Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Evolucija arhetipa Device

“Nije važno da znamo da li je Marija bila devica ili ne. Ono što je sigurno, u simbolici, to je da je Devica čista od svih negativnih energija koje mogu zagaditi njena tela, njen duh i njenu dušu. Iz tog razloga je Marija bila izabrana da inkarnira ovu Čistotu.” Arhetip Devica, Univerzalni tarot arhetipova Majstora  (Tarot Universel des Maître, D. Didier, Editions Mercia du Lac, 2014)

Nakon dva znaka kojima vladaju svetla, Mesec i Sunce, koji svojim sjedinjenjem daju život i svest o sebi kroz simboliku Lava, imamo znak najviše inteligencije - znak Device. U ovom znaku je Merkur, intelekt - um, egzaltiran, ali ne na blizanački način kroz misli i reči, već kroz najsitniji nivo postojanja, ćelijski nivo tela. Naše ćelije imaju svest o nama, i svest o njima samima, njihovoj funkciji i pripadnosti određenom organu. One imaju svest o celokupnoj organizaciji velikog organizma, ali mi retko imamo svest o njima. Međutim, bez njih sam organizam ne bi postojao. Bilo da ćelije posmatramo kao naše fiziološke najsitnije delove, ili kao mehanizame iz kojih je sastavljeno društvo, ili još dalje, na kolektivnom nivou: čoveka kao ćeliju Univerzalnog Čoveka – one predstavljaju osnovnu inteligenciju bez koje lider (Lav) ne postoji. Za razliku od Lava, ono što se dešava u znaku Device niko ne vidi, sve zasluge će biti pripisane Lavu, velikom organizmu, dok sam sistem rada ostaje nevidljiv i nadasve skroman. Jer slava Device nikada nije ovozemaljska. Ona po definiciji nema ambiciju da postane kao Lav. Poznavati reči naše fiziologije, našeg otelovljenja nam daje mogućnost za najdublju spoznaju sopstva, jer ono najnesvesnije u čoveku nalazi se zapisano u njegovom fizičkom telu.

Sama priča o znaku Device vezana je za Ikarija, siromašnog seljaka koji je kad je bog vina, Dionis, došao kod njega, ne znajući koga ima pred sobom, dao putniku namerniku sve što mu je bilo potrebno. Iz zahvalnosti, Bog mu je sutradan odao tajnu pravljenja vina, koja do tada nije bila poznata ljudima. Tako je Ikarije počeo da uzgaja vinovu lozu i to znanje poželeo da podeli sa drugima. Jedne večeri je pokazao taj čudesni napitak čobanima koji su se ponapijali, zaspali i na posletku kad su došli k sebi pomislili kako on zapravo hoće da ih otruje da bi im ukrao stado. Zato su odlučili da ga ubiju. Dok je umirao, shvatio je kako mu se zapravo događa ista stvar koju je on sam uradio jednoj kozi, koja je došla da pojede njegovu vinovu lozu. Kad ju je video, jako se naljutio i ubio je, odrao joj kožu, a meso ispekao i poslužio prijateljima. U tom trenutku se osećao baš kao ta koza. Njegova ćerka Erigona, za koju se vezuje ova priča o Devici, bila je skrhana bolom i tražila je telo svog oca nakon toga. Konačno, našavši njegovo telo, odlučuje da baci kletvu na sve one koji su ga ubili, pobegli i sakrili se. Bacila je kletvu u kojoj je rekla da u gradu Atini svakog dana po jedna devojka treba da izvrši samoubistvo, sve dok ne nađu počinioce ovog dela. Nakon toga se obesila. Njena kletva se obistinila i devojke su se ubijale sve dok nisu nađeni počinioci ubistva njenog oca.

Ovaj znak pre svega nosi osećaj krivice („ko je kriv?“) zapisan u nasleđu, koja se potpuno menja u onom trenutku kada natus iskoristi vertikalnu vrednost znaka Device, a to je da je ovo znak koji ima vrlo direktan kontakt sa Bogom, sa 12. Ima direktniji kontakt nego bilo koji drugi znak, zato što je ovom znaku data tajna stvaranja vinove loze, tajna nektara, tajna jednog znanja, mogućnost da bude kanal i da bude u kontaktu sa njim. Ovaj znak ima svoju satisfakciju u tome što upravo bivajući potpuno skroman, živeći priču potpune skromnosti on pročišćava čitavu genetiku, karmu koja je negde duboko usađena, i postaje na taj način upravo miljenik Bogova.

Devica je znak apsolutne čistote, a apsolutna čistota dobija moć - izuzetnu moć da promeni one stvari koje neko drugi ne bi mogao da uradi. Međutim, ukoliko Devica ima problem sa planetama koje su ovde u izgonu ili padu, kao što su Venera ili Jupiter, ona ima dosta toga što mora da pročisti. Ovo je znak čišćenja, pranja, popravki svega što je pokvareno. A sve što nije popravljeno priziva tragičan deo ove priče, koji se izražava u trenutku kada nešto što je vezano za znak Device krene u borbu, u princip Lava i princip suđenja. Prinicip pročišćenja je sposobnost da se stvari prihvataju onako kako dolaze.

U znaku Device postoji znanje kako živeti u svojoj svakodnevnici, kako praktično na nivou fiziologije i na materijalnom nivou živeti principe koji su u drugim znacima često dati kao ideali i teoretski koncepti. Znak Device predstavlja praktičnu sposobnost življenja onoga što imamo u znaku Riba, najviša duhovnost, zato što uvek kažemo da je fiziologija zapravo znak onoga što nosimo u svojoj svesti, odnosno da je stanje našeg zdravlja uvek odraz onoga što imamo unutar sebe. Zadatak otelovljenja ovog arhetipa jeste dostizanje savršenstva, perfekcije. Venera, planeta čulnosti i lepote je ovde u padu, što govori o krajnjem materijalnom aspektu ove planete, koja se kroz znak Device jedino i može manifestovati. Egzaltirana Venera iz Riba koja svoje ostvarenje može dostići u rajskim vrtovima, u znaku Device ima zadatak da sam raj oživi unutar fiziologije. Iz ovog razloga se često osobe koje najsnažnije inkarniraju ovaj arhetip okreću celibatu i monaškom životu, odvajajući se od spoljašnjih želja i čulnih nadražaja, kako bi uspeli da uspostave kontakt sa palom Venerom.

Međutim, nije ovo jedini način, na šta ukazuje Jupiter koji je ovde izgnan, i koji postavlja suštinsko pitanje: koliko verujemo? Jer kada je poverenje probuđeno, oživljeno i otelotvoreno, tada se Eden prepoznaje u svakom biću kao i struna koja povezuje sve ćelije u jednu savršenu Univerzalnu celinu. Ukoliko se Devica svesno angažuje da služi ovom Univerzalnom Čoveku, tada njena svakodnevica predstavlja krajnju duhovnost – oživljavanje neba na zemlji.

„Savršenost je duga askeza skromnosti gde se svako mora usavršiti u svojim akcijama, delima i mislima, u cilju kolektivnog sjedinjenja sa Ocem u ovom uzdizanju Ciklusa.“

Znak Device je znak askeze. Ali askeza nije rigidnost, restrikcija, rigoroznost, okov, tuga, jad, već je askeza radost života, u prepoznavanju slobode koju dobijamo ukoliko se suzdržimo od uzaludnog trošenja energije.

Živeti Askezu, znači takođe biti u harmoniji sa zakonima Prirode, onakve kakvu je stvorio Kreator, svitanje jutara, zalasci Sunca, planete, zvezde, sezone, elementi, stvaranje tela od mora, planina, praznine, ljubav prema površini i unutrašnjosti Zemlje, razgovor s biljkama, obraćanje životinjama, osećanje kamenova i njihovih jezika, slušanje drugih u odnosu na njihove godine. Traženje porodične harmonije, uživanje u tome da sve bude uređeno, fleksibilno organizovano i predviđeno. To nas sve čini savršeno srećnim i to blagostanje može i treba da se deli sa svima. Askeza je univerzalno božanski Zakon. Univerzalni Red postoji samo kroz zakon Askeze u poštovanju Života, Prostora i Vremena, božanskog Stvaranja i lepote njegove besprekorne organizacije.“  Zbirka pribiranja, Edition Mercia du Lac, 2011

Ovaj primer u skladu sa svojim sunčevim znakom i arhetipom ostaje nepoznat, nevidljiv. Ona je nepoznata, sakrivena osoba, čije citate nećete naći, odnosno nećete prepoznati kao njene. Ne zato jer ih nema, već zato što ih ona ne priznaje za svoje. Ništa nije njeno, sve je dato sa druge strane, a ona je samo u službi prenosa i davanja. Život potpuno posvećen službi za kolektiv čitavog čovečanstva, u najdubljem, potpuno skromnom prepoznavanju da je ona samo jedan deo te univerzalne slagalice, sa svojom funkcijom i zadatkom koji je preuzela još kao dete. Vladar njenog Asc, Mars je u 11. kući i u konjukciji od 1° orbisa sa Jupiterom na 29° Vage. Iako je ona ponajviše sam ovaj Jupiter, njeno Sunce koje je u egzaktom polusekstilu sa vladarem Asc govori o usmerenju svesnih akcija i odluka. Sunce je i vladar 9. kuće, te ono govori o misiji i svrsi koju pronalazi u službi, dok trigon-sekstil sa osom Asc/Dsc opisuje ovu planetu kao onu kojom natus postiže isceljenje svojih suprotnosti. Međutim, iako naglašena serija 9, ova osoba sebe ne naziva Učiteljem, već samo “podlogom” znanja. Sunce u 10. kući svoju krajnju misiju pronalazi u osvetljavanju kolektivnog nesvesnog (10. kuća je 12. od 11. kuće – kolektiva). Ono dispozitira u konjukciju sa Neptunom gde svoj angažman prenosi na nivo najviše duhovnosti, meditacije i molitve kao načina komunikacije (Merkur) sa Božanskim (Neptun). Ona prenosi znanje o nitima Potke koja nas sve povezuje (Merkur konjukcija Neptun) prepoznajući red u celokupnoj organizaciji Univerzuma (sekstil Saturn u Lavu – na vrhu 9).

Ne govorimo ovde o monaškom životu, već o jednoj pravoj Vestalki koja je u sadašnjem trenutku sasvim obična žena koja uživa svim čulima u svakodnevici i iskustvima života. Ona se ni na koji način ne razmeće onim što daje, jer to je njen zavet i njena misija, sakriveno iza onih koji će javno nastupiti, ona je čista podloga znanju. A ni znanje nije njeno, dok govori o čistoti bića, i nitima koje nas sve povezuju u jednu celinu. Ona nam prenosi tehnike osvetljavanja naših najdubljih mrakova, ali ponovo ne radi nas samih, već samo u službi višeg bića – Univerzalnog Čoveka, kome svi pripadamo.

Ovi tekstovi su poprimili oblik upravo zahvaljujući njenim inspiracijama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD