Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17.08.2015

U tipičnom maniru retrogradne Venere berza širom sveta ne može da se odluči da li će biti bikovska i medveđa. Trenutno nema onakvog aspekta između najudaljenijih planeta našeg solarnog sistema kao onaj koji se desio u Martu, kada su se Uran i Pluton našli u kvadratu, međutim pitamo se šta će prodrmati pre mundane događaje: Jupiter opozicija Neptun koja će se desiti 17. septembra ili Saturn u kvadratu sa Neptunom pred kraj Novembra?

U svakom slučaju, možda će sredina perioda retrogradne Venere doneti promene das vim tržištima. Jer retrogradna Venera je jedan od najinteresantnijih geokosmičnik fenomena. Kako se vidi sa Zemlje, Venera izgleda kao da ide unazad na nebu svakih otprilike 19 meseci. Ovaj deo nijo toliko neuobičajen. Međutim, ono što je neuobičajeno jested a se svaki peti ciklus retrogradne Venere dešava u skoro identičnom delu zodijaka. Ovo zaokružuje period od 8 godina, a kada se ovih pet tačaka spoji, dobija se savršen pentragram.

Iako je ovo najinteresantnije iz matematičkog ugla, mi se interesujemo pre svega zbog povezanosti ovih tačaka sa ljudskim ciklusima – pre svega ekonosmkim i finansijskim. Period retrogradne Venere traje oko 43 dana (u trenutnom slučaju od 25. jula do 06. septembra). Prema studijama finansijske astrologije, retrogradnost ima veze do čak 78% sa primarnim i velikim ciklusom na SAD berzi. U ovom period se može očekivati preokret na tržištu iako se trebamo podsetiti pravila (Merimanovo pravilo): ukoliko se tržište na obrne u toku retrogradnog perioda, očekuje se promena prilikom direktnog prolaska planete preko središnje tačke retrogradnog hoda. Ovo se takođe odnosi i na retrogradnog Merkura.

U bankarskim i ekonomskim terminima Venera vlada novcem i njegovom vrednošću. Vrednost novca Vrednost novca je u mnogome u funkciji interesa politike centralnih svetskih banaka. Ukoliko zemlja želi da svoju valutu podigne u odnosu na neku drugu, tipično podiže svoje kratkoročne rate, i obrnuto. Naravno, mnogo je komplikovanije to sada u svetu izvesti s obzirom da se mnoge nacije utrkuju koja će ponuditi jeftiniju valutu. Svetski rat valutama se nastavlja, ali banke (kao što su Federalne Rezerve) ne mogu ići još niže, te je očekivanje da će se rate Fed.Rezervi uskoro povećati. Vreme kada će ovo biti objavljeno vrlo lagano može odgovarati preriodu retrogradne Venere, jer je ovo vreme kada se centralni bankari često premišljaju u vezi monetarne politike.

Drugi važan geokosmički ciklus počinje ove nedelje, 11. avgusta. To će se desiti sa prelaskom Jupitera u Devicu, gde će ostati sve do 9. septembra 2016. Klasična astrologija bi govorila o zapošljavanju, koje će nastaviti da raste tokom ovog perioda, jer Jupiter vlada rastom a Devica poslom (i zdravstvom).

Od još veće važnosti za nas je veza ove planete sa ovim znakom u dugoročnom ciklusu u odnosu na zlato. Jupiter u Devici će ovaj put započeti trogodišnji period koji je istorijski sličan onima sa velikim i čestim promenama na tržištu plemenitih metala.

Ovo je prednost finansijske astrologije u kombinaciji sa studijama ciklusa. Daje jednu dodatnu pomoć tajmingu koju ni jedna druga studija ne može omogućiti, jer u finansijskom smislu, tajming je sve. Pa…skoro sve. Cene su takođe važne. Skoro važne kao i znanje – prepoznavanje kada će određene cene u određenom vremenu biti izuzetne prilike. Jupiter (prilike) u Devici (preciznost) uskoro počinje. Budite kao Devica. Držite se za svoje sedište i naoštrite olovke…ups..kompjutere i digitrone.

                                     

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD