Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. do 24. 08. 2015

Ovaj period retrogradne Venere je zatekao svet tržišta akcijama prilično neopredeljenim. U Kini i Japanu je cena akcija skočila. Japanski index Nikkei svedočio je svoj najviši nivo još od 1996. godine baš u utorak, 11. avgusta, da bi se vratio na stare vrednosti krajem nedelje. Hong Kongški Hang Seng je zabeležio novi mesečni pad, a australijski All Ordinaries je iskusio novi 6-mesečni pad. Indijska berza je bila relativno mirna. Sve u svemu – sjajan primer za neodređenu prirodu Venere. Da li da idem ili da ostanem? Da li da kupim ili da prodam? Ili možda da ne radim ništa?

Bilo je malo odlučnije u Evropi. Trgovci na berzi su uglavnom prodavali akcije. Holandski AEX, nemački DAX, londonski FTSE, i ciriški SMI su doživeli mesečni pad sredinom nedelje i nisu se oporavili mnogo do petka. Ipak, u Rusiji je bilo mnogo drugačije. Moskovski MICEX index je dostigao svoj najviši rezultat u prethodna 3 meseca.

Kratkoročna razmatranja

Ovaj vikend (15. – 16. avgust) čini sredinu perioda retrogradnog kretanja Venere, što će se verovatno poklopiti sa sporim povratkom u balans većine berzi, gde cene neće toliko skakati ili padati iz dana u dan.

Naša pažnja će se sada prebaciti na period od 13. avgusta do 8. septembra u kome će biti čak 9 važnih geokosmičkih potpisa od kojih se čak 7 smatraju tipom nivoa 1 – koji su najdirektnije povezani sa primarnim ili velikim ciklusom. U ovom periodu će se formirati dva važna obrasca. Prvi će formirati Sunce, koje će “prevesti” nadolazeći T-kvadrat Jupitera, Saturna i Neptuna. On započinje sa kvadratom prema Saturnu 21. avgusta, a praćen je konjunkcijom Jupitera 26. avgusta i završetkom sa opozicijom prema Neptunu 31. avgusta.

 

Ovo će nam dati mogućnost da zavirimo u budućnost, na Jupiter/Neptun opoziciju 17. septembra (kada će i Merkur krenuti retrogradno), i na Saturn/Neptun kvadrat u novembru 2015. sve do septembra 2016. Ovo bi normalno bio period za pamćenje, sa ovom vrstom aspekata. Ali kada se svemu ovome pridruži retrogradni Merkur u kombinaciji sa opozicijom Jupitera i Neptuna, verovatnije je da će ovo biti period zaboravljanja – kao na primer ono što je neko rekao može mu biti “sasuto u lice”, jer je na to zaboravio i zauzeo opozitnu stranu. Takođe, ovo je nezgodno vreme da se bude uhvaćen u političkim obmanama, a počeće da se manifestuje čim ovi aspekti postanu dovoljno snažni.

Dugi važan kosmički potpis uključuje Veneru, koja vlada novcem i valutama. Venera je važan faktor jer je sada retrogradna, a 1. septembra će biti u konjunkciji sa Marsom a zatim će krenuti direktno 6. septembra. Očita projekcija (u svetu finansija) je da je odbor federalnih rezervi objavio svoj dugo anticipirani plan da podigne svoje kratkoročne rate. Ali centralna banka Kine će možda potući federalne reserve svojim neočekivanim udarcem i objavljivanjem svoje monetarne promene. U utorak, 11. avgusta, oni su devalvirali svoju valutu – juan. Ovo bi mogao biti dođađaj povezan sa retrogradnom Venerom koji smo čekali. Ponovo, ovo je tipična stvar povezana sa retrogradnom Venerom.

Ali to nije sve. Venera ne samo što je u konjunkciji sa Marsom, već je to u specijalnom znaku Lava, znaku ponosa ali i ljubavi. Pored svoje korespodencije sa nedavno najavljenom politikom prema centralnoj banci i monetarnim stvarima, Venera u Lavu (a posebno sa Marsom) naginje ka ljubavi, romantici i strasti. 

Što se tiče dugoročnih prognoza i mundane astrologije… tome ću se vratiti sledeće nedelje… nakon što kupim poklone za nekoliko prijatelja lavova koji imaju rođendane. Ne zaboravite na rođendane svojih voljenih lavova… I uživajte u naredne dve nedelje u svim zadovoljstvima koje Venera obećava (ipak retrogradna Venera može odneti stvari ako ne držite svoja obećanja!).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD