Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. do 31. VIII 2015

Sredina perioda retrogradne Venere je bila u svom punom izrazu, a to nije bila baš lepa slika – osim za berzanske trgovce plemenitim metalima. Zlato je skočilo na 1167.90 prošle nedelje, oštrim prelazom iz svoje niske vrednosti od 24. jula (retrogradna Venera). Da li će se ovaj trend nastaviti sve dok se Venera ne okrene direktno 6. septembra? Moguće je, posebno što i heliocentrični Merkur ulazi u Strelca ovog vikenda, što je često znak za jačanje cene zlata, pa čak i nedelju dana ranije, kao što je to bio slučaj prošle nedelje.

Jedna od karakteristika koja izdvaja ovaj period retrogradne Venere je raspad prethodno započetih odnosa između ekonomskih faktora i tržišnih odgovora. Venera vlada odnosima i sličnostima. Korelacije se menjaju od onoga što je bio obrazac ka novim obrascima, ili u nekim slučajevima, suprotnim obrascima. Prošle nedelje, značaj kineskog devalviranja svoje valute juana je opisan kao efikasno pokretanje procesa “preokretanja i prekidnja” njenog odnosa ka američkom dolaru. Napomenuo sam još ranije da će promene u politici imati neželjene posledice koje će dovesti do novih problema u današnjim ratovima valuta, pogotovo što su federalne rezerve bile pred odlukom da počnu da podižu svoje cene. Ali naglo kinesko devalviranje valute komplikuje ovaj proces koji je već pokrenut (tj. jačanje američkog dolara). U stvari, ovo sada zahteva od federalnih rezervi da zastanu i razmisle da možda ovo nije pravo vreme da se podignu cene. Prošle nedelje su tržišta kapitala u svetu došla do istog zaključka, a globalni pad cena kapitala je ubrzan.

Kratkoročna geokosmička razmatranja

Kao što je navedeno u izveštaju prošle nedelje: "Naša pažnja će se sada prebaciti na period od 13. avgusta do 8. septembra u kome će biti čak 9 važnih geokosmičkih potpisa od kojih se čak 7 smatraju tipom Nivoa 1 i najdirektnije su povezani sa primarnim ili velikim ciklusom. U ovom periodu će se formirati dva važna obrasca. Prvi je sa Suncem, koje će “prevesti” nadolazeći T-kvadrat Jupitera, Saturna i Neptuna. On započinje sa kvadratom prema Saturnu 21. avgusta, a praćen je sa konjunkcijom Jupitera 26. avgusta i završetkom sa opozicijom prema Neptunu 31. avgusta. Ovo će nam dati mogućnost da zavirimo u budućnost, na Jupiter/Neptun opoziciju 17. septembra (kada će i Merkur krenuti retrogradno), i na Saturn/Neptun kvadrat u novembru 2015. sve do septembra 2016." Ako je ovo pregled onoga šta se može očekivati sredinom septembra, onda su nam veće šanse da umesto "iracionalnog bogatstva" često povezanog sa aspektom Jupitera i Neptuna, prisustvujemo "panici i histeriji" što je druga strana Jupiter/Neptun dinamike.

Ceo ovaj promenljivi T-kvadrat – Jupiter-Saturn-Neptun – koji se približava, će dobiti još jedan veliki test sledeće nedelje. Dana 26. avgusta, Sunce će biti u konjunkciji sa Jupiterom, što bi inače normalno bio pokazatelj bikovskog trenda. Ali usled kolabirajućeg tržišta, ovo bi moglo umesto toga samo da ukaže na preterivanje. Pun Mesec na osi Devica - Ribe 29. avgusta će se pojaviti vrlo blizu Neptuna. Dinamika Neptuna se odnosi na pitanja poverenja i osećaj gubljenja kontrole. Izgleda da berza gubi poverenje u svoje bankarske i političke lidere.

Predsedavajuća federalnih rezervi, Dženet Jelen (Janet Yellen), se pojavila paralizovana i nesigurna o tome šta da radi. To nije iznenađujuće, jer je ovaj izveštaj takođe nedavno najavio da od juna do septembra, tranzitni Saturn (retrogradan na kraju Škorpiona) formira T-kvadrat ka Sunce/Mesec opoziciji. Ovo je aspekt gubitka kredibiliteta, zajedno sa zahtevima da se uradi nešto, i kritikom za sve, bilo za ono što se ništa ne radi ili, pak, za ono što se radi a što drugi vide kao pogrešno. Sve u svemu, ovo nije vreme popularnosti. Ova ista dinamika će pogoditi i predsednika Obamu, ali kasnije krajem ovog meseca sa proširenjem ovog trenda do novembra. Pun Mesec na osi Devica-Ribe pada na njegov natalni Pluton (moć i odbijanja), i kvadrira njegov natalni Mesec (emocije). Tranzitni Saturn (prepreka) formira T-kvadrat na obe natalne planete od septembra do novembra. On je u opasnosti da izgubi podršku za svoj iranski nuklearni sporazum (Pluton), čak i unutar svoje partije, a možda da izgubi i još nešto drugo što još nije poznato.

Što se tiče tržišta kapitala i geokosmičkih potpisa, naredne dve nedelje su kritične. Previše retrogradnosti, previše Jupiter/Neptun dodira, u kombinaciji sa punim Mesecom u promenljivim znacima koji uključuju Neptun, ukazuje na nedostatak kontrole. Takođe može ukazivati i na mnogo kiša i poplava, kao i na skok cene nafte i na nepoverenje u političare koji traže ili imaju visoku funkciju.

Dugoročna razmatranja i mundana astrologija

Ponašanje berze prošle nedelje mnogo liči na ono od septembra 2008. godine kada su cene akcija svake nedelje samo padale sve više i više, sve dok konačno DJIA nije dostigao svoje dno u martu 2009. godine. To je tada bio početak kardinalnog Klimaksa, sa Saturnom koji se približavao svojoj prvoj opoziciji sa Uranom. To je ozbiljno počelo sredinom septembra 2008. godine, sa punim Mesecom u Ribama u konjunkciji sa Uranom. Sada smo ovde, na pragu sličnih geokosmičkih aspekata postavljenih u sličnim znacima. Saturn se približava svom dugoročnom 36 – godišnjem opadajućem kvadratu sa Neptunom u novembru 2015, a narednog vikenda će biti moćni pun Mesec u Ribama u konjunkciji sa Neptunom. Da, ponovo je pun Mesec (Sunce u Devici, a Mesec u Ribama), kao što je to bilo sa Suncem u Devici i Mesecom u Ribama u septembru 2008. godine i ponovo pun Mesec donosi u igru daleku planetu koja ulazi u izazovan aspekt sa Saturnom. Tada je to bio Uran, a ovaj put je Neptun. Ovi izazovni aspekti prave svoj prvi zvanični kontakt u novembru 2015. godine, a tada je to bilo u novembru 2008. Ovo je mnogo kosmičkih sličnosti.

Poverenje je sada i u narednih nekoliko nedelja, čak i narednih nekoliko meseci sa približavanjem Saturn/Neptun aspekta važno pitanje. Sa Saturnom (ne) dolazi do trgovine Neptun (poverenje i voda), a postoje jake naznake o tome šta su najbolja područja za investiranje u narednih nekoliko godina. Mi ćemo se baviti detaljno ovim temama na finansijskoj konferenciji u Italiji naredne dve nedelje. Radujem se što ću videti neke od vas! To će biti veoma prijatno iskustvo pod ovim vrstama aspekata.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD