Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrologija odnosa Astrologija odnosa je jedna od osnovnih astroloških oblasti. U okviru ovog kursa razrađuju se i prediktivne metode u astrologiji odnosa. Ovaj kurs traje od 13.05.2020. do 17.06.2020. i održavaće se svake srede od 19h na Kepler Institutu. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete uživo, moguće je pohađanje kursa i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Fiksne Zvezde u Karmičkoj Astrologiji Razumevanje naših daljih prošlih ili budućih inkarnacija je isto kao i razumevanje aktivnosti u okviru kalendara događaja u jednom periodu. Sve to predstavlja jedan Veliki Kalendar Duše, u kojima mnogi životi međusobno sarađuju, slično kao što su dani međusobno povezani u jednom životu natusa. U četvrtak, 14.05. od 19h na Kepler Institutu počinje četvoronedeljni kurs iz oblasti Fiksnih Zvezda u Karmičkoj Astrologiji. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Webinar: Meridijani Tela dvanaeste kuće Dvanaesti meridijan predstavlja meridijan celine koji u sebi ima sve ostale meridijane. Dvanaesti meridijan nosi priču naših uverenja. Pitanje je šta su to naša uverenja? Verovanje je pitanje 12. meridijana i 12. kuće. Verovanje je uvek stanje u kome realnost doživljavamo telom. Webinar če održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. maja od 14h do 18h.
» prikaži celu vest
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 12.05. i održavaće se svakog četvrtka od 18h na Kepler Institutu. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete uživo, moguće je pohađanje kursa i u online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. do 31. VIII 2015

Sredina perioda retrogradne Venere je bila u svom punom izrazu, a to nije bila baš lepa slika – osim za berzanske trgovce plemenitim metalima. Zlato je skočilo na 1167.90 prošle nedelje, oštrim prelazom iz svoje niske vrednosti od 24. jula (retrogradna Venera). Da li će se ovaj trend nastaviti sve dok se Venera ne okrene direktno 6. septembra? Moguće je, posebno što i heliocentrični Merkur ulazi u Strelca ovog vikenda, što je često znak za jačanje cene zlata, pa čak i nedelju dana ranije, kao što je to bio slučaj prošle nedelje.

Jedna od karakteristika koja izdvaja ovaj period retrogradne Venere je raspad prethodno započetih odnosa između ekonomskih faktora i tržišnih odgovora. Venera vlada odnosima i sličnostima. Korelacije se menjaju od onoga što je bio obrazac ka novim obrascima, ili u nekim slučajevima, suprotnim obrascima. Prošle nedelje, značaj kineskog devalviranja svoje valute juana je opisan kao efikasno pokretanje procesa “preokretanja i prekidnja” njenog odnosa ka američkom dolaru. Napomenuo sam još ranije da će promene u politici imati neželjene posledice koje će dovesti do novih problema u današnjim ratovima valuta, pogotovo što su federalne rezerve bile pred odlukom da počnu da podižu svoje cene. Ali naglo kinesko devalviranje valute komplikuje ovaj proces koji je već pokrenut (tj. jačanje američkog dolara). U stvari, ovo sada zahteva od federalnih rezervi da zastanu i razmisle da možda ovo nije pravo vreme da se podignu cene. Prošle nedelje su tržišta kapitala u svetu došla do istog zaključka, a globalni pad cena kapitala je ubrzan.

Kratkoročna geokosmička razmatranja

Kao što je navedeno u izveštaju prošle nedelje: "Naša pažnja će se sada prebaciti na period od 13. avgusta do 8. septembra u kome će biti čak 9 važnih geokosmičkih potpisa od kojih se čak 7 smatraju tipom Nivoa 1 i najdirektnije su povezani sa primarnim ili velikim ciklusom. U ovom periodu će se formirati dva važna obrasca. Prvi je sa Suncem, koje će “prevesti” nadolazeći T-kvadrat Jupitera, Saturna i Neptuna. On započinje sa kvadratom prema Saturnu 21. avgusta, a praćen je sa konjunkcijom Jupitera 26. avgusta i završetkom sa opozicijom prema Neptunu 31. avgusta. Ovo će nam dati mogućnost da zavirimo u budućnost, na Jupiter/Neptun opoziciju 17. septembra (kada će i Merkur krenuti retrogradno), i na Saturn/Neptun kvadrat u novembru 2015. sve do septembra 2016." Ako je ovo pregled onoga šta se može očekivati sredinom septembra, onda su nam veće šanse da umesto "iracionalnog bogatstva" često povezanog sa aspektom Jupitera i Neptuna, prisustvujemo "panici i histeriji" što je druga strana Jupiter/Neptun dinamike.

Ceo ovaj promenljivi T-kvadrat – Jupiter-Saturn-Neptun – koji se približava, će dobiti još jedan veliki test sledeće nedelje. Dana 26. avgusta, Sunce će biti u konjunkciji sa Jupiterom, što bi inače normalno bio pokazatelj bikovskog trenda. Ali usled kolabirajućeg tržišta, ovo bi moglo umesto toga samo da ukaže na preterivanje. Pun Mesec na osi Devica - Ribe 29. avgusta će se pojaviti vrlo blizu Neptuna. Dinamika Neptuna se odnosi na pitanja poverenja i osećaj gubljenja kontrole. Izgleda da berza gubi poverenje u svoje bankarske i političke lidere.

Predsedavajuća federalnih rezervi, Dženet Jelen (Janet Yellen), se pojavila paralizovana i nesigurna o tome šta da radi. To nije iznenađujuće, jer je ovaj izveštaj takođe nedavno najavio da od juna do septembra, tranzitni Saturn (retrogradan na kraju Škorpiona) formira T-kvadrat ka Sunce/Mesec opoziciji. Ovo je aspekt gubitka kredibiliteta, zajedno sa zahtevima da se uradi nešto, i kritikom za sve, bilo za ono što se ništa ne radi ili, pak, za ono što se radi a što drugi vide kao pogrešno. Sve u svemu, ovo nije vreme popularnosti. Ova ista dinamika će pogoditi i predsednika Obamu, ali kasnije krajem ovog meseca sa proširenjem ovog trenda do novembra. Pun Mesec na osi Devica-Ribe pada na njegov natalni Pluton (moć i odbijanja), i kvadrira njegov natalni Mesec (emocije). Tranzitni Saturn (prepreka) formira T-kvadrat na obe natalne planete od septembra do novembra. On je u opasnosti da izgubi podršku za svoj iranski nuklearni sporazum (Pluton), čak i unutar svoje partije, a možda da izgubi i još nešto drugo što još nije poznato.

Što se tiče tržišta kapitala i geokosmičkih potpisa, naredne dve nedelje su kritične. Previše retrogradnosti, previše Jupiter/Neptun dodira, u kombinaciji sa punim Mesecom u promenljivim znacima koji uključuju Neptun, ukazuje na nedostatak kontrole. Takođe može ukazivati i na mnogo kiša i poplava, kao i na skok cene nafte i na nepoverenje u političare koji traže ili imaju visoku funkciju.

Dugoročna razmatranja i mundana astrologija

Ponašanje berze prošle nedelje mnogo liči na ono od septembra 2008. godine kada su cene akcija svake nedelje samo padale sve više i više, sve dok konačno DJIA nije dostigao svoje dno u martu 2009. godine. To je tada bio početak kardinalnog Klimaksa, sa Saturnom koji se približavao svojoj prvoj opoziciji sa Uranom. To je ozbiljno počelo sredinom septembra 2008. godine, sa punim Mesecom u Ribama u konjunkciji sa Uranom. Sada smo ovde, na pragu sličnih geokosmičkih aspekata postavljenih u sličnim znacima. Saturn se približava svom dugoročnom 36 – godišnjem opadajućem kvadratu sa Neptunom u novembru 2015, a narednog vikenda će biti moćni pun Mesec u Ribama u konjunkciji sa Neptunom. Da, ponovo je pun Mesec (Sunce u Devici, a Mesec u Ribama), kao što je to bilo sa Suncem u Devici i Mesecom u Ribama u septembru 2008. godine i ponovo pun Mesec donosi u igru daleku planetu koja ulazi u izazovan aspekt sa Saturnom. Tada je to bio Uran, a ovaj put je Neptun. Ovi izazovni aspekti prave svoj prvi zvanični kontakt u novembru 2015. godine, a tada je to bilo u novembru 2008. Ovo je mnogo kosmičkih sličnosti.

Poverenje je sada i u narednih nekoliko nedelja, čak i narednih nekoliko meseci sa približavanjem Saturn/Neptun aspekta važno pitanje. Sa Saturnom (ne) dolazi do trgovine Neptun (poverenje i voda), a postoje jake naznake o tome šta su najbolja područja za investiranje u narednih nekoliko godina. Mi ćemo se baviti detaljno ovim temama na finansijskoj konferenciji u Italiji naredne dve nedelje. Radujem se što ću videti neke od vas! To će biti veoma prijatno iskustvo pod ovim vrstama aspekata.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD