Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. do 24. 08. 2015

Ovaj period retrogradne Venere je zatekao svet tržišta akcijama prilično neopredeljenim. U Kini i Japanu je cena akcija skočila. Japanski index Nikkei svedočio je svoj najviši nivo još od 1996. godine baš u utorak, 11. avgusta, da bi se vratio na stare vrednosti krajem nedelje. Hong Kongški Hang Seng je zabeležio novi mesečni pad, a australijski All Ordinaries je iskusio novi 6-mesečni pad. Indijska berza je bila relativno mirna. Sve u svemu – sjajan primer za neodređenu prirodu Venere. Da li da idem ili da ostanem? Da li da kupim ili da prodam? Ili možda da ne radim ništa?

Bilo je malo odlučnije u Evropi. Trgovci na berzi su uglavnom prodavali akcije. Holandski AEX, nemački DAX, londonski FTSE, i ciriški SMI su doživeli mesečni pad sredinom nedelje i nisu se oporavili mnogo do petka. Ipak, u Rusiji je bilo mnogo drugačije. Moskovski MICEX index je dostigao svoj najviši rezultat u prethodna 3 meseca.

Kratkoročna razmatranja

Ovaj vikend (15. – 16. avgust) čini sredinu perioda retrogradnog kretanja Venere, što će se verovatno poklopiti sa sporim povratkom u balans većine berzi, gde cene neće toliko skakati ili padati iz dana u dan.

Naša pažnja će se sada prebaciti na period od 13. avgusta do 8. septembra u kome će biti čak 9 važnih geokosmičkih potpisa od kojih se čak 7 smatraju tipom nivoa 1 – koji su najdirektnije povezani sa primarnim ili velikim ciklusom. U ovom periodu će se formirati dva važna obrasca. Prvi će formirati Sunce, koje će “prevesti” nadolazeći T-kvadrat Jupitera, Saturna i Neptuna. On započinje sa kvadratom prema Saturnu 21. avgusta, a praćen je konjunkcijom Jupitera 26. avgusta i završetkom sa opozicijom prema Neptunu 31. avgusta.

 

Ovo će nam dati mogućnost da zavirimo u budućnost, na Jupiter/Neptun opoziciju 17. septembra (kada će i Merkur krenuti retrogradno), i na Saturn/Neptun kvadrat u novembru 2015. sve do septembra 2016. Ovo bi normalno bio period za pamćenje, sa ovom vrstom aspekata. Ali kada se svemu ovome pridruži retrogradni Merkur u kombinaciji sa opozicijom Jupitera i Neptuna, verovatnije je da će ovo biti period zaboravljanja – kao na primer ono što je neko rekao može mu biti “sasuto u lice”, jer je na to zaboravio i zauzeo opozitnu stranu. Takođe, ovo je nezgodno vreme da se bude uhvaćen u političkim obmanama, a počeće da se manifestuje čim ovi aspekti postanu dovoljno snažni.

Dugi važan kosmički potpis uključuje Veneru, koja vlada novcem i valutama. Venera je važan faktor jer je sada retrogradna, a 1. septembra će biti u konjunkciji sa Marsom a zatim će krenuti direktno 6. septembra. Očita projekcija (u svetu finansija) je da je odbor federalnih rezervi objavio svoj dugo anticipirani plan da podigne svoje kratkoročne rate. Ali centralna banka Kine će možda potući federalne reserve svojim neočekivanim udarcem i objavljivanjem svoje monetarne promene. U utorak, 11. avgusta, oni su devalvirali svoju valutu – juan. Ovo bi mogao biti dođađaj povezan sa retrogradnom Venerom koji smo čekali. Ponovo, ovo je tipična stvar povezana sa retrogradnom Venerom.

Ali to nije sve. Venera ne samo što je u konjunkciji sa Marsom, već je to u specijalnom znaku Lava, znaku ponosa ali i ljubavi. Pored svoje korespodencije sa nedavno najavljenom politikom prema centralnoj banci i monetarnim stvarima, Venera u Lavu (a posebno sa Marsom) naginje ka ljubavi, romantici i strasti. 

Što se tiče dugoročnih prognoza i mundane astrologije… tome ću se vratiti sledeće nedelje… nakon što kupim poklone za nekoliko prijatelja lavova koji imaju rođendane. Ne zaboravite na rođendane svojih voljenih lavova… I uživajte u naredne dve nedelje u svim zadovoljstvima koje Venera obećava (ipak retrogradna Venera može odneti stvari ako ne držite svoja obećanja!).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD