Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17.08.2015

U tipičnom maniru retrogradne Venere berza širom sveta ne može da se odluči da li će biti bikovska i medveđa. Trenutno nema onakvog aspekta između najudaljenijih planeta našeg solarnog sistema kao onaj koji se desio u Martu, kada su se Uran i Pluton našli u kvadratu, međutim pitamo se šta će prodrmati pre mundane događaje: Jupiter opozicija Neptun koja će se desiti 17. septembra ili Saturn u kvadratu sa Neptunom pred kraj Novembra?

U svakom slučaju, možda će sredina perioda retrogradne Venere doneti promene das vim tržištima. Jer retrogradna Venera je jedan od najinteresantnijih geokosmičnik fenomena. Kako se vidi sa Zemlje, Venera izgleda kao da ide unazad na nebu svakih otprilike 19 meseci. Ovaj deo nijo toliko neuobičajen. Međutim, ono što je neuobičajeno jested a se svaki peti ciklus retrogradne Venere dešava u skoro identičnom delu zodijaka. Ovo zaokružuje period od 8 godina, a kada se ovih pet tačaka spoji, dobija se savršen pentragram.

Iako je ovo najinteresantnije iz matematičkog ugla, mi se interesujemo pre svega zbog povezanosti ovih tačaka sa ljudskim ciklusima – pre svega ekonosmkim i finansijskim. Period retrogradne Venere traje oko 43 dana (u trenutnom slučaju od 25. jula do 06. septembra). Prema studijama finansijske astrologije, retrogradnost ima veze do čak 78% sa primarnim i velikim ciklusom na SAD berzi. U ovom period se može očekivati preokret na tržištu iako se trebamo podsetiti pravila (Merimanovo pravilo): ukoliko se tržište na obrne u toku retrogradnog perioda, očekuje se promena prilikom direktnog prolaska planete preko središnje tačke retrogradnog hoda. Ovo se takođe odnosi i na retrogradnog Merkura.

U bankarskim i ekonomskim terminima Venera vlada novcem i njegovom vrednošću. Vrednost novca Vrednost novca je u mnogome u funkciji interesa politike centralnih svetskih banaka. Ukoliko zemlja želi da svoju valutu podigne u odnosu na neku drugu, tipično podiže svoje kratkoročne rate, i obrnuto. Naravno, mnogo je komplikovanije to sada u svetu izvesti s obzirom da se mnoge nacije utrkuju koja će ponuditi jeftiniju valutu. Svetski rat valutama se nastavlja, ali banke (kao što su Federalne Rezerve) ne mogu ići još niže, te je očekivanje da će se rate Fed.Rezervi uskoro povećati. Vreme kada će ovo biti objavljeno vrlo lagano može odgovarati preriodu retrogradne Venere, jer je ovo vreme kada se centralni bankari često premišljaju u vezi monetarne politike.

Drugi važan geokosmički ciklus počinje ove nedelje, 11. avgusta. To će se desiti sa prelaskom Jupitera u Devicu, gde će ostati sve do 9. septembra 2016. Klasična astrologija bi govorila o zapošljavanju, koje će nastaviti da raste tokom ovog perioda, jer Jupiter vlada rastom a Devica poslom (i zdravstvom).

Od još veće važnosti za nas je veza ove planete sa ovim znakom u dugoročnom ciklusu u odnosu na zlato. Jupiter u Devici će ovaj put započeti trogodišnji period koji je istorijski sličan onima sa velikim i čestim promenama na tržištu plemenitih metala.

Ovo je prednost finansijske astrologije u kombinaciji sa studijama ciklusa. Daje jednu dodatnu pomoć tajmingu koju ni jedna druga studija ne može omogućiti, jer u finansijskom smislu, tajming je sve. Pa…skoro sve. Cene su takođe važne. Skoro važne kao i znanje – prepoznavanje kada će određene cene u određenom vremenu biti izuzetne prilike. Jupiter (prilike) u Devici (preciznost) uskoro počinje. Budite kao Devica. Držite se za svoje sedište i naoštrite olovke…ups..kompjutere i digitrone.

                                     

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD