sa prijateljem, tehnologija koja je ispred svog doba, nevidljivi avioni. Hermes u 12. kući je opet jak, to je jedna misao koja stvara sve ono u šta veruje. Ako natus uz to ima i povezanost sa serijom 3 dovoljno mu je da poveruje u nešto i da oseti efekat u materijalnoj realnosti. On ne mora ni da uzme lek, dovoljno je da zamisli da uzima lek i od same misli će mu biti bolje. 

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD