Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17. do 24. 08. 2015

Ovaj period retrogradne Venere je zatekao svet tržišta akcijama prilično neopredeljenim. U Kini i Japanu je cena akcija skočila. Japanski index Nikkei svedočio je svoj najviši nivo još od 1996. godine baš u utorak, 11. avgusta, da bi se vratio na stare vrednosti krajem nedelje. Hong Kongški Hang Seng je zabeležio novi mesečni pad, a australijski All Ordinaries je iskusio novi 6-mesečni pad. Indijska berza je bila relativno mirna. Sve u svemu – sjajan primer za neodređenu prirodu Venere. Da li da idem ili da ostanem? Da li da kupim ili da prodam? Ili možda da ne radim ništa?

Bilo je malo odlučnije u Evropi. Trgovci na berzi su uglavnom prodavali akcije. Holandski AEX, nemački DAX, londonski FTSE, i ciriški SMI su doživeli mesečni pad sredinom nedelje i nisu se oporavili mnogo do petka. Ipak, u Rusiji je bilo mnogo drugačije. Moskovski MICEX index je dostigao svoj najviši rezultat u prethodna 3 meseca.

Kratkoročna razmatranja

Ovaj vikend (15. – 16. avgust) čini sredinu perioda retrogradnog kretanja Venere, što će se verovatno poklopiti sa sporim povratkom u balans većine berzi, gde cene neće toliko skakati ili padati iz dana u dan.

Naša pažnja će se sada prebaciti na period od 13. avgusta do 8. septembra u kome će biti čak 9 važnih geokosmičkih potpisa od kojih se čak 7 smatraju tipom nivoa 1 – koji su najdirektnije povezani sa primarnim ili velikim ciklusom. U ovom periodu će se formirati dva važna obrasca. Prvi će formirati Sunce, koje će “prevesti” nadolazeći T-kvadrat Jupitera, Saturna i Neptuna. On započinje sa kvadratom prema Saturnu 21. avgusta, a praćen je konjunkcijom Jupitera 26. avgusta i završetkom sa opozicijom prema Neptunu 31. avgusta.

 

Ovo će nam dati mogućnost da zavirimo u budućnost, na Jupiter/Neptun opoziciju 17. septembra (kada će i Merkur krenuti retrogradno), i na Saturn/Neptun kvadrat u novembru 2015. sve do septembra 2016. Ovo bi normalno bio period za pamćenje, sa ovom vrstom aspekata. Ali kada se svemu ovome pridruži retrogradni Merkur u kombinaciji sa opozicijom Jupitera i Neptuna, verovatnije je da će ovo biti period zaboravljanja – kao na primer ono što je neko rekao može mu biti “sasuto u lice”, jer je na to zaboravio i zauzeo opozitnu stranu. Takođe, ovo je nezgodno vreme da se bude uhvaćen u političkim obmanama, a počeće da se manifestuje čim ovi aspekti postanu dovoljno snažni.

Dugi važan kosmički potpis uključuje Veneru, koja vlada novcem i valutama. Venera je važan faktor jer je sada retrogradna, a 1. septembra će biti u konjunkciji sa Marsom a zatim će krenuti direktno 6. septembra. Očita projekcija (u svetu finansija) je da je odbor federalnih rezervi objavio svoj dugo anticipirani plan da podigne svoje kratkoročne rate. Ali centralna banka Kine će možda potući federalne reserve svojim neočekivanim udarcem i objavljivanjem svoje monetarne promene. U utorak, 11. avgusta, oni su devalvirali svoju valutu – juan. Ovo bi mogao biti dođađaj povezan sa retrogradnom Venerom koji smo čekali. Ponovo, ovo je tipična stvar povezana sa retrogradnom Venerom.

Ali to nije sve. Venera ne samo što je u konjunkciji sa Marsom, već je to u specijalnom znaku Lava, znaku ponosa ali i ljubavi. Pored svoje korespodencije sa nedavno najavljenom politikom prema centralnoj banci i monetarnim stvarima, Venera u Lavu (a posebno sa Marsom) naginje ka ljubavi, romantici i strasti. 

Što se tiče dugoročnih prognoza i mundane astrologije… tome ću se vratiti sledeće nedelje… nakon što kupim poklone za nekoliko prijatelja lavova koji imaju rođendane. Ne zaboravite na rođendane svojih voljenih lavova… I uživajte u naredne dve nedelje u svim zadovoljstvima koje Venera obećava (ipak retrogradna Venera može odneti stvari ako ne držite svoja obećanja!).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD