Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31. Avgusta do 07. Septembra 2015.

Obaveštenje: Sledeće nedelje neće biti kolumne zbog kolektivnog MMA odmora u Toskani, Italiji. Takođe, sledeće nedelje je Dan rada u Americi, kada će sva tržišta biti zatvorena.

26. avgust je bio na meti geokosmičkih kritičnih preokreta prošle nedelje, kad je nekoliko globalnih indeksa od ponedeljka do srede dostiglo najniži pad u nekoliko poslednjih meseci, pa čak i godina. Do petka je većina imala značajan oporavak koji je iznenadio trgovce koliko i sam pad.

U Aziji i Pacifiku, najveća priča nastavlja da se dešava u Kini, gde je šangajski indeks 26. avgusta pao na 2850, neverovatnih 45%, od skoka na 5178 koji je napravio samo dva meseca ranije, 12. juna. Japanski Nikkei je takođe završio sa najvećim padom 26. avgusta na 17.714 sa 20.948 (koji je napravio 24. juna, a koji je bio najviši od 1996. godine). Poslednji skorašnji skok je bio samo dva dana posle trećeg i poslednjeg trigona Jupitera i Urana. Već u petak Nikkei se vratio na iznad 19.000. I drugi, u Australiji, Indiji i Hong Kongu, su dostigli ovogodišnju nanižu stopu prošle srede ali su se brzo oporavili do kraja nedelje.

U Evropi je bio sličan pokolj. Nemači DAX je pao na 9.338 prošlog ponedeljka, 24. avgusta, što je oko 25% niže od skoka na 12.390 zabeleženog 10. aprila. Do četvrtka se vratio na 10.382. Londonski FTSE se srozao na 5.768 u ponedeljak, što je 19% niže od stope 7122 koju je dostigao 22.aprila. Ciriški SMI je pao na 8155 istog dana, značajno niže u odnosu na stopu od 9.537 koju je dostigao 5.avgusta. Nije bilo ništa bolje ni u Holandiji, gde je AEX indeks pao na 401.87 istog dana, što je pad od 21.28% u odnosu na skorašnji skok 27. aprila na 510.55. I opet se oporavivši za 10% do petka. Ista je priča i u Rusiji, s tom razlikom da se njihov MICEX indeks posle pada na 1603 prošle nedelje popeo na 1723, dostigavši najveći skok zabeležen od 5.maja. 

Ni u Americi nije bilo ništa drugačije od ostataka sveta. Dow Jones, NASDAQ, brazilski Bovespa i argentinski Merval imali su velike padove i do petka nove uspone.

Na robnom tržištu, srebro je imalo najznačajniju nedelju. Na dan obrta 26.avgusta naglo je palo na 13.91 (Sunce konjukcija Jupiter, a sećate se, zlato i srebro ne vole Jupitera, kao što sam nekoliko puta napomenuo u ovoj kolumni). Međutim, Jupiter je sada u Devici (od avgusta 2015. do septembra 2016.) i ovo je vreme kad čekamo da se važni dugoročni ciklusi završe, kao što su solarno-lunarni ciklusi koji će do oktobra uticati na cenu zlata. Skoro je gotovo, ostalo je još samo finalno doterivanje. Dok je srebro palo najniže u poslednjih 6 godina, zlato se držalo mnogo bolje. Umesto da padne prošle nedelje, ono je dostiglo najviši nivo od 7.jula. To su intermaketna odstupanja koja želimo da vidimo kad krenu veliki padovi, što je moglo da se desi i prošle nedelje, osim što je malo prerano da bi se uklopilo u primarni ciklus. Ponekad, međutim, to bude kao neko iskrivljenje na tržištu.

Mazut je takođe imao interesantnu nedelju, pavši na 37.75 prošlog ponedeljka. Od februara 2009. nije imao tako nizak pad. Do petka je poslovao sa 45.00 barela ponovo. Bilo je i značajnih obrtanja u valuti prošle nedelje, kad je dolar najniže pao još od januara. Ali to je baš kao što smo i pretpostavili da će biti u našim specijalnim vebinarima 20. i 21.juna, a na kraju krajeva, vrednost dolara je ključna za sva tržišta.

Sve u svemu, nastavlja se fascinantan period Venerinog retrogradnog hoda, ovaj put od 25. jula do 6.septembra. Još nedelju dana. Ali prerano je za slavlje. 11 dana kasnije Merkur kreće retrogradno, a istog dana, 17. septembra Jupiter pravi svoju 14.godišnju opoziciju sa Neptunom. Ako mislite da je poslednji mesec bio lud i divalj, razmislite šta vas čeka oko 17.septembra (+/- dve nedelje). Ako ima nekog geokosmičkog potpisa koji donosi veći gubitak kontrole od Jupitera u teškom aspektu prema Neptunu ili Uranu, ja nisam siguran šta bi to moglo da bude. Možda eventualno Saturn i Uran (septembar 2008.- juli 2010?).

E sad, ovo ne znači da će se sve rasturiti u param parčad, niti da će se rasturiti svetska berza, mada postoji i ta mogućnost. Aspekt Jupiter/ Neptun često donosi periode iracionalnog izobilja kada cene akcija skaču. I naravno, poslednja dva puta kada je Merkur bio retrogradan (19. maja i 22. januara) donela su nagli i dramatični pad cena. Kombinacija retrogradnog Merkura u vazdušnim znacima ponovo, po treći put u ovom ciklusu, i Jupitera u opoziciji sa Neptunom je u vezi sa nesporazumima, nejasnom komunikacijom, možda čak i sa namernim nedavanjem tačnih informacija. Mogu da se pojave glasine puštene sa namerom da naruše reputaciju dobrih ljudi. Vrlo promišljeno i varljivo. Ovo je vreme kad pametni ljudi postaju plen lukavim prevarantima, a najgore prolaze oni naivni. Ovo je vreme kad treba dobro ispitati izvore i proveriti koliko su tvrdnje pouzdane pre nego što se daju pare (ili srce) za nekoga. 

I na kraju, mada ne i najmanje važno, Venera kreće direktno 6. septembra, što se opet tiče para, a posebno ljubavi s obzirom da je u Lavu. Može biti uzbudljivo vreme za zaljubljivanje. Samo nemojte kupovati niti primati prsten dok ne proverite  listu poslednjih poziva na telefonu svog dragog / svoje drage.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD