Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17.08.2015

U tipičnom maniru retrogradne Venere berza širom sveta ne može da se odluči da li će biti bikovska i medveđa. Trenutno nema onakvog aspekta između najudaljenijih planeta našeg solarnog sistema kao onaj koji se desio u Martu, kada su se Uran i Pluton našli u kvadratu, međutim pitamo se šta će prodrmati pre mundane događaje: Jupiter opozicija Neptun koja će se desiti 17. septembra ili Saturn u kvadratu sa Neptunom pred kraj Novembra?

U svakom slučaju, možda će sredina perioda retrogradne Venere doneti promene das vim tržištima. Jer retrogradna Venera je jedan od najinteresantnijih geokosmičnik fenomena. Kako se vidi sa Zemlje, Venera izgleda kao da ide unazad na nebu svakih otprilike 19 meseci. Ovaj deo nijo toliko neuobičajen. Međutim, ono što je neuobičajeno jested a se svaki peti ciklus retrogradne Venere dešava u skoro identičnom delu zodijaka. Ovo zaokružuje period od 8 godina, a kada se ovih pet tačaka spoji, dobija se savršen pentragram.

Iako je ovo najinteresantnije iz matematičkog ugla, mi se interesujemo pre svega zbog povezanosti ovih tačaka sa ljudskim ciklusima – pre svega ekonosmkim i finansijskim. Period retrogradne Venere traje oko 43 dana (u trenutnom slučaju od 25. jula do 06. septembra). Prema studijama finansijske astrologije, retrogradnost ima veze do čak 78% sa primarnim i velikim ciklusom na SAD berzi. U ovom period se može očekivati preokret na tržištu iako se trebamo podsetiti pravila (Merimanovo pravilo): ukoliko se tržište na obrne u toku retrogradnog perioda, očekuje se promena prilikom direktnog prolaska planete preko središnje tačke retrogradnog hoda. Ovo se takođe odnosi i na retrogradnog Merkura.

U bankarskim i ekonomskim terminima Venera vlada novcem i njegovom vrednošću. Vrednost novca Vrednost novca je u mnogome u funkciji interesa politike centralnih svetskih banaka. Ukoliko zemlja želi da svoju valutu podigne u odnosu na neku drugu, tipično podiže svoje kratkoročne rate, i obrnuto. Naravno, mnogo je komplikovanije to sada u svetu izvesti s obzirom da se mnoge nacije utrkuju koja će ponuditi jeftiniju valutu. Svetski rat valutama se nastavlja, ali banke (kao što su Federalne Rezerve) ne mogu ići još niže, te je očekivanje da će se rate Fed.Rezervi uskoro povećati. Vreme kada će ovo biti objavljeno vrlo lagano može odgovarati preriodu retrogradne Venere, jer je ovo vreme kada se centralni bankari često premišljaju u vezi monetarne politike.

Drugi važan geokosmički ciklus počinje ove nedelje, 11. avgusta. To će se desiti sa prelaskom Jupitera u Devicu, gde će ostati sve do 9. septembra 2016. Klasična astrologija bi govorila o zapošljavanju, koje će nastaviti da raste tokom ovog perioda, jer Jupiter vlada rastom a Devica poslom (i zdravstvom).

Od još veće važnosti za nas je veza ove planete sa ovim znakom u dugoročnom ciklusu u odnosu na zlato. Jupiter u Devici će ovaj put započeti trogodišnji period koji je istorijski sličan onima sa velikim i čestim promenama na tržištu plemenitih metala.

Ovo je prednost finansijske astrologije u kombinaciji sa studijama ciklusa. Daje jednu dodatnu pomoć tajmingu koju ni jedna druga studija ne može omogućiti, jer u finansijskom smislu, tajming je sve. Pa…skoro sve. Cene su takođe važne. Skoro važne kao i znanje – prepoznavanje kada će određene cene u određenom vremenu biti izuzetne prilike. Jupiter (prilike) u Devici (preciznost) uskoro počinje. Budite kao Devica. Držite se za svoje sedište i naoštrite olovke…ups..kompjutere i digitrone.

                                     

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD