Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Sudbina Hirona u natalnoj karti

Hiron je telo koje koristimo u Astrologiji uz ostale planete a nije planeta, već ima status planetoida. Sam Hiron je veoma zanimljiv zato što se fizički nalazi u orbiti između Saturna i Urana i njegova orbita je prilično neobična. Ona nije kao što su orbite ostalih planeta nego podseća na putanju kometu, pa se u jednom trenutku približava Saturnu, a zatim se veoma udaljava i dolazi do orbite Urana.

On stvara vezu ili most između ove dve planete i u tom smislu je jedinstven, jer povezuje poslednju vidljivu planetu sa prvom transcedentnom i golim okom nevidljivom planetom, tako da je on veza onog što zovemo realnim svetom sa onim što zovemo irealnim. Kako je ime uvek znak i nijedno ime nije slučajno dato, tako i njegovo ime opisuje prirodu koju najviše odražava, a to je spoj jednog zemaljskog dela koji se odražava u njegovom animalnom delu sa drugim, božanskim izraženim gornjim ljudskim delom.

Sama njegova specifična priroda kentaura da je pola čovek - pola konj, govori o jednom specifičnom spoju dva bića koja daju jednu novu vrstu koja ima posebnu ulogu u Univerzumu. Ako se pitamo koja je to uloga, trebamo pogledati osnovne prirode Saturna i Urana, pa ako znamo da je prvi bol i osnovni problem napravljen upravo u odnosu između oca i sina, Urana kao oca i Saturna kao sina koji njega zbacuje sa vlasti. Saturn kastrira svog oca Urana, zbacuje ga sa vlasti i preuzima vlast, ali se i njemu dešava slična sudbina, jer u sledećoj etapi njegov sin Zevs njega zbacuje sa vlasti i preuzima vlast, tako da danas imamo hiararhiju u kojoj je Jupiter ili Zevs vrhovni bog, a sve ostalo predstavlja mehanizam prošlosti ili sećanja. U svakom slučaju, odnos koji je u svačijem horoskopu zapamćen kao prilično bolan je odnos Urana i Saturna, između nečeg što teži novom i onog što je vrlo okrenuto ka starom, ili između onog što teži novom i Uranu, koji vlada Vodolijom kao nebeskim znakom, sa Saturnom koji vlada Jarcem znakom zemlje. Taj odnos između neba i zemlje, ili nečeg kosmičkog i nečeg zemaljskog kao da u sećanjima ima svoju bolnu tačku, jer je mitološki tako zapamćen. Stoga, sam Hiron vrlo lako može u svačijem horoskopu predstavljati taj bol i uvek treba da se zapitamo koliki je bol koji čovek nosi, a koji predstavlja količinu nekog sećanja koje se prenosi iz života u život. To je sećanje na dva arhietipski veoma duboko suprotstavljena principa koji se u našim životima lako manifestuju u svakodnevnim odnosima, u odnosima bilo koje dve nepomirljive strane.

Hiron je bio kentaur koji je za razliku od ostalih kentaura bio vrlo poseban, njegov otac je Hron ili Saturn, a njegova majka nimfa Filira i on je u suštini jedno polubožanstvo, a bio je veoma mudar i učitelj mnogim velikim junacima. Prvi je predstavio tajnu neba, pa se vezuje za prvog astrologa, on je i iscelitelj, ali je nesretnim slučajem ranjen od svog prijatelja Herkula i taj bol ga je progonio celoga života. Bio je besmrtan i nije mogao umreti od toga, ali je nosio bol i tražeći rešenje, on je lečio druge ljude. Konačno, oslobađajući Prometeja koji je bio kažnjen od strane Zevsa, zato što je želeo da podari vatru ljudima a vatra je uvek božanski element, on je zamenio svoju besmrtnost i prihvatio je da Prometej bude oslobođen. Prometej je slika savremenog Urana ili nekog ko donosi oslobođenje ljudima, a Hiron kao takav je prva žrtva koja je mitološki zapamćena, kao neko ko se dobrovoljno žrtvuje da bi svetu oslobađajući se sopstvenog zemaljskog bola, oslobodio Prometeja ovde na Zemlji. Priroda Hirona je u velikoj meri ne samo slika jednog znanja, nego i potreba da se osoba transformiše i žtrvuje, radi oslobođenja nečeg većeg.

Ako bi smo želeli da razumemo gde se kod nas Hiron nalazi kao specijalni entitet koji spaja ova dva dela unutar nas, ovaj životinjski anaimalni i nebeski ljudski deo, morali bi da pogledamo sliku samog čoveka, gde se on nalazi kao energetsko biće i da se podsetimo da je u osnovi njegove veze sa Zemljom Mars, koji predstavlja 1. čakru. Preko 1. energetskog centra čovek dobija energiju preko Zemlje i to je animalna čakra i tu je svakako životinja, zbog toga se čovek i vezuje za životinjski krug ili Zodijak, jer određeni animalni princip ga povezuje sa Zemljom. Svaki čovek nosi taj nesvesni, životinjski kod unutar sebe, čak nekad i podseća na određenu životinju, to je energija kojom smo vezani za sećanja na Zemlji. Sa druge strane, imamo poslednju Saturnovu čakru koja nas otvara ka sferama Univerzuma, tako što nam otkriva tajnu našeg postojanja u vremenu. Svako od nas postoji u svim vremenima, prosto smo razmazani po vremenima svih postojanja i zato sudbina već postoji, jer mi postojimo u budućnosti paralelno kao što postojimo i u prošlosti. Ali, sposobnost Marsa da prikuplja energiju je ona koja ga fokusira u tačku, a iz te tačke čovek najčešće izgubi svest o celini. Ako natus uspe preko 4. srčane čakre da spoji 1. Marsovu sa 7. Saturnovom čakrom, ili da oživi taj jedan prsten Marsa i Saturna natus uspeva da stvori vrlo harmoničan život na Zemlji, kao da je uspeo da uspostavi mir sa svim precima. Mars i Saturn su planete koje imaju prirodno dostojanstvo u svim uglovnim kućama, jer u 1., 4., 7., i 10. kući Mars i Saturn su ili u sedištu, ili u egzaltaciji, ili u izgonu, ili u padu, a to su kuće naših predaka. Kada govorimo o ovim kućama, mi govorimo da je preko ovog prstena opisana sva sudbina koju ljudi žive na Zemlji. Znati raditi sa Marsom ili Saturnom, pri čemu je to u suštini isto, samo što je Mars fokusiran u jednu tačku, a Saturn je sve to u svim vremenima, tada čovek živi život koji je stabilan na Zemlji. Stvoriti ovaj prsten znači ispuniti zadatke znaka Jarca, koji nosi ovaj prsten budući da Saturn ima sedište u ovom znaku, a Mars ima egzaltaciju unutar njega. Stoga je ovaj gornji deo unutar prstena koji predstavlja Saturnovu čakru, ujedno i mesto Marsove egzaltacije. To je ono kad čovek na planeti Zemlji uspe da stvori kristal od tog kamena, od znaka Jarca, što znači da je svu karmu sasvim isplatio i da energija savršeno ide. Upravo se u znaku Jarca nalazi taj kamen mudrosti koji prelazi preko 15.stepena gde je Jupiter u padu i ceo cilj čovekovog života na Zemlji jeste da nauči ovo kruženje između sebe u sadašnjem trenutku i sebe u trenutku za 50 godina, ili pre 300 godina, ili 5 dana. Uspostaviti vezu između sebe u sadašnjosti i sebe u bilo kom vremenu, znači oživeti ovu energiju i osvestiti sudbinu. To je jedan deo energije i rada sa energijama koji je veoma zemaljski, jer sve to pripada zemaljskom znaku Jarca.

Pored ovoga mi imamo još jedan prsten unutar nas koji je vezan za kruženje između 2. i 6. čakre i to je kruženje između energetskog centra Venere i energetskog centra Jupitera.

Ovaj prsten je veoma fin i čaroban, napravljen je od dva benefika, za razliku od ovog prvog prstena koji je sačinjen od dva malefika, a koji dobijaju svoj smisao kada su rešeni. Ovaj drugi krug je napravljen kada se spoji lepota od Venere i istina od Jupitera i da se jedno doživljava sa drugim kao jedinstvo i to je slika neba koju imamo. Kao što znamo Jupuiter je u sedištu u Ribama gde Venera ima egzaltaciju, pa je ovaj unutrašnji krug koji imamo zapravo taj nebeski krug i to je krug Riba. Mi imamo spoljni zemaljski krug u kojem je Saturn u svom sedištu i to je potpuna sposobnost da razvijemo prirodu znaka Jarca, a to je znak karme koju nosimo. Ali, pored toga nosimo još jednu unutrašnju priču koju svako od nas ima, nosimo i ovu potpuno savršenu priču koja je sačinjena od tog nebeskog dela. Tako čovek u sebi ima zemlju koja mu predstavlja ovaj prvi krug i ima nebo unutar sebe, koje živi u suptilnim vibracijama. Da bi čovek došao do tog suptilnog dela, on mora proći kroz zemlju, jer ovaj unutrašnji krug je ostvariv tek ukoliko se usavrši krug zemlje, da bi se došlo do neba mora se ići duboko u zemlju i u tome je ceo put. Ulazak duboko unutar jezgra Zemlje omogućava da se otkrije nebo i dolazak do neba ide kroz najdublje nesvesno unutar nas i to je ono što ovaj put sam po sebi opisuje.

Možemo se zapitati gde se nama u ovim prstenima nalazi Hiron, za koji smo rekli da predstavlja onaj most koji je veza između zemlje ili Saturna i transcedentnog Urana kao neba. Pogledajmo srednji deo koji je naša duša koja trpi sve suprotnosti i sve uticaje koji postoje između svih parova suprotnosti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD